06.01.05, 16:22
Moj maz zawsze pamieta o moich swietach itd i z tej okazji kupuje mi
prezenty. I wszystko by bylo OK, ale czesc z nich jest koszmarna!!! Ja juz
probowalam wszystkiego: chodzilam z nim i delikatnie wzdychalam nad
przykladowa bluzeczka, ale on mi kupowal inna "abym miala niespodzianke". Ja
sie ciesze, ale juz mam dosyc robienia dobrej miny do zlej gry. Tym bardziej
ze zawsze wybiera cos zupelnie nie w moim stylu, w bezowym kolorze, w ktorym
wygladam koszmarnie. Bo on tak lubi. Zmienilam jego tory na inne przedmioty,
no i jest troszke lepiej, ale nie zawsze.

Moze nie powinnam narzekac, ale juz mnie troszke to meczy. Moze mi
poradziciem jak go nie zranic, ale przemowic do rozumu?
Obserwuj wątek
    • kruszynka301 Re: prezenty 06.01.05, 16:53
      mój mąż do dzisiaj uważa, że najlepszym prezentem dla kobiety jest patelnia, i uważa, że ja jakaś dziwna jestem, życząc sobie biżuterii czy kosmetyków;).
      Poradziłam sobie z mężem w bardzo prosty sposób - wskazuję mu DOKŁADNIE (np nazwa kosmetyku, nr koloru), bez żadnych ukrytych wskazówek co ma mi kupić. Może to nie jest romantycznie, ale przynajmniej mam dokładnie to co chcę, a mąż...... cieszy się, że ma problem z głowy.
      Na szczęśćie uwielbiam wszystkie kwiaty, cięte i w doniczce, więc te kupuje sam, a ja zawsze się cieszę;).
      To samo zresztą dotyczy mnie - w życiu bym nie wpadła, że on marzy o...... budziku z projektorem na ścianę;). A tak sobie sam wybrał, porozmawiał 30 minut ze sprzedawcą (ja w tym czasie spałam na stojąco);), potem był szczęśliwy przez kilka dni, próbując ustawić zegarek;).
      • amalita Re: prezenty 10.01.05, 13:25
        Tez tak robilam, ale on sie krzywil, ze "nie ma wtedy elementu niespodzianki",
        ktory on lubi. Ja sie go wtedy pytam, kto ma miec "przyjemnosc" w dniu mego
        siweta, chyba ja, prawda? no i czasem to dziala. Ale na gwiazdke ni w zab. Sam
        wybiera, a jak mu wskazuje co chcialabym, to mowi, ze to na inna okazje, bo
        musi byc ta piorunska aniespodzibnka... od tego nie lubie niespodzianek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka