Dodaj do ulubionych

PROSZE O POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

20.05.05, 13:50
WSZYSTKIE mężatki prosze o rade; otóż jutro mam ślub i za bardzo nie wiem na
czym polega błogosławieństwo w domu panny mlodej. kto pierwszy blogoslawi?
Czy najpierw np. matka cos mówi a potem daje ucalowac krzyz i pokropi wodą
swięcona, czy na odwrót? prosze o dokładna relacje. Z góry bardzo wszystki
dziekuje. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kinkygirl Re: PROSZE O POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.05.05, 13:56
      proponuje forum slub i wesele, tam sie to wszystko roztrzasa i o wiele wiecej.
      a w ogole co ty sie martwisz, niech sie mama martwi :)
    • niya Re: PROSZE O POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.05.05, 14:00
      GRATULACJE!!!!!! :) a blogoslawienstwo to drobiazg (dla rodzicow wzruszajacy) ty
      i twoj przyszly maz klekacie najpierw blogoslawia was twoi rodzice zyczac wam
      szczescia i kropiac swiecona woda po ucalowaniu krzyza nastepnie rodzice pana
      mlodego a potem jak ktos chce takze to robi to ALE JA CI ZAZDROSZCZE ! MOJ SLUB
      JUZ ROK TEMU...... bedzie dobrze i zycze szczescia na nowej drodze zycia pozdrawiam
      • orki11 Re: PROSZE O POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.05.05, 14:12
        W naszym przypadku było tak, ze mój przyszły małżonek na początku całej cermoni
        błogosławieństwa poprosił w moim i swoim imieniu rodziców o błogosławieństwo.
        Potem uklękliśmy i najpier moi rodzice nas pobłogosławili (chociaż odbyło się
        to w domu męża a nie u mnie), potem rodzicę mojego męża a następnie babcie.
        Ale myśle, że Wasi rodzice będą wiedzieli co i jak.

Gratuluje i życze dużo miłości na waszej nowej drodze życia
    • niya Re: PROSZE O POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.05.05, 14:06
      zapomnialam dodac ze jednak w kazdym domu to moze inaczej wygladac u mnie np
      rodzice kropili nas woda swiecona za pomoca jakiegos zielonego kwiatu (nie wiem
      co to bylo) z kolei u mojej kolezanki w ogole tego nie bylo tylko przyszli
      panstwo mlodzi krzyz calowali wiec to wszystko od twoich rodzicow zalezy moze
      tez maja jakies inne tradycje? w kazdym razie wy nie macie sie czym martwic
      tylko kleknac i sluchac a po wszystkim pocieszac rodzicow ze to tylko slub a nie
      pogrzeb ( moi ryczeli jak bobry) :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka