a_sjm Re: Wydawnictwo MY BOOK 25.07.07, 08:00 Ja sądzę, że "pół na pół". Objaśnienie: 1. Dobre wydawnictwo dla zupełnie początkujących autorów. Jasne warunki. Sprawna obsługa. Umowa i kasa - w terminie. Uwaga! Wszelkie koszty pokrywa AUTOR (chyba, że ma sponsora). Umowa jest "niewyłączna"! Zatem możesz wydać tę samą książkę u innego publiszera! 2. Gorzej z marketingiem i siecią dystrybucji. W zasadzie sprzedaż robią ze swojej strony internetowej w systemie tzw. "druku na życzenie" (print on demand). Nie ma jakiegokolwiek budżetu na promocję i reklamę. Nie starają się o wprowadzenie wydanych pozycji do: merlina, empiku, platona czy olesiejuka - bo to są koszty. No to tyle. Ogólnie mili ludzie, ale bez kapitału, potrzebnego do zrobienia dobrego produktu. Jeżeli posiadasz takowy kapitał - możesz spróbować, ale chyba lepiej dobijać się do wydawców, którym udzielisz praw wyłącznych, w zamian za zrobienie "wszystkiego" i bez wydawania twojej kasy. Pzdr Odpowiedz Link
sapiencja a_sjm 25.07.07, 19:33 a jak to się stało, że z MYBOOK trafiłeś do Naszej Księgarni? I nie przeszkadzało im to, że pierwszą swoją książkę wydałeś na własny koszt? Pytam, bo donetta nie może wydać swojej książki historycznej. A może gdyby coś wydała w MYBOOK, inne wydawnictwa zauważyłyby jej twórczość i wydałyby jej powieść historyczną. Odpowiedz Link
wlodekbar Re: a_sjm 26.07.07, 00:34 Ja w MYBOOK nie pracowałem, ani nic nie wydałem. Jedynie zapytałem o to wydawnictwo. Odpowiedz Link
a_sjm Re: a_sjm 26.07.07, 08:38 Włodek chyba myślał, że to do niego :) Nieważne... Przejście z MB do NK to zupełnie inna para kaloszy. Równie dobrze można debiutować w wydawnictwie X, a potem dogadać się z wydawnictwem Y. Nie ma reguły. A debiutować można w każdym - nawet w tych najbardziej znanych. A donetta niech napisze do mnie na autor@szyfrjanamatejki.pl Może będę mógł podpowiedzieć, co "powinna" zrobić... Pzdr Odpowiedz Link
wlodekbar Re: a_sjm 26.07.07, 14:09 No właśnie się zdziwiłem, list był napisany "do mnie":) Odpowiedz Link
a_sjm sapiencja & donetta 26.07.07, 19:37 Sapiencja... Donetta napisała - odpisałem, ale serwer z jej strony odpowiedział, że... taki użytkownik nie istnieje: "Hi. This is the qmail-send program at p4.konta.pl. I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses. This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out. <donetta@gazeta.pl>: 194.149.231.60 does not like recipient. Remote host said: 550 No such user (donetta) -ERR donetta@poczta.gazeta.pl Not Located Giving up on 194.149.231.60." Może mógłbym do niej (Donetta, do Ciebie piszę!!!) napisać na inny adres? pzdr a_sjm Odpowiedz Link
donetta Re: a_sjm 27.07.07, 10:01 A to złośliwość rzeczy martwych! Napisz więc na: krolowabarbara@interia.pl Odpowiedz Link
skajstop Re: Wydawnictwo MY BOOK 27.07.07, 10:17 To jest dobre wydawnictwo do wydawania memuarów, ale nie wtedy, kiedy chce się wydać książkę, która ma być dostępna w księgarniach. Odpowiedz Link