Dodaj do ulubionych

Kochajmy Naszego Papieża Jana Pawła II ! ! ! !

IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 12:44
Obserwuj wątek
    • Gość: mario2 Re: Kochajmy Naszego Papieża Jana Pawła II ! ! IP: *.bnet.pl / 10.10.33.* 15.08.02, 15:36
      A za co?
      Wielka Kremowka niech sobie w Watykanie siedzi i stamtad gawiadzia rzadzi!
      • Gość: barabasz Re: Kochajmy Naszego Papieża Jana Pawła II ! ! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 15:48
        Mario 2 - nie zamierzam cię obrażać, choć na to zasługujesz... Papież to wzór
        cnot moralnych ale ty i tobie podobni z SLD zrozumieć tego nie potraficie.
        • Gość: mario2 Re: Kochajmy Naszego Papieża Jana Pawła II ! ! IP: *.bnet.pl / 10.10.33.* 15.08.02, 16:05
          Wzor cnot prezentowanych przez Poetza i innych hierarchow np. w Stanach?
          Wojtyla to przywodca najbardziej zdeprawowanej organizacji w historii ludzkosci!
          • Gość: barabasz Re: Kochajmy Naszego Papieża Jana Pawła II ! ! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 16:46
            a ty jesteś mario
            idiotą i do tego niereformalnym.
            • Gość: mario2 Re: Kochajmy Naszego Papieża Jana Pawła II ! ! IP: *.bnet.pl / 10.10.33.* 15.08.02, 17:16
              Jest to twoj jedyny argument?
              Jesli tak to spadaj kruchciany przydupasie!

A ze Wojtyla jest przywodca organizacji bandycko- zlodziejskiej, za ktora Ty
              tez optujesz, to wypada mi tobie i tobie podobnym wspolczuc!
              • Gość: Leon No i już wiadomo za co Mario 2 jest nielubiany ! IP: 213.17.142.* 15.08.02, 18:26
                • Gość: mario2 Re: No i już wiadomo za co Mario 2 jest nielubia IP: *.bnet.pl / 10.10.33.* 15.08.02, 19:51
                  Za mowienie prawdy, czy brak czolobitnosci wobec Wielkiej Kremowki? :o)
                  • Gość: KANTOR Re: No i już wiadomo za co Mario 2 jest nielubia IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 23:17
                    Nie warto z tym idiotą (idiotką) o nicku MARIO 2 rozmawiać. Wszyscy komuniści
                    są warci tyle co ta kreatura o nicku mario2.
    • Gość: Stanisław Sidor Re: Kochajmy Naszego Papieża Jana Pawła II ! ! IP: 157.25.152.* 16.08.02, 02:24
      Dyskusja, którą zainicjowaliście przerosła Wasz poziom. Na ten temat, owszem,
      można rozmawiać i to z różnych pozycji (za i przeciw) ale zawsze z szacunkiem i
      po bardzo solidnym przygotowaniu. Nie można milionom ludzi bezkarmie pluć w
      twarz. Uprzedzając ewentualne inwektywy oświadczam: Papież nie jest moim
      ulubieńcem ale jego format jest tak wielki, że próba jego umniejszenia przez
      obrzucenie rynsztokową treścią jest niesmacznym prymitywizmem. Proponuję
      rozejść się.
      • mario2 Re: Kochajmy Naszego Papieża Jana Pawła II ! ! 17.08.02, 18:57
        zasady dyskusji zostaly juz dawno ustalone w starozytnych szkolach erystyki i
        retoryki. Poglebione pozniej przez takich filozofow jak np. Schpenhauer,
        zakladaja rownosc intelektualna adwersarzy, znajomosc tematu i bezemocjonalne
        podchodzenie do tematu. Szczegolnie rownosc intelektualna zostala w powyzszej
        wymianie zdan powaznie zachwiana... Mnie nie chce sie schylac do poziomu
        prezentowanego przez zacietrzewionych zwolennikow Wielkiej Kremowki.

Zwolennicy ci juz w drugim poscie rozpoczeli ataki at personam, co wydatnie
        unaacznia brak jakichkolwiek merytorycznych argumentow, a jedynie ich przybliza
        kruchciane przeszkolenie w obrzucaniu inwektywami wszystkiego, co jest obce z
        ich pogladami, lub wykracza poza horyzonty ich percepcji.
        Dlatego uwazam, ze jesli jeszcze komus przyjdzie ochota w tym stylu dyskutowac,
        by od razu zdecydowal sie, miast czczej retoryki na szpade, szable, lub
        pistolety...

Tobie w kazdym razie zycze mniej mentorskiego i arbitralnego podchodzenia do
        tresci, na ktore natykasz sie w sieci. Wiecej luzu drogi kolego.
        • Gość: barabasz Re: Kochajmy Naszego Papieża Jana Pawła II ! ! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 17.08.02, 19:28
          Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że swoimi inwektywami prezentowanymi na
          łamach FORUM obraziłeś uczucia wiernych i naszego papieża. To, że ostatni Twój
          wpis jest tak "delikatny" to raczej uznaję za przyznanie się do błedu - choć
          trochę za późno. A co do poziomu dyskusji - czytając Twoje liczne "posty" na
          łamach forum nie tylko GW pozwala przypuszczać że obrażanie ludzi nie jest
          Tobie obce. W każdym bądź razie życzę nawróecenia i trochę pokory a nade
          wszystko więcej szacunku do ludzi i społeczeństwa bez względu na Ich poglądy i
          poziom wykształcenia. Pozdrawiam.
          • Gość: mario2 Re: Kochajmy Naszego Papieża Jana Pawła II ! ! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.08.02, 21:45
            Dla mnie obraza moich uczuc nie tyle religijnych, co humanitarnych jest
            prezentowanie publiczne, w takowej telewizji agonii starego czlowieka. Ilez
            bylo szumu wywolanego przez katoli przy okazji internetowej transmisji z
            przeprowadzenia kary smierci w Stanach. Mozliwe bylo to do poogladania tylko
            dla rodzin, ktore stracily bliskich w zamachu terrorystycznym. Przy okazji
            nawiedzenia nas przez Wielka Kremowke TVP katuje nas relacja na zywo z agonii
            czlowieka. Czy to jest humanitarne?

I jeszcze jedno, pan Wojtyla nie jest moim Ojcem Swietym, Papiezem, czy jak go
            tam inaczej zwac.

A co do poziomu dyskusji ( co w twoim przypadku jest i tak wzgledna abstrakcja)
            to przytocze ci tu Twoje wypowiedzi, ktore z kultura, retoryka, erystyka, maja
            tyle wspolnego co ja z kukulka wylazaca w Watykanie do okna co niedziela o 12.

Re: Kochajmy Naszego Papieża Jana Pawła II ! ! adres: *.gliwice.sdi.tpnet.pl
            Gość: barabasz 15-08-2002 15:48
            Mario 2 - nie zamierzam cię obrażać, choć na to zasługujesz... Papież to wzór
            cnot moralnych ale ty i tobie podobni z SLD zrozumieć tego nie potraficie.

• Re: Kochajmy Naszego Papieża Jana Pawła II ! ! adres:
            *.gliwice.sdi.tpnet.pl
            Gość: barabasz 15-08-2002 16:46
            a ty jesteś mario
            idiotą i do tego niereformalnym.

• Re: No i już wiadomo za co Mario 2 jest nielubia adres:
            *.gliwice.sdi.tpnet.pl
            Gość: KANTOR 15-08-2002 23:17
            Nie warto z tym idiotą (idiotką) o nicku MARIO 2 rozmawiać. Wszyscy komuniści
            są warci tyle co ta kreatura o nicku mario2.

(to tez ty, adres IP cie zdradzil)

No coz, golym okiem widac wplyw nauk Bialego Papy w sposobie interpretacji
            przykazania milosci. Dosyc swobodnie poczynasz sobie tez w zakresie pewnej
            przypowiastki traktujacej o nastawianiu drugiego policzka. No ale czego sie
            spodziewac po katolach, ktorzy co innego mowia, a co innego czynia. Faryzeizm w
            najczystszej postaci. Ja w kazdym razie dostosuje sie do pewnej przypowiesci o
            rzucaniu perel przed wieprze ( tak masz racje- mysle teraz o tobie) i nie bede
            komentowal twojego innego watku w ktorym to stawiasz znak rownosci pomiedzy
            mna , a jakims Bogu ducha winnym czlowiekiem wymienianym z imienia i nazwiska.
            Jedno, co moge przysiadz, to pomoc temu czlowiekowi w udowodnieniu ci, ze twoja
            interpretacja prawa jest tak samo gowniana, jak znajomosc i stosowanie zasad
            nauki KK !

• Gość: barabasz Re: Kochajmy Naszego Papieża Jana Pawła II ! ! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 17.08.02, 22:30
              Bez komentarza należaloby pozostawić Twoją wypowiedź lecz moja impulsywność
              niestety na to nie pozwala. Szanuję Twoje poglądy dotyczące wiary choć dla mnie
              są one trudne do zrozumienia. Nie tylko krytykujesz KK, samego Papieża (!!!!!)
              ale do tego obrażasz i to publicznie prawdziwych chrześcian jak i też innych
              użytkowników sieci w różnych wątkach ( nie będę teraz podawała przykładów bo
              strony zabraknie). Myślę że właśnie w tym przypadku przydałaby się instytucja
              prokuratora lecz z drugiej strony wolność słowa nie może być ograniczana - lecz
              nie może ona służyć obrażaniu drugiego człowieka - a Ty obraziłeś miliony osób
              opisując Papieża cytuję :

" Re: Kochajmy Naszego Papieża Jana Pawła II ! ! adres:
              *.bnet.pl / 10.10.33.*
              Gość: mario2 15-08-2002 17:16 odpowiedz na list

Jest to twoj jedyny argument? Jesli tak to spadaj kruchciany przydupasie!
              A ze Wojtyla jest przywodca organizacji bandycko- zlodziejskiej, za ktora Ty
              tez optujesz, to wypada mi tobie i tobie podobnym wspolczuc! "

Zastanów się człowieku nad sobą i swoim postępowaniem. Wartość drugiego
              człowieka przejawia się m.in poprzez akceptację odmiennych poglądów na dany
              temat. Ty najlepiej wystrzelałbyś katolików i wszystkich pozostałych, którzy
              mają odmienne od Ciebie zdanie. Taki poziom prezentowany przez Ciebie jest nie
              do zaakceptowania. Porównywanie tak długo oczekiwanej wizyty naszego ukochanego
              Ojca Świętego do kary śmierci w USA pokazuje Twoją wartość jako człowieka.

Co do mojej oceny politycznej - fakt, komuny nie lubię, natomiast zabrzańska
              SLD prezentuje się ostatnio zupełnie przyzwoicie, prezentuje inny poziom niż
              rządy komuny z lat 70 czy też poczynania niektórych rządzących krajem z
              ramienia SLD ! Wielu z nich jest katolikami, wielu z nich szanuje uczucia
              innych ludzi, wielu z nich potrafi w sposób racjonalny przedstawiać swoje racje
              bez obrażania innych - czego Ty niestety nie potrafisz, dlatego kojarzysz mi
              się z byłym ustrojem i ówczesnymi kacykami, jak Ty to nazywasz. Ale dość
              polityki ...

Co do ostatniego watku ... skoro "Mario2" jak twierdzisz to nie jest Pan M.P. -
              to może i lepiej, choć na Forum UM piszą inaczej. Nie zdziwi mnie natomiast
              postawa Pana M.P. , gdyby miał On pretensje co do porównania Jego osoby do
              Twojej postaci - żadna to przecież przyjemność, żaden to zaszczyt.

Nie będę miała niestety okazji do dalszego komentowania Twoich wątpliwej
              jakości postów albowiem wybieram się na spotkanie z Ojcem Świętym na Błonie do
              Krakowa a następnie na 10 dniowy zasłużony urlop w Zakopanem, pomimo tego życzę
              Ci otrzeźwienia, życzę Ci spokoju ducha oraz nabycia szcunku dla bliźniego
              swego - będę się m.in. za to modliła na spotkaniu z Papieżem.

PS.

Proponuję skończyć już te dyskusje, w które mnie ciągle wciągasz. Jeżeli
              wcześniej dotknąłam Cię - to przepraszam, choć na przeprosiny z Twojej strony
              raczej nie mogę liczyć. Pomimo tego - pozdrawiam.
              • Gość: mario2 Re: Kochajmy Naszego Papieża Jana Pawła II ! ! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.08.02, 23:28
                Nasz ukochany Ojciec Swiety,
                Nasz Duchowy przywodca,

zastanow sie w czyim imieniu mowisz?
                Wypraszam sobie koligacenie mnie z panem Woytyla pobierajacym pensje biskupa
                Rzymu! Nie utozsamiam sie z nim, ani szefowana przez niego sitwa zwana KK !!!
                Przytoczylas tutaj moja wypowiedz traktujaca o KK jako zbrodniczo-
                zlodziejskiej organizacji majacej na celu wyludzanie od ludzi pieniedzy,
                oszukiwaniem ich i dbaniem li tylko o swoja wlasna kase. Czy jest ci wiadomym,
                ze w swoim milosierdziu KK ma na sumieniu wiecej dusz wyslanych do Krainy
                Wiecznych lowow niz Hitler i Stalin razem wzieci? Nie znaczy to, ze aprobuje
                dzialalnosc ktoregokolwiek z tych panow! Tak samo jak nie aprobuje dzialan
                Wielkiej Kremowki, a wlasciwie jego zaplecza politycznego. Zaklamanie,
                nietolerancja, zacofanie to cechy glowne ukladu jaki on reprezentuje.

Mylisz sie tez co do oceny moich zapatrywan politycznych. Nie jestem
                zwolennikiem SLD! Ludzie ktorzy w swej hipokryzji kumaja sie z hierarchami KK
                dla wlasnych populistycznych celow, olewajac calkowicie swoj elektorat nie sa
                dla mnie warci tego, by oddawac na nich swoj glos. Koalicja Glempa z Millerem w
                swej obludzie moze zadawalac tylko ludzi o bardzo waziutkich horyzontach i
                niklym "nosie" politycznym. Zreszta to nie moj problem- to SLD przejedzie sie
                na tym sojuszu budzac sie z reka w nocniku, jak wszyscy, ktorzy z KK
                kolaborowac probowali!

I jeszcze jedno: jesli Ksiega Gosci UM Zabrze i Pismo Swiete sa dla ciebie
                jedynymi zrodlami wiedzy z ktorych czerpiesz - to na prawde nie mamy o czym
                rozmawiac. Przed toba jeszcze dluga droga. Dluga i wyboista- trudniejsza nawet
                niz przejscie na kolanach na krakowskie Blonia. Jednakze w porownaniu do tej
                ostatniej droga wiedzy moze przyniesc konkretniejsze i bardziej wymierne
                korzysci, czego ci z serca zycze.
    • quba Re: Wielki Autorytet Moralny !!! 19.08.02, 09:51
      • Gość: mario2 Re: Wielki Autorytet Moralny !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.08.02, 11:16
        Pozwole sobie sie z Toba nie zgodzic. Dla mnie autorytet moralny, to osoba,
        ktora potrafi wprowadzac w zycie gloszone przez siebie teorie. Potrafi byc
        autorytetem takze na wlasnym podworku. Przyjrzyj sie jak wyglada sytuacja z
        ta "moralnoscia" na wlasnym podworku pana Wojtyly...

Afery z pedofilami, homosexualistami, Radiem Maryja.... Facio nie potrafi dac
        sobie rady na wlasnym podworku. Nie ma posluchu wsrod podwladnych, ktorzy jego
        nauki maja w .... glebokim powazaniu.

Umoralnianie trafia tylko do dewotow. Hierarchowie i posledni funkcjonariusze
        Pana B. nie przejmuja sie wcale nakazami przez siebie i swego szefa
        propagowanymi.

Przeto watpliwym wydaje mi sie taki wlasnie "autorytet"
        • Gość: wiewiork Re: Wielki Autorytet Moralny !!! IP: *.bnet.pl / 10.10.34.* 19.08.02, 11:54
          ciekawe ,jak bedzie z tym posluchem odnosnie apelu o podziale swoich dobr w
          imie milosierdzia?Czy to odnosilo sie tez do......?
          • Gość: katek Re: wiewior IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.02, 13:28
            ..a może wpierw zaczniesz od siebie wiewiorze... ??? a ptem zaczniesz patrzeć
            na innych ? Oczekujemy Twego gestu !
            • Gość: mario2 Re: wiewior IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.08.02, 13:32
              Nie przypominam sobie, by Wiewiork do czegos takiego wzywal...
              A KK to instytucja hierarchiczna, feudalna, gdzie posluch dla Papy i jego
              nieomylnosc (doktryna) MUSZA byc wykonywane bez szemrania.
              Ciekawe jak sie z tego nakazu wywiazywac bedzie gwardia czerwonych beretow,
              tatko Rydzyk i inni Jankowscy!

• Gość: wiewiork- Re: wiewior IP: *.bnet.pl / 10.10.34.* 19.08.02, 20:31
              Gość portalu: katek napisał(a):

> ..a może wpierw zaczniesz od siebie wiewiorze... ??? a ptem zaczniesz patrzeć
              > na innych ? Oczekujemy Twego gestu !
              ja juz to czynilem bez apelu,a jesli chodzi o gesty-to ja nie jestem z
              tej"jedynej slusznej opcji"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka