venus22 13.03.04, 02:36 .. ze takiego tlumoka sciagnelam do nas na forum. Po prostu go ignorujcie, a jak wroci admin to sie te watki po prostu zdejmie. Venus Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabba venus 13.03.04, 12:59 nie musisz przepraszac bo jak mozesz brac odpowiedzialnosc za wzstykich, ktorzy znajduja sie na forum i sa lub nie zaproszeniu tu przez Ciebie? Czytalam wszytkie wypowiedzi owego czlwoeika i na pewno nie mam takich wiadomosci i doswiadzcen jak ty, ale tez nie uwazam ze nalezy go za to zwyzwyac i zyczyc mu bolu, to takie troche ponizej pasa i po prostu, zalosne, sorry. Z jego wywodow zrozumialam ze on wlasnie rozroznia bol glowy i migrene, i ze wielu lekarzy wlasnie diagnozuje migrene nie robiac sobie trudu z innymi badaniami. Dlatzego np mnie trudno jest w moja migrene uwierzyc bo zaden z lekarzy u ktorych bylam nie dawal mi poczucia "pracy ze mna i moja choroba" jesli rozumiesz co mam na mysli. Rozumiem tez ze doprowadza Cie do szalu kiedy ktos probuje migrenikowi powiedziec, ze ten "wmawia" sobie chorobe. Nie odczulam zeby ten osobnik to robil, w kazdym razie ja nie poczulam sie dotknieta. Podobno chorzy na migrene powinni byc otwarci na wszytkie mozliwosci leczenia, wiadomo, ze rady dawane przez kogos nie pomagaja wszytkim i nie wszytkich ulecza tylko dlatego ze powiedzial tak jakis dr piot czy ktos tam. Venus, nie wsciekaj sie tak i nie oceniaj kogos o kims nic nie wiesz no chyba ze masz dowody. A moze ja nic nie wiem na temat migreny. Mam sobie te kilka atakow na niesiac i prowadze w miare normalne zycie. Pozdrawiam i zycze ulgi. Odpowiedz Link Zgłoś
lek.med.piotrp Re: venus 13.03.04, 13:10 Dziekuje Tobie sabbo,ciesze sie ze choc jedna osoba zauwazyla,ze to co wypisuje venus to lekka przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
sabba Re: venus 13.03.04, 13:16 nie wiem czy przesada:) kazdy ma prawo do wyrazania swojej opini, a dla mnie wazne jest jak sie to robi. Byc moze ty tez nie wziales pod uwage wrazliwosci ludzi dotknietych ta choroba. I tak powstalo kolo mynskie...zupelnie niepotrzebnie... Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: Przepraszam wszystkich... 13.03.04, 13:32 Nie moge osadzic czy Piotr jest czy nie jest lekarzem a mam male rozeznanie w sprawach medycznych.Proponuje by podyskutowal on z Medka.Choc na forum w zasadzie kazdy ma prawo sie wypowiadac to nie chcialabym miec wiekszego galimatiasu w glowie niz mam.Jedyne co wiem napewno to to,ze mam migrene i jak dotad nie wymyslono leku,ktory by ja mogl wyleczyc i nie zanosi sie na szybkie jego znalezienie poniewaz migrena jest wielka niewiadoma!!!!Dlatego uwazam,ze Piotr zbyt zarozumiale podchodzi do swych wiadomosci a przez to sieje jakis niepokoj.Pozdro ml Odpowiedz Link Zgłoś
lek.med.piotrp Re: Przepraszam wszystkich... 13.03.04, 13:50 Moi drodzy,doskonale wiem,ze migrena powoduje u ludzi rozmaite reakcje,emocje.Wiem,ze wiele wypowiedzianych tu slow,bylo czesto pochopnych.Nie mam zadnych podstaw by was oszukiwac,bylbym nieludzki.Wszystko to o czym mowie,sa jedynie wiadomosciami,ktore posiada mlody lekarz jakim ja jestem.Nie jestem profesorem,nie mam tytulu doktora,jestem zwykly lek.med.Widzac w swojej pracy bezsilnosc w przypadku niektorych schorzen,glownie migreny i innych typow bolow glowy,postanowilem szukac na wlasna reke.Wielu ludzi nie daje wiary w inne metody terapii,drwiac ze mnie.Przyzwyczailem sie do tego,jednak znajduje spora liczbe ludzi,ktorzy probuja.Nie kazdemu udaje mi sie pomoc,ale probuje.Mam troche sukcesow na swoim koncie i ciesze sie widzac ludzi,ktorym udalo mi sie pomoc.Wiele osob ocenia mnie po tym ze mam inne poglady niz reszta lekarzy.Zapominacie o tym,ze kazdy ma swoje wyrobione poglady,swoje zdanie.Klasyczni lekarze,ktorzy wierza tylko w leczenie lekami,czesto rozkladaja rece i dlatego odnosicie wrazenie,ze Was brzydko mowiac olewaja.Kazdy czlowiek,majac jakas wiedze medyczna,tylko czeka az lekarz powie cos nie tak,przekreci slowa,zeby udowodnic mu ze sie myli,ze ejst zlym lekarzem.Nie wiem skad takie podejscie.Wiem natomiast jedno.Wszystko to o czym tu pisze,jest jedynie sugestiami,nikomu z was nie kazalem robic nic,nie obiecywalem ze robiac te czy inne rzeczy stanie sie cud.To sa moje jakies tam przemyslenia wynikajace z obserwacji.Venus jest klasycznym przykladem kogos kto stracil wiare w cokolwiek.Jest tak zaabsorbowana doniesieniami o nowinkach na temat migreny,nowych lekow itd.,ze nic wiecej sie dla niej nie liczy.Ja jej za to nie osadzam,ani nie drwie z niej,tak jak ona to smie czynic ze mna.Sluchajcie,nie ma przeciez zadnego problemu,jezeli wiekszosc z was czuje,ze oszukuje to powiedzcie smialo jedno slowo i juz sobie pojde.Widze jednak,ze nie wsyzstkie Panie maja takie podejscie jak Venus.I cale szczescie,bo przez nia przemawia jedna wielka gorycz.Pamietajcie tez jedno,nikt bedac biernym nie odniosl sukcesu.Siedzac caly dzien,biorac leki,czytajac ciagle o tej migrenie,nie osiagniecie sukcesu.Tylko czynne metody doprowadzaja do sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_n Re: Przepraszam wszystkich... 13.03.04, 20:29 Tak, najlepiej sobie pojdz stad, tumanie. Nie tylko Venus sie na tobie poznala. Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: Przepraszam wszystkich... 13.03.04, 21:33 Niektorzy nie chca zrozumiec,ze sa persona non grata i chyba nie maja ambicji tez. ml Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Przepraszam wszystkich...do Sabby. 13.03.04, 23:23 Droga Sabbo, ja nie mam nic przeciwko innym metodom, sama probowalam kilka alternatywnych, ' ale jak mozna podawac sie za lekarza i to w dodatku neurologa, jak NIM SIE NIE JEST! U mnie w kraju jest to karalne przez prawo, na internecie oczywiscie trudno jest cos takiego sledzic a jeszcze wyegzekwowac kare. "dr"Piotr sie przyznal ze swoje wiadomosci sciaga z Googla...!!!! Wiesz lekarze dostaja cala mase informacji na biezaco, maja rozne rzeczy ktore pomagaja im byc na biezaco z nowosciami, mam lekarza w rodzinie to wiem. A ten - z internetu!!!! Jak to cie nie przekonuje, to nie wiem. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
sabba Re: Przepraszam wszystkich...do Sabby. 13.03.04, 23:48 juz taka jestem ze nie przekonuje tez mnie przeklinanie i wyzywanie na prawo i lewo. Przeciez on Ci nic nie kazal, nie wmawial, jedynie sugeroweal. Jak sie z nim nie zgadzasz mozesz to dac mu do zrozumienia w kulturalny sposob a moze by ci sie umiejetniej jego niewiedze - jesli takowa jest - udalo obnazyc. Szastanie sie i denerwowanie w niczym nie pomaga. Ani Tobie, bo sie niepotrzebnie unosisz i denerwuejsz ani nam wszytkim, bo kazdy z nas ma swoja droge i swoje doswiadczenia, jakiemus XY pomoze znachorka spod Lysej Gory a innemu znany i dobyr neurolog. Byc moze sa ludzie wsrod z nas ktorzy na migrene nie cierpia i moze troche krytyczniej zajma sie swoja choroba przez takie a nie innme wskazowki. Ale ile z tego wezmiemy na powaznie i do serca to sprawa kazdego z nas. Tak naparwde wazny jest lekarz ktory zajmuje sie choroba, ale to my musimy podejmowac dencyzje i nasza intuicja mowi nam ze cos jest dobre czy zle. Wiec zadecydujmy sami kogo chcemy sluchac a kogo nie i nie obrazajmy i unosmy sie nieportzebnie. Pozdrawiam i mam nadzieje ze u Ciebie ok S. Odpowiedz Link Zgłoś
lek.med.piotrp Re: Przepraszam wszystkich...do Sabby. 13.03.04, 23:50 Gdybys dokladnie przeczytala droga venus co napisalem to moze bys mniej bzdur wygadywala.Informacje z internetu mam na temat wykrycia wspomnianego genu.Owszem,krazy wiele informacji i roznorakich doniesien,ale ta akurat nie trafila do mnie i przypadkowo natknalem na nia sie w sieci.Wiec czytaj uwaznie,jezeli juz zaczynasz czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: Przepraszam wszystkich...do Sabby. 14.03.04, 01:29 Efektem pobytu dr Piotra czy niedoktora sa niepotrzebne stresy na forum.Proponuje jeszcze raz by podyskutowal on z nasza Medka.POzdrawiam ml Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Przepraszam wszystkich... 14.03.04, 03:00 Jeszcze raz: Forum MIGRENA zostalo zalozone po to, aby wszyscy ktorzy cierpia na MIGRENY mogli znalezc tu wsparcie, ujscie dla swoich frustracji zwiazanych z ta choroba i RZETELNA, PRAWDZIWA MEDYCZNA informacje. Juz pomijam fakt ze jest karygodne jak ktokolwiek podaje sie za kogos kim nie jest, to nie potrzebujemy tutaj metnych, blednych i wysysanych z palca "przypuszczen" i watrobowych teorii na temat migren. kazdy kto cierpi na bole glowy moze korzystac z naszego forum, ale jeszcze raz podkreslam jest to forum o MIGRENIE, nie bolow glowy. Pewne fakty zostaly tutaj na temat migreny juz ustalone, ze jest to choroba SAMOISTNA, NEUROLOGICZNA, ktorej przyczyny sa NIEZNANE. Podane zostaly tez typowe i nietypwe objawy migreny, tych bardziej powszechnych i tych rzadszych wiec kazdy moze z tego wysnuc wnioski. Ktos kto doszedl do wniosku ze jego migreny to nie migreny moze jeszcze szukac pomocy gdzie indziej bo tutaj zajmujemy sie tylko migrena. Moze opuscic nasze forum w kazdej chwili i w kazdej chwili do nas wpasc. Moze sobie zalozyc swoje wlasne forum. My natomiast nie bedziemy sobie zawracac glowy nie- migrenami. Ja wiem na pewno ze mam migreny, co do tego nie ma zadnych watpliwosci, wiekszosc tu uczestnikow tez ma raczej wyraznie przez lekarza zdiagnozowana migrene. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: Przepraszam wszystkich... 14.03.04, 08:57 Venus,ja nie mam ZADNYCH watpliwosci co do tego,ze ze mam MIGRENE.Pozdrawiam Ciebie ml Odpowiedz Link Zgłoś
sabba a ja uwazam 14.03.04, 11:15 ze nie powinnismy sie jako chorzy nie tylko koncentrowac na swojej wlasnej chorobie, zwalszcza jesli jest ona nie tak oczywista i latwa do zdiagnozowania np jak grypa czy zapalenie pluc. Nigdy nie wiadomo skoad moze przyjsc pomyls na wlasicwe leczenie, czesto jest dzielem przypadku a akurat moze pomoc. To tak jak z klawioterapia, Venus mowi ze nie wierzy, by terapia ktora obiecuje od razu poprawe i to we wszytkich schorzeniach. Ale ktos komu pomoglo wierzy i poleca dalej, czy to zle? Poniewaz symptomem migreny sa bole glowy wiec mysle ze do boli glowy bez migreny to maly krok. I zamykanie sie na wszytko inne tylko dlatego ze nie jest to migrena mnie wydaje sie malo produktywne. Owszem, mam migrene ale mysle ze jeszcze na tyle nie wiem by powiedziec, moja migrena jest nieuleczalna i musz z nia zyc i sie jej poddac. NAwet chorzy na raka zawsze maja nadzieje na wyzdrowienia bo ped zycia jest dosc silny i nikt nie chce sie poddawac i cierpiec. Ale to tylko moje zdanie. NIe podoba mi sie niemniej jednak dyskredytowanie innych tylko dlatego, ze nie popiera on wybranego przez nas pogladu i "niezaprzeczalnych dowodow", bo "na pewno" to wiemy tylko w odniesieniu do wlasnej osoby czy mamy migrene czy nie. Zreszta moze niepotrzebnie to pisze, w zasadzie chyba dosyc juz tej dyskusji, do nikad nie prowadzacej. Uwazam ze to nasze forum jest nam tu bardzo potrzebne i niech takie pozostanie, ale niech kazdy ma mozliwosc mowic o swoich wlasnych doswiadczeniach i przemysleniach. POzdrawiam niedzielnie bez migrebny S. Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: a ja uwazam 14.03.04, 11:29 Forum jest potrzebne i to jest pewnik!!!Jestem otwarta na rozne rady i metody,choc np.akupunktura nie dala zadnych efektow.Planuje jeszcze wyprobowac homeopatie,u lekarza a zarazem homeopaty,zwlaszcza,ze moje migreny lacza sie z dolegliwosciami "brzusznymi",mimo,ze wszelkie badania nic nie wykazuja cos mam.Prawopodobnie IBS.Te obie choroby razem sa niezwykle dokuczliwe i meczace.Pozdro ml Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: a ja uwazam 14.03.04, 21:12 A ja sie obawiam, ze ty mnie w ogole nie rozumiesz Sabbo. Wcale ale to wcale nie "dyskredytuje z miejsca metod alternatywnych", wiem ze sa tacy ktorzy w nie wierza, i jest to ich sprawa. Ale uwazam ze nie jest wyrazem rozsadku wierzyc w to co mowi jakis podejrzany "lekarz", ktory zaczyna swoja kariere na forum od nieuczciwosci. Wiem tez ze migrena to jest migrena, jesli ciagle masz watpliwosci czy aby na pewno twoje bole glowy sa wynikiem migreny to tez twoja sprawa i mozesz oczywiscie szukac innych rozwiazan, ale dziwie sie ze polegalabys na kims nieuczciwym, bo ja nie. Gdzyby "dr" Piotr podpisal sie np lek med naturalnej, to juz co innego. Ostatecznie zaraz na poczatku byl na naszym forum Hydrogen ktory proponowal leczenie pradami selektywnymi, ale poniewaz nie udawal lekarza, to wszystko bylo w porzadku. Ale jak mozna komus wierzyc kto juz przedstawiajac sie klamie? Druga sprawa, otoz w migrenie bol glowy jest TYLKO JEDNYM z objawow. Sa jeszcze inne. Co prawda bol jest wystarczajaco charkterystyczny aby rozroznic go od innych, ale jak ktos ma watpliwosci to mzoe jeszcze sprawdzic czy ma inne symptomy, np mdlosci, wymioty, drzenia, zaburzenia mowy, itd. Ale, i jeszcze raz powiem, kazdy rzecz jasna ma prawo wyboru jakie leczenie zastosuje. To ze ja nie wierze w klawiterapie to nie znaczy ze odradzam kazdemu. Napisalam ze jak ktos chce to niech probuje. Pytanie bylo, jakie kto ma zdanie. Mnie chodzi tylko o to aby na naszym forum nie bylo oszustow. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
sabba venus 14.03.04, 21:50 rozumiem cie, choc pewnie w tym punkcie do porozumienia nie dojdziemy. Ale nie to jest najwazniejsze, mysle:) NIe znalazlam nic w wypowiedzi Piotra co by wskazywalo na to ze jest oszustem. I widze ze nie tylko ja tak to odebrala ale rowniez Medka tez. Ale chyba juz nie chce mi sie dyskutowac o tym, zreszta to do niczego nie doprowadzi. Trzym sie i odpoczywaj, pozdr. S. Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: venus 14.03.04, 22:25 A ja inaczej zrozumialam,co napisala Medka,ze teraz czytajac internet kazdy moze byc lekarzem i raczej bylo to ironicznie...POzdr ml Odpowiedz Link Zgłoś
alicjaczar Venus-odbija CI? 13.05.04, 14:23 Wybacz Venus, ale chyba uzurpujesz sobie prawo ,że znasz sie na wszystkim najlepiej. Kim Ty jesteś?? Jestes na pewno bardzo apodyktyczna i chcesz rzadzic...Po co te inwektywy pod adresem Piotra? Masz uwagi: napisz spokojnie, walcz teorią a nie wulgaryzmami. Wtedy bedzie mozna Cie podziwiac. Inaczej auterytetu nie uzyskasz...A tutaj sa ludzie chorzy, po co denerwujesz nas wszystkich? Spokoju Dziewczyno:)))) Pozdrawiam-mimo... Alicja Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: Venus-odbija CI? 13.05.04, 17:26 A ja sie zgadzam z alicjaczar. Nie znam sie na medycynie ale Pan Piotr wiele mi pomógł, podpowiedział. Nie wiem też skąd ma te informacje, może i z Googla, nie obchodzi mnie to, jest miłym i serdecznym człowiekiem, czy jest lekarzem czy nie! A Ty Venus też mi wiele napisałaś, pomogłaś ale wydaje mi sie, że próbujesz mi wmówić migrene a Pan Piotr w przeciwieństwie do Ciebie nie osądzał tak prędko. Ja nie mam migreny wiec też powinnam się wynosić z tego forum?????? Venus, dlaczego wyzywasz ludzi od palantów? Jak Ty się w ogóle zachowujesz. Myślę, że jedyne posty, które powinny być usunięte z tego forum to te w których Ty wyzywasz i kazesz się wynosić Panu Piotrowi, jest to bowiem naruszenie regulaminu. Panie Piotrze, ja chcę, żeby Pan tutaj pozostał na tym forum i mam nadzieję, że nie wypędzą też mnie. A jeśli tak i jeśli na dodatek wykasują moje i Pana posty to trudno, znaczyło to będzie, że jest to forum do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: Venus-odbija CI? 13.05.04, 17:43 A co do innych lekarzy na tym forum to oni nie odpowiedzieli ani razu na moje pytanie dotyczące bólu głowy a doktor Piotr tak i za to mu dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Venus-odbija CI? 13.05.04, 20:29 Do Alicji- nigdy i nigdzie nie pisalam ze jestem lekarzem, wbrew przeciwnie zawsze staram sie podkreslac ze nim nie jestem. Do Koleandry - to jaka twoim zdaniem jest ta dr Piotra diagnoza, i w czym ci pomogl? Bo ja zrozumialam ze zadna konkretna, sam przyznal ze masz elementy migreny ale jedyne co mu nie pasuje to dlugotrwaly bol. Co nie znaczy ze ja wiem na pewno ze ty masz migrene - bo nie wiem. Juz ci powiedzialam ze ty NIE chcesz miec migreny wiec odrzucasz wszelkie mozliwosci swiadczace ze to migrena. Nie jest to zreszta rzadkie zjawisko, brak akceptacji takiej diagnozy. Ludzie nie chca miec migreny albo klasterowych bolow glowy, bo wiedza co to znaczy. Tym bardziej wiec pasuje ci opinia dra Piotra. Nie dlatego ze ma racje lub nie, tylko ty chcesz zeby to nie byla migrena. Jakie byly poprzednie diagnozy twoich lekarzy?, bo podejrzewam ze jesli nie migrena, to napieciowe bole glowy, albo moze nawet jakies bole na tle psychicznym. I jakos ci nie pomogli, jak pisalas, w zwiazku z czym logicznie jest przypuszczac ze mogly to byc nieprawidlowe diagnozy. czyli, znowu logicznie, widocznie nalezy jednak rozwazyc mozliwosc innych powodow bolow. Moim zadaniem na forum jest szerzyc wiedzie o migrenie i jej objawach a takze o nietypowych, rzadko spotykanych formach migreny, nie diagnozowanie czy przekonywanie ze ktos ma migrene. zebralam z grudsza twoje objawy, wykazalam ktore sa charakterystyczne dla migreny , nic wiecej- co z tym zrobisz, nalezy do ciebie. Venus Odpowiedz Link Zgłoś