Dodaj do ulubionych

Brawo dla komendanta Rajdy! Szczerze

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 22:36
Z góry mówię, że nie jestem strażnikiem ani nie byłem. Znałem trochę kilku z
nich i to wszystko. Ale włos się na głowie jeży, jak człowiek czyta te bzdury
na temat Rajdy. Jakby ten Wiaterek był ostoją spokoju i uczciwej pracy, a ten
Rajda to wręcz przeciwnie.
Przecież Rajda musi pracować z tymi ludźmi, których pozatrudniał właśnie
Wiaterek. To co, wtedy umieli pracować, a teraz nagle nie wiedzą co mają
robić? Bzdury kompletne. Moim zdaniem potrzeba czasu, żeby tą jednostkę
odbudować - nie tylko personalnie, ale i moralnie. Tam przecież nikt kto miał
głowę na karku i własne zdanie nie mógł się ostać w przeszłości. Niepokornych
zwalniano, tak jak to się teraz dzieje i w Krakowie.
Z tego co pamietam, to właśnie Rajda i Roksela to byli jedni z pierwszych
strażników w naszym mieście. Wśród kolegów mieli opinię zdecydowanych, ale i
nad wyraz rozsądnych przy podejmowaniu interwencji. Zwykli i uczciwi
mieszkańcy właśnie na takich mundurowych czekali. Ale oczywiście Wiaterkowi
sie nie podobało, że ktoś może być lepszy od niego, więc ich "pouspokajał",
jak i paru innych.
Panowie komendanci Rajda i Roksela, Zabrze czeka na mądrą, rozwazną, ale i
zdecydowaną straż miejską. Nie traćcie czasu, powodzenia!!! Ludzie na was
liczą.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kriss Re: Brawo dla komendanta Rajdy! Szczerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 23:08
      Buhahahaha. Kurcze. Już dawno tak się nie uśmiałem. Boki można zrywać. Dla
      strażników nie jest ważne kto przy żłobie siedzi byleby tylko umiał zarządzać.
      Ale pamietamy że to nie za czasów Wiaterka odchodzili strażnicy tak masowo z
      pracy tak jak to ma miejsce za Rajdy. Wiaterek wywalał ludzi z pracy to prawda
      ale wywalał obiboków i leserów choć i niepokornych tez sie zdarzało. Dziś nowy
      komendant nie ma nawet szans kogokolwiek wywalić bo 60 procent stanu załogi w
      Zabrzu odeszło przez ten rok z pracy. Nie ma już kto pracować. Zerknij na
      sprawozdanie z I półrocza 2007 roku i porównaj do roku 2006, 2005. Różnice są
      porażające. Takiego spadku ilości działań nie było jeszcze w historii SM. Nie
      dziwi ze ludzie psy wieszają na straży miejskiej. Niech Rajda robi co chce, na
      swego zastępce może nawet awansować Macioszka. To jego decyzja. Tyle tylko ze
      Rajda zmoczy dupe gdy nie trafi personalnie. A z Adamem R nie trafi - to pewne.
      Ale to już jego problem. Aha. Jeszcze jedno. Już 15 miesiecy odbudowujecie się
      po odejściu Wicherka i odbudować się nie potraficie. Wstyd . Takiego bałaganu
      dawno nie było. I to też bije w Rajdę. No chyba ze teraz to wszystko sie
      odmieni bo mamy nowego zastepce. Adama Roksele. Brawo
      • Gość: ............... Re: Brawo dla komendanta Rajdy! Szczerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 09:51
        KRISS TAKICH BZDUR JAK ŻYJE NIKT NIE PISAŁ NA TYM FORUM.Jesteś mistrzem
        bzdurnictwa- gratuluję.Dla strażników jest ważne i TO BARDZO WAŻNE kto nimi
        zarządza.Za czasów Wiaterka - może nie pamiętasz ,to przypominam- odeszło lub
        niesłusznie zostało wywalonych z pracy 70% załogi .To wiecej niż teraz
        odchodzi.Jest w straży lista osób które odeszły w jakim okresie ,zgłoś się to
        ją obejrzysz.Wylatywali z pracy ludzie wartościowi ,mający duże
        umiejętności .Nie ubolewaj że odchodzą ludzie ze straży bo z Policji odeszło
        80% i policja istnieje. Straż też uzupełni swoje wakaty iświat się nie
        zawali.Statystyki to totalna bzdura. Robi je się w bardzo prosty sposób i nijak
        nie odzwierciedla parcy strażników. Z byle pierdoły idzie zrobić kupe cyfr i co
        to daje??? Glorię dla szefów- Rajdzie to niepotrzebne.Liczy się uczciwie
        zrobiona robota ,powoli ,dokładnie a nie szybko dla cyfr.I BRAWO ZA TO . KRISS
        cyfry już przerabialiśmy - pamiętasz???Ciągle coś było do poprawek!!!Nie
        stawiaj wizji co bedzie bo będzie dobrze.Nie ma potrzeby odbudowywać strazy po
        poprzednim kierownictwie ,bo straż się nie zawaliła,wręc Przeciwnie -
        KWITNIE.oDNAWIA SIĘ W LUDZIACH I PRZEPISACH .I za to CHWAŁA RAJDZIE!!! Niech
        się martwi Kraków bo tracą ludzi{odchodzą masowo i zostają wywalani } w takim
        tempie że do 700 ludzi nie dojdą do Mistrzostw 2012.Piszesz "mamy " nowego
        zastępcę - ano my mamy tobie on nie pasuje a nam tak. Apropo co masz do
        Macioszka??? To spoko chłop .Gdyby miał wyższe wykształcenie to dlaczego nie ???
        • Gość: Kriss Re: Brawo dla komendanta Rajdy! Szczerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 10:48
          Piszesz że wylatywali z pracy ludzie wartościowi mający duże
          umiejętności. Zastanawiam sie kogo masz na myśli : Erfurta ? Kożucha ?
          Trzcielińskiego ? Paradowskiego ? Zbróga ? Lorentowicza ? Proszę o jakieś
          nazwiska tych wartościowych, których WYWALIŁ Wiaterek. Jak to byli
          wartościowi ludzie to pytań wiecej nie mam. Skoro to tacy wartościowi, to
          dlaczego Rajda ich nie przyjmie z powrotem ? W końcu Lorentowicz pcha sie do
          straży a inni tez probowali. Rajda ich nie przyjmie bo wie doskonale jacy to
          byli "wartościowi" pracownicy. Aby była jasność ja nic nie mam do Rajdy. Ale
          to jeszcze nie oznacza ze jako mieszkaniec musze się zgadzac z wszystkimi jego
          decyzjami. Szczególnie tymi ostatnimi. Zdaje sobie sprawe że tak naprawdę to
          Rajda nie ma dobrej sytuacji i niewiele może. On nie ma z kim pracować. Nie ma
          go kto wspomagać. Odchodzą wszyscy naprawdę wartościowi długoletni pracownicy
          jak np. Złocka, Saternus, Nowakowski, Struzik o innych nie wspomnę. Odeszło
          nawet kierownictwo, długoletni pracownicy. Nie przekonuj mnie ze jest tak
          różowo bo wiemy doskonale ze tak nie jest. Dla ciebie statystyka to bzdura,
          wiem nawet dlaczego. Bo skoro ze statystyk wynika ze strażnicy w I połowie
          tego roku podjęli o 40 % mniej interwencji niż rok temu, gdy podjęli o 60
          % mniej interwencji niz 2 lata temu a przestepczośc w miescie rośnie, to trzeba
          powiedziec że stastystyka to bzdura, bo co innego powiedziec moze obecne
          kierownictwo. Trudno przyznać się do porażek ? Zamiast pracować lepiej dla
          miasta lepiej przeciez zajadac kebaby w komendzie. Brak nadzoru jest widoczny
          az nadto za to atmosfera w pracy jest super. Nikt niczego nie wyga, nikt
          niczego nie planuje. jest super. Ale czy aby na pewno ?
      • Gość: Koziołek Matołek Re: Brawo dla komendanta Rajdy! Szczerze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 09:53
        Na tron Krzysia Wielkiego,widać że czuwa nad wszystkim
        Czyżby paliło mu się pod nogami i trafia go bo może zostać na lodzie?;-))
    • Gość: obiektywna Re: Brawo dla komendanta Rajdy! Szczerze IP: *.stk.vectranet.pl 01.07.07, 10:44
      Ciekawe że nikt nie pamięta:jak był Janusz W. to robiono 10 akcji na miesiąc i
      na odp....bo liczyły się statystyki i wizerunek medialny.Teraz liczy się praca,
      są 2-3 akcje, ale przemyślane.Jedna się kończy to zaczyna się inna,to źle?Nie
      powiedziałabym.Nikt nie ściga za mandaty a i tak strażnicy sami nakładają ich
      tyle samo co za JW.Co do zastępców to Krzysztof R. był przeciętnym kierownikiem
      zanim został zastępcą(i do tego kolesiem szefa-JW)i jakoś nikt nie wypominał mu
      że promował kolesia, któremu ufa.KR wyrobił się jako zastępca. Rajda też nie
      promował kolegi, bo najpierw powierzył obowiązki z-cy Złockiej, która już za JW
      szukała pracy bo miała dość munduru.A teraz komu miał powierzyć?:Sierli który
      boi się podjąć decyzji i jest niezbyt lubiany?Może Kolesińskiemu który nie
      sprawdził się na dyżurce?Banach?nie sprawdził się jako po kierownika i jest
      miernym dyżurnym.A może Kasi S?-intrygantce i minimalistce jeśli chodzi o pracę?
      wszyscy a przynajmniej większość się cieszy że ona odeszła.Było się uczyć
      tumany jedne, to Rajda miałby teraz większy wybór bo to musi być osoba z
      wyższym wykształceniem.To źle że chce on promować własnych ludzi a nie
      przypadkowych z zewnątrz?Zresztą był konkurs i co?zgłosił się 1 człowiek o
      poziomie tragicznym jesli chodzi o wiedzę.Widzę że niektórych zwolenników
      byłego komendanta boli że to się kula ale dziwię się bo przecież Rajdę
      wypromował właśnie Wiaterek, Rokselę też jako dyżurnego więc chyba najgorsi nie
      są bo innaczej też JW odwołałby ich?Co do odejść: w 2006 roku odeszło 14 osób z
      tego 6 jeszcze za JW.W roku 2007 odeszło na razie także 6 osób więc w czym
      problem?W Krakowie odeszło ok. 50 osób za rządów JW i nikt nie robi z tego
      problemu.I w Zabrzu jest spokojnie a w Krakowie znowu się miesza, podobnie jak
      kiedyś w Zabrzu.Prześledźmy kto odszedł lub odchodzi z Zabrza, poza Złocką
      która była na poziomie:Talaga-kłótliwy cwaniak że o wynikach pracy nie
      wspomnę,Wolny?Także cwaniak i leń który odszedł bo stracił opiekuna(Kasię S)
      Maćkowiak?paskudny charakter, nikt go nie lubi, mierny kierowca,Banach?pisałam
      o nim wcześniej ale jako dyżurny to pomyłka(nie Rajdy tylko wcześniej)Guliński?
      cwaniak i beszczelny leń,Struzik znalazł lepiej płatną pracę za granicą więc
      trudno się dziwić.Do odejścia szykuje się jeszcze Sklażewicz który miał
      ostatnio sporo kłopotów i wyleciał z interwencyjnego, może jeszcze Bielica?
      bezczelny arogant i leń-daj boże aby też odszedł.Jak widać pierwsza liga tej
      jednostki zostaje a trzecia liga odchodzi bo nie umią sprostać wymaganiom.I
      bardzo dobrze.Tak wię powodzenia życzę nowemu komendantowi i ...byłemu również
      bo nie był złym szefem ale...nie ma ludzi niezastąpionych i Rajda niekoniecznie
      musi robić wszystko tak samo jak Wiaterek.
      • konczyce Re: Brawo dla komendanta Rajdy! Szczerze 01.07.07, 10:57
        A ja zadam tylko jedno pytanie. Co zrobił komendant Rajda w okresie 6
        miesięcy ? Jakie ma sukcesy ? Jak spełnia swoje obietnice ze stycznia tego
        roku ? Dlaczego od 6 miesiecy nie ma wyłonionych kierownikow referatów i
        zastępcy komendanta ? Dlaczego nie sa obsadzone wszystkie etaty w SM ?
        Dlaczego nie widać patroli na mieście ? Dlaczego wszyscy z kierownictwa od 6
        miesięcy jedynie pełnią swoje obowiązki łamiac przepisy prawa pracy ? Może
        strażnicy a nie obecne kierownictwo coś o tym powiedzą, bo mieszkańcy Zabrza
        mają jak na razie pogląd wyrobiony. Dzieje się niewiele. Może ktoś ze
        strażników a nie obecne szefostwo obecne na tym forum wykaże że tak nie jest ?
      • Gość: smutny Re: Brawo dla komendanta Rajdy! Szczerze IP: *.e-zabrze.pl 01.07.07, 11:33
        A jak sądzicie – kto pisze wątek “Bravo dla komendanta Rajdy” ?
        Myślę że samo kierownictwo wystawia sobie peany za swoją mierną pracę....
        Tylko żeby tak brzydko szkalować odeszłych pracowników – nieładnie,nieładnie!!
        Sami doskonale wiecie,że obecnie nie jest dobrze i jeszcze długo nie będzie.
        Może wymieńcie szerszą listę tych, którzy jeszcze w najbliższym czasie
        zamierzają odejść bo mają dosyć obecnej sytuacji w SM – czy oni też są
        miernotami i cwaniakami ?
        Czy może po prostu dbają o przyszłość swoją i najbliższych?
        Czasami trzeba przyjąć do wiadomości, że ktoś nie chce z wami pracować bez
        obrażania takiej osoby.
        No coż- ale widzę, że dla was to za trudne...
        A Ci co się dopiero dochrapali przypadkiem stanowisk kierowniczych (do których
        też się zupełnie nie nadają) niech spojrzą najpierw na siebie i swoją
        dotychczasową pracę a potem rzucają obelgi na innych.
        Z takim nastawieniem do ludzi nic nie zdziałacie!
        • Gość: Kriss Re: Brawo dla komendanta Rajdy! Szczerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 13:14
          Smutny - brawo za odwagę. Poza tym widać jak obecne kierownictwo docenia
          tych którzy postanowili odejść ze straży sami, nazywajac ich nieukami,
          miernotami, słabymi pracownikami. Pewnie teraz same orły w straży pracują skoro
          miernota sama odeszła, szkoda tylko że nie potrafią z tych orłów od 6 miesięcy
          wybrać kandydatów na kierowników i zastepcę. Żenada duecie Rajda-Roksela . Tak
          ludzi swoich niedawnycg wspolpracowników i kolegów publicznie znieważać na
          forum publicznym ? Alez to chyba nowy styl - chamstwo sie nazywa.
      • Gość: były pracownik Re: Brawo dla komendanta Rajdy! Szczerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 13:22
        Pani OBIEKTYWNA. Moje nazwisko znalazło sie na Pani liscie. Informuję że
        zamierzam złożyć doniesienie do prokuratury za szkalowanie mojego nazwiska.
        Żądam natychmiastowych przeprosin na tym forum i podanie swojego nazwiska. Od
        tego uzależniam odstapienie od skierowania wniosku do prokuratury.
        • Gość: strażniczka Re: Brawo dla komendanta Rajdy! Szczerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 20:05
          W styczniu 2006 roku ówczesny komendant SM chcia odwołać Jarosława z funkcji
          kierownika za jego nieudolność. Taraz piszecie, że jest wspaniały. tego
          wynika, że za nieudolnego becnego komendanta winę ponosi były komendant
          i "krakusy" winni mu dać "popalić"
    • Gość: alfa Stado IP: *.e-zabrze.pl 01.07.07, 21:36
      Gdy braknie przewodnika w stadzie to albo ono idzie w rozsypkę, albo tworzące
      je osobniki zagryzają się wzajemnie.
    • Gość: reds Re: Brawo dla komendanta Rajdy! Szczerze IP: *.bater.net.pl 01.07.07, 22:18
      ale macie jaja w tej straży, co za ludzie, niech który mi coś powie na ulicy
      albo jakiś mandat wsadzi wycedze go

• Gość: reds Re: Brawo dla komendanta Rajdy! Szczerze IP: *.bater.net.pl 01.07.07, 22:20
      a dlaczego tu na tym forum jest najwięcej wpisów z SM, napewno w pracy zamiast
      wyjśc na ulice to na kompach sieezą
      • Gość: ubek Re: Informacja dla debili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 10:55
        Strażnicy w pracy nie korzystają z interentu bo jest zablokowany. Pracują na
        ulicy więc sugestie jakoby pisali na forum strażnicy to bzdura. W domu każdy
        może pisać co chce i pewnie z tego korzysta. W PRACY STRAŻNICY MAJĄ ZABLOKOWANY
        INTERNET OD DAWNA,DAWNA,DAWNA.PISZĘ TO DUŻYMI LITERAMI ABY DEBILE UBOLEWAJĄCY
        NAD STRAŻNIKAMI W TERENIE NIE PRZYPISYWALI IM CZEGOŚ DO CZEGO NIE MAJA DOSTĘPU.
        • Gość: mieszkanka Re: Informacja dla debili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 12:17
          Ubeku dlaczego wszystkich dopasowujesz do siebie i nazywasz ich debilami?
          Zapewniam cię, że są jeszcze w SM osoby które do twego opisu nie pasują. Może
          strażnicy nie mają dostępu do internetu, ale mają kierownicy, z-ca i komendant,
          który się bardzo nudzi
          • Gość: Jarosław Rajda Re: Komendant SM apeluje: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 20:05
            Witam wszystkich,tych,,pozytywnych"i,,negatywnych"dla mnie.Nie mam zwyczaju
            zabierać głosu w tych,,dyskusjach"ale poziom agresywnych ataków na mnie,obecne
            kierownictwo a także byłych pracowników jak również mojego byłego szefa,Pana
            Janusza,zaczyna być niedopuszczalny.Wytworzyła się sytuacja,w której,,rzekomi"
            zwolennicy i przeciwnicy moi oraz mojego poprzednika, usiłują sobie coś
            udowodnić,tylko nie wiem po co i używają do tego naszych nazwisk oraz nazwisk
            innych osób.Apeluję o zdrowy rozsądek,zwłaszcza, że szkodzicie nie tylko nam
            obu ale także wizerunkowi tej jednostki i wielu ludzi w niej
            pracujących.Rozumiem też,że nie każdemu podoba się moja osoba oraz sposób pracy
            ale jestem szefem dopiero 4 m-ce i też się tej nowej roli uczę.Mój szanowny
            poprzednik pracował na swój wizerunek 6 lat więc i mnie dajcie szansę.Żeby było
            ciekawiej,to obecnie niejednokrotnie dobre rady otrzymuję właśnie od byłego
            szefa więc nie rozumiem tych prób skłócenia nas.Chętnie przyjmę też
            konstruktywną krytykę bo myślę że też na tym skorzystam, nawet jeżeli jest to
            dla mnie przykre.Jeszcze raz apeluję o zdrowy rozsądek i merytoryczną dyskusję
            a nie wzajemne obrażanie się i wzajemne wymienianie nazwisk co w tej sytuacji
            jest co najmniej niestosowne.Przepraszam także wszystkich którzy zostali
            obrażeni w ,,moim imieniu".Wstyd mi za tych ludzi i nie utożsamiam się z
            nimi.Ponownie apeluję więc do wszystkich a szczególnie do osób atakujących
            innych ,,w moim imieniu" aby tego nie robili bo ja tego firmować swoją osobą
            nie chcę.POKAŻMY OD TEJ CHWILI,ŻE WSZYSCY JESTEŚMY NA POZIOMIE. Pozdrawiam
            byłych pracowników. Nie przejmujcie się,wszyscy jesteście wartościowi i żałuję
            że nasze drogi się rozeszły,ale może jeszcze kiedyś....Na koniec pozdrawiam
            swojego byłego szefa.Panie Januszu,służyć pod Pana rozkazami to był zaszczyt i
            dobra szkoła życia.Liczę na nawiązanie bliższej współpracy pomiędzy naszymi
            jednostkami i pozdrawiam.Jarosław Rajda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka