Dodaj do ulubionych

Radni ujawnili majątki

IP: *.za.digi.pl 15.01.07, 20:06
W wydaniu Nowin Zabrzańkich z dn. 11.01.2007 przedstawiono oświadczenia
majątkowe naszych radnych. Ciekawi mnie co myślicie o tych "podobno"
pławiących się w bogactwie VIPach ?
Wkładając "kij w mrowisko"na pierwszy ogień. Pan Mariusz Wójtowicz w 2006r
dochody min.
34 351zł w Federacji Związków Pracowców Ochrony Zdrowia "Porozumienie
Zielonogórskie"
15 590zł w Związku Pracodawców Ochrony Zfrowia Województwa Śląskiego
razem 49 941 zł co daje średnio 4161 zł/miesiąc.
Pozdrawiam wszystkich lekarzy na etatach w szpitalach i przychodniach. "Oni"
walczą o "Wasze" czy o "Swoje"
Obserwuj wątek
    • Gość: miś Re: Radni ujawnili majątki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 20:57
      y jest gdzies dostępna pełna lista majatkowa ??
      • Gość: max Re: Radni ujawnili majątki IP: *.za.digi.pl 15.01.07, 21:24
        Narazie były tylko w gazecie a serwis www.nowinyzabrzanskie.pl jest nieczynny.
        Za jakiś czas powinny być dostępne pod www.um.zabrze.pl Ciekawe czy będą jakieś
        poprawki bo pewnie dziennikarze coś poknocili.
        • Gość: mk Re: Radni ujawnili majątki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 23:53
          A mnie ciekawi jak to możliwe że pan Kaszycki jako nauczyciel w Gimnazjum
          zarobił 36000zł w zeszłym roku. Bo nie wydaje mi się żeby pensja nauczycielska
          wynosiła 3000zł miesięcznie. No chyba że w gazecie jest błąd.
    • Gość: jajo Re: Radni ujawnili majątki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 09:36
      I to się nazywa praca społeczna w porozumieniu...
      • Gość: gram Re: Radni ujawnili majątki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 12:24
        Mine interesuje:
        - skad PIZZA MAN ( mlody Urbanczyk) MA 140 000 pln? moze od brata dostal z
        tacy, a skoro tak, to czy zaplacil podatek?
        - Dlaczego nie ma tam mowy o sklepach pana Werety (ma na pewno jeden w
        Platanie, a moze ma tez jakies inne?)
    • Gość: Obserwtor Re: Radni ujawnili majątki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 13:20
      Oj naiwni mieszkańcy! Nasi wybitni radni uchylają jedynie czubek góry
      lodowej,chroniąc swoje dochody jak cnoty. Gdzie są te firmy fikcyjnie
      przepisywane na żony i bliźnich z uwagi na powagę sprawy nie wymieniam ich z
      nazwy.
      Przypomnijcie sobie niedawne awantury zwiazane z handlem węglem, reklamamii
      innymi sprawkami.
      Jak to jest możliwe aby lekarz szeregowy bez spejalizacji miał dochody za
      pełnienie funkcji administracyjnej jak Menedżer Sp. Sk. Państwa. To są same
      oszustwa i mydlenie oczu.To samo spotyka się na listach naszych posłów.
      Horendalne dochody nie licujące ze stanem ogólnego ubóstwa milionów ludzi.
      • Gość: max Re: Radni ujawnili majątki IP: *.za.digi.pl 16.01.07, 18:11
        Dziekuję za zainteresowanie. Pewnie każdy patrząc na te listy swoich znajomych
        przypomina sobie ich biadolenie o małych zarobkach ( np. górnicy lub ci z
        kopalń) piszcie dalej !!!!!!
        Do Obserwatora - jeżeli masz czas to proszę przeczytaj w portalu
        www.sejm.gov.pl jakich "społecznych" pomagerów mają posłowie np. ze Śląska -
        boki zrywać.
    • Gość: Paweł P. Olichwer - kiero Romy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 13:30
      To ja zwracam uwagę na innego "społecznika".
      Pan Tomasz Olichwer, jako kierownik kina "Roma" (ciekawe czy zostałby nim gdyby
      nie był radnym poprzedniej kadencji) zarobił 35 tysiaków, co daje około 3
      tysiaki miesięcznie! Za co? Po odpowiedź na to pytanie zapraszam na internetową
      stronę kina Roma, ewentualnie na wszystkie spektakularne imprezy, które kino
      Roma - prawdziwe centrum kulturalne miasta - zorganizowało w zeszłym Roku...
    • Gość: gość Re: Radni ujawnili majątki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 16:09
      A gdzie można przeczytać jak "cienko przędzie" pani prezydent?
      • Gość: sum Re: Radni ujawnili majątki IP: *.zabrze.net.pl 16.01.07, 17:56
        a z czego dorobił się pan Czochara? z emerytury nauczycielskiej? A skąd ma
        młody Partuś? - kilka lat temu dokładałem się do zbiórki na jego przeszczepy,a
        teraz ma wiele więcej ode mnie chociaż jest dużo,dużo młodszy i krócej pracuje.
        • Gość: pio Re: Radni ujawnili majątki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 20:42
          no to sobie sam odpowiedziałeś!
          • Gość: gram Re: Radni ujawnili majątki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 12:54
            moze po kolei, zaczynamy od pana PIZZY, potem bedziemy pytac o innych, wiec:
            panie mody Urbanczyku, skad pan masz 140000 PLN?
            • Gość: emeryt Re: Radni ujawnili majątki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 15:44
              Może w SKO naszporowoł za bajtla (Szkolna Kasa Oszczędności )
            • Gość: Romek Re: Radni ujawnili majątki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 16:10
              Od wujka Józka dostał, tego co go piszą w prasie G. :)
              • Gość: Kipuś Radni ujawnili majątki IP: *.crowley.pl 19.01.07, 12:10
                Z komunii mu zostało.

W końcu mo farorzy w rodzinie to i gyszynk boł wielki.
        • Gość: KrisP Re: Radni ujawnili majątki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 12:14
          Witam!
          Dość późno odpowiadam, ponieważ generalnie przestałem wchodzić na to forum.
          Teraz wlazłem z nudów - siedzę połamany w domu (gips) i mam trochę więcej czasu,
          a że "problem" zapewne wróci już niedługo - przy okazji kolejnych oświadczeń -
          odpowiadam.
          Na początku chciałbym podziękować za "dołożenie się". Mam nadzieję, że nie
          żałuje Pan tamtej decyzji. Przykro mi, że uważa Pan, że pieniądze te trafiły
          komuś (mi?!?) "do kieszeni". Chciałbym więc wyjaśnić kilka kwestii:
          Wszystkie pieniądze zbierane były na konto Fundacji Transplantacji Szpiku i
          Leczenia Chorób Krwi (www.hematologia-slam.pl/hematologia-slam)
          działającej przy Katedrze i Klinice Hematologii i Transplantacji Szpiku ŚlAM. Z
          pewnością w tym czasie zetknął się Pan z wizytówką z symbolem Fundacji i jej
          namiarami. Niewykorzystana kwota (jeśli coś zostało...) wykorzystywana jest w
          takim wypadku na leczenie innych pacjentów lub cele statutowe Fundacji. Z
          pewnością nic nie zostało zmarnowane!
          Poza tym trudno mówić, że moje oszczędności pochodzą z tamtych wpłat - te
          "kilka" to na szczęście już odpowiednio - 9 i 10 lat! Czas leci...
          Żeby zaspokoić Pańską ciekawość dodam, że dopiero od 1,5 roku mieszkam "na
          swoim" - wcześniej mieszkając z rodzicami miałem możliwość odkładania swoich
          zarobków na obecne, samodzielne życie. A że jako informatyk nigdy nie mogłem
          narzekać na brak pracy, więc...
          Obecnie moje dochody są jawne - zapewniam, że z tego da się też conieco
          zaoszczędzić!
          Mam nadzieję, że rozwiałem wątpliwości...
          Z poważaniem,
          • Gość: asja Re: Radni ujawnili majątki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 12:34
            Dlaczego się nie ujawnisz ? Przecież nie każdy wie o kogo chodzi.
            Co to znaczy "wlazłem z nudów" ? Czyżby lepiej nie wiedzieć co myśli plebs?
            Według mnie zakichanym OBOWIĄZKIEM szanownej władzy naszego miasta i radnych
            jest zaglądanie na to forum aby na bieżąco być zorientowanym co o was myślą
            mieszkańcy. Pobudka będzie za trzy i pół roku ?
            • Gość: gar Re: Radni ujawnili majątki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 17:02
              nie wierzę temu panu!!! Odpowiedź jest przemyślana, z duszą na ramieniu otwiera
              FORUM, bo już dziś boi się o posadkę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka