Dodaj do ulubionych

Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sens

29.06.06, 22:37
Od czasu do czasu widzę tu wątki o tytułach typu "panie byki", "panie raki"
itd. Zastanawiam się, jak ludzie mogą w ogóle wierzyć, że znak zodiaku ma
jakiekolwiek znaczenie... Dla mnie to jest kompletna bzdura.
Proponuję zatem taką zabawę: niech ktoś zgadnie, spod jakiego jestem znaku
zodiaku. Nie odpowiadam oczywiście na pytania dotyczące daty urodzenia i inne
zbyt bezpośrednie :).
Obserwuj wątek
    • czekolada_orzechowa ja proponuję inną zabawę 29.06.06, 22:45
      zgadnij, gdzie mam Twój i wszystkie inne znaki zodiaku:D
      • nowytrolik Re: ja proponuję inną zabawę 29.06.06, 22:54
        Odpowiadam: tam, gdzie ja. Prawie :D.
    • ilekobietamalat Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 30.06.06, 07:45
      a ja twierdze ze cos w tym jest:)
      moj ex byl spod tego samego znaku co ja, ktory podobno lubi dominowac.. no i
      jak wspominalam jest juz byly, bo sie prawie co nie pozagryzalismy;)
      i jakos tak sie stalo ze wiekszosc z mojego otoczenia z ktorymi sie naprawde
      dobrze dogaduje to jeden i ten sam znak, ktory wg. tych wszystkich horoskopow i
      innych podobno wlasnie ze mna ma sie dogadywac.. itd;)
      wszyscy faceci u mnie w rodzinie to byki(jak bylam mala to myslalam, ze po
      prostu wszyscy mezczyzni rodza sie w znaku byka;)) i wszyscy sa identyczni,
      mimo ze to rozne rodziny (tzn.tatus moj, tatus mamusi, brat moj cioteczny ze
      strony mamusi..).

jak bylam w liceum to nasza pania psycholog byla wrozka:) i jak szlam do szkoly
      to poprosila o moja dokladna date urodzenia,z godzina chyba, i cos tam sobie
      rozrysowala rozpisala, i cala ta wiedze 'wyczytana z gwiazd' przekazala dalej,
      zeby wiedzieli jak ze mna postepowac;)
      kobieta mnie w ogole nie znala, ale wszystko co wyczytala bylo prawda.
      • nowytrolik Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 30.06.06, 09:42
        Jeśli coś w tym jest, to na pewno potrafisz ocenić, spod jakiego jestem znaku
        ;). Przekonaj mnie, że to nie jest stek bzdur i zabobonów.
        • ilekobietamalat Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 30.06.06, 10:51
          nie no, nie badz glupiutka:)
          ja mowie ze cos w tym jest,a nie ze jestem wrozka, i jak ktos nizej napisal,
          zawsze mozna wine zwalic na znak zodiaku.
    • kawka74 Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 30.06.06, 10:18
      Ale zodiak jest pożyteczny, w razie czego jest na co zwalić winę. :)
    • uwaga_tramwaj Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 30.06.06, 11:06
      żeby przeprowadzić dowód, trzeba założyć, że obowiązują racjonalne zasady
      wynikania. w zodiakach nie ma nic racjonalnego. nikt ci nic nie udowodni. to
      mitologia dla rozhisteryzowanych.
      • pani.byk Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 30.06.06, 16:11
        Podales za mało informacji.
        Ale zgaduję: jesteś zodiakalnym bliźniakiem.
    • misterrak1981 Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 30.06.06, 20:45
      ja tez uwazam ze cos w tym jest.ja np bylem z raczycą.i taka jest prawda ze
      dopoki sie uklada to jestto zwiazek idealny,romantyczny,zywy,namietny.ale jak
      cos sie skopie to zaczyna sie klopot.raki maja ogormna wyobraznie,sa
      przewrazliwione i mysla ze wiedza lepeij-ogroman upartosc no i sa czesto
      wielkimi indywidualistami.jesli rak poczuje ze duzo moze to zgniecie partnera
      szczypcami.niestety raki trzeba trzymac na dystans i nie oddawac im pola w
      zwiazku bo wtedy papa
      • carmela_soprano załamałam się 01.07.06, 01:34
        kurcze, jak baba wierzy w te bzdety, to jeszcze, bo... no, to wszak tylko baba i
        wolno jej być głupią jak wiadro całkiem bezkarnie

ale facet wierzący w ten cały niu ejdżowy krap???

litości...
    • popea1 Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 01.07.06, 07:45
      Nikt Ci tego nie udowodni, bo sensu w tym nie ma za grosz. Na marginesie dodam,
      że chodziłam do klasy z dziewczyną urodzoną tego samego dnia i nawet w tym samym
      szpitalu (i nie jest to moja bliźniaczka:) i podobieństwa między nami nie było
      żadnego. I niech mi ktoś udowodni, że to ma sens....
      • ilekobietamalat Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 01.07.06, 08:11
        ale roznica kilku godzin i mogla byc juz pod wplywem innego znaku;)
        nie rozumiem dlaczego tak sie od razu denerwujecie,ze to bzdury,bzdety i
        zalosne.
        mnie to ani ziebi ani grzeje,wiec dlaczego mialabym nie wierzyc?:) nie wiem co
        wam to przeszkadza..
        a moze same po kryjomu czytacie horoskopy..;>
        • tracer81 Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 01.07.06, 20:26
          A może w krasnoludy i elfy też wierzysz? Buahaha
          • misterrak1981 Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 01.07.06, 22:01
            tylko ze znam innych/e rakow raczyc i sa bardzo podobni/e
        • popea1 Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 02.07.06, 09:49
          > mnie to ani ziebi ani grzeje,wiec dlaczego mialabym nie wierzyc?

Wiara to wiara, albo wierzysz i cie to grzeje, albo nie wierzysz i cię to ziębi.
          A wierz sobie, nikomu to nie przeszkadza, rozmawiamy o sensowności hotroskopów
          (których nie czytam).
          • ilekobietamalat Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 02.07.06, 10:14
            nie, horoskopy to swoje, a znaki zodiaku to swoje. ja nie mowie ze jak mi w
            horoskopie pisza ze zlamie noge to z domu nie wychodze bo w to wierze.
            oczywiscie ze nie wierze, i przewaznie nie czytam, co nie zmienia faktu, ze w
            charakterystyczne cechy znakow wierze.

a wierzenie w znaki wcale mnie nie grzeje, i nie ziebi mnie tez. po prostu jest
            i juz;> bez zadnego dzialania na moj organizm:)
    • delicja11 Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 02.07.06, 23:51
      a ja uważam , że cos w tym jest - ja np. super dogaduję się z facetami w
      obrębie jednego okreslonego znaku- bywalo tak , że jak poznawalam osobę z pod
      tego znaku jednego znaku to po 15 min. znajimości wiedzialam juz , że z pod
      tego własnie znaku jest , poprostu to czułam ... a osoba była zdziwiona , że
      wypalalam , że jest z tego a tego to znaku , moja siostra blizniaczka ma męża
      z pod tego samego znaku co ja partnera... :P
      • nowytrolik Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 03.07.06, 11:53
        Jeśli coś w tym jest, jeśli znak zodiaku rzeczywiście wiąże się z określonymi
        cechami charakteru, to znaczy, że znając cechy można określić, spod jakiego ktoś
        jest znaku. Ale jak dotąd nikt z tutejszych fanów zodiaku nie pofatygował się,
        żeby określić moje cechy charakteru i zgadnąć mój znak zodiaku :P. Podpowiadam,
        że na podstawie tego wątku już można, moim zdaniem, pewne moje cechy określić:
        dociekliwość, [upierdliwość], racjonalność, ... :D
        • ilekobietamalat Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 03.07.06, 12:08
          doskonale wiesz ze internet zmienia ludzi;) wiec po wypowiedziach w necie nie
          da sie ocenic;) o:)
          • nowytrolik Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 04.07.06, 08:12
            ilekobietamalat napisała:

> doskonale wiesz ze internet zmienia ludzi;) wiec po wypowiedziach w necie nie
            > da sie ocenic;) o:)

OK, zgadnijcie zatem, spod jakego znaku jest mój mąż (albo dowolna inna osoba,
            którą ja znam, a Wy nie). Nie będziecie mieć przeszkody w postaci "zmiany
            internetowej".
        • ravicowa Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 03.07.06, 21:54
          Jeśli oprócz tego o tradycyjnych poglądach, lojalny, wierny,monogamiczny,
          niezbyt wyluzowany, błyskotliwy, dążący małymi kroczkami do dużego celu,namiętny
          dopiero po odnalezieniu wielkiej miłości, to Koziorożec? :-). Ale w sumie to też
          nie wierzę w horoskopy :-). No, ale to o przedstawicielu płci męskiej.A to też
          chyba różnica.
          • nowytrolik Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 04.07.06, 08:21
            ravicowa napisała:

> Jeśli oprócz tego o tradycyjnych poglądach, lojalny, wierny,monogamiczny,
            > niezbyt wyluzowany, błyskotliwy, dążący małymi kroczkami do dużego celu,namiętn
            > y
            > dopiero po odnalezieniu wielkiej miłości, to Koziorożec? :-). Ale w sumie to te
            > ż
            > nie wierzę w horoskopy :-). No, ale to o przedstawicielu płci męskiej.A to też
            > chyba różnica.

Chyba różnica, jestem kobietą ;). Z tymi poglądami, to różnie bywa
            (tradycjonaliści powiedzieliby, że rewolucyjne, a rewolucjoniści, że
            przedpotopowe), wierna i monogamiczna tak, aczkolwiek w dużym gronie kolegów, z
            błyskotliwością różnie bywa - chyba nie jestem błyskotliwa, do celu nie zawsze
            małymi kroczkami. I niekoniecznie Koziorożec.
        • kenwil Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 20.07.06, 14:53
          Twój znak to WODNIK!
    • aiczka Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 03.07.06, 12:38
      Moim zdaniem znak Zodiaku o tyle ma znaczenie, że określa, w jakiej porze roku
      się ktoś urodził. Mówi na przykład, że ktoś zawsze był najmłodszy/najstarszy
      pośród "rówieśników" w klasie (co może czasem wpływać na kształtowanie się jego
      charakteru). Albo, że gdy tylko się urodził, mógł zacząć "wychodzić" na długie
      spacery i produkować sobie masę witaminy D. Kiedy ktoś dorasta, może mieć dobry
      humor we wrześniu, bo niby trzeba iść do szkoły, ale za to ma urodziny i dostaje
      fajne prezenty. A komu innemu w wieku dojrzałym wakacje może psuć świadomość, że
      oto jest o rok starszy.
      • dunia77 Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 03.07.06, 13:38
        Dokladnie to samo mialam napisac. Istnieje sporo naukowych przeslanek, ze pora
        roku, w ktorej sie urodzilismy moze miec wplyw na nasze zycie. Np. jest wiele
        schorzen typowych dla ludzi urodzonych w konkretnej porze roku.
        Natomiast z punktu widzenia astrofizyki horoskopy to zabobon i nic poza tym.
      • nowytrolik Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 04.07.06, 08:08
        Takie i tylko takie tłumaczenie wygląda dla mnie rozsądnie. Pora roku
        rzeczywiście może mieć jakiś nieznaczny wpływ na nasz charakter - ze względów
        klimatyczno-obyczajowych, ale nie ze względu na układ gwiazd czy coś tam... Mimo
        to to znaczenie pory roku jest zdecydowanie mocno przykryte innymi czynnikami:
        genetycznymi, społecznymi, ...

aiczka napisała:

> Moim zdaniem znak Zodiaku o tyle ma znaczenie, że określa, w jakiej porze roku
        > się ktoś urodził. Mówi na przykład, że ktoś zawsze był najmłodszy/najstarszy
        > pośród "rówieśników" w klasie (co może czasem wpływać na kształtowanie się jego
        > charakteru). Albo, że gdy tylko się urodził, mógł zacząć "wychodzić" na długie
        > spacery i produkować sobie masę witaminy D. Kiedy ktoś dorasta, może mieć dobry
        > humor we wrześniu, bo niby trzeba iść do szkoły, ale za to ma urodziny i dostaj
        > e
        > fajne prezenty. A komu innemu w wieku dojrzałym wakacje może psuć świadomość, ż
        > e
        > oto jest o rok starszy.
        • ilekobietamalat Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 04.07.06, 08:24
          pory roku i owszem, napewno maja wplyw na nas, ale ukladu gwiazd bym tak od
          razu tez nie skreslala.
          juz pisalam wyzej, ze moja pani psycholog/pedagog/wrozka szkolna, z mojej daty
          urodzenia, nie znajac mnie kompletnie, 'wyczytala' conieco o mnie, i to same
          prawdy;) moja mamusia jak przeczytala charakterystyke zrobiona wlasnie przez
          pania wrozke, to uwierzyla w gwiazdy;)
          • nowytrolik Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 04.07.06, 11:57
            ilekobietamalat napisała:

> pory roku i owszem, napewno maja wplyw na nas, ale ukladu gwiazd bym tak od
            > razu tez nie skreslala.
            > juz pisalam wyzej, ze moja pani psycholog/pedagog/wrozka szkolna, z mojej daty
            > urodzenia, nie znajac mnie kompletnie, 'wyczytala' conieco o mnie, i to same
            > prawdy;) moja mamusia jak przeczytala charakterystyke zrobiona wlasnie przez
            > pania wrozke, to uwierzyla w gwiazdy;)

A nie zastanawiało Cię, czy ta wróżka nie była po prostu dobrym psychologiem?
            Coś mi się zdaje, że nie jest prawdą, że nie znała Cię kompletnie. Wywróżyła Ci
            to na odległość, nie widząc Cię, nie słysząc, nie wiedząc, w jakim środowisku
            się obracasz, czym się interesujesz, w jakim kierunku jesteś uzdolniona? Zauważ,
            że pracowała w Twojej szkole, coś mi się zdaje, że miała okazję przeanalizować
            Twoje gesty, mimikę, może pismo, może sposób wypowiedzi. Psychologia ma mnóstwo
            zakamarków.
            • ilekobietamalat Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 05.07.06, 07:01
              nie rozumiesz. ja z ta kobieta nie mialam zadnego kontaktu,bo to byla druga
              szkola, i ona zrobila ta charakterystyke zanim ja do nich przyszlam. a papiery
              zawozila moja matka bo ja bylam chora, wiec nawet w przelocie nie mogla mnie
              widziec, nie rozmawiala nic. tylko dyrektorka przez telefon jak mialysmy(kazano
              mi przyjsc z mamusia;)) isc na rozmowe, zapytala sie mojej mamy o dokladna date
              urodzenia z godzina..
              • nowytrolik Wypisz wymaluj Hogwart 05.07.06, 12:08
                A tak na serio, gdy Copperfield czaruje, miliony widzów, nie tylko telewizyjnych
                nie znajdują niemagicznego wytłumaczenia dla jego sztuczek.
    • oxygen100 Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 04.07.06, 11:47
      ja tam wierze tylko w to ze np. ksiezyc wywoluje plywy. W inne bzdury nie
      bardzo:P Ale tak to juz jest ciemnota i zabobon swieca triumf jak w
      sredniowieczu hehe
    • paulia Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 04.07.06, 15:26
      Sam znak zodiaku nie opisuje charakteru itp czlowieka. Jesli juz mowa/dyskusja o horoskopach to nalezy
      spojrzec na caloksztalt (wszystkie planety) w horoskopie. Dla wyjasnienie to nie wrozka "robi" horoskopy
      ale astrolog! I takie moje pytanie. Kto z krytykujacych i smiejacych sie z znakow zodiaku/horoskopow i
      innych ma jakies o tym pojecie? Zeby moc cos wysmiac nalezy najpierw to zglebic!

• dunia77 Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 04.07.06, 15:33
        > Zeby moc cos wysmiac nalezy najpierw to zglebic

Zeby jeszcze bylo co zglebiac ;-(
        Astrologia opiera sie na sredniowiecznym pojeciu o kosmosie, na szczescie swiat
        poszedl juz do przodu.
        Lepiej poswiecic czas na nauke fizyki i zrozumiec jak dziala mikrofalowka albo
        telewizor - bo dla wiekszosci osob to wlasnie jest "magia".

• paulia Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 04.07.06, 15:51
          Zeby jeszcze bylo co zglebiac ;-(
          > Astrologia opiera sie na sredniowiecznym pojeciu o kosmosie,

I tu sie mylisz!!
          Ale nie chce mi sie wyjasniac, bo szkoda mi czasu i energii.
          Poczytaj cos na ten temat, a potem mozemy polemizowac.

• dunia77 Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 04.07.06, 16:02
            > I tu sie mylisz!!

Nie sadze.

> Poczytaj cos na ten temat, a potem mozemy polemizowac.

Moja droga, z racji swojego zawodu mialam juz wiele okazji do tego typu dyskusji.

• paulia Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 04.07.06, 23:57

> > I tu sie mylisz!!
              >
              > Nie sadze.

Astrologia powstala duzo wczesniej przed Sredniowiczem. To fakt.
              Wiec juz nie zmyslaj.
              >
              > > Poczytaj cos na ten temat, a potem mozemy polemizowac.
              >
              > Moja droga, z racji swojego zawodu mialam juz wiele okazji do tego typu
              dyskusj

A jaki to zawod jesli mozna sie dowiedziec? To i tak nie zmienia faktu, zeby na
              jakis temat dyskutowac to trzeba jakies minimum znac. A Ty nawet nie wiesz
              kiedy Astrologia powstala. No wiec z czym do ludzi???

Bez odzewu.

• arkhan Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 20.07.06, 17:01
                > Astrologia powstala duzo wczesniej przed Sredniowiczem. To fakt.
                > Wiec juz nie zmyslaj.

I co z tego? To tylko dowodzi, że astrologią ludzie próbowali wytłumaczyć żeczy, których nie rozumieli, a które już dawno zgłębiła współczesa nauka.

I zrozum w końcu, że w astrologii nie ma absolutnie nic prawdziwego.
      • nowytrolik Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 04.07.06, 16:36
        paulia napisała:

> Sam znak zodiaku nie opisuje charakteru itp czlowieka. Jesli juz mowa/dyskusja
        > o horoskopach to nalezy
        > spojrzec na caloksztalt (wszystkie planety) w horoskopie. Dla wyjasnienie to ni
        > e wrozka "robi" horoskopy
        > ale astrolog! I takie moje pytanie. Kto z krytykujacych i smiejacych sie z znak
        > ow zodiaku/horoskopow i
        > innych ma jakies o tym pojecie? Zeby moc cos wysmiac nalezy najpierw to zglebic
        > !
        >

Przyznaję, że nie mam o tym pojęcia i właśnie próbuję niejako zgłębić temat ;) A
        tak naprawdę próbuję dociec, czy warto zgłębiać. Na razie nikt mnie tu nie
        przekonał, że warto :D.

Niegdyś pokładano wiarę w moc czarowników. Dziś rolę takich magików pełnią
        lekarze, fizycy, chemicy, programiści i Copperfield.

Na astrologię i horoskopy (te bardziej "profesjonalne", a nie pisane przy kawie
        przez panią Basię od krzyżówek i innych rozrywek) patrzę z przymrużeniem oka -
        jak na Copperfielda. Ale niektórzy wierzą i w magię Copperfielda, i w horoskopy,
        i nawet w reklamy.
        • paulia Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 05.07.06, 00:03

>
          > Przyznaję, że nie mam o tym pojęcia i właśnie próbuję niejako zgłębić
          temat ;)
          > A
          > tak naprawdę próbuję dociec, czy warto zgłębiać. Na razie nikt mnie tu nie
          > przekonał, że warto :D.

Po piewrwsze to nie to forum.
          Po drugie jak Cie to choc troszczke interesuje to proponuje przeczytac jakas
          lekture na ten temat i potem ewentualnie zobaczysz czy warto. Nikt Cie nie
          bedzie do tego przekonywal, bo po co.

>
          • nowytrolik Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 05.07.06, 12:03
            Ciekawe, ile osób, spośród tych, które żyją zgodnie z rytmem horoskopów
            wyczytanych w gazetach i które próbują oceniać ludzi na podstawie ich znaku
            zodiaku czyta "jakąś literaturę na ten temat". Myślę, że podstawową literaturą
            na temat zodiaku dla większości z nich są brukowce i inne czasopisma z działem
            krzyżówek, horoskopów i innych dowcipów.

A propos innych forów, to znalazłam jakieś o astrologii, ale było jakieś mało
            popularne, rzadko się tam ktokolwiek pojawiał.

Proszę, poleć jakąś literaturę godną uwagi. Może poczytam, może inni też poczytają.
            • paulia Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 05.07.06, 12:42
              A propos innych forów, to znalazłam jakieś o astrologii, ale było jakieś mało
              > popularne, rzadko się tam ktokolwiek pojawiał.

Jest forum astrologiczne Anahelli "Jak na gorze, tak na dole". To forum dla astrologow i hobbistow
              astrologow.
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11132
              >
              > Proszę, poleć jakąś literaturę godną uwagi. Może poczytam, może inni też poczyt
              > ają.

Moze na poczatek:
              W. Jóźwiak: "Okiem astrologa" - w bardzo miły i przystępny sposób omówione
              podstawy
              L. Weres: "Homo Zodiacus"

• kawq17 Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 04.07.06, 21:38
      jestes panną
      • nowytrolik Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 04.07.06, 22:03
        kawq17 napisała:

> jestes panną

O, to już chyba trzeci strzał (po bliźniaku i koziorożcu). Jak tak dalej
        pójdzie, to w końcu ktoś strzeli dobrze, w końcu tylko dwanaście możliwości.
        Ciekawe, dlaczego myślisz, że panną?
    • kawq17 Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 04.07.06, 22:13
      dlaczego mysle ze jestes panna, bo podobno dociekliwosc, racjonalnosc,
      monogamia i wiernosc to podstawy charakteru panien, jeszcze podobno
      nudziarstwo, oszczednosc i pedantyzm, a takze nie dopuszczanie do siebie opinii
      innych.
      w zasadzie tak sobie strzelilam, ja jestem panna(a ostatnia rzecza ktora mozna
      o mnie powiedziec to ze jestem oszczedna)nigdy nic sie nie zgadza w tych
      horoskopach. pozdrawiam
      • nowytrolik Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 04.07.06, 22:51
        kawq17 napisała:

> dlaczego mysle ze jestes panna, bo podobno dociekliwosc, racjonalnosc,
        > monogamia i wiernosc to podstawy charakteru panien, jeszcze podobno
        > nudziarstwo, oszczednosc i pedantyzm, a takze nie dopuszczanie do siebie opinii
        >
        > innych.
        > w zasadzie tak sobie strzelilam, ja jestem panna(a ostatnia rzecza ktora mozna
        > o mnie powiedziec to ze jestem oszczedna)nigdy nic sie nie zgadza w tych
        > horoskopach. pozdrawiam

No widzisz, a u mnie się nawet w miarę zgadza, tylko że panną nie jestem :D.

Pzodrawiam również :)
        • kanaviosta Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 17.07.06, 13:05
          pewnie lwem ;-)
          jako że założyłaś wątek na swój temat ;-)
          • nowytrolik Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 20.07.06, 17:03
            kanaviosta napisała:
            > pewnie lwem ;-)
            > jako że założyłaś wątek na swój temat ;-)

kenwil napisał:
            > Twój znak to WODNIK!

Szanse na dobry strzał wzrosły z 1/9 do 1/7 :O
            • kanaviosta Re: Znaki zodiaku - kto mi udowodni, że to ma sen 20.07.06, 19:36
              jeśli nie lew to skorpion ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka