Dodaj do ulubionych

Targowisko?

28.10.05, 14:12
Dzisiaj miałam okazje znaleźć się w Naszym jakże urokliwym 'pseudocentrum',
no i nie dość że rynku nie mamy, to jeszcze na placu wolności tworzy się
swoiste targowisko, kwiatki, skarpetki...karteczki, a co to jest? Miejsce na
zakupy, chciałam zaznaczyć że Targ to My mamy pare metrów dalej...chyba
drugiego Nam nie trzeba? Bo niby to swój urok może mieć...ale żeby taki ładny
placyk okupowac:P
Obserwuj wątek
    • Gość: bezradny Re: Targowisko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 09:27
      Rada Miejska nie wydała jak dotąd przepisów regulujących handel obwoźny w
      mieście, oznacza to, że jeżeli nie zostanie np. zablokowany chodnik dla ruchu
      pieszych to można handlować na terenie całego miasta a nie tylko na targowisku
      i o ile sprzedający będzie miał wpis do ewidencji prowadzenia działalności
      gospodarczej, brak będzie podstaw do interwencji przez służby porządkowe jak
      policja czy też straż miejska. Może radni naszego miasta wzięliby się wreszcie
      do roboty w tym mieście zamiast zajmować się pierdołami i uchwaliliby stosowne
      przepisy ? To pytanie czysto retoryczne.
      • soccerkid Re: Targowisko? 05.11.05, 08:42
        WIesz. Ja odnosze wrażenie że ten handel to pewien przejaw przedsiębiorczości.
        Nie sądze by zakaz handlu był tu słusznym rozwiązaniem, bez stworzenia innego
        miejsca do tego celu. Skoro jest zapotrzeowanie na "miejsca targowe" to powinno
        się je najpierw stworzyć a dopiero potem zakazywać handlu w innych miejscach.
    • Gość: kikaaa Re: Targowisko? IP: *.broker.com.pl 04.11.05, 23:19
      W soboty jest w zabrzu targ i słyszałam,ze mozna na nim handlowac swoimi
      np.ubraniami?Od ktorej do ktorej godziny trwa?I gdzie dokladnie jest??Jak tam
      dojadę z Gliwic??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka