Dodaj do ulubionych

Filmy w formacie 3D

15.03.10, 10:16
Wczoraj byłam w kinie na Alicji w Krainie Czarów. Niestety po pół godzinie
oglądania filmu w specjalnych okularach rozbolała mnie głowa! I ja już nie
wiem, czy winić za to te okulary, czy zbyt głośny dźwięk - efekt był
niestety smutny, bo dopadła mnie migrena. A daawno już jej nie było. Przez
całą ciążę miałam spokój - aż do wczoraj (a córka akurat skończyła 11
miesięcy). Atak był krótki, ale za to dość intensywny. Po 3 godzinach było
po wszystkim...
Też tak reagujecie na takie filmy? Chodzicie w ogóle do kina? Myślę tu o
natężeniu dźwięku...
Obserwuj wątek
    • minniemouse Re: Filmy w formacie 3D 16.03.10, 07:31
      No to szkoda, bo chodzenie do kina to takie mile.

No tak ja na halas jestem bardzo wrazliwa, i sadze ze przez 3D tez by mnie niezle pogielo... :(
      wprawdzie dawno nie bylam w kinie ale te ostanie razy co poszlam to tak leb rozbolal mnie zaraz na poczatku
      i musialam zazywac ze dwa razy tryptany i leki p/bolowe.

ja mam o tyle dobrze ze nosze aparaty sluchowe to je wylaczam o tyle zle ze nie wiem wtedy o co chodzi.
      potem wypozyczam i tak i tak DVD z napisami.
      dla wyjasnienia dodam ze chodzilam jak dzieci byly male dla dzieci, a wiec z 15 lat temu
      (jezu az nie do wiary ze to tak dawno...)

teraz jak bym poszla to tylko na film z wersja RCW czyli z napisami.
      a to mozna sobie przyczepic taka specjalna tablice kolo siedzenia i to jest cos w rodzaju rzutnika na ekran.

Minnie
    • nessie-jp Re: Filmy w formacie 3D 16.03.10, 17:13
      Też się boję kina :( Poszłabym, ale po pierwsze w 3D i tak nic nie zobaczę, bo
      mam taką wadę wzroku, że jedno oko właściwie "przejmuje kontrolę" nad całym
      widzeniem, a po drugie
      • Gość: niu_82 Re: Filmy w formacie 3D IP: 213.227.102.* 17.03.10, 08:54
        Mam migreny, astygmatyzm i cylindry i w niczym mi jedno i drugie na szczęście
        nie przeszkadza:) Też się bałam bólu głowy w trakcie/po seansie 3D ale nic
        takiego się nie stało. Do kina 2D chodzę za to często, bo kino to moja miłość.
        Generalnie - muszę siedzieć w miarę wysoko, ponad połową sali, nawet mogę na
        samym końcu. Połowa albo poniżej zawsze powoduje ból głowy i oczu, ale nie jest
        to migrena.
    • kozzy82 Re: Filmy w formacie 3D 17.03.10, 09:22
      Nie ma takiej sily , ktora " wyrzucila " by mnie z seansu ;)
      A tak powaznie...kino nigdy nie powodowalo u mnie migren a chodze czesto.
      Byc moze siedzielas tam za blisko ekranu , gdzies kolo glosnikow z glowa podniesiana do gory , przemeczajac oczy - dobrym pomyslem jest siadanie w ostatnim rzedzie , po srodku.
      • drzewko_szczescia Re: Filmy w formacie 3D 09.10.13, 13:15
        Mnie po Avatarze dwa dni łeb bolał!
        Ale rzeczywiście- siedziałam dość blisko i film bardzo długi, więc za przyczynę przyjęłam to, że nie ruszałam przez cały seans nie tylko głową, ale i gałkami ocznymi :)
    • Gość: allek Re: Filmy w formacie 3D IP: *.dynamic.chello.pl 02.10.13, 20:06
      3D przechodzi już do przeszłości, osttanio byłem na filmie w formacie 4DX - wrażenia niesamowite, efekty potęgują wrażenia i odczuwane przez widownię filmowe emocje, można się poczuć jak bohater filmu, odsyłam Was do strony cinema-city.pl/4dx-info tam znajdziecie wszystkie informacje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka