bbetka 04.01.14, 13:22 Serdecznie zapraszamy wszystkie żyjątka małe i duże, własne, cudze i całkiem luźnosobie (zam) żyjące Polecam zdjęcia latających w ogrodzie Luizy w końcówce poprzedniego zwierzątkowa! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bbetka Hrabia musi być pierwszy! 04.01.14, 13:26 Hrabia oczywiście musi być pierwszy, bo inaczej jego hrabiowski ogon mógłby opaść zbyt nisko No i co z tego, że zajmuję cały fotel? Nie masz innego?! I wcale nie śpię, jakby co...czuwam...aż mi się wąs podwinął Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Hrabia musi być pierwszy! 05.01.14, 19:13 Oczywiscie, w konco nalezy mu sie jak psu zupa Cudoniewido ten Hrabia. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Tymczasem u nas 05.01.14, 19:22 Czy pan moglby oddac mi moje miejsce? Nie? No to poczekam az pan w koncu zlituje sie nad biedna suczka Ninka marzy o lataniu A Dzidzia nadal jest malutka dzidzia Odpowiedz Link
mammaja Re: Tymczasem u nas 05.01.14, 22:59 Ale cudne zdjecia i Hrabiego i Federowej manażerii ! Ale ja i tak kocham Burka coraz lepiej sie rozumiemy. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Tymczasem u nas 05.01.14, 23:36 Napewno wszystkie szalenie i szalenczo kochamy nasza zwierzyne, ja uwielbiam moja "Spiaca krolewne" Pandusie amandynke, mimo, ze jest przeciwienstwem kota, ktorego bym kiedykolwiek chciala, kiedy stracilam Pitke bardzo chcialam wziac mlodego kociaka "gender" (pelci obojetnej), ale ktory by sie bawil, nawet psocac, piescil, mialczal slowem zyl, jak na prawdziwego kota przystalo.A co mi sie trafilo? owszem, Pandziamandzia czasem pobawi sie troszke tasiemka, bryknie z salonu w przeciwlegly zakatek mieszkania, ale zeby przyszla sie przytulic? marzenie...pieszczoty traktuje z uprzejma wyzszoscia, zeby wydala cos w rodzaju mialkniecia musi byc okropnie zglodniala.Ale jak patrzy na mnie swoimi topazowymi oczyskami, takim glebokim, przejmujacym do glebi spojrzeniem...to wiem, ze w nim zawarta jest cala jej czulosc, ktora mnie obdarza i gotowa bym sie za nia posiekac (przynajmniej mniej mnie bola skaleczenia przy otwieraniu puszek karmy). Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 06.01.14, 02:24 Bbetko, Hrabia definitywnie zarządza Twoim domem, jak i Fryszard Fedowym zwierzyńcem. Feline, Twoja kocica zachowuje się zupełnie jak królik, może tylko nieco wyżej się wspina Stare, ale jare zdjęcie Rupcia w poszukiwaniu słodyczy (w tym wypadku soku jabłkowego): Luiza-w-Ogrodzie Mówił Kon Fu Tse: Chcesz być szczęśliwy kilka chwil? Upij się. Kilka lat? Ożeń się. Całe życie? Załóż ogród... Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 06.01.14, 09:03 Niesamowite zdjecie Luizo Pierwszy w moim zyciu krolik polporcelanowy!!! Odpowiedz Link
patria5 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 06.01.14, 11:30 fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3573269,2,3,P1030439.html Odpowiedz Link
patria5 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 06.01.14, 11:31 jakoś nie umiem wkleić jak należy... jak to się robi? Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 06.01.14, 15:00 Klikasz w zdjecie ponizej po prawej sa "linki do zdjecia" klikasz, na gorze masz "wklej na forum duze zdjecie" i ponizej link do skopiowania. Kopiujesz, wracasz do postu i wklejasz. Powodzenia A tygrysy piekne Odpowiedz Link
mammaja Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 06.01.14, 21:18 Widać, że ten przed TV to bliski kuzyn mojego Burka Odpowiedz Link
felinecaline Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 06.01.14, 23:09 Takie "burkowate" to chyba najsympatyczniejsze koty, takie "swojskie" - najwiecej ich chyba dawniej bylo w polskiej populacji. Takie najbardziej "chodzace wlasnymi drogami". A to zdjecie przepiekne: kot ma na twarzy wyraz absolutnego blogostanu a jego kuzyn" to uosobienie potegi gatunku . Odpowiedz Link
patria5 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 07.01.14, 08:29 dziękuję bardzo za wskazówki Odpowiedz Link
mammaja Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 07.01.14, 20:27 No i udało się Widze że kolejna kocia mama na forum Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 08.01.14, 11:41 Blekitna Rapsodia [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 08.01.14, 11:43 I masz babo placek, tym razem mi pedzle sie pomieszaly (tlum. doslowne z jezyka bla-bla popularnego powiedzonka) Odpowiedz Link
mammaja Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 08.01.14, 12:36 Ale mają jak w niebie Odpowiedz Link
patria5 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 08.01.14, 13:12 Mój Miszcz też lubi towarzystwo Odpowiedz Link
bbetka Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 08.01.14, 13:16 Takie lustrzane odbitki na tle niebiańskim, tylko kolory kotów się jakoś nie zgadzają Tygrysy Patrii przecudne! A Miszcz w towarzystwie - boski! Królik Luizy - dobrze dopasowany do naczynia Dodam, że Hrabia natychmiast korzysta z wody pozostawionej w szklance/kubku w jego zasięgu, bo przecież dlaczego miałby pić z miski na podłodze??? Rodziny już litościwie nie informuję, że ich napój już został napoczęty Fed - no jak możesz pozwalać na takie psi nękanie!!!! to niedopuszczalne! a Dzidzia jest dzidziowata do schrupania Odpowiedz Link
patria5 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 09.01.14, 08:20 jak już się naumiałam wklejać na forum to proszę - teraz coś z przyrody nieudomowionej, tylko gdzie są sreberka? Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 09.01.14, 08:56 I swietnie Ci idzie A Twoj kot jest najwyrazniej trzecim z miotu Burka Mammajki i mojej Ninki. Trzeci blizniak Bbetko, Dzidzia dostala wczoraj oficjalne imie: Mela Mam wrazenie, ze mojemu Synowi Podstawowemu kompletnie na jej punkcie odbilo Odpowiedz Link
patria5 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 09.01.14, 11:23 Mela ma słodkie spojrzenie... jaka to rasa? Odpowiedz Link
monia.i Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 09.01.14, 10:26 Patria - przecudny )) i w pięknych okolicznościach przyrody Odpowiedz Link
bbetka Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 09.01.14, 12:13 Fed, ale jak to Mela???? Toż to bezwzględnie Dzidziunia jest!!!! Patria - gdzie go upolowałaś?! Świetny jest Odpowiedz Link
patria5 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 09.01.14, 12:47 Świstak został upolowany własnoręcznie w okolicach zapory Moiry w Szwajcarii. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 09.01.14, 13:14 Dzidzia dzidzia, ale kiedys "dojrzeje", bo narazie to rzeczywiscie dzieciaczek - niemowlaczek jest.Ale to spojrzenie pelne melancholii i czarne futerko w pelni uzasadniaja oficjalne imie Mela(nia). Jestem w niej zakochana, fogle mam jakies sklonnosci do psow o tego typu spojrzeniu a juz buldozki to top-topu. Odpowiedz Link
patria5 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 09.01.14, 13:23 tym razem coś na zielono Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 09.01.14, 15:36 No ladnie wchodzisz w temat Patrio Bbetko, Feline ma racje, wolanie doroslym fecetem, doroslego psa w parkowych alejkach: Dzidziu, Dzidziu.... Taki numer mogl przejsc tylko mojej babci ktora do konca zycia tak nazywano Osobiscie glosowalam na Samitke od aksamitki Ale pannie Meli tez dobrze zycze i nie tylko przy niedzieli Odpowiedz Link
patria5 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 10.01.14, 08:56 a tu mamy takie słodziaki szaro-bure-prążkowane www.youtube.com/watch?v=RusErgdcWW4&feature=c4-overview-vl&list=PL8ECF6AC43673A583 Odpowiedz Link
monia.i Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 11.01.14, 00:18 Słodkie To takie "pac pac pac" jakie robił jeden z tych kotków innemu kotku przypomniało mi zabawną chwilę, wiele lat temu. Na Mazurach, w zaprzyjaźnionym ośrodku, w domku, który zajęliśmy razem z przyjaciółmi, mieszkała kocia rodzina. O poranku, który nastąpił nazbyt wcześnie, jako że wieczorem fetowaliśmy przybycie, obudziło mnie dziwne ale miłe uczucie. Leżałam plackiem, oczy zamknięte, powieki prześwietlone porannym słońcem, nie podnosimy ich, bo i po co I po chwili znów to dziwne - takie właśnie "pac pac pac" Otworzyłam jedno oko, nieśmiało - i tuż przy mojej biednej głowie, równie nieśmiało, siedziało szare, pręgowane kocię, z łapką zawieszoną w pół owego "pac", którą klepało mnie po powiece Delikatnie, niczym motyli trzepot, ale czułam chłodne poduszeczki Powiedziałam "O, kotek", kotek zrobił jeszcze jedno "pac" gdzieś w nos i myknął, chłop westchnął "A nie myszka?", Myszka powiedziała:" O, moja głowa" i poszukała wody. Kociątko wychynęło jeszcze raz w trakcie naszego pobytu, ale już bez wcześniejszej poufałości Urocze to było Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 11.01.14, 08:06 Moniu, jakże sympatyczne przebudzenie i urocza historyjka! Założę się, że każdy by sobie życzył takiego budzika... U mnie w ogrodzie przewalają się różne rzeczy, jedne sympatyczne i pożyteczne, inne sympatyczne i szkodliwe, jak ta oto biedrona z 26 kropkami, zjadająca kartoflane liście: Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º>¸¸. Jak gadać z królikami Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 11.01.14, 10:05 To swinia nie biedrona! Ale zdjecie przepiekne, jak i historja Moni Przeurocza! Odpowiedz Link
mammaja Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 11.01.14, 11:12 Bardzo śliczne i kociaki i biedrona ! Odpowiedz Link
patria5 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 12.01.14, 13:00 a propo' historii Moni przypomniała mi się inna moja historia, niestety nie była tak przyjemna chociaż zaczynała się podobnie..... a było to tak: w piękny letni, ciepły słoneczny dzień urzadziliśmy sobie piknik na łące nad rzeką, to nie było kąpielisko z tłumem ludzi, ale prawdziwa wiejska rzeka, wiejska łąka i wiejskie zwierzęta.... ale zwierzęta nie pojawiły sie od razu... a więc słodkie wakacyjne lenistwo, potem kąpiel, potem małe-co-nieco, potem zasnęłam na kocu w słońcu... moje towarzystwo wybrało się na spacer, ale mnie nie budzili... tymczasem nadeszło stado gęsi, które dokumentnie mnie obsrały, cały koc i wszystkie ubrania, które na nim leżały... tak to było Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 12.01.14, 16:49 Oooooo jak slicznie Ja jako osiemnastolatka spedzilam kilka pieknych dni na Costa Brawa. Wtedy od bardzo niedawna uwazalam sie za osobnika plci zenskiej i bardzo staralam sie odpowiedzialnie do tego podejsc. Czyli zachowywalam sie z wyjatkowa godnoscia i nader powsciagliwie. I opalalam sie z tym sztylem w pupie, na slicznym kamieniu, grzalo mnie rowno i sloneczko i poczucie wlasnej powagi. Dopoki bokser niemieckiej rodziny nie postanowil po wyjsciu z wody ogrzac sobie tylka na czyms cieplym. Tym czyms okazalam sie ja i moj brzuch. Przylazl i po prostu na mnie usiadl calym soba. I z jakim obrzydzeniem na mnie pojrzal jak zaprotestowalam! Straszna trauma (dla oboga). To byla chyba moja pierwsza i ostatnie proba potraktowania siebie powaznie Odpowiedz Link
bbetka Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 13.01.14, 12:31 Historie cudne po latach oczywiście Ja mimo lat całych spędzania wakacji na wsi jakoś nie mogę sobie przypomnieć jakiś większych przygód, poza tym że mając lat 10 weszłam za piłką rzuconą przez 5letniego kuzyna, którego miałam pod opieką, do zagrody, gdzie pies łańcuchowy wyrwał mi część nogi wieś była nieskomunikowana i niestelefonizowana więc dziadek na ramie roweru wiózł mnie 10 km do szpitala Odpowiedz Link
bbetka Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 13.01.14, 12:38 Niezła ta woda...ale... ...kawy bym się napił!!!! zwis po sylwestrze... zmęczony... Odpowiedz Link
mammaja Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 14.01.14, 00:20 Hrabia wyraznie zdegustowany Ale pozuje bezbłednie Odpowiedz Link
patria5 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 14.01.14, 08:08 nie wiem co w tym jest ale mój Miszcz też wyraźnie lubi pić wodę z wyższych naczyń , a szczególnie upodobał sobie kubek, w którym trzymam w wodzie świeżą zieloną pietruszkę albo koperek.... podobnie z dzbanka na wodę, takiego bez pokrywki - co niestety skończyło się już kilka razy wywrotką tegoż dzbanka i rozlaniem całej wody... Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 14.01.14, 19:12 Czy Miszcz teskni za swoja Goska? A ja prezenuje studium psa wpisanego w prostokat Odpowiedz Link
malpa-w-czerwonym1 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 14.01.14, 20:18 Pies prostokątowy (to określenie moich dzieci sprzed-dziestu paru lat)! Odpowiedz Link
bbetka Hrabia i kwiaty 27.01.14, 23:08 Hrabia obrażony, że to nie on był głównym obiektem sesji fotograficznej i takie tam hrabiowskie impresje.. Odpowiedz Link
mammaja Re: Hrabia i kwiaty 27.01.14, 23:48 Oba obiekty rownie fascynujące Hrabia pozuje na księcia ! Odpowiedz Link
borasca0107 Re: Hrabia i kwiaty 29.01.14, 14:31 Hrabia jest rozbrajający ) Cudne storczyki. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Hrabia i kwiaty 29.01.14, 20:53 Storczyki sliczne, ale wiesz co ja czuje do Hrabiego. Zreszta nawet kapusta (jadalna, nie ozdobna) sfotografowana w jego poblizu nabierze szlachetnosci orchidei!!!! Odpowiedz Link
mammaja Re: Cmentarny Czarny 14.02.14, 00:03 Niesamowity jest ten kot cmentarny, nie moge oczu od niego oderwać. Mam nadzieję, że ktoś go dokarmia, bo wygląda wspaniale. Odpowiedz Link
bbetka nie tylko Hrabia 20.02.14, 21:02 Jak wszystkim wiadomo Hrabia na cały świat spogląda z wysokości swojej pięknej futrzastej postaci ale i rezydentka ma coś w tym domu do powiedzenia i cóż ten głupek znowu wyprawia??? spokoju trochę mi się chyba należy? no i jest jeszcze Psorek, który jest tak rozpuszczony, że grymasi na wszystkie przysmaki ja chcę już do domu, pleaseeee!!! Odpowiedz Link
fedorczyk4 Krowisia, 25.02.14, 08:54 niestety bardzo sie postarzala. Tylne lapy odmawiaja juz wspolpracy, w przednich zwyrodnieniowe zapalenie stawow. Ale glowa wciaz zielona i pelna sprytu. Wykoncypowala sobie, ze skro jest taka biedna i chora to cos jej sie za to nalezy i ze spokojem zaanektowala nasze lozko Przez 12 lat wlazala na nasze li "dziecince" w sumie ze 4 razy, a od kilku dni zamieszkala. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Krowisia, 25.02.14, 10:06 Ale ma opiekę, jakiej by nigdzie nie zaznała. Wyleguje się jak basza i widać, że jest jej dobrze. Fed, te nasze psiaki to już tacy dożywotni rentierzy Moja sunia skończyła w styczniu właśnie 14 lat i tfu tfu trzyma się dobrze, mimo niedawno przeprowadzonej operacji, której tak się obawiałam. Od dzieciństwa zawsze u mnie był jakiś zwierzak, czasami to była jedna sztuka, dwie a nawet trzy jednocześnie plus kotka i jeszcze żaden nie dożył aż tak sędziwego wieku. Odpowiedz Link
mammaja Re: Krowisia, 25.02.14, 10:17 To typowe dla psiuni, ktora nie czuje sie najlepiej, a na takie błękity sama bym się połozyla Chyba jej pozwalacie na wylegiwanko ? Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Krowisia, 25.02.14, 10:30 Mm, na wszystko jej pozwalamy Masz racje Ew, a suni zycze zeby jak najdluzej byla zdrowa! Odpowiedz Link
bbetka Re: Krowisia, 25.02.14, 17:32 Należy się jej jak nic!!!! Mało tego, że jest nadzwyczaj piękna i rozumna to jeszcze posiada gabaryty, które w pełni popieram Moje widzenie psa jest bowiem takie abym (przy mojej dość mikrej wysokości) mogła z nim pogadać "twarzą w twarz" Odpowiedz Link
dado11 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 25.02.14, 22:38 Od dziś, tej czwórki zgranych czworonogów, została najmłodsza... Dziś musieliśmy pożegnać Mańcię, była z nami 16 lat...(( Odpowiedz Link
felinecaline Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 25.02.14, 22:58 Dado droga, bardzo ci wspolczuje tej straty i przytulam wirtualnie do popiersia razem ze wszystkimi wspolcierpiacymi i pozostaloscia "sfory". Odpowiedz Link
monia.i Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 25.02.14, 23:16 Dado, strasznie mi przykro, mogę tylko domyślać się, jak bardzo Ci ciężko Ściskam mocno Odpowiedz Link
monia.i Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 25.02.14, 23:19 Ta buźka bez sensu jest uśmiechnięta, zapomniałam, że ona taka wychodzi. A oczy się szklą i serce boli. Ciężko jest, gdy odchodzą Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 26.02.14, 07:34 Bardzo ciezko. Trzymaj sie Kuzynko Odpowiedz Link
mammaja Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 26.02.14, 07:35 Dado, pamietam twoje pierwsz na forum zdjecia Mańci - była " z nami" od początku forum. Smutno i żal. I dlatego nie biorę już pieska, chociaż corka ciagle mi cos proponuje.... Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 26.02.14, 16:08 Pamiętam tę sympatyczną gromadkę. Odpowiedz Link
malpa-w-czerwonym1 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 26.02.14, 16:58 Dado, tak mi smutno! Każdy, kto to przeżył - wie co czujesz... Odpowiedz Link
dado11 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 26.02.14, 21:30 Oj smutno... dziękuję wam za dobre słowo... Odpowiedz Link
bbetka Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 26.02.14, 23:33 Dado, przytulam Cię mocno.... Odpowiedz Link
kan_z_oz Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 01.03.14, 11:32 Nie wiem czy to wypada zamiescic zdjecia zwierzyny, ktora juz 'zeszla'? Zycie psie jest jest krotkie i wcale nie jest 'psie'. Psie to chyba ma gatunek 'homo sapiens' w niektorych krajach. Moj pies mial krolewskie. A wlasciwie ksiezniczki, bo to byla suczka. Nie lubila zimna, wiec byly rozne kubraczki zimowe po domu (w Australii)sic Nie lubila wody, wiec nalezalo ja wepchnac do lazienki, sunac po podlodze... Swoja obsesje wodna wyrazala tym, ze miala zwyczaj przebiegac przez mokra trawe i tylko stapac po chodniku. Jako sharpej miala alergie na wszystko, wlaczajac mrowki. Po kapieli nalezalo wiec ja smarowac roznymi organicznymi srodki, co przyjmowala tak; Lubila tez drapac sie na dywanie, w rezultacie czego byla zmiana z bialego, zielonego i na koniec zadnego. Spala w codziennie na koniec zmienianej poscieli - tej samej, ktora przywiozlam do AU z PL i nigdy nie majac odpowiedniego rozmiaru kolder nie bylam w stanie wykorzystac. Na zdjeciu spi wiec w w zestawie dzieciecym naszego syna...haha No wiec musielismy uspic pare lat temu. Napisze krotko o tym bo jakkolwiek bylo to smutne to bylo tez pozytywne. Weterynarza nienawidziala. Opierala sie wejsciu jeszcze mocniej niz to zdjecie przed kapiela. Gdy pochechalismy ja uspic, byl to pierwszy raz gdy weszla bez oporu i szczesliwa. Zwierz zna swoj czas odejscia wiec chyba. Nie zeby nam to jakos ulatwilo. Tylko uzmyslowilo, ze zwierz domowy majacy dobry zywot zasluguje na zjazd gdy przychodzi czas. Domownicy sie tylko musza jakos pozbierac oraz wykaraskac ze straty. Pa Kan Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 01.03.14, 14:28 Jasne, ze wypada kanie. W koncu one sa ciagle z nami. Piekna byla. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 01.03.14, 14:29 Przepraszam za "k" mialo byc Kanie! Odpowiedz Link
mammaja Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 01.03.14, 21:28 Nasz dwa kolejne psy, ktore musielismy uspić uspiały w domu, prawie na kolanach. Tak nas nauczył nasz wet, ktory rozumiał tę trudność rozstania dla nas. A sunia nieswykle urocza i ciesze sie że moglam ja poznac ! Odpowiedz Link
wolfbreslau Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 13.03.14, 12:06 bbetka napisała: > Serdecznie zapraszamy wszystkie żyjątka małe i duże, własne, cudze i całkiem lu > źnosobie (zam) żyjące > Polecam zdjęcia latających w ogrodzie Luizy w końcówce poprzedniego zwierzątkow > a! dzien dobry. witam sie jako nowy. i jako posiadacz jamniczki z odzysku . wieksze psy tez preferuje.. pozdrawiam i rozejrze sie tutaj co i jak jesli pozwolicie hey Odpowiedz Link
mammaja Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 13.03.14, 22:26 Witaj Milośnicy wszelkiej zwierzyny mile widziani, może wrzucisz jakieś fotki Jamniczki ? Odpowiedz Link
wolfbreslau Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 14.03.14, 06:44 mammaja napisała: > Witaj Milośnicy wszelkiej zwierzyny mile widziani, może wrzucisz jakieś fotk > i Jamniczki ? dopiero teraz sie zorientowałem, ze tutaj przebywaja chyba same kobiety to zdaje sie, nie dla mnie miejsce. co do fotek: owszem, mogłbym, tylko jeszcze nie umiem. zobacze jak mi pójdzie nauka Odpowiedz Link
wolfbreslau Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 14.03.14, 07:16 " border="0" alt="https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1431583860417112&set=a.1431583850417113.1073741827.100006965350378&type=3&theater"> Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 14.03.14, 07:29 Wolf, masz na myśli to? Cudności, lubie takie podpalane... Luiza-w-Ogrodzie Pour vivre heureux vivons cachés - By żyć szczęśliwie, żyjmy w ukryciu. Odpowiedz Link
mammaja Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 14.03.14, 08:29 Jest urocza A panowie tez tu bywają, tylko rzadziej . Tym bardziej są cenni ! Odpowiedz Link
wolfbreslau Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 14.03.14, 08:53 luiza-w-ogrodzie napisała: > Wolf, masz na myśli to? jak to wkleiłaś? za stary widac jestem by sie uczyc , tego. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 14.03.14, 09:42 Sliczna jest !!!! Odpowiedz Link
wolfbreslau Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 14.03.14, 10:10 ale jak widac po jej minie ....zarozumiała indywidualistka i za to ją lubie. choć znamy sie 3 miesiące dopiero . Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 14.03.14, 11:05 Nie ma to jak jamniki i ich chrakterki A skad sie u Ciebie wziela? Napisales, ze "z odzysku". Odpowiedz Link
wolfbreslau Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 14.03.14, 11:15 podrzucił ją były mąż mojej aktualnej przyjaciólki....nam, a raczej mnie bo tylko ja lubie zwierzeta....czyli Luśka ma farta Odpowiedz Link
monia.i Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 14.03.14, 22:18 Mam nadzieję, że będzie miała tego farta na dłużej Urocza Odpowiedz Link
mammaja Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 15.03.14, 11:52 A dzisiaj pogoda taka parszywa, że nawet Burek zaprzestala marcowych wycieczek i spi slodko na swojej naokiennej poduszce. Odpowiedz Link
monia.i Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 15.03.14, 13:40 Mammaju - prześliczne zdjęcie Takie spokojne, a Burek cudowny Odpowiedz Link
monia.i Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 15.03.14, 13:48 Niemal widać, jak mu drgają wąsiki i ruszają się boczki, w rytm oddechu Fantastyczne - takie do wydrukowania i oprawienia Odpowiedz Link
jan.kran Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 15.03.14, 16:17 Burek to dziewczynka? Alez ten kot urósł i wypiękniał Odpowiedz Link
goskaa.l Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 15.03.14, 22:28 Luśka widać że pies z charakterem, jak wszystkie jamniki. Dobrze trafiła, a to dla psa bardzo ważne. Mój poprzedni pies wabił się Burek, więc mi to imię do kota nie pasuje. Ale ładny burasek z niego jest. Może jutro znajdę czas na wrzucenie zdjęcia mojej skundlonej jamniczki (mama była rasowa) pod kołderką. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 15.03.14, 22:45 To co ja mam powiedziec Goska, skoro moja tesciowa ma na imie Nina i moja kotka tez koniec koncow zostala Ninka? W kazdym razie tesciowa sie nie obrazila Odpowiedz Link
mammaja Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 16.03.14, 06:28 Gosiu, nawet przysłowie mowi, że nie jednemu psu Burek Ale on lazil za mną jak piesek, kiedy byl maly Moniu, dzięki za miłe slowa. cieszę się że ci sie podobala fotka ! Fedorczyk, ja bym tak nie ryzykowala z ta Ninką, ale widocznie tesciowa ma dosyć poczucia humoru. A może nic jej nie pozostaje jak robic dobrą minę ? Kranie Burek jest chłopczykiem SIostra poszla w dobre ręce. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 16.03.14, 07:54 Nina z Ninką z dobra minką Mm, wiesz ze moja tesciowa jest wspaniala, wiec i poczucie humoru na wlasny temat ma! Zreszta to samo tak wyszlo. Najpierw byla Mala Ninja, ale Wnucze i Macma jakos nie mogli tego wymowic i zrobili z niej Ninke. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 16.03.14, 07:55 P.S. Zdjecie Burka cudne, a sam Burek rewelacyjny. Duzy jest? Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 16.03.14, 08:05 A swoja droga to Burek i Ninka naprawde wygladaja jak bliznieta Odpowiedz Link
verbena1 Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 16.03.14, 22:36 Fed, chyba przesadzasz. Krecisz kotce rzeski na zazdrostke? Swoja droga pasuja jej te loczki Forum jest juz tak zezwierzecone ,ze nie pozostaje mi nic innego jak odswiezyc watek ogrodowy i zagrzebac sie w zeszloroczne liscie. Odpowiedz Link
mammaja Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 16.03.14, 22:58 Fed, Ninka tak urocza, ze moglabym ja wlasnym imieniem nazwać z najwieksza przyjemnością Burek jest chyba średnio duzy,taki w sam raz. Żabawne jest to że nabral przyzwyczajenia pieszczochania sie po ostatnim wieczornym spacerze. Bo w ogole to on nie uwielbia glaskania, ale ma swoja porę kiedy kladzie sie na moim ramieniu i nadstawia łepek i okolice do drapania. Pomruczy, przysnie, a potem idzie na swoja poduszke spac. Odpowiedz Link
bbetka Re: Zwierzyniec zaprasza po raz siódmy już :-) 17.03.14, 12:51 Jamniczka bardzo dostojne i piękna. a kocia szarobure śliczne każde ma minę na odrębną opowieść Odpowiedz Link