IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.12, 20:38
Już kiedyś pytałam, ale zanim pójdę znów do mojego lekarza-cudotwórcy /:)/ chciałam jeszcze Was zapytać.
To, że mam coś z sercem to jedno. Przepływy żylne nie takie, jak powinny być /ale lajtowo/. Jestem wysoka więc mam tendencje do spadków ciśnienia. Ale to, co mnie męczy a co doc zdiagnozował jako migrenę przynosi mi myśli prawie samobójcze:/ Nie chodzi o to, ze ból jest nie do wytrzymania, bo tak nie jest. Bóle głowy mam spowodowane zespołem szyjnym, a od wczoraj wiem, że świetnie likwiduje mi je połówka Lexotanu trójki. Ale to, co sę dzieje w mojej głowie od jakiegoś czasu jest chyba najgorsza rzeczą, jaka mogła mi się przydarzyć:/ Najczęściej dopada nagle. Czuję ciężką głową, jakby lekko ściśniętą w kowadle od góry, czuję, ze coś jest nie tak, choć w 99% nie jestem w stanie określić co to jest. A potem np. uczucie ciężkich rąk, np. od łokcia w górę, albo mrowienia i czegoś jeszcze po wewnętrznej stronie kończyn. Najczęściej mam uczucie mrowienia podniebienia z jednej strony, to mrowienie bywa też w innych częściach ciała. I mam wrażenie, ze umieram, ze to mój koniec.
Ponieważ doc stwierdził, że to na skutek niedotlenienia, to świeże powietrze powinno pomóc. Ale mi się to zdarza także na świeżym powietrzu:(((
W październiku powinno mi się udać dostać do lekarza od boreliozy. Musze jeszcze zrobić badania. Może to borelioza lub jej koinfekcje? Tylko zę była by to cholernie stara borelioza... Fu.k!
Pocieszcie:(
Obserwuj wątek
    • annthonka Re: objawy 15.07.12, 22:19
      Jejciu, współczuję bardzo. Nie wiem, czy Cię pocieszę, ale na objawi migrenowe to mi raczej nie wygląda. Napisz może na jakiej podstawie lekarz rozpoznał migrenę, jakie robiłaś badania i u jakiej specjalności lekarzy się konsultowałaś.

Może warto również napisać na forum "Borelioza", jeżeli podejrzewasz, że to może być to.

Trzymaj się!
    • blekitnapanienka Re: objawy 19.07.12, 22:45
      dość charakterystyczne dla boreliozy...mam bardzo podobne, a borelioza wyszła w testach pozytywna. tylko, że moje bóle są nie do wytrzymania,niestety... zrób sobie test western blot. Chciałabym Cię pocieszyć, ale sama nie widzę dla siebie żadnego pocieszenia więc nie potrafię. jest nas w każdym razie dużo. Ale może u Ciebie to wcale nie to, przecież nie jedyna borelioza daje takie objawy, moze faktycznie coś z niedotlenieniem i wyleczenie będzie o wiele łatwiejsze. OBY!!!
    • venus22 Re: objawy 22.07.12, 23:49
      Ponieważ doc stwierdził, że to na skutek niedotlenienia, to świeże powietrze powinno pomóc.

rece opadaja.. spytaj sie go jak sie masz "dotlenic" bedac juz na powietrzu.

Zrob western blot na borelioze. na wszelki wypadek, jakby byl negatywny to powtorz badamie za jakis czas bo borelioze niezyklwe trudno wykryc.

poza tym, czy badalas kiedykolwiek ANA?

Minnie
      • easyblue Re: objawy 27.07.12, 22:40
        Dziś zrobiłam WB. Wyniki pod koniec przyszłego tygodnia. Być moze w październiku uda mi się trafić do odpowiedniego doca i zobaczę, co dalej.
        A z tym niedotlenieniem to było tak, że pierw łapało mnie w pomieszczeniach i faktycznie na powietrzu mijalo. Mijało tez po małej dawce xetanoru, stąd pierwsza diagnoza, że to na tle nerwowym i z powodu niedotlenienia.

ANA? Nie robiłam.
        • venus22 Re: objawy 28.07.12, 00:58

ANA? Nie robiłam

to zrob, ale w takim dniu kiedy bedziesz sie bardzo bardzo parszywie czula, bo w byle jakim moze ci nie wyjsc prawidziwy obraz.
          ANA to test na przeciwciala - pomoze stwierdzic czy nie masz jakies choroby autoimmunologicznej.
          Ale w takich chorobach bywa tak ze mozna sie czuc lepiej i gorzej,
          jak lepiej, wtedy wynik moze nie wykazac.

dlatego ja bym wziela skierowanie, trzymala i zrobila w dniu kiedy "nie mozesz wylezc z lozka" - wtedy do taksowki, i na badanie krwi...

Minnie
          • easyblue Re: objawy 28.07.12, 09:51
            Badania robię prywatnie, bo nie mam sił na bieganie i żebranie o skierowanie. Leczę sie też prywatnie, za wyjątkiem dupereli w stylu przeziębienie czy zapalenie oskrzeli.
            Jeżeli dopadnie mnie do 10.00 to zdążę dojechać do labu i zrobić badania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka