Dodaj do ulubionych

Wstydze sie POLSKI

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 07:32
NIe wiem czy to moje tylko uczucie, ale jak jestem z wizyta u brata w
Niemczech wstydze sie, ze jestem Polka i ktos u slyszy polski jezyk. Opinia o
Polakach jest rozczarowujaca np ze kradniemy samochody, jestesmy leniwi.
mniej zamozniejsi i wlasciwie jest mi przykro Co ze mnie za patriotka? Moze
jednak znjdziecie argumenty, ze mozemy byc byc dumni, a moze to przeszlosc
patriotyzm i duma z kraju?
Obserwuj wątek
    • Gość: alex Re: Wstydze sie POLSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 09:21
      Moniko nigdzie nie ma ideałów.Niemcy,Francuzi,Włosi i.t.p. każdy coś ma czym
      nie chlubi się.Wszędzie są pięne ulice,dzielnice i wszędzie są slamsy i
      bród.Kradną też złodzieje z różnych państw.Patrz abyś ty sobie nie miała nic do
      zarzucenia i wtedy do głowy ci nie przyjdzie żeby się wstydzić swojego
      pochodzenia.Nie kraj a osobowośc stanowi o człowieku.A niemieckiego możesz się
      nauczyć jeśli często jeździsz do Niemiec jeśli to cię dowartościuje.A do
      przeszłości to nie wracaj to specjalizacja naszych polityków,którzy nie umią
      nic wnieść i ciągle powołuja się na przeszłość,żądają ciągłych przeprosin
      itp.Już Mickiewicz pisał ,że "trzeba z żywymi naprzód iść po życie sięgać
      nowe "a nie tkwić w zasługach przodków.
    • we_st Re: Wstydze sie POLSKI 10.05.05, 19:32
      To zle, ze sie wstydzisz. Ja mieszkam w Niemczech i nie mam problemow. Niedawno
      przeprowadzilam sie na wies i tutaj dopiero spotkalam sie z jakze wszystkim
      znana opinia o Polakach. Jednak juz moi sasiedzi i znajomi zmienili swoje
      poglady. Znaja mnie z pracowitosci, porzadku, uczynnosci i pezede wszystkim z
      mojej kobiecosci. Jestem Polska kobieta, nie wstydze sie tego a nawet jestem z
      tego dumna.
    • Gość: gość Re: Wstydze sie POLSKI IP: *.Zabrze.Net.pl 15.05.05, 12:12
      W takim razie wcale bym się nie zdziwił gdyby braciszek podczas wizyty u ciebie
      w Polsce mówił po niemiecku(a znam takie przypadki).Jeśli jesteś osobą żyjącą w
      zgodzie ze sobą samą(tylko i aż),postępującą uczciwie(normalnie)nikogo nie
      krzywdzącą i chętną do niesienia pomocy innym to zmuś całą "tamtejszą"resztę do
      powiedzenia <zobaczcie to TA Polka>.Kto myśli,że jedna osoba nic nie może
      zmienić to się nie myli.Ale milion*1 osoba to już jest coś.Niech każdy próbuje
      na to zapracować.Kiedyś też myślałem tak jak ty-dzisiaj jest już inaczej.No
      chyba że nie jesteś taką osobą-pozdrawiam.
      • Gość: krytyk Re: Wstydze sie POLSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 20:43
        A ja sie coraz bardziej wstydzę tego, że mieszkam w Zabrzu
        • Gość: Jaxa Re: Wstydze sie POLSKI IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.05.05, 23:16
          Koleś jak się wstydzisz Zabrza to wyjeźdź. Pieprzysz tu ciągle bez sensu. Jedź
          do Koziej Wólki razem z B., U., itd. Zrobicie se trójkacik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka