Dodaj do ulubionych

a tak z ciekawości

05.05.06, 23:32
Czy wy wszystkie macie wyższe wykształcenie? Odnosząc się do wątku
shakirycośtam wychodzi na to, ze każda ma co najmniej dwa kierunki pokończone...
Obserwuj wątek
    • kalinazkalinowa Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 08:07
      mam skończoną turystykę w WSE
      a w ramach samokrytyki: jestem antytalentem językowym, i fatalnie radzę sobie z
      przedmiotami ścisłymi
      ;)
      muszę jednak pomysleć o kontunuacji nauki jęz. angielskiego ze względu na pracę
      • yvona73pol Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 09:45
        niestety tak :( dwa kierunki, trzy jezyki, czwarty hobbystycznie ;)
        za to z matmy..... uuuu, zalosc ;))))
    • kiki-riki22 Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 10:39
      ja nie mam wyzszego
      mam srednie z matura dwujezyczna
      wyjechalam i olewam studia
    • annajustyna Ja...sie nie przyznam;)))) 06.05.06, 10:57
      Powiem tylko, ze szukam juz pare miesiecy pracy i konca nie widac:((((.
    • triss_merigold6 Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 11:26
      No niestety... tak wyszło, że dwa kierunki. D
    • ilekobietamalat Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 11:27
      ja sie zbieram zeby isc na drugi kierunek ale cos mi przeplynelo miedzy
      placami.. moze w przyszlym roku;)
      ja jestem za leniwa na takie ambitne plany;)
    • agnieszka_z-d Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 13:17
      Ja jestem na czwartym roku, po studiach moim marzeniem są podyplomowe na SGH
      (dziwne ludzie mają marzenia...;-)))
    • herrenna Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 13:25
      top zeby dopowiedziec, to robie obecnie dwa kierunki, a od pazdziernika mam
      stypendium naukowe w Niemczech
      • herrenna Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 13:33
        no ale za to jestem totalnie głupia jak mój narzeczony zaczyna rozmawiać ze mną
        o elektronice. Wtedy tylko się uśmiecham, w tym jestem dobra :D
      • caysee Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 17:39
        Herrera :)
        A jakie stypendium i w jakim miescie? :)
        • herrenna Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 22:54
          w Hannoverze;) jescze dokladnie nie wiem, jakie stypendium... na poczatku miał
          byc ro zwykły erasmus, ale jak moja siostra zaniosla babie w Hannoverze moje
          dokumenty, to babka stwierdzila, ze najchetniej to by chciala, zebym ja zaczela
          u nich normalnie studiować i nawet stypendium mi zalatwi (takie pieniezne). No
          ale ja musze jescze jeden kierunek skończyć (bo jeden kończe w tym roku), także
          mysle, ze na razie ten erasmus tylko wchodzi w rachube
          • caysee Re: a tak z ciekawości 07.05.06, 10:20
            Herrenna,
            To powodzenia:) Erasmus fajna rzecz, przede wszystkim ze wzgledow towarzyskich;)
    • katarzyna0407 Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 17:35
      Tez dwa kierunki i do dzis nie wiem jak mi sie to udalo bo jestem strasznie
      leniwa. Chyba tylko dzieki mojej mamie, ktora skutecznie "kopala" mnie w dupke
      i kazala do przodu. Dzieki mamo!!!
    • caysee Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 17:42
      No, widze ze tu wszyscy na matematyke i przedmioty scisle narzekaja, to ja
      powiem wam, ze jestem inzynierem;) A moj maz matematykiem:))
      A obecnie koncze studia uzupelniajace magisterskie i nie mam zamiaru robic
      drugiego kierunku, chyba ze mnie do tego rzeczywistosc zmusi :)
      • herrenna Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 22:57
        Hehe, niee, matematyka była zawsze luzik dla mnie (oczywiscie poziom jakis tam
        ogólniakowy, bo dalej w tym kierunku nie poszlam)... ale nie elektrotechnika...
        niby czaje fizyke dość dobrze, bo moja mama fizyczka i co do czego to mi
        tłumaczyła... ale jak moj facet zaczyna gadac z kumplem o hybrydach (?? -> nie
        chodzi o chmm biologię) lub innych wymiennikach ciepła, to ja już tylko szukam
        najbliżej gazety, coby sie nie zanudzić:)
    • oxygen100 Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 19:03
      ja mam jeden i wystarczy:P
    • panisiusia Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 21:54
      łomatuchno przenajświntszo! Dwa kierunki: jeden humanistyczny, drugi ścisły.
      Doktorat z jednego w drodze.
      • panisiusia Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 21:57
        P.S. A Ty herrenno może jakąś pracę roczną piszesz? Struktura wykształcenia na
        forum "Młode mężatki"?
        Bo dla mnie, jako naukowca od gender to forum prawdziwą skarbnicą wiedzy(tej
        praktycznej) jest :)
        • herrenna Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 22:59
          broń Cię Panie Boże, po prostu wścibska jestem:) większośc moich prac dotyczy w
          skrócie tematu, jak tu mikro, małe i średnie przedsiębiorstwa mogą wyciągnąc
          fundusze unijne dla siebie;) i nie tylko unijne:)
          • panisiusia Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 23:37
            No to jeszcze dla Twojej wścibskości napiszę, że "mój" kierunek w ministerstwie
            jest zwany artystycznym :)
            • herrenna Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 23:56
              Heh tak jako anegdotę napiszę, że ostatnio z kumplem rozmawiałam i on
              stwierdził, ze założy firmę ze swoją lubą. To mu mowię, ze swietnie, w końcu ona
              może prowadzić księgowość ( da radę przy jednoosobowej działalności, tylko
              trzeba sporo czasu poświęcić), o ile zna się na matematyce. A on " No coś ty,
              przecież to artystka!!" Uśmiałam się, bo wiem,że wystarczy poszperać w
              internecie i miec podstawową wiedzę z matematyki, żeby to przeżyc;)
              • kinkygirl Re: a tak z ciekawości 10.05.06, 00:25
                twoim zdaniem ksiegowosc ma cos wspolnego z matematyka?
                paradne :)
    • dorcik_wk Re: a tak z ciekawości 06.05.06, 22:24
      Prawo - mgr,
      doktorat - SGH - w trakcie :-)
      • maria293 Re: a tak z ciekawości 07.05.06, 13:59
        Architektura krajobrazu-SGGW, a obecnie studia podyplomowe na SGH
        • shakirek13 herenna:/ 07.05.06, 16:00
          o prosze jak nasza "madra,wspaniala,potrafiaca doradzic" herenna probuje
          dowartosciowac sie moim kosztem,tak mozesz byc dumna z siebie.fajnie ci z tym?
          a mnie sie wydaje ze tylko piszesz pierdoly (nie zazdrosc,bo ja jeszcze mam
          czas a y juz pewnie prochniejesz:D na studia jak maly do przedszkola pojdzie)ze
          niby studia itp.hahaha jak ludzie anonimowo przez neta chca robic z siebie
          niewiadomo kogo to mnie tak smieszy ze hej!. nawet jesli ma te studia i inne
          (co mnie w sumie nie interesuje) to mysli ze jest bardziej wartosciowym
          czlowiekiem? brednie! wiesz co? Bog nie rychliwy,ale sprawiedliwy, i zycze
          ci,zebys chociaz przez tydzien miala taka sytuacje jak ja,wtedy kiedy raz nie
          mialam co jesc i zobaczysz wtedy czy warto sie cieszyc z cudzego nieszczescia
          czy zaku wyksztalcenia wyzszego. dla mnie jestes moralnym dnem i nie wiem czy
          ktos cie z tego zadufania w sobie wyciagnie,ale powodzenia
          • panisiusia Re: herenna:/ 07.05.06, 16:26
            Sytuacja, w jakiej się znalazłaś, jest w dużej mierze konsekwencją Twoich
            decyzji. Nie obwiniaj ludzi, którym się lepiej sprawy potoczyły(albo sami im
            nadali taki obrót), tylko spróbuj zmienić coś na lepsze u siebie.
            • shakirek13 Re: herenna:/ 07.05.06, 16:32
              tak oczywiscie,tylko po co te chamskie wysmiewania?i nie wierze w slowa
              herenny,po porstu lubi sie wyzyc i koniec.
              • panisiusia Re: herenna:/ 07.05.06, 16:47
                Jeśli nie miałabyś jakichś kompleksów lub wątpliwości, to jej słowa spływałyby
                po Tobie jak po kaczce. Może i herenna lubi się powyżywać(nie zauważyłam jakiejś
                szczególnej złośliwości z jej strony, ale to tylko moje odczucia), ale widać
                trafiła w Twój czuły punkt.
                • shakirek13 Re: herenna:/ 07.05.06, 16:58
                  nie o to chodzi czy czuly punkt czy nie. mnie ogolnie draznia osoby wyniosle i
                  to dlatego. wiesz powiem tak- spojrz na Plske, na nasze spoleczenstwo. ile tu
                  biedy,upadku moralnego itd. moze to abrzmi dziecinnie,albo nie na Waszym
                  POZIOMIE,ale posluchajcie sobie piosenek hip-hopowych, sa one o prawdziwym
                  zyciu w naszym zafajdanym kraju. nie kazdy ma po kilka fakultetow,bo nie
                  wszystkich np. stac.a taka herenna szydzi z takich ludzi,co tu duzo mowic.
                  • panisiusia Re: herenna:/ 07.05.06, 17:53
                    Ja odebrałam pierwszy post raczej jako ironiczny. Poza tym, to naprawde ciekawe,
                    jakie kto ma wykształcenie, czy studiuje, czy już nie. To normalne pytanie
                    zadawane nowopoznanym osobom.
                    Hip-hopu nie będę słuchać: jakieś pojęcie o nim mam, na dłuższą metę razi mnie
                    słownictwo, niedbałość dykcyjna. A przede wszystkim tematyka.
                    Były takie lata podczas moich studiów, że miałam 400zł na miesiąc(za to musiałam
                    opłacić mieszkanie, najeść się i jeszcze do domu pojechać na drugi koniec
                    Polski). Nie było lekko. Nadal nie jest. Dziecka nie będę mieć jeszcze jakieś
                    5-6 lat. Właśnie ze względu na kasę. Ale nie lubię biadolić i jeszcze się
                    dobijać wyszukiwaniem beznadziejności, niesprawiedliwości świata. Uważam, że
                    mówienie, że wszystko jest złe, że nie ma perspektyw, że trudno o pracę to tylko
                    wymówka ludzi, którym po prostu nie chce się działać.
                  • czekolada_orzechowa Re: herenna:/ 07.05.06, 17:58
                    Draznią Cię osoby wyniosłe? to świadczy o kompleksach zazwyczaj.
                    Piosenki hiphopowe piszą dla kasy ludzie, którzy doskonale wiedzą, co się
                    spodoba zbuntowanej gówniażerii i nie jest to dla mnie absolutnie punkt
                    odniesienia który mogłabym brać pod uwagę. A studia w naszym kraju sa ciągle
                    jeszcze darmowe, w trakcie można pracować- ja tak robiłam i jakoś mam
                    magisterium i nawet rozgrzebany doktorat.
                  • triss_merigold6 Re: herenna:/ 07.05.06, 18:56
                    Hip hop został importowany zdaje się z murzyńskich gett. Mieszkasz w murzyńskim
                    getcie? Współczuję w takim razie...
                    Laska, bądź konsekwentna. Skoro potomek został zaplanowany a Ty zdążyłaś już
                    pobyć narzeczoną i wiedziałaś, że Twój najdroższy edukację zakończył na dość
                    niskim poziomie to nie szlochaj. Sama twierdzisz, że miłość się liczy a nie
                    kasa.
                    Studia jak na razie są darmowe na publicznych uczelniach. Wystarczy się dostać
                    a po I roku można mieć fajne stypendium naukowe więc nie opowiadaj bajek. Nie
                    uczyłaś się, Twój mąż się nie uczył to ponoście sami konsekwencje.
                    • shakirek13 Re: herenna:/ 07.05.06, 19:46
                      sluchaj ja nie prowadze dyskusji na temat "pochodzenie hip-hopu z murzynskiego
                      getta", przeklenstwa tez mnie raza,ale przynajmniej prawde o zyciu w wiekszosci
                      mowia(bo spiewem tego nazwac nie mozna) proponuje piosenke (to jest bardziej
                      rap) Donia "skarby". z tej piosenki duzo moze zrozumiesz,bo to akurat o polskim
                      spoleczenstwie.
              • herrenna Re: herenna:/ 08.05.06, 12:27
                gdzie ja się z Ciebie kobieto wyśmiewam?? Nie widzisz, że mój pierwszy post to
                wybitna ironia do wsyzstkich, tylko nie do Ciebie?? ale jak to ironia, nie
                popłaciła mi, bo dziewczyny się wybroniły i dobrze.
          • mateusiowa Re: herenna:/ 07.05.06, 18:53
            "Bog nie rychliwy,ale sprawiedliwy" - to za co Cię tak pokarał ?
            • shakirek13 Re: herenna:/ 07.05.06, 19:44
              wez odbij! lapiesz za slowka- no no ,calkiem na poziomie:D
          • herrenna Re: herenna:/ 08.05.06, 12:25
            a ty widzisz to co chcesz widziec, wbrew pozorom chcialam zrobic prowokacje, bo
            mnie wkurzyło, ze wszyskie ci jadą po tym, ze nie masz wykształcenia... sie sama
            przeliczyłam, bo faktycznie te co ci to mówiły mają tak wysokie wykształcenie,
            ze mają prawo tak mówić, nie wiedziałam, ze na tym forum jest az tak wysoki
            poziom... ale ty odwróciłaś kota ogonem
            Acha, odnośnie próchna, to faktycznie, stare próchno,w tym roku skończyłam 22,
            ide się oddać do przytułku
            • natalya20 Re: herenna:/ 08.05.06, 12:38
              ja studiuje na wsg logistyke, w przyszlym roku mysle o jeszcze jednym kierunku,
              pokrewnym zeby mi czesc przedmiotow odpadlo...stujuje zaocznie a to dlatego ze
              mam dziecko, mozna wszystko spokojnie pogodzic
    • tiuia Re: a tak z ciekawości 08.05.06, 12:40
      A ja nie mam dwoch kierunkow skonczonych, tylko jeden;) I do tego ten ktory
      skonczylam, skonczylam ostatkiem sil. I nie on ma za wiele wspolnego z tym
      zawodem, w ktorym teraz pracuje. Ale studia wspominam bardzo milo. Nauczyly mnie
      ... zycia.
    • monjan Re: a tak z ciekawości 08.05.06, 14:27
      jeden starczy i podyplomowe juz skonczone
      brak aspiracji na doktorat bo mi sie nie chce...
    • judith79 Re: a tak z ciekawości 08.05.06, 16:47
      dwa + totalny brak talentu do jezykow:P + kursy zupelnie od czapy:)
      • dorcik_wk Re: a tak z ciekawości 08.05.06, 21:10
        he he to tak jak ja - antytalencie językowe :-) ale po anglikańsku się dogadam :-)))
        • judith79 Re: a tak z ciekawości 11.05.06, 08:55
          no dogadac sie to sie dogadam (troche "kali jesc", troche po migowemu, troche
          wymieszam slowa z innych jezykow:P) ale jak trza cos konkretnego to dupa.
    • conejito13 Re: a tak z ciekawości 08.05.06, 17:12
      studia jedne, jezyki owszem oszem tak tak tak oraz dwa wyuczone zawody
      odpowiednio wyszkolone (stewka i sekretarka). lubie byc profesjonalistka w tym,
      co robie, nie lubie fuszerki, wolalam szkole skonczyc nawet 'do podawania kawy'
      na ziemskim padole czy na wyzynach podniebnych;).
    • kiecha3 Re: a tak z ciekawości 08.05.06, 18:23
      no ja puki co nie mam nic...ale jestem na 5 roku na ochronie środowiska (
      Polibuda) i na 3(inż) na zootechnice ( Akademia rolnicza) ..i mażyłam o
      doktoracie....
      • monjan Re: a tak z ciekawości 09.05.06, 09:15
        widac jakie uczelnie...po błedach ortograficznych!!
        a o doktoracie "maż" dalej
    • kiecha3 Re: a tak z ciekawości 08.05.06, 18:23
      no ja puki co nie mam nic...ale jestem na 5 roku na ochronie środowiska (
      Polibuda) i na 3(inż) na zootechnice ( Akademia rolnicza) ..i marzyłam o
      doktoracie....
    • kawka74 Re: a tak z ciekawości 09.05.06, 09:01
      Żebyś wiedziała... Dwa kierunki na UW :)
      Tak się dopisałam, żeby podnieść statystykę :)
    • trusia29 Re: a tak z ciekawości 10.05.06, 23:29
      no ja własnie mam dwa (prawo i ekonomia) ale jakie to ma znaczenie
      dziewczyny??? na tym forum chyba wszytskie jesteśmy sobie równe, prawda?
      • annajustyna Wyrazem rownosci jest mowienie sobie na Ty:))) 10.05.06, 23:32
        I nie tylko. Pzdr!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka