Gość: Sylwia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.07, 13:40 czy ktoś zna jakie są efekty brania meridi, jak postępować. Dziękuję za porady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zainteresowany Re: Meridia czy ktoś wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 14:33 a co to w ogóle jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farmaceuta Re: Meridia czy ktoś wie IP: *.mironet.pl 15.11.07, 20:23 Ta, po meridzie rosną włosy na klacie. A jak poradzić - zgolić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: Meridia czy ktoś wie IP: *.zb.osi.pl 15.11.07, 21:24 To środek na odchudzanie dla ludzi otyłych( nie z nadwagą). Słyszałam i widziałam niestety po nim (tzw.efekt jojo). Pewien lekarz zwrócił mi uwagę na jeszcze jedną ważną rzecz o której się nie mówi. Po tym leku może wystąpić zatorowość płucna, wylewy i zawały.Jego poprzednik podobno został wycofany właśnie ze względu na takie choroby.Niebezpieczne objawy występowły nawet po 3 latch.Ten też jet jedną wielką niewiadomą pod tym względem. Nie jestem lekarzem, dlatego nie potrafię się do tego ustosunkować, ale warto sprawdzić taką informację u kilku specjalistów.Może jednak nie należy ryzykować. Myślę, że leki tego typu nie zdziałają cudów same z siebie. Warto zastosować właściwą dla siebie dietę(nie głodząc się przy tym). Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Meridia czy ktoś wie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 18:59 tak to prawda cudów nie ma, ale można się wspomóc jak się ma słabą "silną" wolę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: Meridia czy ktoś wie IP: *.zb.osi.pl 17.11.07, 22:22 Nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałaś. Ten środek jest dla ludzi, którzy ważą np. 100 kg. Powinien być brany pod kontrolą lekarza ( lek ten jest na receptę).Leczy się nim osoby w specjalistycznych gabinetach w których leczy się otyłość. Jeśli istnieje zgrożenie o którym pisałam wcześniej nie warto ryzykować i wspomagać się tak specjalistycznym lekiem - szczególnie jeśli ma się tylko nadwagę . Jeśli jesteś młodą dziewczyną i walczysz z nadwagą, to w aptekach jest dużo produktów, które są bezpieczne, a też zadziałają na Toją psychikę ( słabą "silną" wolę), bo niestety o to w tym chodzi. Właśnie na tym firmy zbijają straszne kokosy. Miałam ten sam problem z utrzymaniem wagi i wiem jaka to ciężka walka. Zawsze muszę się pilnować. Po wspieraniu się różnymi środkami ( które tylko mnie zachęcały do podjęcia kolejnej walki, bo szkoda mi było wydanych pieniędzy :)) wiem jedno, że bez chęci do odchudzania, bez głodówek oczyszczających, bez dobrze znanej mi diety, która idealnie sprawdza się w przypadku mojego organizmu ( sprawa indywidualna)moje ciało tyje :( niestety. Już się nawet nie oszukuję. Tyję - wiem dokładnie dlaczego. Jak trzymam się długo wypracowywanych zasad jest ok. Jak widzisz nie jeteś sama inni też mają z tym problemy. Bez pracy nie ma kołaczy, dlatego życzę siły, chęci i wytrwałości. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś