Dodaj do ulubionych

Naprawa deptaka

IP: *.zabrze.net.pl 19.03.07, 19:45
Może by tak Pan Ladziński oraz Pan Janecki przeszli się za rączkę po deptaku i postarali o naprawę. Mam tu na myśli powyrywaną kostkę, zniszczone elementy małej architektury itp. Jest to jak na razie jedno z niewielu miejsc w naszym mieście, które zostało zmodernizowane. Dlatego uważam, że powinno się bardziej zadbać o te miejsce.

Ps: A napis "SAM" już chyba też winien dawno zniknąć z pola widzenia...
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • sztygar_zmianowy Re: Naprawa deptaka 19.03.07, 19:57
      Przyjrzałbym się też "japońskiemu" ogódkowi. Kamyczki na całym placu, wystające
      jakieś fragmenty folii. Ochyda. A ma to być plac reprezentacyjny.
      No, reprezentacja całą gembom (by nie musieć powiedzieć gębą bo to brzmi zbyt
      szlachetnie).

A co do owego "samu". To rzeczywiście zadziwiające, że do tej pory się uchował,
      bo taki neon to chyba swój początek bierze w latach sześćdziesiątych ub. wieku.
      Pamiętam, że takie neony były wprost ikonami tamtych czasów.
      Mam nadzieję, że jakich nadgorliwy urzędnik tego neonu nie ściągnie.
      • boczek39 Re: Naprawa deptaka 20.03.07, 11:57
        ten pl.wolnosci to szok kto go projektował?
        • Gość: blisha Re: Naprawa deptaka IP: *.gaz.zabrze.pl 21.03.07, 13:36
          właśnie! Mieszkam w tym super śródmieściu i krew mnie zalewa zawsze kiedy
          wychodze w butach na obcasie na zakupy. Pokonać bez odrapania, zgubienia fleka
          plac Wolności to istna akrobatyka!!! Co za dureń projektował ten plac z taka
          ilością kostki. Ani to kocie łby, ani bruk. Tylko buty się niszczą, a ktoś
          wziął za to niezłą kasę.. Nóż się w kieszeni otwiera. Tak brzydkiego krajobrazu
          dla centrum miasta dawno nie widziałam. Ale przede wszystkim po porstu metry a
          raczej hektary kwadratowe tej nieszczęsnej, cholernej kostki..grrrr..........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka