Gość: reporter IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.12.09, 21:45 Wstyd pani Prezydent Szulik. Hańba komendancie straży wiejskiej. katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,6512375,W_Zabrzu_na_brudasow_nie_maja_zadnego_bata.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: reporter Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.12.09, 21:57 katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,6498373,To_straszne__ale_jestesmy_okropnymi_brudasami.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koszowy Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.stk.vectranet.pl 07.12.09, 22:08 ladnie to tak grzebac w starych smieciach? Odpowiedz Link Zgłoś
ramona-only Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce 08.12.09, 12:44 PRAWDA,BRUDNO NIEMOŻEBNIE !!! Zacząć należy od siebie,w moim przypadku od setek interwencji w ADM Zabrzańskiej Spółdzielni Mieszkaniowej. Mimo że teren o którego posprzątanie się domagam,leży pod nosem prezesa-skutek żaden. Napisałam więc skargę do Urzędu Miasta-a stamtąd otrzymałam odpowiedź że wysłani "oglądacze"potwierdzają moje zarzuty......ale tu rządzi Pan Prezes i miasto nie ma nic do gadania. Jak to ???? To tereny Spółdzielcze nie leżą w granicach miasta? To nie ma PRAWDZIWYCH kar dla olewających swoją robotę? Z pensji oczywiście,a nie wspólnego,naszego garnka! To śmietniki które stoją dosłownie na chodniku,brudne,zardzewiałe i wiecznie rozwalone-MAJĄ WITAĆ GOŚCI??????? Dodam że to wszystko świetnie funkcjonuje obok: Hali Sportowej,lodowiska i Prezesa. Z bezsilności zaczełam robić zdjęcia-do oglądania tutaj-w Albumie "Moje miasto,moja Spółdzielnia." Miłych przeżyć! Odpowiedz Link Zgłoś
ramona-only Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce 08.12.09, 15:21 Link do opowieści o mojej Spółdzielni fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2080753,5,2,41239,ZABRZEREPREZENTACYJNE.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 13:05 A straż miejska zamiast zająć sie problemem ma to w nosie. Nieudolność jak widać to jedyny "sukces" kierownictwa straży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowany Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 13:28 STRAZ MIEJSKA BAWI SIĘ W POCZTĘ POLSKĄ I PRZYWIOZI LISTY ZA POTWERDZIENIEM OBIORU ŻÓŁTA KARTECZKA BEZ ZNACZKA NA KOPERCIE A JAK SIĘ PROSI O INTERWENCJĘ TO MAJĄ TO W GDZIEŚ!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.stk.vectranet.pl 08.12.09, 15:37 moze i nie przepadam za MMS, ale w tym przypadku ma racje. Sami mieszkańcy uważają ulice za wysypiska smieci. Młodzież czyni chlew. Nienauczeni niczego. I choćby postawić na każdym rogu kontener to ci pijani debile zamiast wrzucać tam śmieci go przewrócą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: errata Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 16:11 Gdzie jest do cholery STRAŻ MIEJSKA w tym mieście? Dlaczego nie zajmuje się tym do czego zostrała powołana ? Na miejscu prezydenta Zabrza już dawno odwołałabym tego komendanta ze stanowiska bo chyba na to stanowisko się NIE NADAJE. Odpowiedz Link Zgłoś
ramona-only Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce 08.12.09, 18:37 Strasznie mnie irytują takie stwierdzenia że sami jesteśmy sobie winni. Wróciłam ostatnio ze Stambułu-20 mil miasta,gdzie przewalają się tłumy turystów-i pierwsze co zwróciło moją uwagę to CZYSTOŚĆ- naprawdę przeżyłam szok-BŁYSK wszędzie! A przecież są służby odpowiedzialno za to aby nie odpuszczać brudasom. No nikt mi mnie powie że zgodnie z prawem nie można wyegzekwować czystości. A za co ci-odpowiedzialni biorą pieniądze? Dlaczego Wrocław,Poznań,Rybnik są czystymi miastami? Czy tam żyją inni ,grzeczni ludzie??Dlaczego w Wiedniu za sypnięcie okruchów gołębiom,płaci się mandat?Dlaczego wielkie metropolie są czyste ,a w grajdole śmieci wywala się BEZKARNIE do lasu???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna owca Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.stk.vectranet.pl 09.12.09, 19:29 Bo tak jak już wcześniej pisałem w takim Wrocławiu, Poznaniu czy Rybniku rządzi prawica a u nas komuniści. I tak długo jak nasi mieszkańcy będą głosować na w/w grupę polityczną tak długo Zabrze będzie nędznym miastem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UBek Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 15:07 to fakt MMS to stary komuch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktarg 0001 Re: news IP: *.stk.vectranet.pl 10.12.09, 18:26 Wydział komunikacji Urzędu m.Zabrze wystapił do Ministerstwa Wielkich Kroków o zwolnienie zabrzan z stosowania tablic rejestracyjnych na pojazdach samochodowych do końca 2010 roku.W przekazanej dokumentacji załączono pliki pojazdów,na których po przejeżdzie prze miasto i tak nie widać nic do wysokości okien włącznie -wiec po co tablice! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgoska Re: news IP: *.stk.vectranet.pl 10.12.09, 22:11 wlasnie przecielam kolejna wstege na myjce w Rokitnicy.auto sluzbowe mam za darmo umyte Odpowiedz Link Zgłoś
czarnymorfeusz Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce 11.01.10, 18:50 to do kogo masz pretesje do spółdzielni czy do miasta o pozadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syfek Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.stk.vectranet.pl 10.12.09, 23:28 od brudu jeszcze nikt nie umarł ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syfek2 Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.stk.vectranet.pl 17.12.09, 23:11 bylo juz tak bialo,czysciutko i znowu ten syf wylazl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiosna Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 12:39 Śnieg się stopił i wszędzie pełno papieroków i psich gówien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: królik Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 23:17 Przynajmniej przed Zajączkiem mogliby posprzątać ten syf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blokers Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.stk.vectranet.pl 31.03.10, 09:34 ale dlaczego akurat przed zajączkiem? żeby nie wskoczył w psie gówno czy co...? Tak wczoraj z ciekawości wszedłem do zoologicznego w platanie zapytać czy mają worki na psie odchody. Pani pokazała mi tylko kilka zakurzonych torebek papierowych, mówiąc: mamy tylko takie coś. ........... ....! Mijam straż miejską kilka razy dziennie. Albo nic nie robią, albo po godz.22 wlepiają mandaty przechodniom, którzy korzystając z zerowego ruchu przeszli na czerwonym. strasz miejska ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierny Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.dip.t-dialin.net 31.03.10, 12:45 A kto jest winny ze miasto brudne? Wlasciciele czworonogow nie po swoich obesrolkachposprzataja i sprawa bedzie zalatwiona,tak samo niech odpadki trafiaja w swe przeznaczone miejsce,i problem zalatwiony zreszta ludziska tylko umia stekac ,ale nic nie zrobic w tym kierunku aby bylo czysto .zreszta jak was widza tak was pisza ! Zabrze to brudasy i syfiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felix Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.babezblog.com 31.03.10, 13:16 Skoro miasto brudne, trzeba było temu zaradzić powołując Straż Miejską. Po to, aby dyscyplinować brudasów. A skoro brudu coraz więcej a działań SM brak, to coś oznacza. Oznacza to tyle że Straż Miejską czas rozwiązać. Bo po co wydawać ponad 3 mln zł rocznie na służbę nieudolnie zarządzaną i nieskuteczną. Lepiej przeznaczyć te pieniądze na czystość w mieście albo na Policję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaba 2 Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.stk.vectranet.pl 03.04.10, 21:59 jak ten syf pokazalo zabrzanie tivi to niedlugo pokaze TV Silesia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prowokator Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 17:19 dobrze kumasz. tak bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waryniol Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.stk.vectranet.pl 05.04.10, 19:25 pani G. hErich - proszę przestać siać propagandę i obłudę, partyjne układziki i własne urażone ambicje posłać do kosza, nikogo nie broniąc to przypomnę, że w radzie miasta większość ma PO-PiS więc czemu nie zajmą się problemem? zwalacie winę na prezydenta a to przecież głównie mieszkańcy Zabrza brudzą i zostawiają pokazany syf głupota nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viola Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: 94.254.172.* 09.04.10, 14:41 czy pokazanie brudnego Zabrza to propaganda? przeciez Zabrze to syf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waryniol Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.stk.vectranet.pl 09.04.10, 15:59 a ten syf robią mieszkańcy Zabrza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 20:33 A co robią niedorajdy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanys Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: 91.188.101.* 09.04.10, 22:02 Te smieci sa straszne i nie wiem dlaczego Straz Miejska nic z tym nie robi? Powinni ludzi Urzedu Pracy do sprzatania zaciagnac~ Ludzie ktorzy maja godziny spoleczne tez powinni sprzatac i byloby tego mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmieć Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.10, 09:54 Nic nie robi bo SKUTECZNIE ma to w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
kielonek-online Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce 01.08.10, 10:26 Nawet w całkowitym, pijackim amoku bylbym w stanie wymyślać ciekawsze hasła od ciebie. Ty jesteś nieskuteczny. Weź się za młotek, piszesz słabo. Albo się napij, to każdemu dobrze robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wstyd i tyle Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.chello.pl 01.08.10, 12:15 Goscilam wczoraj znajomych z Krakowa. Nie widzielismy sie pare lat od zakonczenia studiow. Byla okazja do wypadu na miasto. Tyle wstydu co sie najadlam gdy komentowali nasze brudne miasto to jeszcze w zyciu nie zaznalam. Wiec nie pleccie ze Zabrze jest czystym miastem. My po prostu juz przyzwyczailisy sie do tego brudu i balaganu. Niestety. Szulikowa obiecywala miasto czyste i bezpieczne. A Zabrze ani bezpiecznym ani tym bardziej czystym miastwm nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kielonek-online Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce 01.08.10, 12:20 Twoi znajomi zapomnieli jak wygladają ulice przylegle do Krakowskiego Rynku, ile śmieci leży na plantach, jak cyganie okradają ludzi pod wawelem? Jedź do Krakowa, oni bedą się wstydzić. Zdrowie!! PS.Kolejny kiepski popis amatora propagandzisty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bercik Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: 74.63.85.* 01.08.10, 14:36 kielonek-online napisał: > Twoi znajomi zapomnieli jak wygladają ulice przylegle do > Krakowskiego Rynku, ile śmieci leży na plantach, jak cyganie > okradają ludzi pod wawelem? > Jedź do Krakowa, oni bedą się wstydzić. > Zdrowie!! > PS.Kolejny kiepski popis amatora propagandzisty. Kielonek odpowiedz czy Twoja głupota jest wrodzona czy wynika z choroby zwanej zachwytem nad najbardziej nieskutecznym Prezydentem Zabrza czyli Szulikomani. A może jedno i drugie. Jakie Zabrze jest każdy widzi. Wielu wstydzi się że mieszka albo pracuje w tak zaniedbanej wiosce zwanej Zabrze. I nie trzeba popisu propagandzisty - bowiem Tobie nikt w tym nie dorówna - aby domyślać się że odpowiada za ten stan Gospodarz Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adula Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: 212.106.160.* 09.08.10, 21:49 Nie wiem czy Zabrze to najbrudniejsze miasto w polsce, ale brudno jest to fakt. Dziś byłam w centrum z moją 11 -letnią wnuczką mieszkającą w Niemczech. Szlismy od strony os. Barbary. To, że kamienice brudne i smutne trudno, lata zaniedbań. Nie mogła się nadziwic walającym się na każdym skwerku śmieciom i tym że można przed Mc Donaldem karmic gołębie co skutkuje licznymi ptasimi odchodami.Nigdy nie chciałabym tu mieszkac, stwierdziła, choc przyjeżdza do zabrza kilka razy do roku wciąż nie może się nadziwic naszym realiom. oczywiście jest to wina nas samych, ale też straż miejska chociaz w centrum mogłaby ostrzej reagowac na smiecenie ale komu by się chciało. No i sprzątac też powinno się częsciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Look Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: 188.33.101.* 10.08.10, 16:11 znajomy z Pomorza przyjechał. pół świata widział, ale na Śląsku nigdy nie był. a o istnieniu Zabrza nie słyszał. nie mógł się więc napatrzeć na familoki i pokrzywionych tubylców z winiaczami lub piwskiem w ręku. jak przejeżdżał przez Zaborze, które wydaje się w porównaniu z całym Zabrzem jedną z najczystszych i zielonych dzielnic, to stwierdził: ale to wszystko zaniedbane i brudne! pocieszenie: Katowice pod rządami Uszoka w ocenie Pomorzanina wypadły nie lepiej. ogólnie brud i ubóstwo rzucają się w oczy. tyle, że wrażenie na nim robiły katowickie biurowce i liczne firmy. u nas takowych w Zabrzu nie widział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.08.10, 16:54 Niestety wszyscy musimy świecić oczami za najbrudniejsze miasto na Śląsku. Pytam gdzie Straż Miejska ?? Czyja to wina? Prezydenta Miasta, którego trxeba zmienić jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
kielonek-online Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce 10.08.10, 23:06 Strażnicy śmiecą najbardziej, tony śmieci na ulicach to ich sprawka. Mieszkańcy dbają o czystość, nawet zapałki na chodnik nie wyrzucą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 17:07 A te niedorajdy zamiast pilnować porządku, to teraz pilnują windy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokel Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.08.10, 17:17 Skoro Straz Miejska nic nie moze i nic nie umie i nie ma sukcesow w walce z brudem w miescie to czas na zmiany. Wywalic komendanta albo rozwiazac straz miejska. Zaoszczedzone pieniadze lepiej przeznaczyc na Policje. Odpowiedz Link Zgłoś
kielonek-online Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce 19.08.10, 18:39 Wywalić mieszkańców Zabrza, straż zostawić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strasznik Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.stk.vectranet.pl 19.08.10, 23:09 i tego bym sie trzymal Odpowiedz Link Zgłoś
kielonek-online Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce 19.08.10, 23:12 Czegoś trzeba się czasami trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: 188.33.87.* 20.08.10, 20:45 Syf jest całkiem spory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blokers Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.stk.vectranet.pl 23.08.10, 12:51 przeczytajcie sobie ten artykuł. a jak przeczytacie to wpiszcie w komórkę numer straży 32 2718052 i zróbcie od czasu do czasu z niego użytek. wyborcza.pl/1,76842,8276499,Wojna_o_brytyjskie_psie_kupy.html pozdrawiam serdecznie Wasz blokers Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.chello.pl 23.08.10, 14:44 Straz w Zabrzu jest beznadziejna. Nie mozna liczyc na ich interwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
chichot.zabrza Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce 25.08.10, 08:46 wielokrotnie dzwoniłem i przyjeżdżali- ale nie wiem czy mieli jaja żeby wypisać mandaty niesprzątającym właścicielom psów... ludzie nadal nie sprzątają a ja nadal wydzwaniam- liczę że wreszcie dotrze do tych bezmózgowców w straży że każda niesprzątnięta kupa to kasa i jeśli już zdecydują się pojawiać to warto jakieś mandaty wypisać. pozdrawiam chichot Odpowiedz Link Zgłoś
kielonek-online Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce 25.08.10, 10:00 Aby wypisać mi mandat za kupsko mojego azora muszą: 1.Widzieć jak azor je robi. 2.Widzieć, że ja nie sprzątam po azorze. 3.Przynajmniej mieć świadka, który zezna w sądzie, że azor sr.., a ja nie posprzątałem. 4.Świadek nie może być anonimowy. Takich bohaterów, którzy przekażą informację do SM i zechcą być swiadkami w sprawie walących kupy azorów jest niewielu(nie ma ich zapewne wcale) Dlatego mogę spokojnie pić i przygladać się jak azor z radością opróżnia swoje jelita. Zdrówko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o_0 Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.stk.vectranet.pl 26.08.10, 13:52 o! Kielonek pokazał swe prawdziwe oblicze! A wydawał się takim fajnym, nieszkodliwym mieszkańcem Zabrza. Wyszło polskie chamstwo i zamiłowanie do syfu. Puste butelki też wyrzucasz w krzaki? Kielonku drogi czy potrafisz zrozumieć że PSIE KUPSKO NALEŻY SPRZĄTAĆ ZAWSZE, A NIE WTEDY GDY KTOŚ WIDZI I MOŻE ZECHCE ZGRYWAĆ BOHATERA I ZADZWONI PO STRAŻ. dla twojej wiadomości - należę do grupy tych nieanonimowych świadków kup, więc miej się na baczności!;] Odpowiedz Link Zgłoś
kielonek-online Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce 26.08.10, 22:44 Byłeś już świadkiem w takiej sprawie? Kolejny forumowy bohater. Przed mitomanami mam się na baczności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.stk.vectranet.pl 26.08.10, 22:55 a w czechach to na skwerach są takie kosze na psie odchody a obok podajnik...z torebkami i łopatkami ( pełny nie pusty). u nas w takich pojemnikach to tylko flaszki i inne śmiecie. i co tu chcieć od psów jak ludność nie umi czytać i śmieci gdzie popadnie. tak naprawdę to wszyscy się tych psów czepiają a wokół pełno śmieci. myślę że właściciele psów też by się zmobilizowali gdyby w takich parkach, skwerach czy też zwyczajnie na ulicy nie walały się kupy śmieci. może warto się nad tym zastanowić i zainwestować w sprzątanie miasta ? Jak czy tam o tych psach to mam wrażenie że cały syf mieście to ich wina, a przecież największy śmieciarze to my zabrzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o_0 Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.stk.vectranet.pl 27.08.10, 13:06 Śmieci to kolejny problem, potwierdzający niestety smutną prawdę o Polakach. Piszesz, że należy zainwestować w sprzątanie miasta, a ja myślę że to niczego by nie zmieniło. Powiedz, zwróciłaś kiedykolwiek uwagę komuś kto śmieci, nie sprząta po swym psiaku...? Nie mówię o straży miejskiej tylko o najzwyklejszym nieagresywnym upomnieniu. Myślę że gdyby więcej ludzi zwracało innym uwagę- nie byłoby problemu śmieci, kup, ale niestety- istnieje jakieś społeczne przyzwolenie na syfienie. Większość ludzi widzi problem, ale nie powie sąsiadowi, żeby posprzątał, nie wywalał kipów z okna/balkonu, nie wyrzucał pustych flaszek z okna. Mam taką naturę, że zwracam uwagę gdy coś mi nie pasuje i ktoś z butami włazi mi w moją przestrzeń. W ciągu kilku ostatnich lat mieszkałem poza Polską i powrót tutaj był jak zimny prysznic. Nie chcę wyjeżdżać, ale nie chcę też by moje dzieci żyły w takim chlewie. Nie chcę mieszkać na strzeżonym osiedlu, które jak chyba nigdzie indziej na świecie nie staną się tak pożądanym towarem jak w Polsce. Chcę żyć wśród normalnym życzliwych osób, których nie trzeba pilnować i upominać by po sobie sprzątali. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o_0 Aleja Psich Kup IP: *.stk.vectranet.pl 27.08.10, 12:48 Najwyraźniej nie zrozumiałeś ani słowa z tego co napisałem i zamierzasz się teraz licytować, czy faktycznie świadczyłem w takiej sprawie. Tak, parokrotnie dzwoniłem, przedstawiałem się, podawałem swój adres, i adres kupy, psa i właściciela. Mam małe dzieci i uwierz Kielonku, z cudem graniczy znalezienie miejsca gdzie można po prostu pochodzić po trawie. O tej okalającej chodniki już nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??> Re: Aleja Psich Kup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.10, 14:20 A gdzie nieudolna Straż Miejska? Skoro nie potrafią niedorajdy karać sprawców wykroczeń to niech sami te kupy psie sprzątają. Może w tym byliby lepsi? I skuteczniejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oni Re: Aleja Psich Kup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 18:06 Oni teraz chcą już tylko dotrwać do wyborów. Resztę mają w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuopek Re: Aleja Psich Kup IP: *.chello.pl 24.10.10, 19:21 Straż Miejska drży cała w oczekiwaniu na zmiany a szczególnie kierownictwo. Wywalą nas po wyborach czy dalej będzie można udawać że pracujemy skutecznie. Oto jest pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: można Re: Aleja Psich Kup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 21:11 Można dalej udawać. Odpowiedz Link Zgłoś
1-smieszek Re: Aleja Psich Kup 28.11.10, 23:50 Aleja kup jest w parku na Dubiela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelajna Re: Aleja Psich Kup,he a przy odwilrzy jaka aleja IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.10, 17:07 Chciałam nawiązać do psich kup i Zabrzańskiej Straży M.Mnie również przeraża ten gnuj na trawnikach.Widze tu dużo protestów,dotyczących lekcewarzenia takich gónianych spraw.Tylko chyba mało który z tu protestujących zna prawo.Zeby ukarać własciciela"wyrzutni gnoju"miasto musi być zaopatrzone w odpowiednie pojemniki/śmietniki,bo zgodnie z przepisami, owych gówien nie można wyrzycać do kosza na śmieci więc co z nimi zrobić???Np. w Bisupicach nie widziałam ani pół śmietnika na psie odchody,a psów jest mnóstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skuteczna Gosia Re: Aleja Psich Kup,he a przy odwilrzy jaka aleja IP: 46.113.167.* 08.12.10, 13:07 Takie wątki jak ten są narażaniem na szwank dobrego imienia miasta. Jak można twierdzić, że Zabrze jest najbrudniejsze? To oszczerstwa, nad którymi nie będem obojętnie przechodziła. Nie ma dnia, żebym przejeżdżając przez to miasto nie sprawdzała, gdzie jeszcze trzeba posprzątać, uporządkować. Wszelkie tego typu skargi, że coś jest nieuporządkowane proszę kierować do zarządców. Mieszkańcy powinni się też zastanowić, ile sami mogą dobrego zrobić, by miasto rozkwitało. Nad czym jeszcze mogą popracować, by nam było lepiej. Pani Ewelajnno, a może pani się zdarzyło wyrzucić jakiś papierek na chodnik czy trawnik? Zarządcy to druga sprawa. Do nich należy kierować skargi, gdy pod blokiem źle się dzieje. Tu nie prezydent, a zarządca jest odpowiedzialny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelajna Re: Aleja Psich Kup,he a przy odwilrzy jaka aleja IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.10, 11:43 Pani Skuteczna Gosiu,z czystym sumieniem mogę napisać,że nie zdarza mi się wyrzucanie śmieci na ulice-chodnik, czy jakiekolwiek inne miejsce nie przeznaczone do tego. Tego też uczę swoich dzieci. Psie odchody były tematem mojej wypowiedzi:) Proszę przeczytać raz jeszcze. Nie nawiązałam do Prezydenta ani również do Zarządcy Budynków,ale do Straży Miejskiej . Więc proszę mnie nie wikłać w w/w wypowiedzi. Pozdrawiam Serdecznie! ps.A tak z ciekawości,to kto jest odpowiedzialny za brak śmietników na odchody w naszym mieście?Urząd Miasta czy Zarządca Budynków?Czy parki ,tereny zieleni podlegają pod Zarząd B.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiosna Re: Aleja Psich Kup,he a przy odwilrzy jaka aleja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 09:31 A na ulicach w Zabrzu dalej syf niemożebny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o_0 Re: Aleja Psich Kup,he a przy odwilrzy jaka aleja IP: *.unknown.vectranet.pl 08.03.11, 11:32 mylisz się. PSIE ODCHODY MOŻNA WRZUCAĆ DO ZWYKŁYCH KOSZY NA ŚMIECI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blokers Re: Aleja Psich Kup,he a przy odwilrzy jaka aleja IP: *.unknown.vectranet.pl 08.03.11, 11:59 Zawsze mnie zastanawia dysproporcja, między tym, że Kielonki piją pochowani w krzakach, zaroślach i innych okolicznościach przyrody i jak wynika z sprawozdania za rok 2010 w ramach akcji: „Zero tolerancji dla alkoholu” • Interwencje: 5025 • Pouczenia: 1783 • Ilość mandatów karnych: 2781 • Kwota mandatów: 189.660 PLN • Czynności wyjaśniające: 7 • Przekazano Policji: 13 • przekazano innym służbom: 441 a w ramach akcji „Pogryzienia i psy bez nadzoru” : • Interwencje: 685 • Kontrola: 250 • Pouczenia: 164 • Ilość mandatów karnych: 89 • Kwota mandatów: 14 150 PLN • Czynności wyjaśniające: 4 • Przekazano właściwym służbom: 172 Gdy przecież ewidentnie częściej spotykam na głównych ulicach/chodnikach, parkach, trawnikach NIEUKRYWAJĄCYCH SIĘ PRZECIEŻ ludzi z psami, srające psy i pozostawione gówna niż tak wspaniale wyłapanych pijaczków. Kielonka oczywiście nie miałem zamiaru urazić. Pozdrawiam Go bardzo serdecznie. Chodzi mi tylko o ukazanie pewnego absurdu działania straży. Zachęcam wszystkich, którzy jeszcze nie zobojętnieli aby zgłaszali wszystkie irytujące sprawy (psie kupy, parkujące na trawnikach samochody, nielegalnie rozklejone plakaty/ulotki- szczególnie gdy pinezkami kaleczy się drzewa, nielegalne wysypiska itp) i monitorowali obrót spraw. Jak nie pomaga-następny telefon i następny. Zapewniam Was, że w końcu to zacznie działać. Telefon alarmowy: 986 lub 32 271-80-52 A tak z czystej ciekawości mam pytanie. Zwracacie uwagę właścicielom psów, gdy nie sprzątają? Bo powiem Wam szczerze, że znieczulica wśród mieszkańców jest druzgocąca. pozdrawiam, blokers Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amadeo Re: Aleja Psich Kup,he a przy odwilrzy jaka aleja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 09:18 katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,9205181,Wizytowka_Zabrza__Gora_smieci_wokol_nowego_szpitala.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Aleja Psich Kup,he a przy odwilrzy jaka aleja IP: *.stk.vectranet.pl 14.03.11, 16:40 Cała ul. Staromiejska to jedno wysypisko śmieci. ZGROZA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: całe Re: Aleja Psich Kup,he a przy odwilrzy jaka aleja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 19:31 Całe Zabrze to jeden wielki śmietnik ..historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Aleja Psich Kup,he a przy odwilrzy jaka aleja IP: *.stk.vectranet.pl 14.03.11, 20:12 Niestety przykra prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też kierowca Re: Aleja Psich Kup,he a przy odwilrzy jaka aleja IP: *.stk.vectranet.pl 16.03.11, 00:38 To prawda, że sami sobie robimy ten syf. Straż Miejska i urzędnicy mogą działać tylko tak, jak im pozwala prawo. Ale najwięcej zależy od tych, którzy te śmieci zostawiają byle gdzie. To są czasem ludzie na poziomie, przynajmniej za takich uchodzą, ale najwięcej śmiecą lumpy. Sam obserwuję, że gdzie tylko się zrobi kawałek wolnego placu, tam zaraz pojawiają się śmieci i odpady. Niestety, dwaj urzędnicy na tak duże miasto to mało, żeby problem opanować. Może gdyby mieli lepszych szefów i szefowe, to dostaliby większe pieniądze i zrobiliby większy porządek? A może im z tym dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Aleja Psich Kup,he a przy odwilrzy jaka aleja IP: *.stk.vectranet.pl 19.03.11, 03:10 no właśnie, co turysci i naśmiecili ? sami zabrzanie to straszni smieciarze od kogoś wymagamy a ten syf to sami robimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Aleja Psich Kup,he a przy odwilrzy jaka aleja IP: *.unknown.vectranet.pl 13.04.11, 20:13 Straż miejska powinna zainteresować się terenami wokół M1 i hiperszpitala. Dawno nie widziałem takiego syfu! Zerwana papa z dachu, fotele, góra ubrań i dziesiątki innych pakietów. To co tam zobaczyłem bardzo mnie zasmuciło. Dlaczego ludzie są tacy? powinni tam zamontować monitoring i wlepiać wysokie mandaty. Bo inaczej nie oduczysz... to samo z psimi kupskami. 89 mandatów wystawionych w zeszłym roku. Litości!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
net.kielonek Re: Aleja Psich Kup,he a przy odwilrzy jaka aleja 13.04.11, 20:20 Dlaczego ludzie są tacy? Tacy są jak ich rodzice, krew z krwi, kość z kości, durnota z durnoty, chamstwo z chamstwa. Masz odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Aleja Psich Kup,he a przy odwilrzy jaka aleja IP: *.unknown.vectranet.pl 13.04.11, 21:59 dzięki Kielonku! bardzo trzeźwa opinia! Odpowiedz Link Zgłoś
net.kielonek Re: Aleja Psich Kup,he a przy odwilrzy jaka aleja 13.04.11, 23:21 Zdrówko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czymu? Re: Aleja Psich Kup,he a przy odwilrzy jaka aleja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 21:15 Czymu to Zobrze takie zasrane? Nikt tych kup ni zbiro. Odpowiedz Link Zgłoś
chichot.zabrza Re: Aleja Psich Kup,he a przy odwilrzy jaka aleja 15.07.11, 08:57 To że nikt nie zbiera psich kup to jeden problem. Drugim jest to, że nikt nie zwraca uwagi na sranie na chodniku i wprowadzanie piesków na tereny placów zabaw. A jakby się jeden z drugim odezwał to inaczej by to wyglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
leotti Re: Aleja Psich Kup 04.04.12, 22:47 Odnosnie psich kup to mam propozycję. Nie mam pojęcia jak by to wyglądało od strony prawnej ,ale proponuję w kazdym parku lub skwerze wyodrębnić i ogrodzic jakiś fragment i stworzyć na ogrodzonym placu powiedzmy toaletę dla czworonogów. Dodam ze w innych częsciach parku lub skweru pies mógłby tylko być prowadzony na smyczy w innym wypadku karać wysokimi mandatami . Niestety w Polsce inny czynnik , jak wysoka kara ,do ludzi po prostu nie przemawia. Znajac jednak polskie realia, podejrzewam ze własnie te toalety byly by jedynymi czystymi zakątkami w parkach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max193 Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.11, 01:39 od 1,5 miesiąca interweniowałem w SM z prośbą o sprzątnięcie od roku nie sprzątanego skweru przy ul. Czarnieckiego przy szkole specjalnej. i co? i nic. ale za to "degustatorzy" spod sklepu ABC mają niezłą metę za krzaczkami i niezłe wysypisko pustych buteleczek oraz...........bezpłatny szalet miejski przy węźle CO mieszczącym się w szkole........ i co? i nic........ chyba tylko na bezradność SM i władz miasta telewizja jest potrzebna.........(tego medialna władza nasza kochana jeszcze się obawia)..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.07.11, 09:19 Jaroslaw Rajda - komendant SM. Najskuteczniejszy ze Skutecznych. Takich nam trzeba ! NA Senatora ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmieciarz Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.stk.vectranet.pl 24.07.11, 09:26 robota,tak wiele roboty a jeszcze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syf Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 16:31 Dalej syf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lompy/chachary Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.stk.vectranet.pl 20.10.11, 23:41 syf to możesz łobejrzeć na ul.Lompy na Zaborzu na odcinku kaj jeżdżą ciężarówy z hołdy kruszywa.Ni ma bata na tych ciarachof .Na asfalcie piync cyntof marasu.Żodne telefony do Straży,Policji,Urzyndu,Głosu i jeszcze niy wiym kaj bez efektu.Łokien sie niy do łotforzyc bo jedyn kurz,Dzieciska to juz chyba majom pylica gorszo niż berkmony na grubie.Bajzel jak sto pieronof.Moze jakiś bezradny by pomog,abo keryś łod Palikota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anioł Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.stk.vectranet.pl 21.10.11, 00:12 we wszystkich miastach jest SYF tylko oni się tym nie afiszują !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahah Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.play-internet.pl 23.10.11, 12:18 We wszystkich?Pan/i wybaczy. Proponuję udać się poza Zabrze! Odpowiedz Link Zgłoś
net.kielonek Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce 23.10.11, 22:47 Tak, tak. W Helsinkach jest dość czysto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiedy Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.12, 21:46 Kiedy zniknie ten syf z zabrzańskich ulic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał h. Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.zabrze.vectranet.pl 04.04.12, 21:06 Zabrze pozostaje wierne swojej długoletniej śmieciowej tradycji. Jak co roku w okolicach Świąt Wielkanocnych pasażerowie pociągów wjeżdżających do miasta mogą podziwiać drzewa udekorowane setkami nylonowych worków Ciekawe gdzie jest to malownicze miejsce z fotki.Więcej... katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,11479362,Smieci_ciagle_wisza_na_drzewach__Swiateczna_moda_.html#ixzz1r6GcYcSi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szok Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.04.12, 21:29 Szulikowa powinna medal dostac a komendant Rajda ze strazy wiejskiej ORDER. Oto cale nasze miasto. Wstyd i hanba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawe Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.12, 10:33 Ciekawe czy w doma tysz mo taki syf pszed świntami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.play-internet.pl 05.04.12, 12:09 SYF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja też Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.play-internet.pl 07.04.12, 14:37 SYF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.12, 20:38 Ciekawe, czy choć na swięto miasta posprzątają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informuje Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.zabrze.vectranet.pl 22.09.12, 20:59 Od tygodnia na ul.Wolności spotykam ludzi z wózkami na śmieci i miotlami, na bierząco sprzątają miasto. My sami też nie rzucajmy śmieci gdzie popadnie. Czy miasto jest czyste, od nas samych też zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ksawery Półgrabek Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.12, 21:47 Bieżąco,lemingu ,bieżąco ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psie gowno Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: 109.144.155.* 23.09.12, 02:40 ten syf zniknie jak znina skuteczni. Referendum jest rozwiazaniem. Panie i Panowie Radni w ramach kolejnej kampanni pokazac trzeba jak sprzatacie to miasto. Wasze skuteczne ulotki w ramach porzunienia Po i PIs sa teaz na jednym poziomie z psimi kupami. Moze skutecznie posprzatacie ten syf po sobie a przy okazji i psie kupy. Referndum czas zaczac. Bo psia kupa przykryje nawet Urzad Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: 109.144.194.* 25.09.12, 03:19 Dobra wiadomosc. Posprzatali Dworzec kolejowy jak przeczytali o inicjatywie Referendum. No to teraz chyba kolej na miasto? Dajcie im miesiac czasu i jak sie nic nie zmieni to rejestujcie komitet referendalny. To prwda ze z brudu nikt nie umarl - ale ktos wygral przetarg na sprzatanie miasta? Czy to znowu firma zaprzyjazniona ktora ztrudnia 2pracownikow? Prezesa i kuznke Prezesa? Moze faktycznie referendum rozwiaze ten problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gladiator Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.12, 22:02 nie trzeba czekać trzeba już rejestrować jestem z tobą jeśli potrzebujesz ludzi by zarejestrować komitet jestem gotów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g.... Re: Zabrze - najbrudniejsze miasto w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.13, 19:15 Śnieg się stopił i znowu jak co roku wylazły wszystkie g...... Odpowiedz Link Zgłoś