herrenna 05.05.06, 23:32 Czy wy wszystkie macie wyższe wykształcenie? Odnosząc się do wątku shakirycośtam wychodzi na to, ze każda ma co najmniej dwa kierunki pokończone... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalinazkalinowa Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 08:07 mam skończoną turystykę w WSE a w ramach samokrytyki: jestem antytalentem językowym, i fatalnie radzę sobie z przedmiotami ścisłymi ;) muszę jednak pomysleć o kontunuacji nauki jęz. angielskiego ze względu na pracę Odpowiedz Link
yvona73pol Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 09:45 niestety tak :( dwa kierunki, trzy jezyki, czwarty hobbystycznie ;) za to z matmy..... uuuu, zalosc ;)))) Odpowiedz Link
kiki-riki22 Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 10:39 ja nie mam wyzszego mam srednie z matura dwujezyczna wyjechalam i olewam studia Odpowiedz Link
annajustyna Ja...sie nie przyznam;)))) 06.05.06, 10:57 Powiem tylko, ze szukam juz pare miesiecy pracy i konca nie widac:((((. Odpowiedz Link
triss_merigold6 Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 11:26 No niestety... tak wyszło, że dwa kierunki. D Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 11:27 ja sie zbieram zeby isc na drugi kierunek ale cos mi przeplynelo miedzy placami.. moze w przyszlym roku;) ja jestem za leniwa na takie ambitne plany;) Odpowiedz Link
agnieszka_z-d Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 13:17 Ja jestem na czwartym roku, po studiach moim marzeniem są podyplomowe na SGH (dziwne ludzie mają marzenia...;-))) Odpowiedz Link
herrenna Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 13:25 top zeby dopowiedziec, to robie obecnie dwa kierunki, a od pazdziernika mam stypendium naukowe w Niemczech Odpowiedz Link
herrenna Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 13:33 no ale za to jestem totalnie głupia jak mój narzeczony zaczyna rozmawiać ze mną o elektronice. Wtedy tylko się uśmiecham, w tym jestem dobra :D Odpowiedz Link
caysee Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 17:39 Herrera :) A jakie stypendium i w jakim miescie? :) Odpowiedz Link
herrenna Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 22:54 w Hannoverze;) jescze dokladnie nie wiem, jakie stypendium... na poczatku miał byc ro zwykły erasmus, ale jak moja siostra zaniosla babie w Hannoverze moje dokumenty, to babka stwierdzila, ze najchetniej to by chciala, zebym ja zaczela u nich normalnie studiować i nawet stypendium mi zalatwi (takie pieniezne). No ale ja musze jescze jeden kierunek skończyć (bo jeden kończe w tym roku), także mysle, ze na razie ten erasmus tylko wchodzi w rachube Odpowiedz Link
caysee Re: a tak z ciekawości 07.05.06, 10:20 Herrenna, To powodzenia:) Erasmus fajna rzecz, przede wszystkim ze wzgledow towarzyskich;) Odpowiedz Link
katarzyna0407 Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 17:35 Tez dwa kierunki i do dzis nie wiem jak mi sie to udalo bo jestem strasznie leniwa. Chyba tylko dzieki mojej mamie, ktora skutecznie "kopala" mnie w dupke i kazala do przodu. Dzieki mamo!!! Odpowiedz Link
caysee Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 17:42 No, widze ze tu wszyscy na matematyke i przedmioty scisle narzekaja, to ja powiem wam, ze jestem inzynierem;) A moj maz matematykiem:)) A obecnie koncze studia uzupelniajace magisterskie i nie mam zamiaru robic drugiego kierunku, chyba ze mnie do tego rzeczywistosc zmusi :) Odpowiedz Link
herrenna Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 22:57 Hehe, niee, matematyka była zawsze luzik dla mnie (oczywiscie poziom jakis tam ogólniakowy, bo dalej w tym kierunku nie poszlam)... ale nie elektrotechnika... niby czaje fizyke dość dobrze, bo moja mama fizyczka i co do czego to mi tłumaczyła... ale jak moj facet zaczyna gadac z kumplem o hybrydach (?? -> nie chodzi o chmm biologię) lub innych wymiennikach ciepła, to ja już tylko szukam najbliżej gazety, coby sie nie zanudzić:) Odpowiedz Link
panisiusia Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 21:54 łomatuchno przenajświntszo! Dwa kierunki: jeden humanistyczny, drugi ścisły. Doktorat z jednego w drodze. Odpowiedz Link
panisiusia Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 21:57 P.S. A Ty herrenno może jakąś pracę roczną piszesz? Struktura wykształcenia na forum "Młode mężatki"? Bo dla mnie, jako naukowca od gender to forum prawdziwą skarbnicą wiedzy(tej praktycznej) jest :) Odpowiedz Link
herrenna Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 22:59 broń Cię Panie Boże, po prostu wścibska jestem:) większośc moich prac dotyczy w skrócie tematu, jak tu mikro, małe i średnie przedsiębiorstwa mogą wyciągnąc fundusze unijne dla siebie;) i nie tylko unijne:) Odpowiedz Link
panisiusia Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 23:37 No to jeszcze dla Twojej wścibskości napiszę, że "mój" kierunek w ministerstwie jest zwany artystycznym :) Odpowiedz Link
herrenna Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 23:56 Heh tak jako anegdotę napiszę, że ostatnio z kumplem rozmawiałam i on stwierdził, ze założy firmę ze swoją lubą. To mu mowię, ze swietnie, w końcu ona może prowadzić księgowość ( da radę przy jednoosobowej działalności, tylko trzeba sporo czasu poświęcić), o ile zna się na matematyce. A on " No coś ty, przecież to artystka!!" Uśmiałam się, bo wiem,że wystarczy poszperać w internecie i miec podstawową wiedzę z matematyki, żeby to przeżyc;) Odpowiedz Link
kinkygirl Re: a tak z ciekawości 10.05.06, 00:25 twoim zdaniem ksiegowosc ma cos wspolnego z matematyka? paradne :) Odpowiedz Link
dorcik_wk Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 22:24 Prawo - mgr, doktorat - SGH - w trakcie :-) Odpowiedz Link
maria293 Re: a tak z ciekawości 07.05.06, 13:59 Architektura krajobrazu-SGGW, a obecnie studia podyplomowe na SGH Odpowiedz Link
shakirek13 herenna:/ 07.05.06, 16:00 o prosze jak nasza "madra,wspaniala,potrafiaca doradzic" herenna probuje dowartosciowac sie moim kosztem,tak mozesz byc dumna z siebie.fajnie ci z tym? a mnie sie wydaje ze tylko piszesz pierdoly (nie zazdrosc,bo ja jeszcze mam czas a y juz pewnie prochniejesz:D na studia jak maly do przedszkola pojdzie)ze niby studia itp.hahaha jak ludzie anonimowo przez neta chca robic z siebie niewiadomo kogo to mnie tak smieszy ze hej!. nawet jesli ma te studia i inne (co mnie w sumie nie interesuje) to mysli ze jest bardziej wartosciowym czlowiekiem? brednie! wiesz co? Bog nie rychliwy,ale sprawiedliwy, i zycze ci,zebys chociaz przez tydzien miala taka sytuacje jak ja,wtedy kiedy raz nie mialam co jesc i zobaczysz wtedy czy warto sie cieszyc z cudzego nieszczescia czy zaku wyksztalcenia wyzszego. dla mnie jestes moralnym dnem i nie wiem czy ktos cie z tego zadufania w sobie wyciagnie,ale powodzenia Odpowiedz Link
panisiusia Re: herenna:/ 07.05.06, 16:26 Sytuacja, w jakiej się znalazłaś, jest w dużej mierze konsekwencją Twoich decyzji. Nie obwiniaj ludzi, którym się lepiej sprawy potoczyły(albo sami im nadali taki obrót), tylko spróbuj zmienić coś na lepsze u siebie. Odpowiedz Link
shakirek13 Re: herenna:/ 07.05.06, 16:32 tak oczywiscie,tylko po co te chamskie wysmiewania?i nie wierze w slowa herenny,po porstu lubi sie wyzyc i koniec. Odpowiedz Link
panisiusia Re: herenna:/ 07.05.06, 16:47 Jeśli nie miałabyś jakichś kompleksów lub wątpliwości, to jej słowa spływałyby po Tobie jak po kaczce. Może i herenna lubi się powyżywać(nie zauważyłam jakiejś szczególnej złośliwości z jej strony, ale to tylko moje odczucia), ale widać trafiła w Twój czuły punkt. Odpowiedz Link
shakirek13 Re: herenna:/ 07.05.06, 16:58 nie o to chodzi czy czuly punkt czy nie. mnie ogolnie draznia osoby wyniosle i to dlatego. wiesz powiem tak- spojrz na Plske, na nasze spoleczenstwo. ile tu biedy,upadku moralnego itd. moze to abrzmi dziecinnie,albo nie na Waszym POZIOMIE,ale posluchajcie sobie piosenek hip-hopowych, sa one o prawdziwym zyciu w naszym zafajdanym kraju. nie kazdy ma po kilka fakultetow,bo nie wszystkich np. stac.a taka herenna szydzi z takich ludzi,co tu duzo mowic. Odpowiedz Link
panisiusia Re: herenna:/ 07.05.06, 17:53 Ja odebrałam pierwszy post raczej jako ironiczny. Poza tym, to naprawde ciekawe, jakie kto ma wykształcenie, czy studiuje, czy już nie. To normalne pytanie zadawane nowopoznanym osobom. Hip-hopu nie będę słuchać: jakieś pojęcie o nim mam, na dłuższą metę razi mnie słownictwo, niedbałość dykcyjna. A przede wszystkim tematyka. Były takie lata podczas moich studiów, że miałam 400zł na miesiąc(za to musiałam opłacić mieszkanie, najeść się i jeszcze do domu pojechać na drugi koniec Polski). Nie było lekko. Nadal nie jest. Dziecka nie będę mieć jeszcze jakieś 5-6 lat. Właśnie ze względu na kasę. Ale nie lubię biadolić i jeszcze się dobijać wyszukiwaniem beznadziejności, niesprawiedliwości świata. Uważam, że mówienie, że wszystko jest złe, że nie ma perspektyw, że trudno o pracę to tylko wymówka ludzi, którym po prostu nie chce się działać. Odpowiedz Link
czekolada_orzechowa Re: herenna:/ 07.05.06, 17:58 Draznią Cię osoby wyniosłe? to świadczy o kompleksach zazwyczaj. Piosenki hiphopowe piszą dla kasy ludzie, którzy doskonale wiedzą, co się spodoba zbuntowanej gówniażerii i nie jest to dla mnie absolutnie punkt odniesienia który mogłabym brać pod uwagę. A studia w naszym kraju sa ciągle jeszcze darmowe, w trakcie można pracować- ja tak robiłam i jakoś mam magisterium i nawet rozgrzebany doktorat. Odpowiedz Link
triss_merigold6 Re: herenna:/ 07.05.06, 18:56 Hip hop został importowany zdaje się z murzyńskich gett. Mieszkasz w murzyńskim getcie? Współczuję w takim razie... Laska, bądź konsekwentna. Skoro potomek został zaplanowany a Ty zdążyłaś już pobyć narzeczoną i wiedziałaś, że Twój najdroższy edukację zakończył na dość niskim poziomie to nie szlochaj. Sama twierdzisz, że miłość się liczy a nie kasa. Studia jak na razie są darmowe na publicznych uczelniach. Wystarczy się dostać a po I roku można mieć fajne stypendium naukowe więc nie opowiadaj bajek. Nie uczyłaś się, Twój mąż się nie uczył to ponoście sami konsekwencje. Odpowiedz Link
shakirek13 Re: herenna:/ 07.05.06, 19:46 sluchaj ja nie prowadze dyskusji na temat "pochodzenie hip-hopu z murzynskiego getta", przeklenstwa tez mnie raza,ale przynajmniej prawde o zyciu w wiekszosci mowia(bo spiewem tego nazwac nie mozna) proponuje piosenke (to jest bardziej rap) Donia "skarby". z tej piosenki duzo moze zrozumiesz,bo to akurat o polskim spoleczenstwie. Odpowiedz Link
herrenna Re: herenna:/ 08.05.06, 12:27 gdzie ja się z Ciebie kobieto wyśmiewam?? Nie widzisz, że mój pierwszy post to wybitna ironia do wsyzstkich, tylko nie do Ciebie?? ale jak to ironia, nie popłaciła mi, bo dziewczyny się wybroniły i dobrze. Odpowiedz Link
mateusiowa Re: herenna:/ 07.05.06, 18:53 "Bog nie rychliwy,ale sprawiedliwy" - to za co Cię tak pokarał ? Odpowiedz Link
shakirek13 Re: herenna:/ 07.05.06, 19:44 wez odbij! lapiesz za slowka- no no ,calkiem na poziomie:D Odpowiedz Link
herrenna Re: herenna:/ 08.05.06, 12:25 a ty widzisz to co chcesz widziec, wbrew pozorom chcialam zrobic prowokacje, bo mnie wkurzyło, ze wszyskie ci jadą po tym, ze nie masz wykształcenia... sie sama przeliczyłam, bo faktycznie te co ci to mówiły mają tak wysokie wykształcenie, ze mają prawo tak mówić, nie wiedziałam, ze na tym forum jest az tak wysoki poziom... ale ty odwróciłaś kota ogonem Acha, odnośnie próchna, to faktycznie, stare próchno,w tym roku skończyłam 22, ide się oddać do przytułku Odpowiedz Link
natalya20 Re: herenna:/ 08.05.06, 12:38 ja studiuje na wsg logistyke, w przyszlym roku mysle o jeszcze jednym kierunku, pokrewnym zeby mi czesc przedmiotow odpadlo...stujuje zaocznie a to dlatego ze mam dziecko, mozna wszystko spokojnie pogodzic Odpowiedz Link
tiuia Re: a tak z ciekawości 08.05.06, 12:40 A ja nie mam dwoch kierunkow skonczonych, tylko jeden;) I do tego ten ktory skonczylam, skonczylam ostatkiem sil. I nie on ma za wiele wspolnego z tym zawodem, w ktorym teraz pracuje. Ale studia wspominam bardzo milo. Nauczyly mnie ... zycia. Odpowiedz Link
monjan Re: a tak z ciekawości 08.05.06, 14:27 jeden starczy i podyplomowe juz skonczone brak aspiracji na doktorat bo mi sie nie chce... Odpowiedz Link
judith79 Re: a tak z ciekawości 08.05.06, 16:47 dwa + totalny brak talentu do jezykow:P + kursy zupelnie od czapy:) Odpowiedz Link
dorcik_wk Re: a tak z ciekawości 08.05.06, 21:10 he he to tak jak ja - antytalencie językowe :-) ale po anglikańsku się dogadam :-))) Odpowiedz Link
judith79 Re: a tak z ciekawości 11.05.06, 08:55 no dogadac sie to sie dogadam (troche "kali jesc", troche po migowemu, troche wymieszam slowa z innych jezykow:P) ale jak trza cos konkretnego to dupa. Odpowiedz Link
conejito13 Re: a tak z ciekawości 08.05.06, 17:12 studia jedne, jezyki owszem oszem tak tak tak oraz dwa wyuczone zawody odpowiednio wyszkolone (stewka i sekretarka). lubie byc profesjonalistka w tym, co robie, nie lubie fuszerki, wolalam szkole skonczyc nawet 'do podawania kawy' na ziemskim padole czy na wyzynach podniebnych;). Odpowiedz Link
kiecha3 Re: a tak z ciekawości 08.05.06, 18:23 no ja puki co nie mam nic...ale jestem na 5 roku na ochronie środowiska ( Polibuda) i na 3(inż) na zootechnice ( Akademia rolnicza) ..i mażyłam o doktoracie.... Odpowiedz Link
monjan Re: a tak z ciekawości 09.05.06, 09:15 widac jakie uczelnie...po błedach ortograficznych!! a o doktoracie "maż" dalej Odpowiedz Link
kiecha3 Re: a tak z ciekawości 08.05.06, 18:23 no ja puki co nie mam nic...ale jestem na 5 roku na ochronie środowiska ( Polibuda) i na 3(inż) na zootechnice ( Akademia rolnicza) ..i marzyłam o doktoracie.... Odpowiedz Link
kawka74 Re: a tak z ciekawości 09.05.06, 09:01 Żebyś wiedziała... Dwa kierunki na UW :) Tak się dopisałam, żeby podnieść statystykę :) Odpowiedz Link
trusia29 Re: a tak z ciekawości 10.05.06, 23:29 no ja własnie mam dwa (prawo i ekonomia) ale jakie to ma znaczenie dziewczyny??? na tym forum chyba wszytskie jesteśmy sobie równe, prawda? Odpowiedz Link
annajustyna Wyrazem rownosci jest mowienie sobie na Ty:))) 10.05.06, 23:32 I nie tylko. Pzdr! Odpowiedz Link