IP: *.tijo.pl 31.03.09, 22:32
Czy korzystal ktos z was z uslug tego pogotowia ? Jacy lekarze tam pracuja ?
Moja mama czasem potrzebuje porady lekarskiej w domu a na wizyte domowa z
naszej poradni czesto sie nie mozna doczekac.
Obserwuj wątek
    • Gość: gocha647s Re: Eskulap IP: *.zabrze.net.pl 01.04.09, 11:22
      ja korzystałam z eskuiapu przy małym dziecku i jestem bardzo zadowolona ekipa to
      zależy na kogo się trafi ale są lepsi niż pogotowie bo na nich sie nie można
      doczekac a eskulap zawsze przyjedzie polecam
      • grubapupa Re: Eskulap 03.04.09, 21:35
        A za nieuzasadnione wezwaniedo kaca, to im też trzeba płacić?
        • Gość: opusik Re: Eskulap IP: *.gprs.plus.pl 06.04.09, 21:56
          Słono,.,., Ale to i tak lepsze niż syndrom Dnia Następnego,.,.
      • Gość: pacjent Re: Eskulap IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.07.09, 20:22
        Potwierdzam, że są dobrzy. Jak trzeba było szybko dojechać na
        badania, to sygnał włączali!
        • Gość: gość Re: Eskulap IP: *.gl.digi.pl 25.11.13, 12:01
          potwierdzam
    • Gość: córka Re: Eskulap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 10:07
      Nawet się nie zastanawiaj, tylko dzwoń. Przyjeżdżają szybko, są grzeczni,
      rzetelni, a co najważniejsze skuteczni w niesieniu pomocy. Osobiście jestem Im
      bardzo wdzięczna, bo przyjeżdżali do mojej chorej Matki i czułyśmy w ich
      staraniach troskę i fachowość.

• Gość: 999 Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 08.04.09, 09:02
        Przyjeżdzją po 30-40 minutach
        nawet rano o 5:00 zajmuje im to 20 minut bo zamiast z centrum to
        jadą z drugiego konca Zabrza bo tam mają siedzibę

i dlaczego nie 999 tylko numer normalny?

Eskulap wykończył przecież Państwowe Pogotowie w Zabrzu

Bo właścicielem Eskulapa był dyrektorem Pogotowie a żona
        naczelniczką zdrowia w UM
        • Gość: zabrzanin Re: Eskulap to przekręt IP: *.stk.vectranet.pl 09.04.09, 06:21
          999 skad ty masz takie wiadomosci? piszesz bzdury i wprowadzasz
          ludzi w blad. no coz i tacy sie zdazaja, ktorych wyobraznia ponosi
          byle zaistniec. a ip kompa z ktorego piszesz mowi samo za
          siebie....szpital zabrze. ciekawe ile ty dojezdzasz do pacjenta i
          jak sie zachowujesz jesli oczywiscie dojedziesz?
          • elx2 Re: Eskulap to przekręt 09.04.09, 07:49
            Ja z Eskulapa byłam bardzo zadowolona, musiałam ich wzywać w bardzo
            przykrych dla mnie okolicznościach i okazało się, że to ludzie
            bardzo mili i rzetelni. A czy to jakiś były dyrektor pogotowia, czy
            czy inne "wtyki" w UM czy to ważne dla kogoś kto czasem potrzebuje
            natychmiastowej pomocy?
            • Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 09.04.09, 09:56
              TAK?????????
              To czemu jak dziadek ma krwotok dwonisz na 999 to ci dają normalny 9
              cyfrowy numer do eskulapa I TRACISZ KOLEJNE MINUTY!!!!!

A eskulap zamiast mieć bazę w centrum to siedzą w pólnocnej częsci
              Zabrza i do dzielnic południowych nawet w nocy zamiast niecałych 10
              minut jadą ponad 20 SKONAĆ MOŻNA!!!!!!!!!!!!!!

TO SĄ FAKTY a nie kryptoreklama prywaciarza eskulapa - pewno sam się
              reklamuje

> że to ludzie bardzo mili i rzetelni.
              Temu nie przeczę

Chodzi mi tylko o fakt:
              1. wykończenia Pogotowia Państwowego,
              2. czas dojazdu = Życie
              3. i podwójne dzwonienie = Życie
              • Gość: zabrzanin Re: Eskulap to przekręt IP: *.stk.vectranet.pl 09.04.09, 22:55
                pogadamy w realu? wyjasnimy niescislosci.potem bedziesz sie
                wypowiadal. pracujesz w szpitalu wiec nie bedzie problemu ze
                spotkaniem.
              • Gość: gość Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 23:36
                do 999-jak dzwonisz na 999 i dają ci ten 9-cio cyfrowy do eskulapa
                to dlaczego masz pretensję do Eskulapa a nie
                do "wykończonego"pogotowia ,które ma 6 zespołów a Eskulap 1 do
                wyjazdów ratowniczych?to że są na jednym końcu miasta tez ma jakiś
                sens jednym zespołem nie da się ogarnąć miasta po to
                jest"wykończone "pogotowie żeby zrobić 6/7 miasta ,chyba
                logiczne.skup się troszkę nad tym a jak nie dasz rady to NIE
                ZABIERAJ GŁOSU W SPRAWIE O KTÓREJ NIE MASZ POJĘCIA chyba że
                pracujesz w "wykończonym" pogotowiu.to wiele tłumaczy...
                • Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 10.04.09, 08:15
                  > a Eskulap 1 do wyjazdów ratowniczych?

To gdzie zdefraudował pozostałe karetki z darów ze Szwecji które
                  bezpłatnie C.L. przejął po wykończeniu Pogotowia Państwowego?

> jest"wykończone "pogotowie
                  Mylisz się poczytaj dokładnie jak pisze na ich autach
                  • Gość: gość Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 21:54
                    zostaw tego biednego "C.L"w spokoju człowiek niczemu nie był winien
                    przez takich jak ty wyniósł się z Zabrza i pracuje gdzieś tam .nie
                    znasz sprawy nie zabieraj głosu nie mieszaj Eskulapa z C.L.masz cos
                    do niego osobiście ,chłop nie miał na nic wpływu jak każdy kolejny
                    kierownik stacji WPR w Zabrzu.skąd ty bierzesz te wiadomości z
                    2004r/niesprawdzone wyssane z brudnego palca ludzi ,którzy stracili
                    pracę w pogotowiu(ciekawe z jakich powodów ty ją straciłeś)zajmij
                    się swoim szpitalem tam tez jest duzo ciekawych spraw.
                  • Gość: rudek Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 22:00
                    a co jest napisane na ich autach patrzyłem nic zdrożnego nie widzę a
                    ty co widziałeś-C.L????
                • Gość: żal do 999 IP: 95.160.245.* 10.04.09, 08:16
                  Widzę że bardzo bronisz państwowego pogotowia.Prawda jest taka że
                  pogotowie samo wyrobilo sobie opinie.Wiadomo że ludzie bedą dzwonić
                  tam gdzie są lepiej traktowani i mają zapewnioną opieke na wysokim
                  poziomie i bezpieczeństwo.Ja i moi znajomi już nigdy nie wezwiemy
                  999-nawet na weterynarzy bym takich nie dał!Mieliśmy w bloku
                  tragedie-zginęło małe dziecko-a 999w środku nocy jechało 20 minut!
                  Jak już dojechali to szli jak na spacer aż ich policjant
                  pospieszył!!!Może żeby ktoś z nas myślał wtedy logicznie i wezwał
                  eskalupa dzieciaczek by żył!Kożystałem z pogotowia 999 które potrafi
                  tylko zawieść na Biskupice i pozostawić pacjęta na korytarzu.W
                  szpitalu na 3go Maja byłem na neurologi gdzie Eskalup przywiózł
                  pacjeta z rozwaloną nerką ale oczywiście pan doktor twierdził że nie
                  ma anestezjologa i sali i wogule wymyślał niestworzone
                  rzeczy.Pielęgnierze z Eskalupa byli cały czas przy pacjęcie,podawali
                  tlen,pilnowali żeby sie nie pogorszyło,uspakajali że będzie dobrze...
                  Pozostawii pacjęta dobiero jak pan doktor zdecydowal się wreszcie po
                  20 min.go zostawić w szpitalu.999 traktuje pacjęta jak zło
                  konieczne.Polecam Eskalupa jeśli macie wybór!999 to wykańczalnia!!!!
                  Przyjeżdzają do pacjęta chorego na serce,mówią że ma nerwice i
                  podają hydruxyzynke.!!!
                  • Gość: 999 Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 10.04.09, 08:26
                    Celem uzupełnienia wiedzy:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=120&w=16637443&v=2&s=0
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=120&w=11902659&v=2&s=0
                    zabrze.naszemiasto.pl/wydarzenia/376372.html
                    • Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 10.04.09, 08:42
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=120&w=11762054&a=11762054
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=120&w=11762267&a=11762267
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=120&w=11375778&a=11375778
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=120&w=11912030&a=11925103
                      jak wam mało to sobie sami poszukajcie mądrale

Ta sama ekipa i kierowca co byli wieczorem o 20 wzywani o 3 w nocy
                      przyjeżdżają po 20 minutach mimo że drogę znają a drogi są w tym
                      czasie puste

• Gość: zabrzanin Re: Eskulap to przekręt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.09, 10:43
                        co z tym spotkaniem? boisz sie czegos? np. ze nie masz racji.
                        • Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 10.04.09, 10:56
                          > co z tym spotkaniem?
                          za ile?

> pracujesz w szpitalu wiec nie
                          Wto ci takich gupot nałopowiadoł?
                          • Gość: zabrzanin Re: Eskulap to przekręt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.09, 17:09
                            opowiadasz bajki, podajesz linki, a czy masz potwierdzone
                            informacje? wiesz czym rozni sie rat-med od POZ? jesli bedziesz mial
                            odwage zweryfikowac to co piszesz to spotkamy sie przy coli w
                            knajpce i podyskutujemy. bedziesz 999 chcial to pogadamy, no chyba ,
                            ze tylko jako anonimowy masz tyle do powiedzenia.
                            • Gość: gość Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 21:57
                              nie szkoda ci czasu na dyskusję z 999 przecież widać kim jest....
                              lepiej idź na piwo z kimś z kim możesz sensownie pogadać o nie iwe o
                              czym pisze...pozdro.
                          • Gość: gość Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 17:45
                            nie trzeba być superinteligentnym ,zeby na to wpaść identyfikujesz
                            się myslicielu.wolne w pracy brak dostępu do komutera i
                            milczysz,może cie trzeba odwiedzić w tym szpitalu zabrze,?do
                            zobaczenia we wtorek.pa
                      • Gość: GOŚCIU Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 00:24
                        I co za durnoty cytujesz z przed 5 lat ?in co pogotowie istnieje nie
                        zbankrutowało ,nie ma kierownika ,który by go doprowadził do
                        upadłości-o tym decydują katowice a nie kierownik zabrzańskiego
                        OPD.A uważasz że oni jeżdżą za pieniądze własne?a nie podatników ?
                        wszyscy są finansowani ztego samego źródła-na dzień dzisiejszy z
                        urzędu województwa.a ty jesteś głupi i o niczym nie masz
                        pojęcia.zadzwoń don katowic lub wejdź na stronę uw -ratownictwo tam
                        jest jasno napisane.nie pisz głupot.prostaku
                  • Gość: obserwator Re: do 999 IP: *.zabrze.net.pl 13.04.09, 11:58

Ciekawe co Ci podali że takie bzdury wypisujesz,widać coś mocnego skoro tak
                    długo cię trzyma:):):)Wazelina!!!
                    • Gość: GOŚĆ Re: do 999 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 13:42
                      TO NIE JEST MOCNE TO NIEBEZPIECZNE TAK JAK I 999!!!!NIE WIEM CZY
                      SZPITAL W KTÓRYM PRACUJE (CHYBA ŻE SIĘ LECZY I TO NIE W ZABRZU)JEST
                      W STANIE MU POMÓC.A może to biedne "wykończone pogotowie wie gdzie
                      się leczy takie przypadki a może ten straszny eskulap majacy 9-cio
                      cyfrowy numer i mieści się na północy Zabrza mu pomoże ?powinien
                      spróbować
                      • Gość: Obserwator Re: do 999 IP: *.zabrze.net.pl 13.04.09, 17:55
                        Poczytaj ustawę o Ratownictwie Medycznym to będziesz wiedział do czego wyjeżdża
                        Pogotowie Ratunkowe!!! Proponuje Ci także rozszyfrować skrót POZ-to będziesz
                        wiedział do czego jeżdzi wspaniały i cudowny Eskulap,albo nic nie czytaj i pomóż
                        żonie w domu,to będzie z ciebie większy pożytek:):):)
                        • Gość: gość do obserwator Re: do 999 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 18:57
                          źle mu tłumaczysz-jeśli przeczyta ustawę(i zrozumie!!!!)to będzie
                          wiedział do czego jeździ 6 zespołów pogotowia z ul.wyzwolenia i
                          jeden zespół "północy''z heweliusza(przyp.Eskulap)a jeśli
                          rozszyfruje znaczenie POZ-u będzie wiedział do czego jeżdżą
                          pozostałe zespoły Eskulapa po godz,18,00(może dowie się ,ze może na
                          nich czekać nawet 2godz.zgodnie z ustawą)ale osobiście wątpię że mu
                          się uda.ale kciuki trzymam....powinien to wiedzieć zanim zaczął tę
                          głupią dyskusję opartą na bzdurach....
                          • Gość: 999 Re: do 999 IP: *.szpital.zabrze.pl 14.04.09, 06:56
                            > powinien to wiedzieć zanim zaczął tę
                            > głupią dyskusję opartą na bzdurach....

A co niby jest bzdurą z tego co napisałem
                            przypomnij mi jak potrafisz

• Gość: gość do999 Re: do 999 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 16:35
                              WSZYSTKO CO NAPISAŁEŚ JEST JEDNĄ WIELKĄ BZDURĄ WYSSANĄ Z BRUDNEGO
                              PALUCHA.!!!!Jedyną prawdziwa to ta ,że p.Winecka pracuje w
                              urzędzie.tyle a to można wyczytać na oficjalnej stronie UM.tyle ci
                              się udało .Gratuluję resztę zmyśliłeś lub powtarzasz za
                              takimi"mądrymi" jak ty....
                              • Gość: 999 Re: do 999 IP: *.szpital.zabrze.pl 15.04.09, 06:53
                                > WSZYSTKO CO NAPISAŁEŚ JEST JEDNĄ WIELKĄ BZDURĄ

TO ZACYTUJ te moje rzekome bzdury jak potrafisz
                                albo się naucz czytać ze zrozumieniem palancie

i kiedy mnie odwiedzisz? nigdy bo sam piszesz bzdury i brednie że
                                znasz moje miejsce pracy
                                I widzisz kto tu wychodzi na dupka
                                • Gość: gość Re: do 999 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.09, 09:30
                                  szkoda czasu żeby powielać te głupoty .jeśli twierdzisz że"jestes
                                  normalny i nigdy nie pracowałes w pogotowiu" to co ty mały wiesz o
                                  pogotowiu.jakim prawem podnosisz temat?NIE MASZ NIC DO POWIEDZENIA
                                  NA TEMAT ŻADNEGO POGOTOWIA.WIĘC MILCZ ...WSTYDU OSZCZĘDŹ
                                  • Gość: 999 Re: do 999 IP: *.szpital.zabrze.pl 15.04.09, 12:40
                                    > normalny i nigdy nie pracowałes w pogotowiu" to co ty mały wiesz o
                                    może ty masz małe rozmiary tu i tam

raz piszesz że pracowałem w pogotowiu teraz że nie
                                    ty się zdecyduj bo zmieniosz zdanie jak jąkwerka
        • Gość: rudek Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 22:03
          były dyrektor pogotowia to obecny dyrektor szpitala klinicznego nr1
          na ul.3-go maja jesteś pewien że to on jest właścicielem Eskulapa?
          skąd czerpiesz swoje informacje ???? są niesamowite ,szkoda że nie
          prawdziwe.....
        • Gość: gość do999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 20:31
          wiem już w którym szpitalu pracujesz ...a nie znasz swojego
          dyrektora?to straszne zaniedbanie u człowieka,który interesuje się
          tyloma sprawami starymi ,wyssanymi z palca.najprościej pójśc do
          działu transportu sa tam miłe panie ,które pewnie udzielą ci
          informacji dlaczego tak a nie tak i gdzie sa zdefraudowane karetki z
          darów szwajcarskich(pewnie wpr oddał je na złom..)bo one nie były
          eskulapa ani pogotowia.dziwię się ze tego nie wiesz w końcu
          pracujesz u byłego własciciela tych karetek to i z kąd miałbyś
          wiedzieć.w twojej pracy naprawde jest duuuużo ciekawych spraw więc
          się nimi zajmij.....do zobaczenia w pracy..
          • Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 14.04.09, 08:17
            > wiem już w którym szpitalu pracujesz
            > do zobaczenia w pracy..
            ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL
            ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL

za ciańkiś je gość do999
            musisz wiyncyj kotletow jeść

• Gość: ktos Re: Eskulap to przekręt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.09, 15:40
              999 Ty jesteś cienki jak polsilver. Nie umiesz pisac po Polsku,
              nawet po ślasku Ci nie wychodzi. Jesteś totalne zero, a z mózgu masz
              sieczkę. Poczytaj ustawy, zorientuj się co i jak, a potem zabieraj
              głos. Narazie po Twoich wypowiedziach wnioskuję, że jesteś zacofanym
              nieukiem szukającym sensacji w temacie o którym nie masz zielonego
              pojęcia.No cóż oszołomy się zdarzają.
            • Gość: inny Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 16:37
              Cóż za wypowiedziedź jestem pod wrażeniem,Chłopie ile ty masz
              lat.już wiem dlaczego nie pracujesz w pogotowiu -"trzeba się było
              uczyć a sił było mało lub mózg nie nadążył"Bywa...
              • Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 15.04.09, 07:01
                Do innego
                > już wiem dlaczego nie pracujesz w pogotowiu -"trzeba się było
                > uczyć a sił było mało lub mózg nie nadążył"Bywa...

Nigdy w żadnym pogotowiu nie pracowałem
                ja jestem normalny, nie jakiś łowca skór
                lub taki inny nienormalny jak ty

Przeważnie ten co ma słabe wykształcenie to innym zarzuca to co jemu
                brakuje
                • Gość: inny Re: Eskulap to przekręt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.09, 10:07
                  przeważnie kazdy ocenia według siebie ......
                  • Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 15.04.09, 12:42
                    > przeważnie kazdy ocenia według siebie ......
                    a co ja niby oceniałem?
                    i jakie stopnie wystawiałem???
                    • Gość: gość Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 18:58
                      jesteś chory to fakt.jeśli potrzebujesz pomocy -instytucja lekarza
                      rodzinnego ci pomoże w godz 8-18.00(możesz wybrać lekarza do którego
                      masz zaufanie)gorąco polecam.jeśli chcesz bezpośrednio do
                      specjalist -nie potrzebujesz nawet skierowania -takie choroby leczą
                      bez.martwię się o ciebie.....
            • Gość: gość Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 16:47
              co za przemyślenia.co za słownictwo wiem juz dlaczego nikt cię nie
              chciał i teraz ukryty(?)próbujesz wylewać swoją żółć na
              innych.żałosne naprawdę żal mi ciebie ,musisz mieć strasznie smutne
              to swoję zycie .biedny ty...
              • Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 15.04.09, 07:07
                > co za słownictwo
                Co ci się język śląski gorolu nie podobo
                to ładuj dobytek do skrzynki po margarynie i wyp-ireniczaj nazot do
                Gorolowic!

> wiem juz dlaczego nikt cię nie chciał
                ty masz jakieś problemy z samoakceptacją i pewno masz problemy
                osobiste, co żona ma kochanka i cię nie chce? i nie masz gdzie
                pokisić biedaku
                • Gość: ktos Re: Eskulap to przekręt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.09, 07:52
                  999 jest mi ciebie naprawde zal. ludzie na poziomie nie zachowuja
                  sie tak jak ty. widze ,ze nerwy ci puszczaja. slownictwo jakiego
                  uzywasz , mowi samo za siebie. jak nie chcesz sie pograzac to lepiej
                  nie udzielaj sie na forum.
                  • Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 15.04.09, 08:31
                    > Ty jesteś cienki jak polsilver. Nie umiesz pisac po Polsku,
                    > nawet po ślasku Ci nie wychodzi. Jesteś totalne zero, a z mózgu
                    > masz sieczkę.
                    Przecież to ciebie nerwy puszczają i słownictwo masz rynsztokowe

> nie udzielaj sie na forum.
                    Ja tu się nie udzielam mi za to nie płacą
                    Ja tylko piszę prawdę

Ja operuję samymi niepodważalnymi faktami a ty jesteś cieńki dupek
                    • Gość: gość Re: Eskulap to przekręt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.09, 10:12
                      myślę tak sobie że jeśli te fakty są tak niepodważalne dlaczego nie
                      zrobisz z tym porządku .do sądu z nimi -za wykończenie pogotowia ,za
                      korupcję ,za defraudację -wiesz ile to lat by było?ile osób byłoby
                      ci wdzięcznymi.ktoś to musi zrobić.masz dowody -to jedziesz z
                      tym.kibicujemy ci zawzięcie.i pisz ....
                      • Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 15.04.09, 12:55
                        > myślę tak sobie że jeśli te fakty są tak niepodważalne

SĄ!!!!!!!!!!!!!
                        Co może zaprzeczysz któremuś z punktów
                        > Chodzi mi tylko o fakt:
                        > 1. wykończenia Pogotowia Państwowego,
                        > 2. czas dojazdu = Życie
                        > 3. i podwójne dzwonienie = Życie

Na pierwszy podałem nawet linki, a jak dobrze poszukasz to
                        znajdziesz ich więcej nawet gazety się o tym rozpisywały
                        Więc nie pisz że to nieprawda bo gazet Eskulap do Sądu nie podał

A swoją drogą to Sądy karzą babcię za kostkę masła
                        a nie prawdziwych przestępców
                        w jakim świecie ty żyjesz gościu
                        i kto tu bzdury wypisuje
                        • Gość: do999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 18:55
                          facet,obudź się pogotowie było ,jest(ma się lepiej niz przedtem)-
                          wystarczy rzucić okiem na ul Wyzwolenia 11.nikt nie zmusza cię byś
                          dzwonił 2 razy -pogotowie każe ci to robic jeśli nie ma stanu
                          zagrożenia życia(nie znasz zasad funkcjonowania swojej poradni-80-
                          letnie babcie wiedzą)tam są wykfalifikowani dyspozytorzy z
                          doświadczeniem.a jeśli dyspozytor z pogotowia stwierdzi że nie ma
                          stanu zagrożenia życia lekarz ma 2godz na dojazd do pacjenta.w
                          poradni też czekasz.O co ci tak właściwie chodzi.masz 2 pogotowia -
                          pełen wypas i jeszcze się czepiasz juz nie wiem kogo i o co.ty sam
                          chyba nie wiesz.która gazeta o tym pisała ?
                          • Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 16.04.09, 10:47
                            Krwotok z nosa którego od godziny nie idzie zatamować to wg ciebie
                            to nie jest zagrożenie życia

> jeśli dyspozytor z pogotowia stwierdzi że nie ma
                            > stanu zagrożenia życia
                            cóż za genialni fachowcy na telefon w pogotowiu wystawiają diagnozę
                            a jak chodzi się po lekarzach to patrzą tylko durnie i nie potrafią
                            człowieka wyleczyć

> O co ci tak właściwie chodzi.
                            co problemy z czytaniem ze zrozumieniem to idz na korepetycje jak
                            cię w szkole nie nauczyli

> chyba nie wiesz.która gazeta o tym pisała ?
                            chyba wszystkie na śląsku a nawet w gazetach ogólnopolskich i w
                            telewizji było
                            poszukaj sobie sam jakś taki mądrala
                            zresztą dałem linki

a inni piszą tak:

eskulap niekoniecznie
                            do szkolnego poważnego wypadku dojechała karetaka eskulapa.
                            sanitariusze sadzajac dziecko ze złamaną nogą sprawili mu wiele
                            bólu - noszy nie było tylko coś na kształt krzesła, lekarz dyrygował
                            tylko stojąc z boku, bo zasapał się biedak wnosząc na piętro swoją
                            tuszę, nauczycielka niosła im torbę, dziecko krzyczało z bólu
                            nieopatrzonej nogi stawiajac na nogi (na szczęście zdrowe) całą
                            szkołę. A pogotowie po 3 minutach od zgłoszenia z pełnym
                            ekwipunkiem, empatycznym młodym lekarzem przyjechało i znalazł się
                            czas aby uspokoić dziecko tym razem z urazem oka i skonsultować
                            gdzie jechać po najlepszą pomoc. Niech już lepiej PR jeździ do
                            szkół, tam nawet przez telefon poradzą jak pomóc

no i co dzięciole dalej nic nie rozumiesz

• Gość: gość do 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 16:20
                              już ci pisałem miej pretensje do pogotowia że cie olali anie do
                              instytucji do której cię kierują ,przecież to pogotowie
                              stwierdziło,że masz dzwonić do eskulapa.cos się zaplątałes z tymi
                              pretensjami.nie wiesz juz do kogo je masz....zastanów sie nad
                              sobą.żal mi cię.....nieudacznicy maja złość na wszystkich.a w
                              pogotowiu sa fachowcy!!!!pracujesz w szpitalu masz swoich lekarzy po
                              co chodzisz po innych .
                    • Gość: ktos Re: Eskulap to przekręt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.09, 12:16
                      oki. jutro o godz.10 w pubie manager pogadamy, jesli sie nie zjawisz
                      z mocnymi dowodami bedziesz mial naprawde powazny problem
                      • Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 15.04.09, 12:58
                        > jesli sie nie zjawisz
                        > z mocnymi dowodami bedziesz mial naprawde powazny problem

już się boję
                        ażem do basynu nawaloł

10 czy 22?
                        • Gość: ktos Re: Eskulap to przekręt IP: *.stk.vectranet.pl 16.04.09, 10:43
                          po 15 minutowym oczekiwaniu, wraz ze znajomymi oraz kartka na stole
                          by wiedzial gdzie podejsc pan 999 nie pojawil sie. mowi to samo za
                          siebie. moze pan A mu odradzil? koncze juz pisanie w tym watku bo
                          nie ma to sensu, pozostaje tylko przekazac sprawe policji do
                          wyjasnienia jego niepodwazalnych dowodow. zegnam
                          • Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 16.04.09, 11:02
                            ktosiu ty mnie wzruszasz
                            fajnie wykorzystujesz sprzęt i samochód ratunkowy
                            a mnie policją straszysz ty jesteś śmieszny
                            więc kiedy mnie odwiedzisz bym się mógł pośmiać

ja trochę w wolnej chwili w internecie
                            ale ty i twoi kolesie z tym jeżdżeniem pod szynk sprzętem służbowym
                            do ratowania życia w czasie pracy to już totalnie przeginasz
                            stąd wiadomo dlaczego Elkulap ma taki długi czas dojazdu
                            może się myliłem z siedzibą bo widać że trzeba najpierw ekipę z
                            szynku wyciągnąć

a jak ty masz jakieś sensacje to czemu nie podzielisz się nimi na
                            tym forum tylko proponujesz mi jakieś spotkanie w spelunie?
                            ja nie mogę sobie pracy olewać i dobrowolnie z roboty wychodzić jak
                            ty

> koncze juz pisanie w tym watku bo
                            > nie ma to sensu,
                            bo brak ci prawdziwych argumentów

• Gość: ktos Re: Eskulap to przekręt IP: *.stk.vectranet.pl 16.04.09, 11:13
                              widziales tam jakies karetki pod szynkiem? jaki sprzet wykorzystuje
                              prywatnie? czy bylem tam w czasie pracy?gdzie ja pracuje? to ty
                              teraz przyznales sie do wykorzystywania sprzetu sluzbowego do
                              prywatnych celow i to w dodatku w godzinach pracy.wiec prace
                              olewasz, jak masz czas tu pisac to mogles na 10 min wyskoczyc,wkoncu
                              zycia nie ratujesz.
                              • Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 16.04.09, 12:23
                                > widziales tam jakies karetki pod szynkiem?

no przecież pisałeś

> po 15 minutowym oczekiwaniu, wraz ze znajomymi oraz kartka na
                                stole
                                > by wiedzial gdzie podejsc pan 999

to co kłamałeś
                                • Gość: inny Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 16:14
                                  hej.naucz się czytać on napisał kartką a nie karetką na stole,a
                                  znajomi nie znaczy że w pracy i eskulap.myślę że na ciebie szkoda
                                  sprzętu i eskulapa i pogotowia ikogokolwiek.uwazaj co piszesz !!!!!
                                • Gość: ktos Re: Eskulap to przekręt IP: *.stk.vectranet.pl 17.04.09, 06:07
                                  kartka to nie karetka hahaha gosciu wyluzuj bo brdury piszesz
                            • Gość: ktos Re: Eskulap to przekręt IP: *.stk.vectranet.pl 16.04.09, 11:16
                              moze ty podasz miejsce i godzine? zaprosimy wszystkich bioracych
                              udzial w tym watku na spotkanie. przedstawisz fakty w wiekszym
                              gronie.
                            • Gość: ktos Re: Eskulap to przekręt IP: *.stk.vectranet.pl 16.04.09, 11:38
                              jesli chcesz mozemy pogadac na gg 13302310
                            • Gość: gość Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 16:26
                              ciekawe czy twój przełożony wie co robisz w godzinach pracy i jak
                              dużo masz wolnych chwil.nie ma się internetu w domu i słuzbowy
                              komputer wykorzystujesie do rozpowszechniania kłamstw to dopiero
                              jest temat dla mediów.pomyślę o tym.do zobaczenia w tvn24.a tak a
                              propo na twoje głupoty to faktycznie może braknąć argumentów trzeba
                              być nieźle.........żeby ci dorównać.
                              • Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 17.04.09, 08:43
                                > pracujesz w szpitalu
                                > komputer wykorzystujesie do rozpowszechniania kłamstw
                                a gdzie ja napisałem że pracuję w szpitalu?????????
                                I KTO TU ROZPOWSZECHNIA KŁAMSTWA

> ciekawe czy twój przełożony wie co robisz w godzinach pracy
                                skąd wiesz że ja mam w ogóle przełożonego

> może braknąć argumentów
                                na razie to tylko ja przytaczam, cytuję i podaję linki do argumentów
                                ty nie podałeś ŻADNYCH argumentów
                                oprócz tego że jesteś agitatorem i klakierem Eskulapa
                                twoje zostały w szynku

> do zobaczenia w tvn24.
                                O to już nie policja
                                • Gość: ktos Re: Eskulap to przekręt IP: *.stk.vectranet.pl 17.04.09, 08:51
                                  czy ty czytasz ze zrozumieniem? i wiesz komu co odpowiadasz?
                                  zakrecony jestes. lepiej wez ksiazki i poucz sie, bo naprawde szkoda
                                  slow.
                                  • Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 17.04.09, 09:30
                                    czy ty czytasz ze zrozumieniem? i wiesz komu co odpowiadasz?
                                    zakrecony jestes. lepiej wez ksiazki i poucz sie, bo naprawde szkoda
                                    slow.
                                    Widać że brak wam argumentów
                                    MIERNOTY

to kiedy mnie w robocie odwiedzicie?
                                    • Gość: ktos Re: Eskulap to przekręt IP: *.stk.vectranet.pl 17.04.09, 09:37
                                      moje argumenty poznasz jak tylko dostane oficjalne pismo od
                                      dyrektora sk1, bo z tego szpitala internetu korzystasz.
                                      • Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 17.04.09, 10:20
                                        > moje argumenty poznasz jak tylko dostane oficjalne pismo od
                                        > dyrektora sk1, bo z tego szpitala internetu korzystasz.

już się boję
                                        co zamkną mnie i pójdę do kryminału ?

ROTFL

Ty nie masz żadnych argumentów tylko robisz tu Eskulapowi
                                        kryptoreklamę
                                        pewno sam w nim pracujesz i klientów ci ubywa więc reklamujesz
                                        a do tego nie służy to forum
                                        powinni cię wykasować
                                        nawet nie potrafisz się powołać na inne źródła chwalące Eskulapa
                                        Bo ich po prostu NIE NA
                                        Takie są niestety FAKTY
                                        • Gość: ktos Re: Eskulap to przekręt IP: *.stk.vectranet.pl 17.04.09, 11:20
                                          wypowiedz sie tutaj
                                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=120&w=94148590
                                          • Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 17.04.09, 11:39
                                            Zacznij od siebie

mój jeden wpis w Eskulap i już jest 70 na liczniku

a u ciebie nie ma chętnych do pisania co?
                                            to walisz tu kolejną kryptoreklamę

P.S.
                                            Ja trochę spraw dla społeczeństwa, mieszkańców i Zabrza załatwiłem
                                            interweniując nawet u samej Pani Prezydent
                                            a ty?
                                            • Gość: gość Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 22:12
                                              wow,już mnie wzięło-co załatwiłeś powiedz będziemy ci(społeczeństwo)
                                              wdzięczni nie wstydź się moze ludzie na forum źle cię oceniają może
                                              pomimo wszystko jesteś cennym obywatelem Zabrza.....
                                            • Gość: inny do 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 23:55
                                              JA CIĘ TEŻ OLEWAM!!!!!! OLAĆ WSZYSCY GO OLEWAJĄ!!!! OLEWAM CIĘ!!!!!
                                            • Gość: RUDEK Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 23:56
                                              TO JA TEŻ CIĘ OLEWAM!!!!!!OLEWAM CIĘ!!!!!
                                        • Gość: ??? Re: Eskulap to przekręt IP: *.stk.vectranet.pl 17.04.09, 11:21
                                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=120&w=94148590
                                • Gość: gość Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 22:19
                                  identyfikujesz się szpital.zabrze -to chyba nie jest rzeźnia?
                                  jakbyś nie miał przełozonego miałbyś moze internet w domu-korzystasz
                                  ze służbowego to też widać.
                                  kłamstwa ty rozpowszechniasz-gdyby to była prawda-nie byłoby
                                  eskulapa .
                                  a propo tvn24-chyba jest lepsze niż policja.
                                  gratuluję pomysłodawcy.
                                  zaczynam myśleć ,że jesteś byłym pracownikiem eskulapa,który został
                                  zwolniony (nie dziwi to)i teraz próbuje się mścić. mamy 2009r!!!!!!
                                  • Gość: INNY Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 23:58
                                    on jest za głupi żeby to zrozumieć zrób jak inni -OLEJ GO!!!!!OLEWAM
                                    GO!!!!!!!
                                • Gość: do 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 22:27
                                  szkoda że nie cytujesz całych wypowiedzi a odnosisz się tylko to
                                  fragmentów wyrwanych z kontekstu ,które nie mówia o niczym -to twoja
                                  polityka myślę -apel do wszystkich-OLAĆ 999-jego wszyscy olewają i
                                  dlatego jest taki mściwy sam nie wie do kogo.ja cię olewam.pewnie
                                  przeczytasz w poniedziałek jak przyjdziesz do pracy("dyrektorze")
              • Gość: irys.p z Rodziną Re: Eskulap to przekręt IP: 95.160.255.* 15.04.09, 07:15
                Mamy wiele szacunku dla ludzi z Eskulapa. Są rzetelni, nad wyraz
                uprzejmi i o dużej fachowości.
                Ta instytucja jest bardzo pomocna ludziom w Zabrzu.
                Bardzo serdecznie wszystkich pracowników z Eskulapa pozdrawiamy.
                • Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 24.04.09, 09:11
                  I kaj te łodwiedziny dzienciołów w mojym lazarycie ???
                  bom narychtowoł dupno szpryca i już mi ruścieje ta nojrubszo jegła
                  cożech na wos łobsztalowoł

a kaj tyn tvn i policyjo ciarachy łudzke
                  • Gość: rudek Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 23:01
                    OLEWAM CIĘ!!!!!!!
                  • Gość: inny do 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 22:16
                    Ale ty głupi jesteś....aż mi się czytać nie chce.....
                    • Gość: 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.szpital.zabrze.pl 08.05.09, 13:22
                      Kaj te klakery Eszkulapy w moim lazarycie?
                      • Gość: on Re: Eskulap to przekręt IP: *.polsl.pl 08.05.09, 22:55
                        Pan doktor się nudzi w pracy!
                        proponuję zająć się pacjentami a nie opie...niem się na internecie!

Wiecznie źle, wiecznie mało, ale robić to za wiele... BARACHŁO!

• Gość: gość do on Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 23:30
                          boże chroń nas od takich doktorów co nawet zdania nie umie
                          sklecić....mam wrażenie że to ktoś inny ja juz nawet wiem kto i
                          robię mu koło pióra nawet się nie spodziewa jaką niespodziankę mu
                          szykuję...będzie się działo w tym "jego lazarycie".
                          • Gość: Leszek, Ambulans S Re: Eskulap to przekręt IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.13, 06:54
                            Nie wiem kto Ty jestes Kolego ! ? za Nik/ .Jezdze na Ambulansie S .Wykrecam w ciagu dyzuru dobowego okolo 780 km na lampach ,bez przerwy !!Spoznienie nawet do 1.5 godziny.Nie wiem dlaczego smarujesz tylek Eskulapowi nie majac pojecia o zasadach funkcjonalnosci tej pracy,Kompletnie wyssane z palca, jakies surrealostyczne wlasne poglady masz na to wszystko.Zielonego pojecia nie masz o wyjazdach K 1 .Rece opadaja jak opisujesz jakies fakty niedokonane,negatywne w stosunku Firmy Esculap .Firma istnieje od lat 90 tych .Napewno lezales w pieluszkach posrany! po szyje a Esculap juz jezdzil na pomoc.Znam ta Firme bo pracowalem w Biskupicach na Karetce Gorniczej R .Zjezdzalismy na dol i na kolanach dochodzilismy do porozrywanego gornika.Wiec nie pisz wiecej farmazonow wymyslonych nie wiadomo skad.i.Dla przykladu podam jeszcze ze Firma SaniVitas w Zabrzu to 3 godziny dojezdza do pacjeta i jezdza taksowka ..Takie maja POZty.Byly kierowca Zespolu R z Biskupic Zabrza.pozdrawiam ESCULAP i Pana Tomka .W.
                      • Gość: gość Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 23:18
                        człowieku ty potrzebujesz pomocy!!!!co wolisz to miejsce na T.. za
                        Gliwicami czy bardziej zielony Rybnik,pomożemy Ci .czyżby dyrekcja
                        dała ci 5 min na korzystanie z komputera -to stanowczo za
                        długo.ludzie tacy jak ty nie powinni zbliżac sie do takich
                        urzadzeń.jest mi cię żal.chorych trzeba leczyć choćby pod
                        przymusem....
                      • Gość: inny do 999 Re: Eskulap to przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 23:22
                        o ile wiem w zabrzu nie ma prywatnego szpitala -przepraszam"lazaretu"
                        to twoja chora wyobraźnia podpowiada ci że on jest twój?a mówią do
                        ciebie meble lub zwierzęta lub cos w tym stylu?-ktoś tam chce ci
                        pomóc -daj się skusić póki masz jakies szanse.
                        • mieszkam_w_zabrzu Re: Eskulap to przekręt 10.07.09, 22:31
                          Powinniście się umowić z lekarzem. Najlepiej psychiatrą. Jesteście
                          chorzy z nienawiści!!!
                          • Gość: psychiatra Re: Eskulap to przekręt IP: *.gl.digi.pl 21.11.13, 14:30
                            ważne, że na nogi zdrowi
    • macie-jow Re: Eskulap 14.07.09, 18:36
      E... dzwoniąc pod 999 można sobie wybrać firmę, z której karetka
      przyjedzie? Nie wierzę!
      • Gość: gość Re: Eskulap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 23:29
        E tam wybrać to nie...dzwonisz na 999 i to oni cię wybiora lub nie w
        zalezności od....jesli chcesz sam wybrać musisz wykręcic odpowiedni
        numer.mamy dwa pogotowia w Zabrzu a wiec i wybór.nalezy do
        ciebie.....
    • Gość: kasia Re: Eskulap IP: 217.8.184.* 24.01.10, 13:51
      sa ok zawsze przyjezdzaja do pacjenta nawet jezeli nie robi to pogotowie wojewodzkie a powinno
      • marekpiec.zabrze Re: Eskulap 27.01.10, 22:07
        Nigdy nie rozumienm tego podziału na pogotowia prywatne i państwowe
        i ich zadań
        • Gość: gość Re: Eskulap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 19:47
          to proste.wojewódzkie ma 2 karetki specjalistyczne (z lekarzem)-
          eskulap jedną.wojewódzkie ma 4 karetki z ratownikami eskulap nie
          ma.eskulap ma za to opiekę nocnoświateczną tzw.opieke podstawowego
          lekarza.generalnie do 18.00 robia to samo tylko wojewódzkie więcej z
          racji ilości karetek.po 18.00 eskulap robi tzw.wizyty poz czyli
          lekarz z poradni na kółkach.tyle.
          • marekpiec.zabrze Re: Eskulap 01.03.10, 20:22
            Są takie wyjaśnienia, które tylko zaciemniają obraz...
            • Gość: przyszly pacjent Re: Eskulap IP: *.stk.vectranet.pl 01.03.10, 20:35
              Czy Pani W. z U.M.jeszcze sprawuje piecze nad firma swojego meza,czy
              juz cos zakamuflowano.
          • Gość: syknięty Re: Eskulap IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.03.10, 20:23
            To Eskulap ma gorszą ofertę?
    • macie-jow Re: Eskulap 08.03.10, 20:18
      Wczoraj tyle się złego nasłuchałem o pogotowiu. Czy oni mają jakieś
      wyznaczone limity czasu na dojazd do chorego?
      • mieszkam_w_zabrzu Re: Eskulap 10.03.10, 19:37
        Podobno są w zależności od rodzaju miasta, a w zasadzie wielkości, bo
        liczy się odległość od szpitali
      • Gość: ktos Re: Eskulap IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 10.03.10, 19:48
        Zalezy do czego wyjazd i w jakim trybie. Sa wyjazdy ratownicze w
        trybach k1 k2 k3 oraz wyjady POZ.
        • macie-jow Re: Eskulap 18.03.10, 20:33
          Jaśniej i bez kryptonimów...
          • marekpiec.zabrze Re: Eskulap 22.03.10, 19:28
            Utajniają nawet pogotowie ratunkowe :-)
            • Gość: ktos Re: Eskulap IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 23.03.10, 06:56
              K1- wyjazd w ciagu 1 min. na sygnalach- dojazd w zaleznosci od
              odleglosci, ale powinien nie trwac wiecej jak 8 min. K2- wyjazd w
              ciagu 2 min. bez sygnalow. K3- wyjazd w ciagu 2 min.na spokojnie-
              nic naglego sie nie dzieje. POZ- poradnia na kolkach opieka nocna i
              swiateczna- w zaleznosci od ilosci wezwan wizyta powinna byc w ciagu
              2 godz. od zgloszenia.
              • macie-jow Re: Eskulap 08.04.10, 20:37
                Dziękuję za wyjaśnienie kryptonimów
    • Gość: pacjent Re: Eskulap IP: *.gl.digi.pl 24.11.13, 17:39
      Im więcej możliwości tym lepiej. Kokurencja to jedyny ratunek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka