Dodaj do ulubionych

Po migrenie

21.05.11, 10:25
Ile dni dochodzicie do siebie po migrenie? Jestem 3ci dzień po 2dniowej silnej migrenie i dalej czuje się skołowana. Nic już mnie nie boli, ale czuję się jakbym majaczyła. Zastanawiam się czy może to być efekt uboczny Solpadeine czy samej migreny, samochodu od wtorku nie jestem w stanie prowadzić. A może znacie jakieś dobre sposoby jak pomóc sobie w takim stanie?
Obserwuj wątek
    • minniemouse Re: Po migrenie 22.05.11, 10:31
      Przeczytaj "fazy migreny" do czego link jest pod naglowkiem forum.
      moze masz po prostu teraz migrene bez bolu glowy

a ostatnia faza postdromalna tez moze trwac kilka dni...

Minnie
      • Gość: j8ded Re: Po migrenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 13:32
        Dziękuję i przepraszam za zaśmiecenie forum. Ale mało kojarzę co się dzieje wokół mnie i zaczęłam panikować. Pozdrawiam!
        • minniemouse Re: Po migrenie 23.05.11, 02:56
          Alez nie zasmiecasz!
          Dopiero przyszlas, wiec skad masz wiedziec :)
          dlatego daje porade :)

tyle, ze jak zobaczysz albo juz zobaczylas, tam jest tyle napisane ze trudno to powtarzac. latwiej poslac do linka.

pisz pisz smialo :)

jakie masz jeszcze pytania i problemy?

Minnie
          • Gość: j8ded Re: Po migrenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.11, 11:05
            dzis probuje dostac sie do neurologa, termin mam na 6go czerwca, ale do tego czasu czuje, ze oszaleje! przeczytalam artykul i pocieszam sie tym, ze to migrena i mi minie, ale czuje sie naprawde okropnie. nie boli mnie glowa, ale czuje sie jakbym 'byla w transie', jakbym majaczyla, a to co sie dzieje nie dzialo sie naprawde. wczoraj poczulam sie lepiej, bylam na basenie i mislama nadzieje, ze juz przeszlo, ale dzis znowu czuje sie fatalnie. najgorsze jest to, ze jade na 15 do pracy, ktos mnie zawiezie i przywizie, bo samochodu kompletnie nie ogarniam :( jesli ktos mialby tu dla mnie jakas rade bede bardzow dzieczna, bo sama zaczynam panikowac i wpadam w stany depresji - momentami chce mi sie wyyyc :( czy ja oszalalam czy migrena jest az tak zlosliwa?
            • Gość: j8ded Re: Po migrenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.11, 13:57
              jestem po wizycie u prywatnego neurologa (do nie panstwowego zarejestrowana zostalam na przyszly poniedzialek), przepisal mi ALANERV i SYMPRAMOL, po 5 dniach powinno przejsc, mam sie zglosic i zobaczymy co dalej, jesli przejdzie to po problemie, jesli nie to zaczniemy sie martwic. prosze trzytmajcie kciuki!
              • minniemouse Re: Po migrenie 24.05.11, 01:47
                A na jakies badania cie wyslal? na rezonans powinien, dla swietego spokoju.

no to zobaczymy jak sie bedziesz czula za pare dni. antydep. stosuje sie w profilaktyce
                migreny, miejmy nadzieje ze ci pomoze!
                a cos doraznie tez przepisal?

pisz jak sie czujesz!

Minnie
                • Gość: j8ded Re: Po migrenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 09:31
                  na rezonans nie dostałam skierowania, ale prywatny lekarz chyba nie może wypisywać skierowań? idę w poniedziałek do innego neurologia, który przyjmuje na kasę chorych, od niego będę wyciągać skierowania. a propos na co powinnam jeszcze wciąć skierowanie? (rozonans miałam robiony w zeszłym roku, nic nie wykazał). a czuję się ok, zobaczymy na dniach czy "faza" będzie mi mijać. i deprecha niech odejdzie, bo wczoraj miałam już chwile załamki :( najlepsze jest to, że wieczorami mnie puszcza, np. wczoraj byłam na basenie i czułam się NORMALNIE! ale za dnia znowu łapie to otumanienie :(
                  • minniemouse Re: Po migrenie 25.05.11, 09:28
                    nie mieszkam w PL wiec zlotko nie wiem ale na wyrost pisze co powinnas miec.
                    jesli MRI (RM) mialas w zeszlym w roku, i bylo dobrze to pewnie w tym tez bedzie.

po prostu takie masz migreny, moze faktycznie u ciebie sa wahania serotoniny
                    i dlatego migrena m/ inn. objawia sie wahnieciami nastroju.

tylko oprocz lekow profilaktycznych i na nerwy powinnas byla takze dostac cos w razie bolu
                    w migrenie zwykle daje sie tryptan i leki przeciwbolowe z tym ze tryptanu w zasadzie nie laczy sie
                    z antydepresnatem wiec moze dlatego nie dostalas.
                    to powinnas byla dostac cos lepszego od Solpadeine.
                    przedystkutuj te sprawy z nastepnym neurologiem :)

Minnie
    • Gość: Dorota Re: Po migrenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 00:08
      hej, ja po solpadeine czuję się normalnie ale już nie zawsze pomaga więc udałam się do neurologa, teraz mam brać codziennie tabletki divascan a w razie bólu cinie, zobaczymy po dluższym stosowaniu
      • Gość: natalaaaa Re: Po migrenie IP: *.play-internet.pl 26.05.11, 14:28
        jak to dobrze poczytać, że kogoś też te bóle dotykają. Ja pól roku próbowałam się leczyć sama....wiecie po 3 tabl jakis przeciwbólowych dziennie...no ale ile tak można było :(zebralam się do neurologa w końcu...w zeszłym miesiącu, dostalam sumamigren i mam prowadzic dziennik migrenowy (tez to prowadzicie?). Na razie mialam dwa ataki takie mocniejsze od tamtej pory...przy jednym troche sie spoznilam z tabletkami, ale przy nast juz zaczelam zauwazac pierwsze objawy i lyknelam s. faktycznie bol jest przytlumiony....podobno przy dluzszym stosowaniu mozna go bardzo mocno zniwelowac....ajj....czekam na te czasy:)....ale i tak czuje sie duzo lepiej niz wczesniej. pozdrawiam Was dziewczynki
        • anusiadanusia Re: Po migrenie 25.08.11, 12:31

Re: Migrena wywołana przez hormony?
          Autor: anusiadanusia 25.08.11, 12:15 Dodaj do ulubionych Skasujcie
          Odpowiedzja też miałam migreny przy miesiączce i też myslałam że to cos z hormonami.meczyłam sie prawie 10 lat-lekarze mówili że taka uroda i musi pobolec.po kilku latach przyszło mi do głowy obserwowac co jem na 2-3 dni przed atakiem . zauważyłam że mam wieksza ocote na potrawy maczne i słodycze . przed planowaną ciążą zrobiłam badania hormonalne(akurat w tym dniu miałam migrene)i okazało sie że są ok.lekarz ginekolog(pierwszy) potwierdził moje przypuszczenia że to weglowodany są przyczyną migren. od kiedy ograniczyłam je nie cierpie. dodam że tabletki nie pomagały

dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=205
          optymaln.republika.pl/dz57
    • eni40 Re: Po migrenie 29.05.11, 13:49
      Ja tez ratuje sie Solpadeina i to po codeinie czujesz sie taka zkolowana.. im wiecej dawek bierzesz na bol tym rozbicie, zmeczenie, sennosc wieksza.. trzeba duuuzo pić jak najwiecej zeby wyplukac toksyny.. ja przynajmniej tak robie.. bo czasami po prostu ledwo łaze po maratonie bolu i brania solpadeiny.. mnie jeszcze dodatkowo zatrzymuje wode w organizmie wiec sama widzisz.. na jedno pomaga na inne szkodzi.. ale wszystko mija po jakims czasie.. w kazdym razie uwazaj tez ile bierzesz solpadeiny bo szybka od niej droga do bolow z odbicia.. ta cholerna codeina tak dziala.. mnie nic innego nie pomaga wiec jestem skazana na to.. ale moze na Twoj bol dziala cos innego to proponuje wystrzegaj sie Solpadeiny .. pozdrawiam.. aaa był tu wątek o solpadeinie to moze sobie przeczytaj , dziewczyny duzo piszą o samopoczuciu po niej.
      • eni40 Re: Po migrenie 29.05.11, 13:49
        skołowana *
        • j8ded Re: Po migrenie 30.05.11, 13:39
          Słuchajcie, minęło 2 tygodnie i dziś jest 2gi dzień jak już zaczęłam czuć się normalnie! Prowadzę już samochód! Byłam u neurologa, nic nowego się nie dowiedziałam oprócz tego, że powinnam ograniczyć suplementy - magnez, wapno i witaminę B complex. Ale w sobotę byłam na akupunkturze i jestem 90% pewna, że to po niej zaczęło mnie puszczać, bo już tego samego dnia poczułam się sobą i nie jak "za szybą". A pan powiedział, że takie stany są bardzo normalne, że nerwy czy coś tam nie działają tak jak powinny. Teraz co tydzień będę miała zabieg. Także dziewczyny, gdyby któraś chciała to proszę pisać maile i podam Wam namiary na tego kolesia, leczyła się u niego moja znajoma, która od roku nie ma już migren! Wrocław. Aha no i zaczynam zdrowy tryb życia! Dieta, sport, no alkohol! Dziękuję za wszystke rady, podniosłyście mnie na duchu, a ja będę pisać o efektach moich akupunktur!
          • minniemouse Re: Po migrenie 31.05.11, 11:44
            o, szkoda, myslalam ze dodalas "no I alkohol", to przynajmniej smaczniej i weselej :)

oprócz tego, że powinnam ograniczyć suplementy - magnez, wapno i witaminę B complex.

ograniczyc??
            o, a to czemu??
            zycze powodzenia w akupunkturze!
            i w zdrowym trybie zycia! :)

Minnie
            • Gość: j8ded Re: Po migrenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 21:24
              Zbliża się 5 tydzień leczenia akupunkturą i widzę wspaniałe efekty! Zero migreny przy miesiączce, po wypiciu piwka i innych rzeczach, które gwarantowały mi globusa! Ograniczyłam alkohol, biegam i pływam. Fajek nie rzucam, nie ma mowy :) Jestem bardzo zadowolona, wiem, że akupunktura na każdego działa inaczej, ale myślę, że Migrenowcy powinniście to rozważyć całkiem na serio. Ja jestem dowodem na to, że akupunktura pomaga 200%! Ostrzegam jednak przed szarlatanami ogłaszającymi się w internecie i nie mającymi pojęcia o tym, co robią. Ja trafiłam na super pana z polecenia, mogę podać chętnym namiary. Trzymam za Was kciuki!
              • dorotat12 Re: Po migrenie 18.08.11, 19:50
                Witam
                bardzo proszę o namiary do tego akupunkturzysty. Z migreną walczę bezskutecznie od ponad 20 lat. Będę wdzięczna za podpowiedź, gdzie się udać.
                Pozdrawiam i życzę jak najwięcej dni bez bólu
                • Gość: karo Re: Po migrenie IP: *.ip.netia.com.pl 21.08.11, 10:32
                  witajcie
                  jestem tu nowa i być może trochę panikuję ale muszę spytać, żeby może trochę się uspokoić.
                  Przeczytałam "fazy migreny" ale mimo to chcę zapytać czy normalnym jest utrzymujący się punktowy ból głowy (np. przy potrząsaniu głową) 2 dni po ataku? głowa boli dokładnie w tym miejscu, w którym bolało przy ataku ale tylko kiedy się pochylam, kiedy szarpnę głową. bolą mnie też oczy kiedy wywracam je do góry.
                  Podczas ataku byłam zbadana przez neurologa, nie stwierdził wtedy nic groźnego, przepisał lek Migea
                  Wybaczcie, jeśli zaśmiecam forum ale to był mój pierwszy atak migreny, nie wiem jeszcze co jest normalne a co nie i po prostu się boję.
    • beauty.kacior Re: Po migrenie 22.08.11, 19:10
      Ja po 2 dniach migreny odpoczywam jeszcze jeden a drugiego idę do pracy - choć nie jestem wtedy jeszcze w pełni sił :(
      • Gość: ewelinalll Re: Po migrenie IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.11, 10:33
        Oj wiem co to znaczy, ja miałam u poprzedniego pracodawcy problemy z tego wynikające...bo wiadomo raz, drugi po ataku możesz nie przyjść ale jak zdarzało się to częściej to miałam wrazenie, że nikt mi już w pracy nie wierzy;/ najgorsze było to, że nie miałam tam osoby, która by również na to cierpiała...i wszyscy szeptali tylko 'aha...znowu ją głowa boli...no napewno...';/ Bardzo nie mile to bylo uczucie. Ale wtedy jeszcze sie nie leczylam, tylko sama bralam przeciwbolowe< co, teraz patrzac bylo glupota...>. Teraz fakt ze zmienilam prace, gdzie nie ma problemu z takimi rzeczami, bo moge pracowac z domu ale tez duzo rzadziej sie to zdarza bo dostalam nowe leki, sumamigren. Biore tabletke, godzinka dwie pod kocykiem...i rano spokojnie moge isc do pracy.
        • Gość: j8ded Re: Po migrenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 12:43
          Bardzo przepraszam za opóźnienie. Podaję namiary na akupunkturzystę:
          602 706 446 Maciej Brzeziński, przyjmuje we Wrocławiu przy ul. Trzemskiej (koło Domaru). Najlepiej zadzwonić i się umówić!

Maciej jest rewelacyjny, zresztą kto do niego pójdzie sam się przekona!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka