Dodaj do ulubionych

Moj Chlop bez pracy

IP: *.tomtomgroup.com 01.11.11, 17:16
No wlasnie... Moj chlop nie ma pracy od konca sierpnia. Do tego od wrzesnia mieszka z nami jego brat i tez nie ma pracy. Jak mnie to wkurza!!!!
Rozumien, ze nie jest latwo bo mieszkamy zagranica i jest bariera jezykowa. Rozumiem, ze w dzisiajeszych czasach mozna prace znalezc wysylajac CV poprzez strony agencji pracy
Ale po 3 miesiacach bez pracy juz moglby wrescie ruszyc tylek i pojsc do tych 50 agencji i porozmawiac o mozliwosciach. Serio jak tak dalej pojdzie to nie wiem jak dlugo bedziemy razem. A co bedzie za 10 lat? Najlepsze jest to ze ja zdazylam znalezc nowa prace i zaczyma od Grudnia a on co???? Dzienna dawka zombiakow zabita, Warzywka na fejsie podlane... Nic tylko sie pochlastac. I ja pomiedzy praca na pelen etat, studiami zaocznymi mysle o tym by poszukac pracy na weekendy bo kasy jest malo.
Serio a co bedzie za 10 lat? Fajnie jest, kochamy sie tylko jak dlugo bede bankomatem?
najpierw przez 10 lat wysylalam cale moje oszczednosci do Polski a teraz za wszystko place. I nawet glupich butow nie moge sobie kupic bo szkoda kasy!!!
I gdzie tu sprawiedzliwosc???
Obserwuj wątek
    • ajaksiowa Re: Moj Chlop bez pracy 01.11.11, 17:47
      A po co ma iść do pracy skoro bez niej ma wszystko czego potrzebuje?
      • Gość: ewica Re: Moj Chlop bez pracy IP: *.home.aster.pl 01.11.11, 18:08
        No, to prawda.. Też bym chciała.. nie robic a miec ;)
    • Gość: Jolka_Pamieta Re: Moj Chlop bez pracy IP: *.adsl.wanadoo.nl 01.11.11, 21:54
      No wlasnie, ja tez tak bym chciala... A tu musz codziennie rano wstawac i leciec do pracy jak ta glupia. O urlopie tez moge zapomniec do Marca przyszlego roku. I jak tu sie nie wkurzyc, co? Czasami mam wrazenie, ze my baby nie mamy wyboru tylko byc silne i wspierac wszystkich dookola. A facetom zostaje tylko Meska Duma... I nic wiecej
      • alpepe Re: Moj Chlop bez pracy 02.11.11, 16:15
        przecież w Holandii łatwo o pracę, więc wykop pasożyty z domu. Znajdziesz sobie lepszego faceta.
    • Gość: Jolka_Pamieta Re: Moj Chlop bez pracy IP: *.adsl.wanadoo.nl 23.11.11, 23:04
      Myslalam ze ten temat bedzie zakonczny a tu niespodzianka!!!
      Moj chlop, ktory od zeszlego tygodnia pracuje kilka dni w tygodniu za naprawde marne grosze obrazil sie na mnie i sie do mnie nie odzywa. Spal nawet w na sofie i nie wiem czy czasem nie bdzie spal na sofie i dzisiejszej nocy. Musz powiedziec, ze atmosfera w domu jest iscie swiateczna.
      Zaczelo sie tak niewinnie a wyszlo jak zawsze. Nawet nie chce mi sie o tym pisac.
      Co mnie najbardziej wkurza w tej calej sytacji, ze on dalej nic konstruktywnego nie robi (mial dwa dni gdzie poszedl do roznych agencji sie zarejestrowac ale potrzebny jest holenderski). Zamiast siedziec z dupa w ksiazkach i sie uczyc, co robi on? Zabija zombiaki albo czyta ksiazke!!! Troche posciemnia, ze szuka pracy i dalej zabija zombiaki.
      Teraz siedzi w drugim pokoju z urazona meska duma.. Nie bede go przepraszac, bo nie mam za co. On jest sam sobie winny, ze jest taka sytuacja w domu a nie ja. Ja chodze do pracy codziennie, place rachunki, mysle jakby tu moze jeszcze gdzies jakis dzieciakow pilnowac by kase nazbierac i studiuje zaocznie. I gdzie tu wsparcie?

• Gość: Jolka_Pamieta Re: Moj Chlop bez pracy IP: *.adsl.wanadoo.nl 23.11.11, 23:30
        wlasnie za niego podjelam decyzje o spaniu i zanioslam mu koldre aby mial sie czym przykryc jak bedzie spal na tej durnej sofie. Chyba sama sie prosze co?
    • ajaksiowa Re: Moj Chlop bez pracy 24.11.11, 13:54
      Witaj,dobrze że chociaż jakieś grosze zarabia.Planujecie wrócić do kraju?bo mam wrażenie że chłop się zbytnio nie aktywizuje bo ma wymówkę że jest mu tam żle.Powinien cię na rękach nośić że go utrzymujesz,truteń jeden.Z tym spaniem to dobry pomysł .niech wie że miarka się przebiera.Zyczę wytrwałości i pogody ducha\w twojej sytuacji jak lekarstwo\.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka