Dodaj do ulubionych

Zapomniałam o tabletkach

27.04.05, 10:47
Cześć dziewczyny!
Biorę Logest już od prawie roku. Wczoraj się ocknęłam i oto stało się-dwa dni
o tabletkach zapomniałam! Biorę zawsze ok.7:30 rano. Nie wzięłam w
poniedziałek a i wtorek rano. Dopiero we wtorek ok.19tej wieczorem (wczoraj)
przypomniało mi się i wzięłam te dwie od razu. Dziś rano juz normalnie.
Jestem na końcu opakowania. Właściwie to jutro biorę ostatnią.
Nie wiem jak ta sytuacja i na ile oslabi moje zabezpieczenia- na ja długo i
wogóle. Koleżanka radzi żebym nie robila przerwy i w piatek zaczęła nowe
opakowanie.
Co o tym myslicie?
Obserwuj wątek
    • wielorak Re: Zapomniałam o tabletkach 27.04.05, 11:46
      Szkoda że nikt się nie chce wypowiedzieć na ten temat.
      Naprawde nigdy nikomu sie to nie zdarzyło?
    • viviene12 Re: Zapomniałam o tabletkach 27.04.05, 12:03
      Ja mysle ze najprosciej jest przeczytac zalaczona ulotke.
      Po takiej przerwie w braniu zwykle jednak trzeba sie zabezpieczac do konca cyklu
      dodatkowo.

• anula36 Re: Zapomniałam o tabletkach 27.04.05, 12:30
        kolezanka dobrze radzi-nei rob przerwy absolutnie - zacznij nowe opakowanie od
        razu - bo przy braku hormonow w ostanim tygodniu i przerwie - jajniki moga
        sie "obudzic"
        • wielorak Re: Zapomniałam o tabletkach 27.04.05, 13:01
          Dzięki dziewczyny!
          Apropo- gdybym miala ulotkę to bym ją przeczytała. Opakowania jakoś odruchowo
          wyrzucam od razu, przeczytałam raz, dawno temu no i teraz mam za swoje ;/
    • marikaow Re: Zapomniałam o tabletkach 27.04.05, 14:38
      poprzedniczka napisała:
      kolezanka dobrze radzi-nei rob przerwy absolutnie - zacznij nowe opakowanie od
      razu - bo przy braku hormonow w ostanim tygodniu i przerwie - jajniki moga
      sie "obudzic"- ja biorę 3 latka logest i z tego co wiem to jajniki zawsze pracują na zmianę i nigdy nie są "uśpione" aby mialy sie budzic. Antykoncepcyjne maja za zadanie powodowac to aby jajeczko nie zagnieździło sie w błonie śluzowej macicy.po drugie jeśli jesteś w 3 tygodniu brania tabletek to najlepiej skontaktuj sie ze swoim ginekologiem niech on zadecyduje co robić , bo jeśli odbylas stosunek to może być prawdopodobieństwo zajscia w ciaze. Pozatym w tygodniu nastepnym trzeba stosowac dodatkowe zabezpieczenie, najlepiej prezerwatywa pa
    • mynia_pynia Re: Zapomniałam o tabletkach 28.04.05, 09:58
      Brałam tabletki przez 6 lat, pare razy zapomniałam tak jak ty wziąść dwóch
      tabletek. Zawsze po tym robiłam to co zwykle czyli: okres, nowe opakowanie.
      I nic. Czasam jak wyjechałam i mnie przez 4 dni nie było a zapomniałam tabletek
      wówczas używałam dodatkowego zabezpieczenia.
    • mysiek3 Re: Zapomniałam o tabletkach 28.04.05, 12:23
      Możesz zrobić przerwę siedmiodniową( w żadnym razie nie dłuższą) Efekt antykoncepcyjny jest zachowany dgy przyjmiesz regularnie, bez zapomnienia 16 pigułek. Mnie tez tak kiedyś się przydarzyło, nie wzięłam 2 ostatnich pigułek i było wszystko ok.A to co napisałam powyżej wiem od lekarza.Sprawdzone.
      • drzewko11 Re: Zapomniałam o tabletkach 29.04.05, 01:05
        Witaj, ja biore od ok 8 lat tabletki. przez pierwszych kilka lat czeeesto
        zdarzalo mi sie zapominac ;) zrob koniecznie przerwe tak jak zwykle to robisz.
        czasem wczesniej dostawalam okres gdy zapominalam wziac pod koniec opakowania.
        Jesli zapomnisz tabletke mozesz ja wziac do 12 godz, po tym czasie omin ja i
        nastepna wez o stalej godzinie. Ja przy jednej zapomnianej nigdy dodatkawo sie
        nie zabezpieczalam ale mowi sie, ze trzeba. Buziaki
    • nulka8 Re: Zapomniałam o tabletkach 29.04.05, 01:11
      "zapomniana tabletka" mojej siotry ma juz poltora roku...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka