Dodaj do ulubionych

apel do Ignoranta-co inni sadza o tym?

10.01.04, 10:26
Ignorancie, mam taka refleksje (pyskowki Marii mnie tylko zdopingowaly): a
moze wrocic do takiej formuly forum jaka byla na poczatku,jak zaczynalismy?
Tzn-tylko tematyka slowianska; mniej/lub w ogole tematow pobocznych (takie
watki jak antyamerykanizm, opiniotworcze gazety, zydzi w Polsce, NAFTA, USArmy
w Polsce, ekonomia i gospodarka, globalizm poszlyby np do archiwum lub do kosza).

I wtedy zostalibysmy jak kiedys, przy tematach scisle slowianskich (a nie,ze
skoro np Ukraincy to Slowianie=wszystko co o Ukrainie jest o Slowianszczyznie).

To luzna uwaga,co o tym sadzi reszta forumowiczow??
pozdr
Obserwuj wątek
    • ignorant11 Re: apel do Ignoranta-co inni sadza o tym? 10.01.04, 16:53
      sztylet69 napisał:

> Ignorancie, mam taka refleksje (pyskowki Marii mnie tylko zdopingowaly): a
      > moze wrocic do takiej formuly forum jaka byla na poczatku,jak zaczynalismy?
      > Tzn-tylko tematyka slowianska; mniej/lub w ogole tematow pobocznych (takie
      > watki jak antyamerykanizm, opiniotworcze gazety, zydzi w Polsce, NAFTA, USArmy
      > w Polsce, ekonomia i gospodarka, globalizm poszlyby np do archiwum lub do
      kosza
      > ).
      >
      > I wtedy zostalibysmy jak kiedys, przy tematach scisle slowianskich (a nie,ze
      > skoro np Ukraincy to Slowianie=wszystko co o Ukrainie jest o
      Slowianszczyznie).
      >
      > To luzna uwaga,co o tym sadzi reszta forumowiczow??
      > pozdr
      • sztylet69 Re: apel do Ignoranta-co inni sadza o tym? 11.01.04, 18:57
        Ok, Ignorancie. Ale czasem zakres tematow wymknal sie spod kontroli. Np temat
        "globalizm" moglby spokojnie zajac sam jakies forum. Czy interesuje nas wszystko
        co sie dzieje na OBSZARZE Slowianszczyzny (rozszerzonym o kraje,o ktorych
        wspomniales)? Wtedy sie zawalimy tematami?
        Jako zwolennik wolnego rynku przyjmuje twoj pomysl: jesli sa chetni do pisania
        na temat np Slowian w UE to OK.
        Ale mysle,ze posty typu "kurs dolara" czy "antyamerykanizm" mozna z miejsca
        traktowac jako "nie z tej bajki"..
        pozdr
        • ignorant11 Re: apel do Ignoranta-co inni sadza o tym? 15.01.04, 16:28
          sztylet69 napisał:

> Ok, Ignorancie. Ale czasem zakres tematow wymknal sie spod kontroli. Np temat
          > "globalizm" moglby spokojnie zajac sam jakies forum. Czy interesuje nas
          wszystk
          > o
          > co sie dzieje na OBSZARZE Slowianszczyzny (rozszerzonym o kraje,o ktorych
          > wspomniales)? Wtedy sie zawalimy tematami?
          > Jako zwolennik wolnego rynku przyjmuje twoj pomysl: jesli sa chetni do pisania
          > na temat np Slowian w UE to OK.
          > Ale mysle,ze posty typu "kurs dolara" czy "antyamerykanizm" mozna z miejsca
          > traktowac jako "nie z tej bajki"..
          > pozdr
    • ignorant11 Re: apel do Ignoranta-co inni sadza o tym? 10.01.04, 17:00

• maria421 Apel o FAIR PLAY 11.01.04, 15:11
      Sztylet oskarza mnie o robienie "pyskowek", popiera usuwanie moich wpisow,
      apeluje o czystosc tematyczna Forum.

Dlaczego?

W watku o antyamerykanizmie pozwolilam sobie oznajmic, ze mam zupelnie obojetny
      stosunek do USA. Sztylet mogl to zignorowac, ale postanowil mi udowodnic moj
      antyamerykanizm. A udowadnial to uzywajac nastepujacych zwrotow:
      "dupe w troki", "skurwysynstwo", "z twoich tekstow bije naiwnosc... wycinkowe
      traktowanie historii", "jest gorzej niz myslalem", " a siedz sobie w Rajchu i
      100 lat. I co z tego?"

I po takich milych odzywkach twierdzi, ze to JA robie pyskowki!
      Czy to ja uzylam niecenzuralnych slow? Czy to ja uzylam lekcewazacego tonu?

Ignorant tez mnie oskarza o "pyskowki". Tymczasem to on pod moim adresem
      pisze "zlosliwa klamliwosc Marysi", "glupota wlasciwa dla Marysi" itp. NIGDY
      nie odplacilam mu ta sama moneta. Wiecej, oficjalnie go na tym forum kiedys
      przeprosilam (watek "Przepraszam Ignoranta" przypominam).

Prosze wiec Was, Panowie, o jedno: o Fair Play.
      Oskarzanie Marie o robienie "pyskowek", po tym, jak sie Marii juz dobrze samemu
      dolozylo doprawdy nie jest cecha gentlemana.
      Postulat o usuniecie Marii z forum w kazdym momencie, kiedy brakuje argumentow,
      jest oznaka slabosci.

Pozdrawiam
      • bolko_turan Re: Apel o FAIR PLAY 11.01.04, 16:23
        maria421 napisała:

> Sztylet oskarza mnie o robienie "pyskowek"
        > Sztylet...postanowil mi udowodnic moj antyamerykanizm.
        > A udowadnial to uzywajac nastepujacych zwrotow:
        > wycinkowe traktowanie historii

I ma racje...wszystko traktujesz wycinkowo, wszystko wyrywasz z kontekstu.

Owa Twoja wypowiedz na ktora odpowiadam, jest na to doskonalym dowodem.

> Ignorant tez mnie oskarza o "pyskowki". Tymczasem to on pod moim adresem
        > pisze "zlosliwa klamliwosc Marysi"

Rowniez Ignorant ma racje. Wypowiedzi Marii wskazuja manipulacyjne tendencje jak
        i przeinaczanie sensu pisanego tekstu oraz dyskutowanego przebiegu historii.

Zauwazyliscie...Maria stara sie miec ostatnie slowo. A kiedy sie stwierdza ze
        dyskusja z lewacka manipulatorka sensu nie robi, i sie o koniec dyskusji pelnej
        podstepnej agitacji stara, tlumaczy ona to brakiem argumentow dyskutanta.

Marii wycinkowe traktowanie historii, wyrywanie zdan lub zdarzen z kontekstu
        oraz inne symptomy, wskazuja na to ze jest ona polityczna aktywistka
        samopowolana do misji jej idealow.
      • ignorant11 Małe sprostowanie! 11.01.04, 17:15

• sztylet69 Re: Apel o FAIR PLAY-do Marii 11.01.04, 18:49
        Tu nie chodzi o slownictwo. Ale ty chcesz miec zawsze ostatnie slowo nie baczac
        na tok dyskusji,a sama bardzo rzadko jakos arumentujesz swoje opinie. Tylko
        wszystko umiesz negowac. I jakos nie pamietam (moze sie myle) zebys jakos
        konstruktywnie dyskutowala w temacie slowianskim. Nie uzywasz argumentow,ale
        wstawiasz jakies wycinki ktore nie stanowia reguly- z ktorymi nie da sie
        dyskutowac,bo tak mozna sie jalowo przerzucac miesiacami. A poza tym twoja
        lewacka propaganda jest, biorac pod uwage profil forum, wysoce nie na miejscu.

Nie postulowalem usuniecia ciebie z forum (jak i nikogo innego-atakuje
        problem,nie osoby). Postulowalem tylko ominiecie pewnych tematow. I pisalem ci
        juz, dyskutujmy (nie mam nic przeciwko tobie) na tematy slowianskie, bo inne sa
        bez sensu.

Wracajac do tematu:i tak uwazam ze forum powinno jednak byc bardziej czyste
        tematycznie, slowianskie .

pozdrawiam
        • maria421 Re: Apel o FAIR PLAY-do Marii 12.01.04, 09:25
          Tak wiec oskarza sie mnie o nastepujace przewinienia:

1. Zawsze chce miec ostatnie slowo.

Moja rada: nie pozwolcie mi na to. Zamknijcie mnie takim argumentem, przy
          ktorym nie bede wiedziala jak odpowiedziec.
          Bolkowi zostawiam zreszta satysfakcje ostatniego slowa w watku o
          antyamerykanizmie. Nie odpowiadam na jego argument: "manipulowac to se mozesz
          twoich lewackich kolesiow". Na taki argument rzeczywiscie, brak mi odpowiedzi.

2."Zbaczanie z tematow slowianskich".

Hmm... jak widzicie, prawie nie zakladam watkow. Wiele watkow, jak zauwazyl
          Sztylet, ma tak maly zwiazek z tematyka slowianska, ze nie powinny sie
          znajdowac na tym forum. Ale znow wszystko na Marie...

3."Brak wartosci merytorycznej".

Jak juz wielokrotnie pisalam, zajrzalam na to forum po to, zeby dowiedziec sie
          czegos na temat kultury narodow slowianskich.
          Tymczasem zamiast "wartosci merytorycznych", znalazlam mase przeroznych bledow
          merytorycznych, ktorych sie "czepialam". Bledow takich jak twierdzenie, ze
          Schröder obiecal wyborcom Ziemie Zachodnie, czy ze Hitler wygral wybory itp.

4. "Lewacka propaganda", "lewacka manipulatorka".

Czy nie jest to forum dyskusyjne otwarte dla wszystkich?
          Czy ma to byc jedynie kolko adoracyjne gdzie kryterium przyjecia jest nienawisc
          do EU,"Franko-Niemiec", uwielbienie USA i marzenia o utopijnej Jagiellonii?
          Jezeli tak, to trzeba bylo wczesniej powiedziec...

5. "Pyskowki"

Czy moglibyscie zdefiniowac ten termin? Czy moje "czepianie sie" to pyskowka, a
          Wasze "uprzejmosci" pod moim adresem to nie pyskowka?
          • sztylet69 Re: Apel o FAIR PLAY-do Marii 12.01.04, 10:28
            No widzisz? Twoj post wskazuje na to,ze caly czas przeinaczasz wypowiedzi innych
            (a moze naprawde ich nie rozumiesz?)...

1.zamknac arumentem-ale ja juz ci pisalem,ze ty nie polemizujesz argumentami i
            takie przerzucanie sie wycinkami moze trwac tygodniami, jalowe. Ty nie dajesz
            normalnych argumentow,tylko takie kounistyczne na poziomie "a u was bija
            murzynow!" (jak to wymyslal Urban)..

2. nie zarzuca ci sie zbaczania z watkow slowianskich,juz nie rob z siebie
            meczennicy, To ogolna uwaga, do wszystkich. Po co mi "wojna w Iraku"? Od tego
            jest forum "Spoleczenstwo" albo "Aktualnosci"

3.I nawzajem, popelniasz mase bledow tyle ze tego nie przyjmujesz.

4.Wiesz, tutaj generalnie sa slowianofile (w jakims tam stopniu),i mamy
            swiadomosc ze to dzieki ustrojom lewicowym (wszelkie socjalizmy-od narodowego
            poczynajac,skonczywszy na realnym; komunizm itp) Slowianszczyzna zostala
            cofnieta do XIX w. No tak sie sklada,ze historycznie i poprzez aktualne
            imperialne zakusy, najwiecej obrywamy od niemiec, francy. Trudno, nic na to nie
            proadzimy, zawsze w historii oni nas zdradzali, Niemcy niszczyli ten kraj i
            narod kiedy tylko mieli okazje. Ludzie kojarza wolnsc z USA, to nic osobistego
            ze nienawidzimy Niemcy czy Francje. Niedaleko od mojej chaty jest park Wilsona;
            bo ludzie pamietaja ze Polska powstala dzieki 14 punktowi Wilsona i tyle.
            • maria421 Re: Apel o FAIR PLAY-do Marii 12.01.04, 11:26
              Przeinaczam? Przeciez nawet w calosci cytuje.

ad.1) na tym forum jest mase osob poslugujacych sie frazesami gorszymi niz
              " a u was bija murzynow". To forum funkcjonuje glownie na zasadzie propagandy
              antyeuropejskiej i nienawisci do "Franko- Niemiec" , gdzie mozna przeczytac
              perelki takie jak "bizantyjskie Niemcy" czy "jezyk angielski to wspolczesna
              lacina" i skad mozna sie dowiedziec, ze cala kultura francuska jest funta
              klakow nie warta.

ad.3) Jezeli popelniam bledy, to macie pelne prawo mi je wskazac,
              zakwestionowac, poprawic.
              Prosze Cie, wskaz mi moje merytoryczne bledy, bede wdzieczna za nauke.

ad.4) Zdaje sobie sprawe ze z moimi proeuropejskimi pogladami nie bardzo pasuje
              do tutejszego towarzystwa.

Co wiec ja tu robie? Ano walcze ze schematem "EU bee- USA cacy" , z nienawiscia
              objawiajaca sie zapalem Ignoranta do zrzucania napalmu na niemieckie miasta czy
              odebrania im Polabia jak tez z falszem jak np.ten ze Schröder obiecywal swym
              wyborcom polskie Ziemie Zachodnie.
              O krzywdach doznanych od Niemcow pamietam. Wilsona zaslugi dla Polski rowniez.
              Ale ja zyje w Roku Panskim 2004.
              • sztylet69 Re: Apel o FAIR PLAY-do Marii 12.01.04, 18:39
                maria421 napisała:

> Przeinaczam? Przeciez nawet w calosci cytuje.
                >
                > ad.1) na tym forum jest mase osob poslugujacych sie frazesami gorszymi niz
                > " a u was bija murzynow". To forum funkcjonuje glownie na zasadzie propagandy
                > antyeuropejskiej i nienawisci do "Franko- Niemiec" , gdzie mozna przeczytac
                > perelki takie jak "bizantyjskie Niemcy" czy "jezyk angielski to wspolczesna
                > lacina" i skad mozna sie dowiedziec, ze cala kultura francuska jest funta
                > klakow nie warta.

Mi tez sie nie podoba polityka, dlatego pisalem Ignorantowi,zeby nie ciagnac
                tematow o UE bo i tak nikt nikogo nie przekona. A jest forum "unia europejska" i
                tam sie, kurde, wyzywac!
                P.S to o "angielskim-wspolczesnej lacinie" pojawia sie bardzo czesto w
                pubicystyce, i to bez zgryzliwosci.Ot, jezyk ktorym dogadasz sie prawie wszedzie.

>
                > ad.3) Jezeli popelniam bledy, to macie pelne prawo mi je wskazac,
                > zakwestionowac, poprawic.
                > Prosze Cie, wskaz mi moje merytoryczne bledy, bede wdzieczna za nauke.
                Nie czas na nauke, he he...

>
                > ad.4) Zdaje sobie sprawe ze z moimi proeuropejskimi pogladami nie bardzo pasuje
                >
                > do tutejszego towarzystwa.
                Ludzie maja tutaj rozne poglady.

> Co wiec ja tu robie? Ano walcze ze schematem "EU bee- USA cacy" , z nienawiscia
                >
                > objawiajaca sie zapalem Ignoranta do zrzucania napalmu na niemieckie miasta czy
                >
                > odebrania im Polabia jak tez z falszem jak np.ten ze Schröder obiecywal swym
                > wyborcom polskie Ziemie Zachodnie.
                > O krzywdach doznanych od Niemcow pamietam. Wilsona zaslugi dla Polski rowniez.
                > Ale ja zyje w Roku Panskim 2004.

Tylko ze to my w Polsce (tzn forumowicze) jestesmy mniejszoscia,i to my
                wylamujemy sie ze stereotypu ze UE, na czele z Franca i Niemcami, to dopiero nam
                zapewni dobrobyt. A jak mamy rok panski 2004 to nie wspominaj mi wiecej, prosze,
                o amerykanskim niewolnictwie bo pojade do (europejskiej) Rygi...smile
                • maria421 Re: Apel o FAIR PLAY-do Marii 12.01.04, 19:39
                  sztylet69 napisał:

> Mi tez sie nie podoba polityka, dlatego pisalem Ignorantowi,zeby nie ciagnac
                  > tematow o UE bo i tak nikt nikogo nie przekona. A jest forum "unia
                  europejska"
                  > i
                  > tam sie, kurde, wyzywac!

Zgadzam sie z Toba w 100%. Juz po raz drugi, zreszta..))

> P.S to o "angielskim-wspolczesnej lacinie" pojawia sie bardzo czesto w
                  > pubicystyce, i to bez zgryzliwosci.Ot, jezyk ktorym dogadasz sie prawie
                  wszedzi
                  > e.

I jest to fatalne okreslenie, gdyz z filologicznego punktu widzenia wspolczesna
                  lacina to jezyk wloski.

> > ad.3) Jezeli popelniam bledy, to macie pelne prawo mi je wskazac,
                  > > zakwestionowac, poprawic.
                  > > Prosze Cie, wskaz mi moje merytoryczne bledy, bede wdzieczna za nauke.
                  > Nie czas na nauke, he he...

Ponoc na nauke nigdy nie jest za pozno..))

> Tylko ze to my w Polsce (tzn forumowicze) jestesmy mniejszoscia,i to my
                  > wylamujemy sie ze stereotypu ze UE, na czele z Franca i Niemcami, to dopiero
                  na
                  > m
                  > zapewni dobrobyt. A jak mamy rok panski 2004 to nie wspominaj mi wiecej,
                  prosze
                  > ,
                  > o amerykanskim niewolnictwie bo pojade do (europejskiej) Rygi...smile

1:0 dla Ciebie!
                  • sztylet69 Re: Apel o FAIR PLAY-do Marii 12.01.04, 21:21

> > P.S to o "angielskim-wspolczesnej lacinie" pojawia sie bardzo czesto w
                    > > pubicystyce, i to bez zgryzliwosci.Ot, jezyk ktorym dogadasz sie prawie
                    > wszedzi
                    > > e.
                    >
                    > I jest to fatalne okreslenie, gdyz z filologicznego punktu widzenia wspolczesna
                    >
                    > lacina to jezyk wloski.

Sadze,ze tu chodzi nie o powinowactwo linwistyczne (bo jednak laciny najblizej
                    jest wloski,jak slusznie zauwazasz, i w ogole jezyki romanskie)-ale chodzi o
                    pozycje jezyka, jako medium. No,ze kiedys ludzie wyksztalceni dogadywali sie po
                    lacinie a tera po angielsku. Choc wiemy,ze hiszpanski depcze angolom po
                    pietach.. Np w Polsce bardzo modne stalo sie studiowanie jezykow takich jak
                    wloski, japonski, hiszpanski, portugalski. Wiele osob podkresla,ze uczy sie tych
                    jezykow dla przyjemnosci i jako hobby.
                    pozdrawiam
                    • borebitsy Re: Apel o FAIR PLAY 13.01.04, 08:53
                      sztylet69 napisał:

>
                      > > > P.S to o "angielskim-wspolczesnej lacinie" pojawia sie bardzo czesto
                      > w
                      > > > pubicystyce, i to bez zgryzliwosci.Ot, jezyk ktorym dogadasz sie praw
                      > ie
                      > > wszedzi
                      > > > e.
                      > >
                      > > I jest to fatalne okreslenie, gdyz z filologicznego punktu widzenia wspolc
                      > zesna
                      > >
                      > > lacina to jezyk wloski.
                      >
                      > Sadze,ze tu chodzi nie o powinowactwo linwistyczne (bo jednak laciny najblizej
                      > jest wloski,jak slusznie zauwazasz, i w ogole jezyki romanskie)-ale chodzi o
                      > pozycje jezyka, jako medium. No,ze kiedys ludzie wyksztalceni dogadywali sie
                      po
                      > lacinie a tera po angielsku.

toteż nie jest całkiem prawdziwe i patrzysz z punktu widzenia śródzimnomorskiej
                      ostrygi. Zresztą nawet mięcczaki na ucztach w akwenu okolicy częściej grekę w
                      ustach spotykały kiedy się małż języki z ludzkimi mieszały.

A byli to wielcekształceni ludowie kształt liter byłkrągły soczysty prawdą.
                      Nie ? sam powiedz.

> Choc wiemy,ze hiszpanski depcze angolom po
                      > pietach.. Np w Polsce bardzo modne stalo sie studiowanie jezykow takich jak
                      > wloski, japonski, hiszpanski, portugalski. Wiele osob podkresla,ze uczy sie
                      tych jezykow dla przyjemnosci i jako hobby.

Współczuję tym co uczą się bez przyjemności i z przymusu.
                      Ja zawsze pasje wkładałem w poznanie.
              • borebitsy Re: Apel o FAIR PLAY - do mnipulatorów 13.01.04, 08:40
                maria421 napisała:

> Przeinaczam? Przeciez nawet w calosci cytuje.
                >
                > ad.1) na tym forum jest mase osob poslugujacych sie frazesami gorszymi niz
                > " a u was bija murzynow". To forum funkcjonuje glownie na zasadzie propagandy
                > antyeuropejskiej i nienawisci do "Franko- Niemiec" , gdzie mozna przeczytac
                > perelki takie jak "bizantyjskie Niemcy" czy "jezyk angielski to wspolczesna
                > lacina" i skad mozna sie dowiedziec, ze cala kultura francuska jest funta
                > klakow nie warta.

Owszem takie odnoszę wrażenie że jest to cel
                ignoranta, alexa4
                a także tunależą aczkolwiek mniejpewnie sztylet, pawilikot, eliot, a także
                cała masa jętek jednodniówek co podkoczą zajęczą i zdychają jak to jętki które
                a tak im przyroda zdarzyła żyją tylko jeden dzień .
                Sądzę że te efemerydy to owi plugawcy co do haniebnej kreciej roboty ukradli
                słowo sława.

> ad.3) Jezeli popelniam bledy, to macie pelne prawo mi je wskazac,
                > zakwestionowac, poprawic.
                > Prosze Cie, wskaz mi moje merytoryczne bledy, bede wdzieczna za nauke.

Manipulator Marysiu nigdy nie używa argumentacji. Manipulator działa
                OPINIOTWÓRCZO by forumować zasrana ELITA poskręcaną jak jelita wadliwą logiką i
                korupcją psyhiczno historycznych zakłamań.
                Nie licz na merytoryczną dyskusję lub chwile zadumy u tych co mówzgiim zjadła
                neokonserwatywna medialność.

>
                > ad.4) Zdaje sobie sprawe ze z moimi proeuropejskimi pogladami nie bardzo
                pasuje

Mi nie przeszkadzasz, możesz być!
                A przedbiłogłową zawsze składam pokłon.

> do tutejszego towarzystwa.

ja bymzauważył dwie armie
                Biłych jaznych słowan, co cenią prawdę, argumenty, dyskusje, a róznice są dla
                nich aspiracją lepszego poznania.

Czarnych ciemnych ...(wystarczy ? smile

> Co wiec ja tu robie? Ano walcze ze schematem "EU bee- USA cacy" , z
                nienawiscia

I niech twój żar niezagśnie.

> objawiajaca sie zapalem Ignoranta do zrzucania napalmu na niemieckie miasta
                czy odebrania im Polabia jak tez z falszem jak np.ten ze Schröder obiecywal
                swym wyborcom polskie Ziemie Zachodnie.

Już Rzyminie mówili na takich "qui penis aqua turbit"
                chcą łapać ryby w mętnejwodzie rbaki znad morza martwego.

> O krzywdach doznanych od Niemcow pamietam. Wilsona zaslugi dla Polski rowniez.
                > Ale ja zyje w Roku Panskim 2004.

I chrońmy a brońmy pamięć.
    • alex.4 Re: apel do Ignoranta-co inni sadza o tym? 12.01.04, 15:43
      jestem za. Głosy różnych oszołomów słowianofilów bedących rosyjskimi
      patriotami, którzy zamist szarych komórek mają wodę są nie do zniesienia...
      Pozdr
      • maria421 Jeszcze jeden apel do Ignoranta 12.01.04, 17:30
        O zaniechanie watkow sadystyczno- nienawistnych takich jak rozwazania co by
        bylo, gdybysmy Niemcow nie "wyprosili".
        Ten temat mozna bylo podac do dyskusji bez publikowania sadystycznych fantazji
        o odbieraniu dzieci, posylaniu opornych polonizacji Niemcow do najciezszych
        prac w kamieniolomach itp. itd.
        • ignorant11 Re: Jeszcze jeden apel do Ignoranta 15.01.04, 16:14
          maria421 napisała:

> O zaniechanie watkow sadystyczno- nienawistnych takich jak rozwazania co by
          > bylo, gdybysmy Niemcow nie "wyprosili".
          > Ten temat mozna bylo podac do dyskusji bez publikowania sadystycznych fantazji
          > o odbieraniu dzieci, posylaniu opornych polonizacji Niemcow do najciezszych
          > prac w kamieniolomach itp. itd.
      • sztylet69 Re: apel do Ignoranta-co inni sadza o tym? 12.01.04, 18:42
        alex.4 napisał:

> jestem za. Głosy różnych oszołomów słowianofilów bedących rosyjskimi
        > patriotami, którzy zamist szarych komórek mają wodę są nie do zniesienia...
        > Pozdr
        POPIERAM!!! OSZOLOMY DO MOSKWY!! WASZEJ PROPAGANDY TUTAJ NIELZIA!!!
    • gesiek1 Re: apel do Ignoranta-co inni sadza o tym? 12.01.04, 20:25
      Bardzo dobry pomysł !!!
    • osse Re: apel do Ignoranta-co inni sadza o tym? 15.01.04, 16:35
      ja jestem za.
      Po co Bush na Forum Słowiańskim?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka