Dodaj do ulubionych

nowy kościół

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 13:27
Wczoraj po 10 latach budowy parafianie z Kończyc mogli wreszcie modlić się w
nowym kosciele. Stary (90 letnia prowizorka) zostanie rozebrany.
Obserwuj wątek
    • Gość: PROFESOR Re: nowy kościół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 15:30
      gdzie dokladnie znajduje sie ten nowy i stary koscioł?
      • Gość: Katolik Re: nowy kościół IP: *.dip.t-dialin.net 29.11.09, 19:56
        ADWENT

czas oczekiwania na narodziny PANA.

W oczekiwaniu nadzieja

na zyczenia co sie spelnia,

na milosc co ludzi zmienia,

na dobro co zlo zwyciezy.

Serdecznie pozdrawiam,

zycze pieknej 1 Niedzieli Adwentowej
      • Gość: ja Re: nowy kościół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 20:27
        stary przy ul. Miłej, a nowy tuż za nim. nowy to najbardziej ekologiczny kosciół
        w Polsce. Ogrzewanie przez pompę ciepła, ciepła woda przez kolektory słoneczne.
      • Gość: ten on Re: nowy kościół IP: *.bater.net.pl 29.11.09, 23:15
        a proboszcz ogłosił że posprzątać w nim trzeba i co.....jak mus to mus....
        • Gość: xyz Re: nowy kościół IP: *.stk.vectranet.pl 29.11.09, 23:23
          Jak w Konczycach to chyba Manka z Kurbielem przescigali sie z Sekula
          przy nozyczkach.
          • Gość: abc Re: nowy kościół IP: *.bater.net.pl 29.11.09, 23:44
            Nożyczki, taczki 3-kołowe co za różnica. Prawie wszyscy mają telefon i mogą wysłać MMS-a... również. Kaj my som?
            • Gość: PROFESOR Re: nowy kościół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 00:13
              Kiedy maja zamiar rozbierac ten stary kosciół?
              • Gość: ja Re: nowy kościół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 08:17
                wystapiono już o zgodę na rozbiórkę. A żadnych nożyczek nie było! Sekuła to się
                nowym kościołem w ogóle nie interesował, a gdyby MMS miała pomagać to nowy nie
                budowałby się 10 lat!!!
                • Gość: Justyn O. Tu mozna poczytac o nowym kosciele w Konczycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 08:59
                  Link do
                  artykułu
                  Zaznaczam iż probosz mieszka tam juz od prawie 4 lat a sale
                  oddaja dopiero teraz, cos jest nie tak skoro mieszka sie w budynku nie odebranym
                  przez dozor budowlany.
                  • Gość: ja Re: Tu mozna poczytac o nowym kosciele w Konczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 10:50
                    to masz baaaaaaaardzo przestarzałe dane na temat nowego probostwa! Ale cóż
                    najlepiej rzucić jakieś hasło nie sprawdzając jego prawdziwości a może coś się
                    przyczepi....
                    • Gość: lila Re: Tu mozna poczytac o nowym kosciele w Konczyca IP: *.stk.vectranet.pl 30.11.09, 13:37
                      pogratulować parafianom, maja powód do radości.
                      • Gość: Katolik Re: Tu mozna poczytac o nowym kosciele w Konczyca IP: *.dip.t-dialin.net 30.11.09, 14:15
                        Poszedł facio do spowiedzi.......

Poszedłem w niedzielę do kościoła, bo o modlitwę ma dusza woła.
                        Stanąłem z tyłu przy bocznej nawie tak, że nie widoczny byłem prawie.
                        Gdy nagle przede mną stanęła dziewczyna i nie wiem czy to moja wina.
                        Już się nie modliłem, bo na nią zerkałem i nie wiem, czemu kudłate myśli miałem.
                        Zgrabna wysoka z długimi włosami i mnie rozpraszała swoimi lokami.
                        Sukienka obcisła przyległa do ciała i muszę przyznać, że kształty to miała.
                        W dodatku była tak bardzo krótka, że mogłem podziwiać jej zgrabne udka.
                        A gdy na chwilę się odwróciła zauważyłem, że chyba bez biustonosza była.
                        Bo na szczycie pagórków guziczki widziałem, no i wtedy grzeszne myśli miałem.
                        Więc wstyd się przyznać, o czym myślałem, lecz z tego miejsca, czym prędzej zwiałem.
                        Wyszedłem przed Kościół, tu się pomodlę, bo po tym zdarzeniu czułem się podle.
                        I gdy paciorek mówić już miałem, na lewo niestety, ale spojrzałem.
                        A tam z dzieckiem mama młoda, przyznaję piękna była jej uroda.
                        Co raz to się nachylała i swą pupę w moim kierunku wypinała.
                        Gdy widoki takie cudne to modlenie bardzo trudne.
                        Jaki widok już uściślę, spodnie białe i obcisłe.
                        I gdy ona tak się skłoni anatomia jak na dłoni.
                        Choć spojrzenie bystre miałem to majteczek nie dojrzałem.
                        Myśli miałem niezbyt czyste, przez te spodnie jej obcisłe.
                        No i stałem tak godzinę przełykałem tylko ślinę.
                        I choć chciałem lepszy być to zgrzeszyłem, co tu kryć.
                        Hej Dziewczyny, hej Kobiety dziś upomnę was niestety.
                        Do Kościoła, gdy idziecie jak się ubrać czy nie wiecie?
                        Szaty długie, luźne bierzcie, bym się modlić mógł nareszcie!!!
        • Gość: Aga Re: nowy kościół IP: 212.106.160.* 03.12.09, 16:21
          Ciekaw jestem w jakim procencie będzie realizowane to sprzątanie
          Kościoła przez wiernych ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka