anka.333 28.10.08, 20:05 Witam! Właśnie dostałam receptę na imigran w zastrzykach. Tylko nim wykupię lek, chciałam zapytać o jego skuteczność. Czy ktoś brał? Faktycznie pomogło? Ponoć ma wysoką skuteczność... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minniemouse Re: Imigran w zastrzykach pytanie o skuteczność 29.10.08, 03:55 Ponoc najskuteczniejsza forma podania leku - w zastrzyku - najwiecej sie go wchlania. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sani A czy taki zastrzyk można sobie zrobić samemu? IP: 83.2.35.* 29.10.08, 11:09 A czy taki zastrzyk można sobie zrobić samemu? Nie jestem pielęgniarką a wiadomo że w trakcie ataku migreny nie zawsze można udać się do kogoś kto potrafi to zrobić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Imigran Re: A czy taki zastrzyk można sobie zrobić samemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 10:05 Mam 27-letnie doświadczenie w zmaganiach z potwornymi bólami głowy(tzw. Horton). Jedynie Imigran pozwala, prawie natychmiastowo przerwać napad. Szęśliwi ci co mogą sobie na niego pozwolić. Cena detaliczna w aptece ok 300 zł, za opakowanie zawierające 2 szt. zastrzyku w autoiniektorze. bardzo prosta sprawa w samodzielnym podawaniu. Niektórzy rozdzielają porcję leku na 3. I też skuteczny. pozdrawiam. Waldek (gg 8137769) Odpowiedz Link Zgłoś
anka.333 Re: A czy taki zastrzyk można sobie zrobić samemu 30.10.08, 19:52 Jestem ciekawa czy za granicą, np. w Czechach imigran w zastrzykach nie jest tańszy? Może ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kamila Re: A czy taki zastrzyk można sobie zrobić samemu IP: *.range81-156.btcentralplus.com 22.12.08, 00:04 witam, mieszkam za granica i dostaje je za darmo bo nie pracuje .nawet nie wiem ile kosztuja Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: A czy taki zastrzyk można sobie zrobić samemu 22.12.08, 08:53 Nie wiem, czy w Zastrzyki w Czechach będą tańsze. Kupowałam kiedyś Cinie w Czeskim Cieszynie i wyszło sporo drożej niż u nas w taniej aptece... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grażyna Re: A czy taki zastrzyk można sobie zrobić samemu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.09.21, 15:42 Gdzie można kupic imigran w zastrzyku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kamila Re: Imigran w zastrzykach pytanie o skuteczność IP: *.range81-156.btcentralplus.com 22.12.08, 00:01 tak mam takie same jak juz nie mam wyjscia i dopadnie mnie atak migreny to zawsze mam pod reka zastrzyki.jestem zadowolona tylko nie wiem na jak dlugo bo moge przestac dzialac Odpowiedz Link Zgłoś
zoskasamoska2 Re: Imigran w zastrzykach pytanie o skuteczność 15.04.09, 16:17 Mój Boże, 300 złotych za zastrzyk? To chyba skrajnie nieekonomiczne... Jak często miewacie migreny? Tzn. chodzi mi o to, ile wychodzi w skali miesiąca za taką "przyjemność" jak zastrzyki przeciwbólowe... Raz miałam zastrzyk w szpitalu, ale nie zauważyłam, żeby igłą przyswajanie było dużo szybsze niż. np. doustnie Triptagram (za kilkanaście złotych). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magnolia 73 Re: Imigran w zastrzykach pytanie o skuteczność IP: *.chello.pl 15.04.09, 17:53 Ja mam po cztery ataki w miesiącu - to bym zbankrutowała na zastrzykach ratuję się cinie wychodzi taniej Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Imigran w zastrzykach pytanie o skuteczność 15.04.09, 23:11 ""żeby igłą przyswajanie było dużo szybsze"" tu nie chodzi tyle o szybkosc co o ilosc - w zastrzyku zostaje przyswojone znacznie wiecej leku w ogranizmie. ale nieco szybciej tez jest. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dorota Re: Imigran w zastrzykach pytanie o skuteczność IP: *.ip39.fastwebnet.it 20.06.14, 09:30 Imigran w moim przypadku okazal sie naprawde cudownym lekiem. Wiele juz lat temu jeden z lekarzy powiedzial mi,ze Imigran byl i jest najwiekszym odkryciem dla cierpiacych na migreny a przy okazji okazal sie bardziej niz skuteczny w przerywaniu atakow klasterowego bolu glowy zwanego w swiecie samobojcza choroba na ktora ja cierpie i kto ja zna zrozumie czemu tak ja zwa. Sam Imigran nie pomoze, nalezy znalezc dobrego neurologa ,ktory rozpozna dobrze typ bolu glowy i da odpowiednia kuracje wspomagajaca a i bardzo wazna jest mozliwosc uzycia tlenu. Ale pamietajcie , ani Imigran sam, ani tlen sam nic nie zdziala. Jestem Klasterowcem od 20 lat. Wiele przeszlam i wiele moglabym napisac na ten temat. Imigran dla mnie jest jedynym srodkiem , ktory ma prawie natychmiastowe dzialanie a bedac kobieta,zona,matka 2 dzieci nie mam innego wyjscia jak szukac mozliwosci na funkcjonowanie mniej czy bardziej normalne. Osobiscie wole zastrzyk podskorny , ktory owszem daje rozne "wrazenia" bo wykonaniu,ktore mijaja po ok 10-15 min i dale gwarancje (w moim przypadku) przerwania ataku w 1-3 min nawet jesli jest juz rozwiniety niz zapychanie zoladka lekami,ktore nie zawsze dzialaja a zawsze maja wplyw na nerki i zoladek. Moja kuzynka , ktora od 13 roku zycia cierpi na migreny byl juz leczona i napychana czym sie da .... dzis ma ok 27 lat i zoladek , jesli moge tak napisac...rozwalony. Ja mam 42 lata i jak narazie nie mam zadnych problemow. Zastrzyk mozna spokojnie podzielic bo kazda jego ilosc zdaje sie miec efekt , nalezy zaopatrzyc sie w strzykawki do insuliny. Imigran bedac zastrzykiem podskornym moze byc zrobiony bezposrednio z dozatora automatycznego,ktory przypomina dlugopis przyciskajac np. do uda i wciskajac "guzik" mozna tez zrobic go przy pomocy strzykawki do insuliny podskornie. Najwazniejsze jest zanim siegnie sie po Imigran czy jakikolwiek inny lek udac sie do DOBREGO neurologa, ktory moze byc specjalista w bolach migrenowych i upewnic sie czy i co nam dolega i czy Imigran jest tym "wlasciwym " lekiem. Jesli macie jakies inne pytania to piszcie, odpowiem na ile pozwoli mi doswiadczenie 20-letniego klastera. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Imigran w zastrzykach pytanie o skuteczność 20.06.14, 10:14 Gość portalu: Dorota napisał(a): > Najwazniejsze jest zanim siegnie sie po Imigran czy jakikolwiek inny lek udac s > ie do DOBREGO neurologa, ktory moze byc specjalista w bolach migrenowych O to, to! Zawsze to powtarzam, bo zdarzały się już na forum osoby, którym neurolog zalecał spacer, urodzenie dziecka, albo wręcz przepisywał leki, których nie wolno ze sobą łączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosia Re: Imigran w zastrzykach pytanie o skuteczność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.14, 21:31 Ja zażywam Imigran czopki,5 minut i po bólum nie mogę tabletek bo mam torsje,, czopki są znacznie tańsze niż zastrzyki. pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
uwielbiam_maliny Re: Imigran w zastrzykach pytanie o skuteczność 09.07.14, 22:32 Dostałam receptę na sumigra, z tego, co wyczytałam, to ten sam lek, co imigram, ktoś może to potwierdzić? Jak długo jest ważna recepta? Bo od razu nie wykupiłam, myśląc, że przecież dam radę;[ Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Imigran w zastrzykach pytanie o skuteczność 10.07.14, 10:31 Imigran, Sumigra, Sumamigren, Cinie, Frimig, Triptagram posiadają tę samą substancję czynną. Recepta jest w teorii ważna 30 dni, ale w przypadku leków pełnopłatnych często można ją wykupić też po upływie tego terminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kamila Re: Imigran w zastrzykach pytanie o skuteczność IP: *.centertel.pl 22.09.23, 04:59 Moje bole są od kilku tyg nie do zniesienia po imigranie mam takie mdłości że masakra , migreny mam już od 43lat przeszłam z nimi dużo ale nie brałam zastrzyków czy bez problemu kupuje je pani w polskich aptekach. I w jakiej cenie . Kamila Odpowiedz Link Zgłoś