a_dassuj 10.10.08, 04:22 Przypadkowo trafilam do studia yogi i stalam sie fanka bikram.90 min w goracej sali jak dla mnie to po prostu bomba.Czy cwiczycie joge? Samo, a moze znasz innerfireyogacenter w madison?Tam wlasnie zapisalam sie na zajecia. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artremi Re: Bikram 10.10.08, 04:31 Ja jestem wielka wielbicielka goracej jogi i chodze od kilku lat. Z tym ze praktykuje ja od jesieni do wiosny, a gdy jest cieplo na dworze to wole biegac w gorach. Czekaja mnie jeszcze 2 maratony, a w listopadzie znowu wracam do studia jogi. Uwazam ze jest to cwiczenie dobre na wszystko i bardzo uodparnia organizm. Odpowiedz Link
artremi Re: Bikram 10.10.08, 16:35 Temperatura nie jest tak wysoka - tzn jest prawie taka jak latem w Ameryce, chyba ponizej 105 F i jest to "dry heat". :-) Odpowiedz Link
inletka Re: Bikram 10.10.08, 16:41 Niestety nie lubie a chcialabym polubic bo wiem ze byloby to dobre dla mnie. Nudze sie, wole cos bardziej dynamicznego a przede wszystkim to wole wszystko co jest na swiezym powietrzu a nie w sali. Odpowiedz Link
jaga_nj Re: Bikram 10.10.08, 21:31 Ja w przyszlym tygodniu zaczynam joge, narazie ta na zimno;). Mam nadzieje, ze polubie, ponoc wciaga bardzo.Ta goraca to cos dla mnie bo ja lubie takie temperatury. Odpowiedz Link
inletka Re: Bikram 10.10.08, 21:59 jaga_nj napisała: > Ja w przyszlym tygodniu zaczynam joge, narazie ta na zimno;). Mam > nadzieje, ze polubie, ponoc wciaga bardzo. Mnie nie potrafila wciagnac a wrecz przeciwnie. Odpowiedz Link
amelka75 Re: Bikram 10.10.08, 23:40 Ja chodze na yoge od wiosny i uwielbiam. Bardzo mnie relaksuje i chociaz nie jest to moja jedyna forma wysilku fizycznego to czuje ze pomaga mi w utrzymaniu formy. W moim studiu maja rozne formy yogi tzn basic yoga, vinyasa flow, a od niedawna maja wlasnie hot yoga, musze sie wybrac to opowiem o wrazeniech... Odpowiedz Link
marcysiaw1 Re: Bikram 10.10.08, 23:42 cwiczylam yoge przez pare miesiecy, pozniej skrecilam kostke i niestety przestalam chodzic czego badzo ale to bardzo zaluje! Yoga jest the best - polecam! Odpowiedz Link
rhodeisland Re: Bikram 11.10.08, 05:57 Ja lubie power yoga (ashtanga) i tylko z DVD. Grupowe zajecia mnie rozpraszja. Lubie laczyc joge z pilates, do tego plywanie. Odpowiedz Link
a_dassuj Re: Bikram 16.10.08, 07:08 A mnie grupowe zajecia mobilizuja.Od wczesnego dziecinstwa lubilam sport, ale wlasciwie dopiero w USA zaczelam regularnie i intensywnie cwiczyc i zdrowo sie odzywiac.Tu jest znacznie wiecej mozliwosci i miejsc do uprawiania sportow.Czasami wydaje mi sie ,ze tutaj wszyscy uprawiaja sport, mnostwo ludzi biega, dzieciaki chodza na rozne zajecia, silownie przepelnione szczuplymi "laskami", itd Co do zdrowego odzywiania to chyba to z wiekiem przychodzi...Pamietam ,ze w czasach licealnych wipijalam cole litrami i jadalam ogroomne ilosci fastfoodow cieszac sie z tego ,ze kilogramow mi nie przybywalo -nie przejmowalam sie ,ze jadalam rzeczy powszechnie uwazane za junk food.Teraz jem zdrowo i tak staram sie ksztaltowac nazyki zywieniowe corki-dajac jej dobry przyklad.Mieszkajac pare lat w USA jadlam fastfood doslownie pare razy , moj maz tez bardzo zmienil swoje podejscie do diety Odpowiedz Link