Dodaj do ulubionych

Wynik EEG przy migrenie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.08, 11:31
Leczę się na migrenę od 7 lat. Głównie łagodząc ból za pomocą
środków przeciwbólowych (od aspiryny do tryplanów wszystko już
przerabiałam). Badanie EEG głowy wykazało:niski prób drgawkowy. Mój
neurolog potwierdził jednak że to migrena. Profilaktycznie przepisał
mi propranolol plus Depakine 50. To było na początku leczenia, nie
znałam jeszcze istoty migreny. Przestraszyłam się leku
przeciwpadaczkowego i po 4 miesiącach przestałam je zażywać. Teraz
myśle że może niesłusznie...
Czy Wy również macie zapis EEG taki jak ja? czy przy migrenie
wychodzi wam prawidłowy? Może powtórzyć to badanie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Adrienna Re: Wynik EEG przy migrenie IP: *.spray.net.pl 30.10.08, 13:39
      Ja kiedyś miałam prawidłowy później już nieprawidłowy, później lepszy później
      gorszy. Myślę że niepotrzebnie odstawiłaś lek przeciwpadaczkowy, ja biorę 5 lat
      i żyję naprawdę komfortowo. No chyba, że źle się czułaś po tym leku, ale takich
      leków nie można odstawiać samemu.Ja się czuję dobrze, naprawdę i jest to dla
      mnie zbawienie, po lekach na migrenę, które zwyczajnie nie działały. Może lekko
      łagodziły ból, ale nie dawały rady aurze. Po za tym na pewno dostałaś jakąś
      najmniejszą dawkę, ludzie z padaczką biorą po 3 czy 4 razy takie dawki dziennie
      niż są przeważnie przepisywane nam...
      • Gość: Iga81 Re: Wynik EEG przy migrenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.08, 13:50
        Tylko Ty Adrienna, z tego co czytałam, miałaś migreny z okropną
        jakąś aurą (której odpukać ja na szczęście nie znam). Powiedź mi
        proszę jak często cierpiałaś na ból w miesiącu i jakie leki
        przeciwbólowe stosowałaś i stosujesz teraz?
        • Gość: Adrienna Re: Wynik EEG przy migrenie IP: *.spray.net.pl 30.10.08, 19:08
          Teraz nie mam migren, czasami mam lekki ból głowy i paracetamol i czy inny lekki
          proszek mi pomaga. Tak od 9-23 roku życia cierpiałam na okropne migreny póki nie
          zaczęłam brać leku przeciwpadaczkowego. Migreny miałam co najmniej raz na
          tydzień a czasami nawet tygodniami.Nie pamiętam wszystkich leków jakie brałam,
          po za tym to było 5 lat temu to niektórych leków jeszcze nie było na rynku, ale
          bardzo proszę, prawie żaden nie dawał mi wytchnienia na dłużej niż 2-3
          godziny:aspiryna,ketonal,migpriv,summamigren,saridon,solpadina,pyralgina,apap,codipar,jeszcze
          jakieś inna na receptę od neurologów-latami,ale naprawdę nie pamiętam już teraz.
          A jeśli chodzi o aurę touwierz, że bardzo dużo osób z migreną ja posiada. Ty
          masz akurat to szczęście, że masz sam ból głowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka