Dodaj do ulubionych

czy to normalne??

27.11.05, 22:14
Z moim Adaskiem, mezem, bardzo szybko sie zdecydowalismy na slub bo w sumie po 8 miesiacach. teraz razem jestesmy prawie 2 lata,a po slubie niemal 3 miesiaca. Tak na prawde po slubie miedzy nami nic sie nie zmienilo, kochamy sie, jest nam razem super i jestesmyb szczesliwi. Przed slubem nie mieszkalismy razem,a wiec teraz czasem sa miedzy nam,i glupie spiecia o rzeczy ktorych przed slubem nie bylo, czasem nawet klotnie. Fakt szybko sie godzimy bo potrafimy ze soba rozmawiac i widzimy bledy. Ale czasem sie zastanawiam czy to normalne takie docieranie, czy wy tez przez to przechodzilyscie, ze zanim nie bedzie sporow musimy sie "dotrzec" i doapsowac jak to razem sie mieszka??
Obserwuj wątek
    • dominique24 Re: czy to normalne?? 27.11.05, 22:25
      Kochana!!!!!!!!!!!!My docieraliśmy się 2 lata i dopiero teraz nam jest
      cudownie,a uwierz mi ,że czasami było naprawde baaaaardzo ciężko.Wytrwałości.
      • dorciaszek Re: czy to normalne?? 27.11.05, 22:39
        Dzieki za odpowiedz, bo to tak ja wiem ze sie kochamy i to strasznie ze z nikim innym zyc bysmy nie chcieli i nie umieli ale te czasem klotnie, specia tak mnie zaczely martwic i nie wiedzialam czy to juz jest takie normalne. Bede wytrwala i cierpliwa bo wiem ze warto, dla niego i dla nas:))
      • dorciaszek Re: czy to normalne?? 27.11.05, 22:39
        Dzieki za odpowiedz, bo to tak ja wiem ze sie kochamy i to strasznie ze z nikim innym zyc bysmy nie chcieli i nie umieli ale te czasem klotnie, specia tak mnie zaczely martwic i nie wiedzialam czy to juz jest takie normalne. Bede wytrwala i cierpliwa bo wiem ze warto, dla niego i dla nas:))
    • dominique24 Re: czy to normalne?? 28.11.05, 11:16
      Nic się nie martw,bo wszystko się ułoży,jakbyś chciał pogadać,wyżalić
      się,itp,to pisz smiało,spróbuje pomóc(gg 8725825);)
    • ala.b30 Re: czy to normalne?? 28.11.05, 11:31
      My mieszkaliśmy razem przed ślubem 3 lata zdaje sie. Żadnego docierania nie
      było, bo nie musiało być na szczęście. Ale z tego, co wiem od znajomych -
      prawie zawsze jest. Niestety, para, która docierała się najostrzej (łącznie z
      rzucaniem talerzami), jest już po rozwodzie.
    • dorciaszek Re: czy to normalne?? 28.11.05, 22:34
      U nas az taks trasznie nie jest, nie rzucam\y talerzami ani niczym w podobie. mam nadzieje ze juz tuz tuz to minie:))
    • chipsi Re: czy to normalne?? 30.11.05, 19:52
      Mieszkaliśmy ze sobą 4 lata przed slubem, ślub 5 miesięcy temu. Docieramy sie
      jeszcze, ale od miesiaca mieszkamy "na swoim" i jest całkiem inaczej. Mniej
      kłótni bo wszystko jest w domu "po naszemy". Z każdej kłotni jednak wyciagam
      pozytywne wnioski; jakby ciągle było dobrze, przestalibysmy to zauwazać. Jak
      sie posprzeczamy to potem, gdy kurz opadnie doceniam ze mam kochanego meża.
      Talerzami sie jednak nie obrzucamy :) narazie...hihihi
      • morphea1 Re: czy to normalne?? 30.11.05, 22:23
        my mieszkamy juz ponad rok razem , od 2,5 miesiąca jako małżeństwo :)
        Na początku było różnie-"próba sił", nie wiem jak to określić. Teraz strasznie
        jesteśmy za sobą. Oboje dużo pracujemy, dużo czasu, niestety, spędzamy bez
        siebie także obecnie bardzo staramy sie docenić te chwile kiedy możemy pobyć
        razem.
        Na początku próbowałam meżyka wychowywac- nie mogłam patrzec jak mi wstawia
        kubek do zlewu zamiast go umyc itp. Teraz kazde z nas nie ogląda się na to
        drugie, robi to co lubi.
        Aha i mamy 1 talerz na koncie:)
        ale to z samego początku mieszkania...
        Poza tym to dobrze sie czasem posprzeczac...potem mozna sie cudownie
        godzić....:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka