gaudia 18.03.08, 23:42 jestem niestety za stara tu pika tam szczyka ale serio - mam ochote czynnie oprotestowac: 1. olimpiade w Chinach 2. Te cholerną tarcze Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luiza-w-ogrodzie Re: za stara 18.03.08, 23:49 Gaudyjko, pieprzysz. Protestuj. Protest nie zna wieku. Wiesz, ile lat ma Dalaj-lama? Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
malpa-w-czerwonym1 Re: za stara 19.03.08, 13:06 zawsze możesz zorganizować sobie własną olimpiadę w rzucaniu do tarczy na siedząco... A tak w ogóle - zgadzam sie z przedmówcą: pieprzysz Gaudyjko jak nie wiem co! Odpowiedz Link
jutka1 Re: za stara 19.03.08, 18:19 No chyba Cie Gaudi pogielo! Za stara, no tez cos. Jestem cala za protestami, sama tez moge zaprotestowac. Igrzyska - owszem, tarcza - owszem, -izmy - owszem. I pare innych rzeczy tez by sie znalazlo. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: za stara 20.03.08, 09:22 No to moze jak proponuje MWC zorganizujmy protest starczy i rzucajmy do tarczy.Z tym ze ja jesze nie wiem czy sie przylacze do tarczowego, bo nie mam definitywnie zdefinitywnanej opinii w temacie. Zreszta co do bojkotu olimpiady tez. Natomiast z checie pomoge podpalic ambasade Chin w protescie przeciwko temu co te ch. wyrabiaja w Tybecie. Odpowiedz Link
oktoberka Re: za stara 20.03.08, 09:28 Fed, dołączam do bojówki. Na resztę odpowiem,że jestem za stara żeby być za stara O. Odpowiedz Link
kamfora jak się stara to nie za stara ;-) 20.03.08, 18:13 gaudia napisała: > ale serio - mam ochote czynnie oprotestowac: > 1. olimpiade w Chinach > 2. Te cholerną tarcze Przeczytałam dzisiaj: "Zdaniem utytułowanej sportsmenki każdy, kto nie chce narazić się na hipokryzję, powinien zacząć bojkot od siebie, wyrzucając przedmioty wytworzone w Chinach. - Jeżeli protest ma Chiny zaboleć, to wyrzućmy z szafy chińskie ubrania, nie kupujmy tego, co ma metkę "Made in China"." www.sport.pl/sport/1,87610,5037099.html Myślę, że sporo w tym racji. Tym bardziej, że Dalajlama bojkotu olimpiady nie popiera. Odpowiedz Link
gaudia Re: jak się stara to nie za stara ;-) 20.03.08, 19:53 kamfora napisała: > "Zdaniem utytułowanej sportsmenki każdy, kto nie chce narazić się na hipokryzję > , > powinien zacząć bojkot od siebie, wyrzucając przedmioty wytworzone w Chinach. - > Jeżeli protest ma Chiny zaboleć, to wyrzućmy z szafy chińskie ubrania, nie > kupujmy tego, co ma metkę "Made in China"." > www.sport.pl/sport/1,87610,5037099.html > Myślę, że sporo w tym racji. Tym bardziej, że Dalajlama bojkotu olimpiady nie > popiera. wielu musiałoby wyrzucic z domu WSZYSTKO cały swiat jest ustawiony pod produkcje w Chinach, także nawieksze zachodnie marki dlatego tez, mimo ze rzekomo jestesmy oburzeni chinskim terrorem wobec ich wlasnych obywateli, ich wspieraniem innych reżymów - pozwolilismy jako cywilizowany swiat by dostali organizacje Olimpiady. Ale jest i druga strona medalu. Zblizajaca sie Olimpiada to dla Chin jedna z nielicznych okazji by pokazac swiatu swoja "potęgę", by nawiazac kontakt ze swiatowymi mediami itd. I tak to juz jest odkad zyjemy, że wlasnie takie szczególne sytuacje sa dobre by zaznaczyc niezgode. Bo na nich patrzy swiat, bo jest napięcie oczekiwania, bo jest szansa, że ktos cos zauwazy. Moze dojdzie do negocjacji...(teoria oczywiscie) Nie wierze w skutecznosc akcji w sensie poprawy sytuacji w Chinach. Bardziej zależy mi na autonomii Tybetu i odpieprzeniu sie Chin od tego terenu, bo go zniszcza bezpowrotnie: kulture, srodowisko, wszystko. Juz to robia. Chiny raczej zniszcza sie same, ale nie za mojego zycia. Moze nie zniszcza - ale skatuja. Ich rabunkowa gospodarka juz doprowadzila do pustynnienia obszaru 7 x wiekszego od polski. W Pekinie sa co miesiac burze piaskowe. Dzialania łatające wyrwy kosztują wiecej niż zysk z tego rabunku. Do tego te pogrywki z demografia i inne swietne pomysly... Prawde mowiac dzisiejsze olimpiady mnie nie ruszaja zbytnio - ot kolejne zawody ustawione pod przekaz tv, reklmaodawcow itd. Prezentacje lekkoatletów każą uwaznie sluchac spikerow, bo nie wiadomo czy startuje pan czy pani, po wygladzie nie poznasz. To raczej cyrk nie sport, jak ja go pojmowalam za mlodu (dosc krótko, ŁKS juz wtedy sporo mi wyjasnil). Tak wiec idea autonomicznego Tybetu jest mi znacznie blizsza niz idea wspolczesnych olimpiad. Moze jeszcze sie oflaguje. Zbieram siły. Odpowiedz Link
kamfora made in China 21.03.08, 08:37 gaudia napisała: > Prawde mowiac dzisiejsze olimpiady mnie nie ruszaja zbytnio - ot > kolejne zawody ustawione pod przekaz tv, reklmaodawcow itd. No właśnie! Mnie też "nie ruszają". Pomyślałam sobie, że bardzo łatwo byłoby dla mnie żądać bojkotu: nic nie stracę, jeśli olimpiada się nie odbędzie. Rezygnować można z czegoś, co człowieka dotyczy - a w tym przypadku dotyczy mnie sprawa chińskich produktów (trochę by się zebrało do wyrzucenia - niestety, ja nie mam nawyku sprawdzania miejsca produkcji) Czytałam, że nawet baranki wielkanocne sprowadzono w tym roku z Chin. Gaudio, zanim się oflagujesz - sprawdź, czy flagi nie są "made in China" Odpowiedz Link
ewelina10 Re: made in China 21.03.08, 14:39 Jakoś nie widzę ... i nie wiem czemu najbiedniejsi tego świata, którzy liczą każdą wydaną "złotówkę" mieliby ponosić wysiłek bojkotując i rezygnując, wprawdzie z tandetnych ale zawsze bądź co bądź tanich, zakupów chińskich. Wątpię tez w skuteczność takich akcji, poza szkodą dla tej biednej grupy społecznej. Zaś możni tego świata, wielkie kolporacje prowadzą na wielką skalę swoje interesy w Chinach i totalnie sobie wszystko olewają. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: jak się stara to nie za stara ;-) 20.03.08, 20:16 W duzej mierze wyrazilas Kamforo moje watpliwosci, dlatego tez chetnie zauczestnicze bezposrednio i czynnie w niszczeniu chinskiej ambasady, jako ze to bylby moj protzst przeciwko chinskiej polityce. Od lat staram sie bardzo nie kupowac niczego markowego, a wyprodukowanego w Chinach. Za to namietnie kupuje i jem chinskie zarcie bo je uwielbiam, czytam rozne ksiazki na temat Chin i chodze na filmy chinskich rezyserow, niekoniecznie wyprodukowane w Chinach. Nie jestem znawczynia tematu, ani chinskiego, ani tybetanskiego, daltego tez nie mam zdecydowanej opinii co do politycznego, ogolno swoatowego bojkotu Olimpiady. Gaudiencjo, od lat juz przestalam sie podniecac sportem jako forma biznesu niszczacego i manipulujacego ludzmi. Zbyt duzo mialam przyjaciol sportowcow, zbyt wiele lat spedzilam w CWKS Legii, jak Ty w LKS Lodz zeby miec zludzenia. Odpowiedz Link
ewelina10 Gaudio 21.03.08, 15:17 ... jestem niestety za stara ... Dołączam się do poprzedniczek, i też lubię się tak dowartościować od czasu do czasu ))) Odpowiedz Link
mammaja Re: Gaudio 21.03.08, 16:09 Za moich czasow to chinskie byly pileczki do pingponga i czasem tenisowki czli pepegi. Nie wyrzuce filizanek z chinskeij porcelany, ale one sa naprawde stare. Wkurza mnie strasznie to przesladowanie Tybetu i mogę się oflagować na pomaranczowo ! Ale na protest dzisiaj nie pojde bo poprostu nie mam sily! Odpowiedz Link
zak-1 Re: za stara 24.03.08, 11:43 A jak ten protest ma wyglądać? Może się przyłączę ? Ale to musi być medialne - bo tylko wtedy będzie to zauważone i odniesie jakiś skutek .Ale bojkot Chinskich produktów - to mi sie podoba ,wchodzę w to ( tym łatwiej , ze mało ich kupuję ))) Odpowiedz Link
jan.kran Re: za stara 25.03.08, 16:54 www.tybet2008.pl/ Aktywuje link Fed. Ja siedze i mysle. Bo szkoda mi Tybetanczykow i nie lubie Chinczykow. Ale jeszcze bardziej nie lubie Putina i tego co sie dzieje z Czeczenia. Birma nie juz medialna ale nie sadze zeby sie tam uspokoilo. A na dodatek sadze ze to co sie dzieje w Izraelu to wola o pomste do nieba bo nalezaloby palestynskich terrorystow odstrzelic bez sadu. Itd. itp. Flag mi zabraknie jezeli bym chciala oprotestowac wszystkie rezimy na Ziemi... Co do starosci to uwazam ze to jest wylacznie stan umyslu a nie ciala Znam sporo osob mlodych teoretycznie natomiast psychicznie kompletnie skostnialych. Oraz osoby wedlug metryki w wieku Matuzalema natomiast intelektualnie na poziomie _ze _kazdemu_zyczyc))) Dolaczam muzycznie))))) youtube.com/watch?v=PDxMQaMqsig Odpowiedz Link
zak-1 Re: za stara 25.03.08, 17:07 Nie myśl tyle Calego swiata nie zbawisz -a tylko nabawisz sie zmarszczek-bo chyba trzymasz rece przy oczach . A propo: zmarszczek , czytałem ostatnio ,że zmarszczki przy oczach swiadcza o ilosci przezytych orgazmow Napisal to taki artysa Franciszek Starowiejski .Za to i kilka innych myśli zaraz go polubilismy m Mysle , ze z tymi zmarszczkami to prawda Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: za stara 25.03.08, 22:04 Smy? Znczy kto ? Ty i zmarszczki Twojej zony?))) Odpowiedz Link
zak-1 Re: za stara 25.03.08, 22:21 Tak jest . Ja i zmarszczki mojej żony - bo dobrze o mnie swiadczą ...nawiązanie do poprzedniego posta. Odpowiedz Link