marrrta82 20.04.05, 13:04 Nie mam pomyslu co zrobic lub kupic mezowi na pierwsza rocznice slubu...chcialabym milo Go zaskoczyc....moze macie jakies pomysly? Bylabym wdzieczna Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lenka30a Re: pomocy..co na pierwsza rocznice slubu? 20.04.05, 13:21 ja może podaruję mojemu mężowi synka lub córeczkę na I rocznicę ślubu:):):):) czyli na 2 października 2005, co prawda termin mam na 28 września, ale kto wie? To byłby bardzo orginalny pomysł!:) Odpowiedz Link
dorann Re: pomocy..co na pierwsza rocznice slubu? 21.04.05, 08:59 Ja jestem dopiero przed slubem (czerwiec br.) ale powiem szczerze, że wczoraj tak jakoś sobie rozmyślałam właśnie o prezencie na 1 rocznicę. Mój przyszły zawsze marzył o gitarze, takiej najzwyklejszej, do brzdąkania w domu i na wyjazdach przy ognisku ;-) WIęc pewnie to mu kupię; moja koleżanka kupiła swojemu męzowi aparat foto - jakiś super profesjonalny (hmmm... to chyba spory wydatek). A druga mężowi palaczowi kupiła piękną, srebrną zapalniczkę z wygrawerowana datą i śmiesznym, miłosnym wierszykiem ;-) Odpowiedz Link
ewmag Re: pomocy..co na pierwsza rocznice slubu? 21.04.05, 11:11 a my postanowilismy sobie takie prezenty dac, jak rocznica, czyli na 1-sza papierowe:) Odpowiedz Link
viviene12 Re: pomocy..co na pierwsza rocznice slubu? 21.04.05, 17:07 A ja uwazam ze to nie jest specjalna okazja do obustronnego wreczania prezentow tylko Wasze wspolne swieto, ktore powinniscie milo spedzic! Mozna wyjsc na fajna kolacje do dobrej knajpki, tudziez przygotowac romantyczny wieczor w domu (...) albo jesli fundusze pozwalaja - wyjechac na romantyczny weekend. Z prezentow ewentualnie pasuja mi tylko kwiaty dla zony, ale te powinnysmy dostawac rowniez bez wiekszych okazji, nieprawdaz?:-) Pozdrowienia viviene12 Odpowiedz Link
zona_wojtka Re: pomocy..co na pierwsza rocznice slubu? 21.04.05, 19:51 A my, skoro jest to nasza wspólna rocznica, sprawiamy sobie wspólny prezent. Zazwyczaj i coś kupujemy i coś robimy ;))) Odpowiedz Link
stefka77 Re: pomocy..co na pierwsza rocznice slubu? 22.04.05, 10:54 a my kupiliśmy mieszkanko:) akurat tak wyszło ze nasza rocznica była kilka dni temu:) i mamy wspólny prezent Odpowiedz Link
madzikrze Re: pomocy..co na pierwsza rocznice slubu? 22.04.05, 16:18 ja mojemu ukochanemu kupilam spinki so mankietów.byl baaaaadzo zadowolony.w wistuli. Odpowiedz Link
present.perfect Re: pomocy..co na pierwsza rocznice slubu? 12.06.05, 12:15 Podnoszę wątek, bo podobnie jak marrrta82 nie mam pomysłu na niebanalny prezent dla męża na 1-szą rocznicę Ślubu. Dziecko i mieszkanie odpadają, na pewno będzie wspólny wyjazd weekendowy, ale oprócz tego chcialabym przygotować jakąś super niespodziankę. Może wspomożecie mnie pomysłami? Odpowiedz Link
o.madzia Re: pomocy..co na pierwsza rocznice slubu? 13.06.05, 11:43 a może wieczorkiem przewiąż się w pasie czerwoną wstążeczką? A skoro jest to rocznica papierowa, to pod wstążeczką możesz się owinąć jakimś kolorowym papierem, w serduszka, albo kwiatuszki... Odpowiedz Link
ingrid123 Re: pomocy..co na pierwsza rocznice slubu? 12.06.05, 14:02 ja juz kilka rocznic mam za sobą... pierwszą spędzilismy na kolacji w dworku, w którym było nasze wesele, bylo przemiło, potem był zegarek portfel takie przedmioty uzytku codziennego i zawsze jakaś miła kolacyjnka co roku w innym lokalu:) Odpowiedz Link
heyowa Re: pomocy..co na pierwsza rocznice slubu? 13.06.05, 12:27 a ja mojemu podaruje spinke do krawata.tego akurat nie ma i z pewnoscia mu sie przyda. moze podpytaj dyskretnie. Odpowiedz Link
mala.ela Re: pomocy..co na pierwsza rocznice slubu? 14.06.05, 15:03 2 tygodnie temu mieliśmy I rocznicę. Ja od męża dostałam perfum na który długo już chorowałam ;-) ja dałam mężowi srebrny, delikatny (nie rzucający sie w oczy) łańcuszek i takie małe E (inicjał Eli ;-))) Nie nosi żadnej biżuterii, to mu się bardzo spodobało :-) ale najlepszy prezent zrobił mu nasz dzidziuś w brzuszku :-) po raz pierwszy kopnął na tyle mocno że mój mąż poczuł :-))) Odpowiedz Link
agy25 Re: pomocy..co na pierwsza rocznice slubu? 14.06.05, 15:28 ja tez jestem przed takim dylematem... ostatnio rozwazalismy wspolny weekend w spa... Odpowiedz Link
present.perfect Re: prezent 15.06.05, 19:42 własnie wczoraj wpadłam na nietypowy pomysł na prezent rocznicowy. Wszystkie drobiazgi typu kosmetyki spinki do mankietow ksiazki, sa dobre ale chyba bardziej na urodziny lub imieniny ale na rocznice to musi byc jednak jakis wyjatkowy prezent taki naprawde od serca...no i wymyslilam. Kupię mu drzewko owocowe (jabłonkę), ktore zasadzi na działce w dniu naszej rocznicy - co o tym sadzicie? Odpowiedz Link
agy25 Re: prezent 16.06.05, 19:16 swietnie!! Potem jeszcze tylko syn i dom do kompletu (moze na kolejne rocznice;) Odpowiedz Link
majalabeille Re: prezent 17.06.05, 10:25 hmym, pomysl super, tylko... my nie mamy swojej dzialki(narazie):-( Bardzo prosze o jeszcze jakies pomysly bo rocznica juz za 9 dni... Odpowiedz Link
casita Re: pomocy..co na pierwsza rocznice slubu? 17.06.05, 13:05 My z mężem postanowiliśmy aby z okazji I rocznicy kupić wspólny prezent,a korzystajac z tego, że niedawno skończylismy remont naszego zakupionego gniazdka- kupujemy obraz- Akt do sypialni. Przyjemne z pożytecznym Odpowiedz Link
proxima77 Re: pomocy..co na pierwsza rocznice slubu? 18.06.05, 19:43 Pomysł z drzewem jest naprawde wyjątkowy, ale czy takie drzewko można sadzić we wrześniu?? Czy tylko na wiosnę Myślę ze jakis wspólny prezent tez jest dobrym pomysłem np cos do mieszkania albo coś co chcieliście dostać na prezent ślubny a nikt wam nie kupił Ładna pościel, obraz (jak koleżanka wyżej)lub oprawić zdjęcie slubne w ramkę, album na zdjęcia itp Do tego kolacja i wspólna kąpiel Możesz tez podarowac np koszulke ze swoim zdjęciem (lub zdjęciem ślubnym)i jakims napisem (do zamówienia w drukarni) albo zamiast koszulki kubek Ja kiedyś dostałam od mojego męza (wówczas chłopaka) z podarowanych mu kartek jedna wielka kartke odbita na ksero, byłam przeszczęsliwa, albo serduszko z modeliny, które sam zrobił (ale to raczej dziecinne) Jako dodatek możesz kupić breloczek do kluczy, 2 połowki seruszka jedna masz ty a drugą on Najważniejsze abyście ten dzien spedzili razem w miłej atmosferze, my w każdą rocznce (nie ślubu bo dopiero bedzie 1-sza, ale związku) wspominaliśmy pierwszy pocałunek itp Mozecie pooglądac zdjecia lub kasete z wesela i powspominac ten dzien Odpowiedz Link