Dodaj do ulubionych

Związek Prezydentów

20.03.10, 21:15
W ZabrzeTV odbyła się kolejna debata, tym razem poświęcona sprawom
Konurbacji Śląskiej. Ta poważna sprawa nie była jednak priorytetem
dla Pani Prezydent. Ze względu na inne służbowe obowiązki nie mogła
tym razem przybyć. W polityce takie coś znaczy, że:
1.Nie mam nic do powiedzenia na ten temat.
2.Nie chcę oddać ani kawałka swoich kompetencji, to po co taki twór?
3.Nie przyszłam, bo wolę żabie udka od jałowych dyskusji w ZabrzeTV.
Sami Państwo wybierzcie sobie Waszym zdaniem najbardziej
prawdopodobną odpowiedź.
Moim zdaniem taka debata jest potrzebna, gdyż jest szansą na
przekonanie mieszkańców o potrzebie konurbacji.
Aby konurbacja powstała, potrzebne są:
- oddolna wola mieszkańców
- zgoda prezydentów miast na oddanie części swoich kompetencji
- wola posłów, senatorów oraz prezydenta
W przypadku Śląska jest na to pewna szansa, ale czeka nas długa
droga. Patrząc po stanowisku Pani Prezydent, należy się liczyć z
bojkotem tematu przez "Związek Zawodowy Prezydentów".
A szkoda, bo miasta śląskie nie powinny być obrócone do siebie
plecami. Moim zdaniem konurbacja jest szansą także dla Zabrza.
Szkoda, że Pani Prezydent nie chciała na ten temat rozmawiać.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gocha Re: Związek Prezydentów IP: *.stk.vectranet.pl 21.03.10, 00:49
      niestety nurty Czarniawki sa wartkie
      • Gość: zal Re: Związek Prezydentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 10:06
        Na sesje rady nie chodzi, nie pojawia sie na waznych imprezach kulturalnych, za
        to w tym czasie wspiera znajomych na stolkach, odwiedza skuteczne imprezy i
        bryluje w towarzystwie. Nie meczcie pani prezeydent praca i dajcie sie wybawic.
        Wszak tak malo czasu jej zostalo - niech skorzysta z ostatnich dni karnawalu.
        Ludzie to widza i na jesien zdecyduja, czy chca miec nad soba urzednika, ktora
        pracuje, czy koronowana glowe, ktora tylko pokazuje sie i bierze udzial w
        imprezach.
        • Gość: Ala Re: Związek Prezydentów IP: *.stk.vectranet.pl 21.03.10, 10:32
          Drogi Ramo, to oznacza, że nie ma sensu tracić czasu na
          uczestniczenie w spotkaniu w niszowej telewizji. Pani prezydent się
          pokazuje - źle, nie pokazuje się też - źle. Szanujące się osoby w
          pewnych programach nie biorą udzialu i tyle.
          • Gość: T.L Re: Związek Prezydentów IP: *.83.230.34.144.debacom.pl.e-zabrze.pl 21.03.10, 11:19
            "Szanujące się osoby w pewnych programach nie biorą udziału i tyle." :D i na tym
            możemy zakończyć cała dyskusje ! Prezydent miasta Zabrze nie może sobie pozwolić
            na to by swoją osobą, gościć w jakim takim portalu internetowym - " bo TV to nie
            jest, z tego co wiem licencji nie posiadają"
            dlatego bardzo dobra decyzja, pozdrawiam
            • Gość: internauta Re: Związek Prezydentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 12:57
              Jakoś ta niszowa telewizja ma lepsze dziennikarki i operatorów niż samorządowa
              TVZ gdzie leci masa naszych pieniędzy. Poza tym pani prezydent pojawiała się już
              w tym programie. Widocznie odpowiedni ludzie doradzili jej, żeby sie tam nie
              pokazywała po ostatnich opiniach o tym jakie glupoty plotła ostatnio. Ta debata
              jest robiona przez ŚTM które na kablówce wiec raczej NISZOWA telewizja chyba
              jednak nie jest argumentem. A wlasnie co do niszowej telewizji. ZabrzeTV oglada
              pewnie duza ilosc mlodych ludzi lub w srenim wieku. Mam na kablowce TVZ ale i
              tak wole ogladac w internecie a i tak nie do konca sie laduje wiec nie zawsze
              jestem w stanie obejrzec do konca. Zastanawiam sie czy wiecej ludzi oglada tą
              "niszową" czy tą samorządową... Bo to do konca nie jest takie oczywiste...
              • Gość: fakt Re: Związek Prezydentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 13:27
                Ja niewiedzialem ze istnieje zabrzanska tv dopoki nie przeczytalem na tym forum.
                ale jak ja poogladalem chwile to stwierdzilem ze duzo nie stracilem. btw tez
                sadze ze mlodzi ludzi a sie do nich zaliczam, tez wola sobie poogladac cos wtedy
                gdy maja na to ochote. dlatego takie telewizje jak zabrzetv powstaja niemal w
                kazdym miejscie i beda powstawac.
                • Gość: przekupka Re: Związek Prezydentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 21:49
                  Bardzo dobrze, że MMS nie brała udziału w tej debacie. Ostatnio nie
                  dało się słuchać tej przekupki. Wszystkich tylko pouczała,
                  odpowiadała nie pytana i każdemu się wpieprzała w jego wypowiedź.
                  Najlepiej niech się już wogóle przestanie pokazywać w TV.
                  • zulig Re: Związek Prezydentów 22.03.10, 11:08
                    Dyskusja na temat konurbacji? Rezygnacja z części kompetencji? O co
                    to to, to nie! Przecież Małgośka prowadzi wg jej słów nawet politykę
                    międzynarodową. Być może dąży do separacji od reszty kraju, do
                    niepodległości całkowitej ;-) Państwo Zabrze - jakże to by brzmiało
                    dumnie. Władczynię już mamy ;-)
                    • Gość: kaktus8 Re: Związek Prezydentów IP: *.ip.netia.com.pl 22.03.10, 12:50
                      Żałosna kampania wyborcza PO
                      Nie macie jakiegoś bardziej atrakcyjnego dziennikarza !!
                      To wyleniałe ,rude ,arogancka to nie pasuje do PO
                      • makbet1 ---------------------------------- 22.03.10, 13:06
                        Pisze rama29: "Moim zdaniem konurbacja jest szansą także dla
                        Zabrza".
                        Wymień zyski płynące z tej propozycji. ???
                        • Gość: Diagnosta Re: ---------------------------------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 12:37
                          Mańka dobrowolnie nie odda ani grama władzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka