Dodaj do ulubionych

dylemat mi się zrobił.

20.01.06, 21:06
pewnie wątek wałkowany, ale hmm.
odmówiłam leczenia.testosteron w normie,regualrnie miesiączka,brak zdiagnozowowania h,owłosienie długie,jasne,gdzieniegdzie ciemniejsze,młody wiek itp.dlatego poradzono,by się wstrzymać.no i czekam obserwując.jak będzie tak jak jest to pójdę za radą endo i pójdę do kosmetyczki.
Obserwuj wątek
    • tatiana8 Re: dylemat mi się zrobił. 23.01.06, 11:28
      Ja podobnie. Zażywam jedynie Bromergon, bo mam wysoką prolaktynę.
      Mogłam się zdecydować na Spironol, ale nie zdecydowałam się. Może kiedyś, w
      przyszłości, już po urodzeniu dziecka.
      U mnie najgorzej jest z twarzą. Planuję elektrolize, jednak na razie zwlekam,
      bo finansowo nie mam jak. Zmieniamy mieszkanie, musimy kupić meble, i takie
      tam. Musze poczekac, aż ustabilizuje się nasza sytuacja finansowa.

Pozdrawiam
      • kaczryka Re: dylemat mi się zrobił. 23.01.06, 14:20
        no widzisz,ja nie zażywam NIC.i to mnie martwi.
        • tatiana8 Re: dylemat mi się zrobił. 23.01.06, 16:07
          Bromergonem obnizam prolaktynę, bo może ona powodować np. poronienia w ciaży.
          Na owłosienie niestety nic nie pomaga.
          • kaczryka Re: dylemat mi się zrobił. 23.01.06, 17:37
            aha.ja rozmawiałam z endo-mi powiedzieli:u ciebie efekty będą znikome,wręcz
            żadne.najlepiej wróć jak rozpoczniesz współżycie.brzmi żenująco:/
            • totylkomina Re: dylemat mi się zrobił. 23.01.06, 23:19
              jejciu ale trafilam endokrynologa idiote..powiem Ci,ze ja wspolyzje na pewno nie jedyna tutaj i mnie nic nie pomaga to w leczeniu..a propos prolaktyny..to jakie macie wyniki???moja ostatnia to 39..chyba czeka mnie rezonans..pozdrawiam:)
              • kaczryka Re: dylemat mi się zrobił. 23.01.06, 23:23
                źle zrozumiałaś.nie chodzi o to,że po współżyciu pomogą Ci leki.tylko o to,że
                nadmierne owłosienie leczy się przez tabletki antykoncepcyjne.U mnie owłosienie
                jest na tyle umiarkowane,że lepiej się wstrzymać aż tabletki będą potrzebne
                jeszcze do innych celów (trądzki,problemy z miesiączką lub współżycie).A u mnie
                jest tylko to owłosienie.
                • totylkomina Re: dylemat mi się zrobił. 25.01.06, 00:49
                  oj zrozumialam zrozumialam i mialam na mysli,ze tabletki, ktore przepisza czyli pewnie diane albo jeaninne malo pomagaja..przynajmniej w mojej sprawie..z reszta ja i tak ich nie moge brac przez prolaktyne..pozdrawiam:")
                  • kaczryka Re: dylemat mi się zrobił. 26.01.06, 11:02
                    ale nic to.życie toczy się dalej:)
    • agatka555555 Re: dylemat mi się zrobił. 26.01.06, 17:17
      Mi też żadne tabletki nie pomagały na owłosienie niestety:-(( Szkoda było tylko
      mojego biednego żołądka, z którym i tak mam problemy :-(
      • kaczryka Re: dylemat mi się zrobił. 26.01.06, 20:57
        też o tym myślałam.
        • agatka555555 Re: dylemat mi się zrobił. 27.01.06, 00:19
          Mało tego, podobno istnieje jeszcze ryzyko przytycia podczas brania tych
          hormonów:-//
          • kaczryka Re: dylemat mi się zrobił. 27.01.06, 08:14
            wiem.i jest ono spore niestety.
            • turystka86 Re: dylemat mi się zrobił. 27.01.06, 10:42
              ja np. biore od 6 miesiecy Diane, nie przytylam, caly czas 53 kg. cera sie
              troche poprawila (tzn zniknely wypryski, twarz jest gladka, ale podskora
              zaskorniki są!) no i czuje sie swietnie, nie zauwarzylam zadnej zmiany w
              samopoczuciu itp. ale wiem wiem jak okreslic postepy w owlosieniu... wlasciwie
              to nie widze postepow zadnych , bo ani sie nie gole ani nie depiluje, jedynie
              wyrywam wloski na twarzy ale po kilku dniach odrastaja
              • kaczryka Re: dylemat mi się zrobił. 27.01.06, 11:07
                I w tym tkwi sęk.Bo ja np.mam za sobą problemy z cerą,jest teraz gładka i
                czysta,nadwagę nieznaczną mam od małego,więc mi nie przeszkadza,moje
                samopoczucie to już inna bajka;)
              • malina1414 Re: dylemat mi się zrobił. 27.01.06, 11:10
                ja tez brałam diane przez pół roku, nie przytyłam (no chyba ze w piersiach=D)
                czułam sie dobrez cera poprawiła sie i nie było żle ogólnie... zauważyłam ze
                wąsik mi wolniej odrastał, brzuch i wszystko inne bez zmian... dlatego
                postanowiłam odstawic na jakiś czas...teraz nic nie biore.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka