Dodaj do ulubionych

Piłka nożna: stadion Górnika Zabrze będzie mieć...

02.10.03, 02:16
Nielatwo jest wskazac pojedyncze nazwisko.Zabrze mialo
wspanialych sportowcow-pilkarzy Gornika,ale Jozef
Szmidt,trojskoczek,dwukrotny zloty medalista olimpijkski tez
Gornika reprezentowal,moze wiec stadion w Zabrzu imienia
Sportowcow Slaskich??
Obserwuj wątek
    • Gość: Wujek Spoko Re: Piłka nożna: stadion Górnika Zabrze będzie mi IP: 5.5D* / *.wp.shawcable.net 02.10.03, 02:31
      Hej!Nie przesadzaj,kto moze sie rownac z Najwiekszym Sportowcem Wszechczasow
      Polakiem Katolikiem,tylko JPII.
      • Gość: olo Re: Piłka nożna: stadion Górnika Zabrze będzie mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.03, 06:32
        Kurde, ty to umiesz zabrać głos. Ty to jesteś facet
      • Gość: bil Re: Piłka nożna: stadion Górnika Zabrze będzie mi IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.03, 22:52
        Fajny jest pomysł z architektem kościoła pw. św. józefa. Dominikus Bohm pownine
        mić w zabrzu choćby ulice. A czy ?niemcy o nim zapomnieli? Otóż nie. to postać
        wymieniana w podecznikach niemieckiej architektury, jako czołowa postać.
        Stadion im. D. Boham to może przesada, ale poco nam ulica Czołgistów?
    • Gość: giles oczywiscie stadion jp II :-))))), was sonst? IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 02.10.03, 06:09
    • Gość: Plum Re: Piłka nożna: stadion Górnika Zabrze będzie mi IP: *.kkzabrze.com.pl 02.10.03, 09:09
      Uważam że stadion Górnika powinien nosić imię Pana Bolesława
      Niesyto.
    • Gość: Krak Tylko Wojciech Korfanty IP: rtr:* / 192.168.46.* 02.10.03, 10:32
      Jeżeli stadion jest w Zabrzu, to powinien nosić imię Wojciecha Korfantego,
      który za czasów pruskich był posłem z tego miasta. Poza tym, jest on
      symbolem dla całego Górnego Śląska.
    • Gość: Obserwator Ernest Pohl IP: *.za.digi.pl 02.10.03, 12:04
      Proponuje Ernesta Pohla - najwiekszego pilkarza Gornika
      (ewentualnie moglby byc tez Lubanski, ale on jeszcze zyje)
      • Gość: RS "Bolek" IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 12:07
        Jestem za "Bolkiem" Niesyto.
        • Gość: wincenty hihihihihihihihihi IP: *.gazeta.pl 05.10.03, 14:18
          Aleś chłopie popłynął. Wprost w absurd. Miałem przyjemność znać
          śp. Jana Bolesława i myślę, że bardziej słuszna była była aula
          albo sala konferencyjna jego imienia.

• Gość: Rex Re: Ernest Pohl IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.10.03, 14:28
        W takim razie zabić pana Włodka bo stadion powinien być jego
        imienia
      • Gość: Mlodyjorg Re: Ernest Pohl IP: 63.95.26.* 02.10.03, 16:37
        Gość portalu: Obserwator napisał(a):

> Proponuje Ernesta Pohla - najwiekszego pilkarza Gornika
        > (ewentualnie moglby byc tez Lubanski, ale on jeszcze zyje)

Stadion im. Ernesta Pohla, to wspanialy pomysl.
    • Gość: Jacques Re: Piłka nożna: stadion Górnika Zabrze będzie mi IP: *.chello.pl 02.10.03, 13:21
      To Dolciu wybudował wam stadion a Wy go chcecie zdetronizować?
      Nie wstyd Wam???
    • Gość: pik Re: Piłka nożna: stadion Górnika Zabrze będzie mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 13:58
      Tylko Ernest Pohl. Korfanty pochodził z Siemianowic, a nie z Zabrza.
    • Gość: jant JA mam dobrego patrona! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.10.03, 16:19
      Proponuje Leszka Millera lub Lwa Rywina
    • Gość: fan Re: Piłka nożna: stadion Górnika Zabrze będzie mi IP: *.pow17.katowice.sint.pl 02.10.03, 16:54
      stadion im.lubanskiego - to chyba oczywiste !
    • Gość: szczepiq IM. Marka Koźmińskiego IP: 213.77.25.* 02.10.03, 17:17
      odpowiedź na pytanie. :)
      • Gość: stttt Re: IM. Marka Koźmińskiego IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 02.10.03, 19:16
        To oczywiste ze musi nazywac sie: "hej LECH"
        • Gość: art Re: IM. Marka Koźmińskiego IP: *.inter / 10.0.11.* 02.10.03, 20:33
          Gość portalu: stttt napisał(a):

> To oczywiste ze musi nazywac sie: "hej LECH"
          jesteś kretynem
          • Gość: MIsio Re: IM. Marka Koźmińskiego IP: *.client.comcast.net 03.10.03, 17:37
            MYSLE ZE STADION IMIENIA PICOLO COLO DEL ANTONIANO BYLBY DOBRYM STADIONEM
    • Gość: bigstar Re: Piłka nożna: stadion Górnika Zabrze będzie mi IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.03, 21:55
      Rozmawiałem z ś.p. Bolkiem Niesyto. Zawsze powtarzał, że stadion powinien mieć
      imie Pana Ernesta, nawybitniejszego piłkarza Górnika. Co do Józefa Schmidta to
      on on również żyje, podobnie jak Lubański. Fakt, że Korfanty był z Siemianowic
      nie ma znaczenia bo Pol jest z Rudy, a Lubański z Gliwic. Póki co stadion nosi
      imię Adolfa Hitlera i trzeba wymyślić nazwę o równie mocnym brzmieniu. Może
      stadion Hindenburga?
      • Gość: wincenty a może kurcze tego IP: *.gazeta.pl 05.10.03, 14:28
        1. odlotowego niemeickiego architekta co zbudował nadzwyczajny kościół pod
        rugiej stroni ulicy. Swoi go niedoceniają to chciał Górnoślazacy mogą...

2. Ew. przychodzi mi jeszcze do głowy Churchill. Byłby to już wtedy komplet: tu
        de Gaulle, tamże Roosevelt :))

• Gość: kiedo Re: a może kurcze tego IP: *.dyn.optonline.net 05.10.03, 19:39
          to powinien byc slazak wiec lubanski odpada mysle ze ernest pohl
          bylby dobry
    • Gość: jajacek Re: Piłka nożna: stadion Górnika Zabrze będzie mi IP: *.nas41.oakland1.ca.us.da.qwest.net 03.10.03, 06:39
      Powinien byc Jozef Stalin, w Stalinogrodzie!
    • Gość: włodziu a może Benito Mussolini Stadium :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.03, 08:34
    • Gość: olo a ja uważam że powinien to być St. Płoskoń's Arena IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 00:50
      • Gość: Rusałka Re: a ja uważam że powinien to być St. Płoskoń's IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 09:23
        Jak wejdziemy do tej całej Unii to za parę lat może się okazać że Adolf znowu
        będzie na topie.
    • Gość: Hans A tam, jabym zostawił obecnego patrona IP: *.gl.digi.pl 04.10.03, 10:07
      jaki klub, taki patron stadionu :P
      • Gość: cichociemny Re: cos nowego IP: *.bnet.pl / 10.10.34.* 06.10.03, 19:50
        Moze to Kogos zaskoczy,ale rzucam nowa propozycje Patrona:niezyjacy juz dzis
        wieloletni Prezes Klubu -JAN SZLACHTA .Tytuly Klubu,unormowana
        sytuacja,bezpieczny Stadion,socjal zawodnikow,...Co do propozycji Ernesta P.to
        mam tylko jedna uwage-wyjechal do Niemiec(na stale) i tam zmarl.Gdybysmy Jego
        zapytali,to ustapil by miejsca J.Sz.(a moze tam w gorze ten temat omawiaja ? )
        • Gość: A.U. Re: cos nowego IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.03, 19:25
          Na stadionie Gornika Zabrze w minionych dekadach przezylismy wpaniale mecze
          pilkarskie na europejskim poziomie, na stadionie tym goscilismy wspaniale
          zespoly z calej prawie europy. Proponuje stadion ten nazwac EUROPA-STADION.
          • Gość: dmik Re: cos nowego IP: *.bater.net.pl / *.bater4.zabrze.pik-net.pl 08.10.03, 03:07
            A moze by tak wszystko zaorac i postawic stacje benzynową ... i po problemie
            Swoja drogą to prawie mania .... jest cos jeszcze bez nowej nazwy !!!
    • Gość: tomek Re: Piłka nożna: stadion Górnika Zabrze będzie mi IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 20:45
      Jak do tej pory to stadion Górnika Zabrze ma patrona. Otóż tym patronem jest
      Adolf Hitler, a został nim w 1934 roku, w roku oddania stadionu do użytku. Kto
      nie wierzy niech sprawdzi. Władze twierdzą że to nie ich problem, a tylko
      historyków. Fajnie nie? A żeby było śmieszniej do dziś Adolf Hitler jest
      honorowym mieszkańcem naszego miasta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka