Dodaj do ulubionych

Seksizm Pani Szulik

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 19:10
Szanowni Forumowicze,

podziwiam Waszą cierpliwość do dyskutowania spraw
wedle klucza płci...

Pani Szulik jako bazę swojej kampanii wybrała właśnie płeć,
co jest założeniem z góry błędnym, obrażającym zarówno płeć piękną
jak i tę brzydszą...

Zastanówcie się Państwo, jaki sens ma prowadzenie kampanii,
w której w tle przewija się hasło: Jestem lepsza, bo jestem kobietą?

Przecież to nie płeć decyduje o tym, czy można być prezydentem,
a predyspozycje. Pani Szuli nie ma żadnego pomysłu na to miasto,
opanowała Skutecznych, a dla władzy nie zawaha się przed niczym.
Na swoje listy wciągnęła radnego Kaszyckiego, przez którego
jej radna Danuta Mikusz-Oslislo wypisała się z komisji rewizyjnej.

Wszędzie opluwa Pelca, Budkę, Wójtowicza, jednakże pokryjomu się z nimi
spotyka - nawet wczoraj widziano ją pod kinem Roma...To samo robi z Witą...
A durni Panowie lecą na jej wątpliwą kobiecość...

Szkoda tego miasta, gdzie zamiast dyskusji o problemach,
mówi się tylko, że kobieta będzie lepsza.

Jestem kobietą, ale nie wyobrażam sobie, że mam
głosować na Panią Szulik tylko dlatego, że mam tę samą płeć...

Myślę, że ta pani powinna jak najszybciej się wycofać, bo po tym,
jak sprzedała się Urbańczykowi 4 lata temu,
wrabiając przy okazji Jana S, pełnomocnika finansowego,
i tak nie ma szans.
Liczy tylko na dobry wynik, żeby potem znów móc się sprzedać
za fotel wiceprezydenta, a raczej - wiceprezydentki...

Szkoda...
Obserwuj wątek
    • Gość: dugi Re: Seksizm Pani Szulik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 22:16
      Jak Pani Szulik mogła się sprzedać 4 lata temu skoro nie objeła zadnego
      urzedowego stanowiska?? Pomyslcie co piszecie!! Nie ma sęsu się wzajemnie
      opluwać, Szulikowa nikogo za plecami nie obgaduje ręcze za to głową. Ta kobieta
      jest za uczciwa zeby wyciagnąc jakie kolwiek kozyści dla siebie. Wydaje mi się,
      że poprostu wierzy, że potrafi coś zmienić i jest wiele osób które jej w tych
      działaniach sprzyjają. Ja tez jestem z Panią
      • Gość: Romek Re: Seksizm Pani Szulik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 23:20
        Jak się nie sprzedała?!
        Przecież udzieliła poparcia Urbańczykowi,
        w zamian za stołek!

A jak kolportowane były jej ulotki
        z poparciem, pisała nasza prasa lokalna,
        zamiast worków!
        I za to są sprawy karne w sądzie,
        gdzie oskarżonym jest jej ówczesny pełnomocnik finansowy!
        • Gość: vvvvvv Re: Seksizm Pani Szulik IP: *.Kuso.osi.pl 06.10.06, 01:11
          a kto jest niby lepszy, każy facet , który kandyduje tyle wie o Zabrzu i jego
          potrzebach, co pięcoletnie dziecko, ludzie czemu nie bierzemy przykładu np. z
          Gliwic, te dwa miasta różnią sie jak ogień i woda
          • Gość: JKK Re: Seksizm Pani Szulik IP: *.debacom.pl 06.10.06, 06:27
            No to znajdź lepszego kandydata.
            Spraw aby zechciał kandydować (a to kosztowny interes), później niech zbierze
            wokół siebie ludzi - po kilkunastu na każdy z czterech okręgów - niech przekona
            ich aby zapłacili na fundusz komitetu z czego ma być finansowana cała kampania
            i niech sprawi aby mieszkańcy chcieli go wybrać.
            To że dobry, mądry i uczciwy wie kilku lub kilkunastu... no, może
            kilkudziesięciu. Ale żeby zostać prezydentem w Zabrzu trzeba tych głosów
            kilkanaście tysięcy!
            No więc krytykować zgłoszonych łatwo - niczym myśliwi z "ambony" opinia
            publiczna strzela niemiłosiernie do kandydatów po równo; czy zasłużył czy też
            nie!
            Można i nawet trzeba krytykować tego, który miał już szansę i ją zmarnował, ale
            ten, który dopiero stara się - czemu go na wstępie przekreślać?
            i ten cały mój wywód jest tylko statystyczny - broń Panie Boże nie dotyczy Pani
            Szulik.
            • Gość: monika Re: Seksizm Pani Szulik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 09:01
              Panowie i Panie, promujący innych kandydatów w ten tylko sposób, że oskarżacie
              najpoważniejszego kandydata, czyli Panią Małgorzatę Szulik! Oczernianie
              politycznych przeciwników, wypisywanie takich bzur jak powyżej oczywiście
              przynosi efekty. Ja jednak oświadczam, że z czystej ostrożności będę właśnie
              głosował na Panią Małgorzatę, bo każdy z innych kandydatów może być tą świnią
              piszącą te bzdury, tu i na innych obrzydliwych wątkach.
    • Gość: kontrkandydatka Re: Seksizm Pani Szulik IP: 217.11.135.* 06.10.06, 09:02
      Wydaje mi się, że Skuteczna -Szulik lansuje konserwację starych układów, wg
      wczorajszego Głosu Zabrza jest już pogrzebana.
      • Gość: aga Re: Seksizm Pani Szulik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 09:17
        Wreszcie problemowa dyskusja. Zniszczyć ZBK, czy uzdrowić? Tylko ludzie bez
        wyobraźni twierdzą, że ta komunalna spółka powinna zostać zlikwidowana.
        Oczywiście, że ona działa źle. Tylko dlaczego? Bo władze miasta konsekwentnie
        ją niszczyły, bo nikt nie wyznaczył kierunków zmian, wymagań. Zabrze ma tak
        ogromnne zasoby nieuchomosci, że nie może sobie pozwolić na zlecanie realizacji
        tych zadań prywatnym firmom. Inni już to przechodzili z fatalnym skutkiem.
        Pomysły Pani Małgorzaty to nie jest konserwowanie układu, a właśnie jego
        zmiana - restrukturyzacja firmy i wyznaczenie nowych zadań. Zniszczyć coś jest
        łatwo, ale tylko ograniczeni ludzie mają takie pomysły na gospodarkę. ZBK to
        spółka komunalna, czyli spółka nas wszystkich, doprowadzenie jej do upadku, do
        uszczuplenie naszego majątku, a równocześnie narażenie nieruchomości gminy na
        stopniową degradację.
        Czy spółki komunalne są gorsze od prywatnych? Przypomnijcie sobie ostatnią
        zimę. To właśnie MPGK najlepiej wywiązało się z obowiązku odśnieżania miasta.
        Zawiodły prywatne firmy działające w myśl zasady wiąć kasę, a potem jakoś to
        będzie. Najwyżej wypowie się nam umowę.
        Oświadczam, nie ma na naszym rynku firm w zakresie zarządzania
        nieruchomościami, które są w stanie podjąć się zadania zarządzania tak wielkim
        zasobem lokali, gruntów, budynków. Trzeba je dopiero tworzyć, a to będzie
        trwało i niewiadomo, czy się uda. Liwidacja ZBK to głupota, która doprowadzi do
        jeszcze większego bałaganu niż ten, który mamy obecnie.
        • Gość: do agi-kontra Re: Seksizm Pani Szulik IP: 217.11.135.* 09.10.06, 07:46
          Odpowiem ci pokrótce jak kobieta kobiecie.
          Sama też uczciwie przyznałaś, że ZBK jest do bani, to po co ci coś co nie
          działa?
          Nie zwalaj winy na władze miasta, to nie one wkręcają żarówki w sieni.
          Nie mieszaj tu innych spółek gminnych, widziałaś na tym forum skargi na
          wodociągi, śmieciarnię czy Mosir?
          Po co wyznaczać nowe zadania debilom, którzy nie radzą sobie ze starymi
          zadaniami?
          Nie mieszaj prawidłowej gospodarki majątkiem od powierzania go idiotom za
          własne pieniądze.
          A w ogóle sama powierz im swoje mienie /bez wstępnych badań lekarskich/.
    • Gość: ewa Re: Seksizm Pani Szulik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 09:06
      Kiedy i gdzie Pani dyrektor budowała swoją kamanię na kobiecości? Oglądam jej
      materiały wyborcze i nigdzie nie ma ten temat zdania. Jest dokładnie odwtornie.
      W Polsce trudne do przyjęcia jest, by głosować na kobietę i dlatego trzeba
      tłumaczyć, że Pani Małgorzata ma większe komptetencje,doświadczenia i pomysły
      na Zabrze niż jej polityczni konkurenci.
      Brak dyskusji programowej? Przecież Pani Małgorzata jest jedynym kandydatem,
      który regularnie na łamach Głosu i Nowin publikuje tematyczne teksty
      wyznaczające kierunki zmian w Zabrzu, które chcą wdrożyć Skuteczni dla Zabrza.
      • Gość: ... Re: Seksizm Pani Szulik IP: *.zabrze.net.pl 06.10.06, 16:41
        to caly sexizm??!! mnie on nie rusza---zbyt mało jest kobieca...
        • Gość: Koń Re: Seksizm Pani Szulik IP: 212.106.159.* 06.10.06, 17:01
          Ma szanse, niestety, tylko w Kończycach.
          • Gość: kasia Re: Seksizm Pani Szulik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 22:57
            koń do stodoły a nie na forum
    • Gość: Irek Re: Seksizm Pani Szulik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 20:13
      Ona jest facetem!
      • Gość: tola Re: Seksizm Pani Szulik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 21:04
        Oj, Irek! Jak mi Ciebie żal. Nie wysilaj Twoich resztek mózgowych. Skieruj
        swój "intelekt" w inną stronę.
    • Gość: xxx Re: Seksizm Pani Szulik IP: 217.11.130.* 11.10.06, 10:19
      Kto? Kandydatka?
    • Gość: xxx Re: Seksizm Pani Szulik IP: 217.11.135.* 12.10.06, 10:15
      Długo namawiałam moją mamusię do zmiany uczesania. Może też Wielka Matka
      pomyśli o nowej fryzurze ?
      Trochę żal mi Jana.
    • Gość: xxx Re: Seksizm Pani Szulik IP: 217.11.135.* 16.10.06, 07:17
      ???
    • Gość: xxx Re: Seksizm Pani Szulik IP: 217.11.130.* 09.11.06, 10:02
      Pamiętajmy o bio-workach.
      • Gość: . Re: Seksizm Pani Szulik IP: 217.11.130.* 15.11.06, 12:33
        .
    • Gość: . Re: Seksizm Pani Szulik IP: 217.11.135.* 24.11.06, 07:14
      .
    • Gość: . Re: Seksizm Pani Szulik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 11:34
      .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka