Gość: aga IP: 165.72.200.* 05.01.09, 14:45 czy może ktos też zauważył taka zaleznośc u siebie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minniemouse Re: migrena a niski poziom żelaza we krwi 05.01.09, 23:27 Jak najbardziej. Niski poziom zelaza to malo tlenu we krwi = wiecej napadow bolow glowy. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola:) Re: migrena a niski poziom żelaza we krwi IP: 217.206.26.* 13.01.09, 11:31 Ja też mam nawracajace migreny:( i niski poziom zelaza we krwi.... mnie lekarz zapisał Soriber(czy cos podobnie brzmiącego) ale to jest paskudne i okropnie sie po tym czuje. jestem z trakcie załatwiania wizyty u hematologa bo to jedyna droga: ( Jeśli sie cos wiecej dowiem to dam Ci znać :) Odpowiedz Link Zgłoś
maadga Re: migrena a niski poziom żelaza we krwi 13.01.09, 14:40 Ja mam super poziom żelaza a migreny i tak, ale rzeczywiście generalnie to niedotlenienie ma związek z migrenami, więc może przyjmowanie żelaza pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junno a magnez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 23:19 Witam U mnie różnie z tym bywa, ale mam zawsze za mały magnez i słabe przyswajanie zażywanego magnezu. O ile ma to powiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
maadga Re: a magnez 14.01.09, 09:26 Magnez ma znaczenie było na forum wiele wątków na ten temat. Poczytaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
malgkrzys Re: a magnez 14.01.09, 18:27 niskie zelazo jak najbardziej moze byc przyczyną bólów glowy,dawniej gdy nie bylo badan laboratoryjnych rozpoznawano u dziewczat anemie na podstawie m.in bolów glowy..a jest super preparat Biofer z kwasem foliowym.przyjmuje sie raz dziennie,jest bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angela Re: migrena a niski poziom żelaza we krwi IP: 89.16.78.* 21.07.09, 18:48 Ja zauważyłam taką zależność u siebie.Mam bardzo niski poziom żelaza,dlatego staram się wzbogacić swoją dietę w ten sładnik. Odpowiedz Link Zgłoś