Dodaj do ulubionych

Dziwna umowa na prąd!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.12, 11:55
Moi rodzice podpisali umowę na prąd z jakąś dziwną firmą. Ponoć odwiedził ich ktoś w domu i zaproponował dużo mniejsze rachunki. Boję się czy ktoś ich nie oszukał. Czy jest jakaś szansa na rozwiązanie takiej umowy? Rodzice nie wypowiadali umowy u dotychczasowego sprzedawcy. Ta nowa firma ma się tym zająć. Umowę podpisali w zeszły wtorek. Może można to jeszcze cofnąć? Plis o jakąś radę!
Obserwuj wątek
    • Gość: pomoc Re: Dziwna umowa na prąd! IP: *.zabrze.vectranet.pl 18.12.12, 13:49
      do 10 dni masz czas zerwac umowe. spiesz sie!
      • Gość: Merry101 Re: Dziwna umowa na prąd! IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.12, 14:25
        dokładnie masz 10 dni od momentu podpisania a w razie pytań i problemów polecam wizytę u Rzecznika Praw Konsumentów działającego przy UM Zabrze.
        • Gość: Ewa - w temacie Re: Dziwna umowa na prąd! IP: *.zabrze.vectranet.pl 18.12.12, 23:44
          Radzę Ci prędko - poczytaj umowę i jeśli coś Ci nie spasuje to pędź na pocztę z wypowiedzeniem umowy.Dokładnie to samo przeszłam parę tygodni temu. Rodzice sami do mnie zadzwonili z hasłem że "chyba w coś się wpakowali". Zaznaczam, że to starsze osoby.Pojechałam do nich,poczytałam umowę, niby nie było kruczków ale szkopuł w tym, że do rachunku było jakieś dodatkowe ubezpieczenie ok 20 zł/m-c. Niby nie dużo ale w stosunku rocznym wyszło więcej niż to co teraz mają za cały rachunek. ps rodzice nie musieli wcale spisać wymówienia z dotychczasową firmą- w drukach nowych firm jest zapisek, że to oni w imieniu klienta rozwiążą umowę. Na szczęście w porę rozwiązałam im tą umowę i wbiłam rodzicom do głów by nie podpisywali pierdół ludziom twierdzącym, że są z energetyki. OK, uwolniono ceny energii i można sobie wybrać producenta, ale nie ukrywajmy-dalej TAURON zarządza całą infrastrukturą więc nie ma sensu go wymieniać na coś innego, bo w razie awarii a podpisaniem umowy z innym producentem Tauron się na was wypnie i za likwidację awarii każe sobie zapłacić. A na marginesie -poczytałam o wszystkich nowych firmach alternatywnych dla Taurona i rzeczywiście się opłaca - ale tylko firmom które pobierają ogromne ilości energii a nie złykłym gospodarstwom domowym szukającym oszczędności
          • Gość: wdch_po Re: Dziwna umowa na prąd! IP: *.protonet.pl 19.12.12, 10:02
            u mnie to samo z rodzicami
            natychmiast to rozwiązywali, poszli do BOKU z GZE i tam ich poinstruowali
            w umowie są jakies dziwne zapisy o minimalnym zużyciu energii
            nie wiadomo co z tego może wynikać
            zapis jest co najmniej dziwny
            • szyb-ki Re: Dziwna umowa na prąd! 24.12.12, 19:50
              czy to czasem nie jest ta dziwna umowa , która pocztą przyszła od Turona ? że niby przez okres 2 lat stała cena za prąd ?
              • Gość: re:irys.p Re: szyb-ki IP: *.zabrze.vectranet.pl 25.12.12, 16:52
                Tak, to taka umowa z Tauronem. Do mnie też przyszła pocztą.
                • Gość: oooola Re: szyb-ki IP: *.play-internet.pl 27.12.12, 12:11
                  Nie chodzi o umowę z Tauron!!!! Te z Tauron są ok, ale chodzą inni sprzedawcy prądy i namawiają do zmiany dostawcy. Mnóstwo starszych ludzi dało się na to nabrać. Uważajcie! Najlepiej luknąć na stronę www.bezpieczniki.tauron-pe.pl
                  • Gość: Asiulalala Re: szyb-ki IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.14, 08:28
                    Ja mam prąd w Novum i jestem bardzo zadowolona
                    • Gość: waryniol Re: szyb-ki IP: *.zabrze.vectranet.pl 14.07.14, 08:58
                      i zapewne jesteś głosicielem w tej firmie
                      za Novum kryje się centrum energetyczne, uważajcie, wcale taniej nie będzie, lecz będą dwa rachunki
                      • Gość: daniel Re: szyb-ki IP: *.dynamic.mm.pl 14.03.15, 12:22
                        jakie 2 rachunki? proszę o odpowiedź
                        • Gość: q Re: szyb-ki IP: 37.8.231.* 14.03.15, 14:35
                          Pewnie jeden za energię a drugi za przesył.
                          • maciek_90 Re: szyb-ki 19.10.16, 11:59
                            No tak, 2 rachynku są normalne, bo novum jest sprzedawcą, konsultant zawsze o tym informuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka