lablafox 04.04.04, 10:31 zdjęć łanów tulipanowych z Holandii, właściwie to bardzo o nie proszę. Obiecuje sobie właśnie w takim czasie odwiedzić Holandie- i kiedyś to zrobię. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marialudwika Re: Zyczę sobie drogie Holenderki 04.04.04, 10:49 Planuje odwiedzic Keukenhof i jego cuda,ale musi sie ocieplic. Dwa tygodnie temu widzialam z okien samochodu pola tulipanowe i narcyzowe.One najladniej wygladaja z gory.POzdro ml Odpowiedz Link
lablafox Re: Zyczę sobie drogie Holenderki 04.04.04, 10:58 To musiałabym nauczyc mój samochód latać. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zyczę sobie drogie Holenderki 04.04.04, 10:59 www.irene-wien.at/tulpen/tulpen.htm Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zyczę sobie drogie Holenderki 04.04.04, 11:01 Chwilowo takie tulipanki!!POzdro ml Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zyczę sobie drogie Holenderki 04.04.04, 11:05 community.webshots.com/album/72343489UmqWHn Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zyczę sobie drogie Holenderki 04.04.04, 11:06 Powyzej pola tulipanowe Lx,by Twoj samochod nie musial uczyc sie latac))).POzdro ml Odpowiedz Link
bepeef Re: Zyczę sobie drogie Holenderki 04.04.04, 11:14 Te pola tulipanowe wyglądają rewelacyjnie ) W Polsce w Lubelskiem widać z okien pociągu podobne "łany" róż (ale nieco mniejsze Odpowiedz Link
puz Re: Zyczę sobie drogie Holenderki 04.04.04, 17:20 Patrzę na te wszystkie zdjęcia i nie mogę się oderwać... Odpowiedz Link
verbena1 Re: Zyczę sobie drogie Holenderki 04.04.04, 20:29 Skad ja ci ,dobra kobieto wezme tulipanow. Sama jeszcze nie widzialam ani jednego w naturze. Nie wierz w ta propagande,to nie jest tak, ze cala Holandia tonie w tulipanach. Powiem prawde, jest zimno, wieje paskudnie a na jutro zapowiadaja deszcz i grad. Tulipany w moim ogrodku to dwa listki i malutki paczek. Jesli w tym zimnie cos zakwitnie ,Ty pierwsza to zobaczysz. Nie chce juz nic wiecej slyszec o holenderskich tulipanach! Wiesz jak widza niektorzy Holendrzy Polske? Wielka wies, z wozami konnymi ,walacymi sie chalupami i zubry na ulicach. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zyczę sobie drogie Holenderki 04.04.04, 20:32 Przepraszam,ale musze sie "oburzyc" bo w A-damie kwitna tulipany!!!!I kolo Lisse i t.d.Widzialam OSOBISCIE pola tulipanowe 2 tygodnie temu!!!A pogoda jest nieszczegolna,niestety bo wieje paskudnie.POzdro ml Odpowiedz Link
verbena1 Re: Zyczę sobie drogie Holenderki 04.04.04, 20:59 No tak, ja taka nie kumata bo z prowincji, u nas tylko ziemniaki i kukurydza na polach. Ta Holandia taka wielka ,byc moze u nas juz inny klimat, ale ja naprawde nie widzialam w tym roku zadnego rozwinietego tulipana. Bede musiala kiedys wybrac sie na te slynne pola tulipanowe i wtedy przestane zrzedzic. Pozdrawiam ...... Holenderka wschodnia Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zyczę sobie drogie Holenderki 04.04.04, 21:07 We wschodniej Holandii jest zawsze chlodniej,mieszkalam kilka lat w Almelo wiec Ciebie rozumiem.POzdro ml Odpowiedz Link
bepeef Re: Zyczę sobie drogie Holenderki 04.04.04, 21:11 verbena1 napisała: > Wiesz jak widza niektorzy Holendrzy Polske? > Wielka wies, z wozami konnymi ,walacymi sie chalupami i zubry na ulicach. To i tak dobrze, że żubry, a nie białe niedźwiedzie Odpowiedz Link
puz Re: Zyczę sobie drogie Holenderki 05.04.04, 08:01 verbena1 napisała: > Wiesz jak widza niektorzy Holendrzy Polske? > Wielka wies, z wozami konnymi ,walacymi sie chalupami i zubry na ulicach. Niektórzy Polacy widzą Holandie podobnie, tylko zamiast żubrów zwykłe krowy są dla nich symbolem tego kraju. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zyczę sobie drogie Holenderki 05.04.04, 10:35 Puz,zauwaz,ze Verbena napisala "niektorzy" Holendrzy.Wiekszosc widzi Polske inaczej,zwlaszcza tych,ktorzy do Polski jezdza na wspaniale wakacje.Wielu zna nasza historie,nie uogolniajmy wiec.POzdro ml Odpowiedz Link
verbena1 Re: Zyczę sobie drogie Holenderki 05.04.04, 13:54 Wracam jeszcze do tych "niektorych Holendrow",ktorzy maja dziwaczne wyobrazenie o Polsce. Pomyslalam sobie ,ze jest w tym widzeniu duza zasluga telewizji,ktora tak wlasnie pokazuje Polske. Ostatnio,z okazji wejscia do unii ,pokazywane sa reportaze o bylych panstwach komunistycznych. Znow te wozy drabiniaste ,biedna wies, rozwalone chalupy. Tendencyjnie i jednostronnie. Zlosci mnie to ,ze przecietny widz nie zobaczy nigdy prawdziwej Polski. Jedynie ci ktorzy odwiedzaja nasz kraj widza rzeczywistosc i chwala zmiany na lepsze. Ml - moje tulipany wreszcie sie rozwijaja! Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zyczę sobie drogie Holenderki 05.04.04, 14:09 Mnie tez takie reportaze okropnie wkurzaja!!!!!Co za brak obiektywizmu,ciekawe jak oni by "spiewali" jak w Polsce o Holandii mowiono by tylko w kontekscie pedofili,narkomanow i t.p.Wiem,ze nasz kraj ma te czy inne minusy,ale NIE MOGE zniesc jak ktos "obcy" go krytykuje!!!!POzdrowki,ciesze sie,ze tulipny kwitna. ml P.S.Czy wiesz,ze mozna dzwonic do Polski za 1 cent/min?????Jak chcesz to podam Ci za niebawem nr. Odpowiedz Link
verbena1 Re: Zyczę sobie drogie Holenderki 05.04.04, 14:12 Ml, znam ten numer, poczta pantoflowa dobrze dziala, dziekuje za pamiec. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zyczę sobie drogie Holenderki POST SCRIPTUM 05.04.04, 14:13 Dzwoni sie poprzez 09000-1923.Wiadomosc jest z forum H-P.Pozdro ml Odpowiedz Link
lablafox Moje drogir Polki Holenderskie 06.04.04, 20:55 Bardzo dziekuję za pola tulipanowe, są zdjecia , muszą być i pola ,może w maju , ale są. Spokojnie , co się tak denerwujecie? Nie ma o co . Pozdrawiam po 3 dniach nieobecności , stęskniona bardzo. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Moje drogir Polki Holenderskie 06.04.04, 20:58 Lx,pola juz sa,nie wiem jak to mozliwe skoro jest tak zimno?POzdro ml P.S. A czemu Ciebie nie bylo tak dlugo??? Odpowiedz Link
marialudwika Re: Holandia 20.04.04, 19:53 O fajnie,ze wkleilas link Lx,chcialam to zrobic,ale nie moglam znalezc watku.POzdro ml Odpowiedz Link
lablafox Re: Holandia 20.04.04, 19:58 Swietne muzeum .Polecam wszystkim odwiedzającym Holandię. przewodnik.onet.pl/1138,1824,1156341,1156343,artykul.html Odpowiedz Link
ertes Re: Zyczę sobie drogie Holenderki 20.04.04, 20:14 W ramach zakopania topora wojennego wysylam Ci email ze zdjeciem makow Odpowiedz Link
lablafox Maki 20.04.04, 20:38 Dziękuję, że zakopałeś topór wojenny. Dziękuję za maki. Ja nawet nie zdążyłam go wykopać.Nie mam więc co zakopywać. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Link polsko-holenderski 25.04.04, 12:04 www.polonia.nl/STEP/more.html Odpowiedz Link
marialudwika Verbeno!!! 19.05.04, 21:07 W niedziele 23 ma byc na N3 90 min. program o Polsce!!! ml Odpowiedz Link
marialudwika Re: Verbeno!!! 19.05.04, 21:08 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14632&w=12744728 Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Verbeno!!! 19.05.04, 21:22 To może wreszcie Holendrzy wyprostują swój obraz Polski Odpowiedz Link
marialudwika Re: Verbeno!!! 20.05.04, 00:32 Mam nadzieje,ma to byc program na poziomie!!1Opisze wrazenia."Moi" Holendrzy darza Polske wielkim szacunkiem,znaja jej historie i imponuje im ona!!! ml Odpowiedz Link
verbena1 Re: do Ml 20.05.04, 00:37 Ml, dziekuje za informacje. Obejrze napewno, ciekawa jestem co tym razem pokaza. Odpowiedz Link
lablafox Najładniejsze holenderskie miasto 23.12.04, 11:40 Najładniejsze holenderskie miasto Maastricht zostało uznane za najlepsze miasto w Holandii. Burmistrza Maastricht wybrano najlepszym burmistrzem w kraju. R E K L A M A czytaj dalej W wyborach startowało 60 miast i gmin z całej Holandii. Ich mieszkańcy musieli ocenić w ankiecie sposób zarządzania gminą i pracę samego burmistrza. Burmistrz Maastricht Gerd Leers komentując wynik podkreślił, że zawsze uważał, iż stolica Limburgii jest najładniejszym holenderskim miastem. Tuż za Maastricht uplasowały się takie miasta jak: Amstelveen, Groningen i Haarlem. Groningen dodatkowo zostało uznane najbezpieczniejszym miastem Holandii. Wybory zorganizowało kilka programów holenderskiej telewizji publicznej NOS. Przejeżdżałam przez nie , jadąc do Belgii. Owszem , było ładne, ale czy najładniejsze? Co o tym sądzicie drogie Holenderki? Odpowiedz Link
dutchman Re: Najładniejsze holenderskie miasto 23.12.04, 11:53 Maastricht jest ladnie polozony i to dodaje mu uroku. Mnie natomiast troche bawi to, ze Amstelveen uwaza sie za miasto ( nie obrazajaz jego mieszkancow ). dutchman ( jeszcze nie holenderka ale kiedys kto wie Odpowiedz Link