Dodaj do ulubionych

Co zrobić zeby schudła?

05.07.06, 10:03
Jesteśmy półtora roku po ślubie. bardzo kocham moją żone i może to co napisze
wyda się wam tego zaprzeczeniem. moja zona zawsze maiła lekką nadwage - nigdy
mi to nie przeszkadzało, ale po ślubie zaczęła coraz bardziej przybierać na
wadze. wiem, że kupuje duzo słodyczy, bo czasami zdarza mi się znaleść puste
papietki to po batonikach, to po czekoladach. chciałem ją wyciągać na
spacery, rowery(kiedyś duzo jeżdziła) ale jej się nie chce. siedzi pzred
telewizorem, komputerem i podjada. bardzo przytyła. próbowałam delikatnie jej
to uzmysłowic, zmobilizować do chudnięcia, ale widze że poprostu ona nie ma
na to ochoty. Błagam pomóżcie co mam zrobić, jak ją mobilizować, bo naprawde
bardzo ją kocham, ale ta duza nadwaga naprawde zaczyna mi przeszkadzać.
Obserwuj wątek
    • dorcik_wk Re: Co zrobić zeby schudła? 05.07.06, 10:12
      Rozmawiac, rozmawiac, rozmawiac.
      Kupić blender i robić koktajle.
      Zmienić sposób żywienia obojga.
      Ale rozmawiać...

Powiedz jej, ale delkatnie, bo kobiety bardzo wyczulone są na punkcie swojej
      wagi. Powiedz, ze kiedyś więcej wychodziliście. Zaproponuj basen, wycieczkę
      rowerową w ciekawe miejsce.
    • mb800 Re: Co zrobić zeby schudła? 05.07.06, 10:18
      Myślę że jeśli ona sama nie przejrzy na oczy i sama nie będzie miała w sobie
      samozaparcia to ty sam nic nie zdziałasz. To ona musi chcieć się odchudzić.
      Przede wszystkim skończcie z kolacjami po 18, zero białego pieczywa, zero
      słodyczy i tłystych smażonych potraw.No i oczywiście wspólne spacery, może
      oboje wybierzcie się na siłownię (jak będziesz z nia będzie bardziej
      zmotywowana), może basen myslę że po jakimś czasie waga zacznie spadać. Zamiast
      słodyczy owoce powinna jeść!!!
      Może powinieneś delikatnie jej raz na jakiś czas powiedzieć że ją kochasz ale
      że ostatnio przybiera na wadze. Może oznajmij że wprowadzasz zmiany w
      dotychczasowym życiu i od dzisiaj macie aktywnie uczestniczyć w nim.
      Mi pomogło to że przez jakis czas ostatnio rodzinka no i niektórzy znajomi
      mówili mi "troszkę Ci się przytyło , co?" no i się zawzięłam...
      Powodzenia
      • wilkowy Re: Co zrobić zeby schudła? 05.07.06, 10:23
        odżywiamy sie w miare zdrowo - oboje jesteśmy wegeterianami i zawsze moja
        małżonka wystrzegała sie białego pieczywa, makaronów itp bo zawsze miała
        problem z nadwagą. rozmawiałem z nią wiele razy, bo myslałem, że może przeżywa
        jakiś kryzys, załamnie i dlatego nie kontroluje ile je, ale po tych, naprawde
        licznych rozmowach myśle ze jest ok, że ona po prostu przestała sie starac....
        • triss_merigold6 Re: Co zrobić zeby schudła? 05.07.06, 10:47
          No to przestań się cackać i (zakładam, że zdrowa tylko leniwa) powiedz prosto z
          mostu, że duża nadwaga jest dla Ciebie aseksualna, że szkodzi zdrowi i urodzie.
          i niech panna ruszy zad sprzed kompa i pójdzie popływać.
        • sweet_pink Re: Co zrobić zeby schudła? 05.07.06, 10:53
          moim zdaniem jakiekolwiek dalsze sugestie z Twojej strony mają szansę skońcyć
          się najwyżej spięciami tudzież awanturą. moim zdaniem najlepsze co mogłbyś
          zrobić, to porozmawiać z jakąś jej koleżanką...koleżance prędzej uwierzy, a i
          kobiety między sobą najlepiej się motywują moim zdaniem. a jeśli byś sam z nią
          rozmawiał, to przedewszystkim wyciągaj argumenty zdrowotne...od psucia sie zębów
          do słodyczy, przez osteoporoze, a na chorobach serca skończywszy.
          • kawka74 Re: Co zrobić zeby schudła? 05.07.06, 12:12
            moim zdaniem najlepsze co mogłbyś
            > zrobić, to porozmawiać z jakąś jej koleżanką...koleżance prędzej uwierzy, a i
            > kobiety między sobą najlepiej się motywują moim zdaniem.

Już sobie wyobrażam, jak koleżanka się ucieszy z materiału do plotek.
            • caysee Re: Co zrobić zeby schudła? 05.07.06, 13:20
              Taa. Ja sobie wyobrazam, jak sie zona ucieszy, ze poszedl z czyms takim do
              kolezanki.

Wg mnie po prostu powinienes jej powiedziec co myslisz.
              • ich11 do koleżanki można, tylko nie do przyjaciółki 05.07.06, 13:22
                najlepszej! :)))
    • ich11 zacznij bić! wpierw spuchnie, potem schudnie! 05.07.06, 13:21
      Jeżeli nie pomoże, to zamykaj lodówkę i nie dawaj kieszonkowego.
      Ja uważam, że kochanego ciała nigdy nie jest za wiele! :)))))))))))
      Chciałbyś żyć z taką heterą jak Naomi Campbell?
    • ewik67 Re: Co zrobić zeby schudła? 05.07.06, 14:02
      Okrutne, ale... Kup jej wystrzałową sukienkę/kostium/spodnie/komplet
      bielizny/bluzkę - to, co lubi, ale koniecznie w rozmiarze, który nmosiła, kiedy
      się poznaliście, eraz powinno byc za ciasne. I obstawaj, żeby przymierzyła przy
      tobie, bo chcesz zobaczyć, jak wygląda.
      • mb800 Re: Co zrobić zeby schudła? 05.07.06, 14:19
        A może zęby powyrywaj? wtedy już będzie mogła jeść same zupki i kleiki ;)
        • hayet Re: Co zrobić zeby schudła? 05.07.06, 14:48
          a wiesz ile taki kleik ma kalorii...nie sa najlepsze
    • hayet Re: Co zrobić zeby schudła? 05.07.06, 14:45
      szczerze mowiac, jak ona sama tego nie bedzie chciala to nic sie nei da zrobic,
      bo na sile nog do pedalow rowerowych jej nie przywiazesz.
      trudna sytuacja bo dosc delikatna, ale jesli mowisz, ze znia o tym rozmawiales
      i nic nie daje to sama nei wiem co mozna zrobic w takiej sytuacji.
      moze jeszcze raz z nia pogadaj, tak szczerze i otwarcie...pewnie bedzie trudno
      ale sprobuj.
    • mikams75 Re: Co zrobić zeby schudła? 05.07.06, 14:50
      obawiam sie, ze wszelkie uwagi i rozmowy dzialaja drazniaco i moga popsuc
      atmosfere i wzbudzic wielki sprzeciw.
      Rozmowa z kolezanka jesz jeszcze gorszym rozwiazaniem, bo kolezanka stanie po
      stronie zony i jej powie wprost, co ty opowiadasz ludziom naokolo.
      Mysle tez, ze kolezanki nie sa slepe i tez widza ze tyje.
      Jedyne rozwiazanie, to wspolne aktywne spedzanie czasu. Bedzie mniej czasu na
      podjadanie i ruch tez dobrze wplynie. Chodzcie razem na zakupy, nie bedzie
      musiala sama wychodzic do sklepu i nie bedzie kupowac przy okazji slodyczy.

• kiecha3 Re: Co zrobić zeby schudła? 05.07.06, 19:09
      a może by tak ją podkręcić że jakas tam koleżanka schudła ładnie i wygląda teraz
      bardzo sexi... tylko żebyś nie przesadził...

albo co jakiś czas łapac za wystające fragmęty nadmiarowej tkanki.. mój kochany
      tak mi robi.. że mam nadwagę i mi w brzuszek poszło.. to mnie co jakiś czas
      łapie za spaślaczka... ja sie wtedy denerwuję i obruszam..ale dzięki temu wiem
      że jemu to przeszkadza. i chcialby żebym zrzuciła.... jak na razie staram się..
      zaczynam dzień od belVity ( niestety jestem uzaleźniona od słodyczy i musze coś
      jeść) tak koło 8 30- 9.. potem długo nic i mała zupka, albo surówka - 13-`14 (
      na stołówce szkolnej).. a dopiero koło 16-17zwyky obiad ( bo domowy)
      --
      .... wielokropek...

www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2048725
      • horpyna4 Re: Co zrobić zeby schudła? 05.07.06, 19:16
        Nic nie mówić na temat wyglądu. Kłaść nacisk na sprawy zdrowia. Bo wpędzenie w
        kompleksy może przynieść odwrotny skutek - zacznie się jeszcze bardziej
        pocieszać słodyczami. Poszukaj wśród znajomych schorzeń związanych z otyłością,
        żona musi wiedzieć, że chodzi Ci o jej zdrowie. Że ją kochasz i o nią dbasz.
    • snatcher Re: Co zrobić zeby schudła? 05.07.06, 19:40
      wilkowy napisał:

> Jesteśmy półtora roku po ślubie. bardzo kocham moją żone i może to co napisze
      > wyda się wam tego zaprzeczeniem. moja zona zawsze maiła lekką nadwage - nigdy
      > mi to nie przeszkadzało, ale po ślubie zaczęła coraz bardziej przybierać na
      > wadze. wiem, że kupuje duzo słodyczy, bo czasami zdarza mi się znaleść puste
      > papietki to po batonikach, to po czekoladach. chciałem ją wyciągać na
      > spacery, rowery(kiedyś duzo jeżdziła) ale jej się nie chce. siedzi pzred
      > telewizorem, komputerem i podjada. bardzo przytyła. próbowałam delikatnie jej
      > to uzmysłowic, zmobilizować do chudnięcia, ale widze że poprostu ona nie ma
      > na to ochoty. Błagam pomóżcie co mam zrobić, jak ją mobilizować, bo naprawde
      > bardzo ją kocham, ale ta duza nadwaga naprawde zaczyna mi przeszkadzać.

Wez sznur i sie powies!
    • nchyb wyślij do SPA... 05.07.06, 20:05
      na jakiś dłuższy turnus odnowy biologicznej, takie odchudzanie połączone z
      pielęgnacą ducha i ciała...
      Oczywiście w czasie jej pobytu tam sam zajmij się domem, po powrocie zony do
      domu, wypucowanym na błysk - podaj jej przygotowany wcześniej smaczny, lecz
      zdrowy i niskokaloryczny posiłek, później wręcz jej karnety do fitness klubu,
      lub na basen, gdzie bedziecie chodzić razem, nie omieszkaj się też wspomnieć,
      że po powrocie cudownie wygląda. Daj temu wyraz w sypialni...
    • twojahanus Re: Co zrobić zeby schudła? 05.07.06, 21:58
      Zapisz się razem z żoną na ćwiczenia. Kup jej karnet i nie pytaj. Razem
      chodzcie. Mój mąż tak zrobił i pomogło.
    • ilekobietamalat Re: Co zrobić zeby schudła? 05.07.06, 22:23
      ty, daj jej spokoj co?
      kurcze no juz czlowiek sobie nawet czekoladek przed kompem podjesc nie moze.
      troche przyjemnosci kazdemu sie nalezy.
      a jak bedzie miala ochote na rower, to sie zbierze i pojdzie, wszelkie
      mobilizacje sa co najwyzej irytujace:/
      tez jak mialam stres w pracy i na uczelni to przytylam, i jak by mi jeszcze
      chlop cos powiedzial,to bym zabila:>
    • enith Re: Co zrobić zeby schudła? 06.07.06, 02:57
      A potem kobieta się dziwi, że mąż już nie jest nią zainteresowany. Wilkowy jest
      szczery i wie, że mogą na tle nadwagi żony powstać problemy. Ja wolałabym, żeby
      mój chłopak przyszedł do mnie i powiedział, że powinnam schudnąć (pod warunkiem,
      że to nie byłaby jakaś wydumana nadwaga). U mnie jest akurat odwrotnie, mój
      chłopak mógłby zrzucić troszkę brzuszka (nigdy mu tego nie powiedziałam). Razem
      ćwiczymy na siłowni, jeździmy na rowerze, co jakiś czas wybieramy sie powspinać
      i mamy kupę dobrej zabawy, a przy okazji on chudnie, a ja się ujędrniam:)
      Wilkowy, nie ma rady, porozmawiaj z małżonką, powiedz jej to co nam - byle w
      taktowny sposób. Jeśli jej zależy powinna się za siebie wziąć, oczywiście Ty za
      siebie także, bo wtedy jest raźniej, no i jest to kolejny sposób na wspólne
      spędzenie czasu.
      • varia1 Re: Co zrobić zeby schudła? 06.07.06, 06:29
        może dieta metaboliczna?
        polecam, sprawdziłam na sobie
        • ich11 więcej seksu! 06.07.06, 06:35
          • ich11 ma któraś ochotę na "świtańca"? ;) 06.07.06, 06:36
    • wilkowy Re: Co zrobić zeby schudła? 06.07.06, 09:43
      dziekuję Wam z prawie wszystkie porady. dzieki wszym podpowiedzia znalazłem na
      nią "haka" - we wrześniu jest ślub naszych znajomych i zapytałem czy pójdzie w
      swojej - naprawde super - zielonej sukience i zaczęła kręcić, że kobieta drugi
      raz w tej samej suience nie występuje(ale czego?) ale w koncu udał mi sie ją
      namówić by ją przymierzyła. zrobiła to sama w pokoju po czym wysza i
      powiedziała, żechyba poszuka w sklepie innej. godzine później udał mi się ją
      wyciągnąć na rower;)
      kurcze duża to sztuka być stanowczym, a przy tym nie urazić.......
      dzięki:)
      • mikams75 Re: Co zrobić zeby schudła? 06.07.06, 11:52
        brawo! bardzo dobry pomysl! Jak sama sie przyzna, ze sie nie miesci w stare
        ciuchy, to najlepiej udaj, ze nawet nie zauwazyles! Ale ze twoj garnitur tez
        jest przyciasny... Nic tak nie mobilizuje jak dobre slowa ukochanej osoby.
        A moze niedlugo macie np. rocznice slubu? Zaproponuj (przez ten twoj za ciasny
        garnitur), ze sobie zrobicie zdrowy slubny prezent czyli np. karnety do fitnesu?
        A tymczasem - na rowery, na dlugi spacer, gdziekolwiek, gdzie zapomni o podjadaniu.
        • tanczacy.z.myslami Re: Co zrobić zeby schudła? 06.07.06, 13:47
          mikams75 napisała:

> Jak sama sie przyzna, ze sie nie miesci w stare
          > ciuchy, to ...

...to przyjdzie do wilkowego z odwieczną damską śpiewką:
          "Ja nie mam co na siebie włożyć"
          Skończy sie odchudzeniem... portfela :)
    • celka.g Re: Co zrobić zeby schudła? 09.07.06, 00:46
      Mój K. kiedyś zaszedł mnie od tyłu przy zmywaniu, objął w talii, chwycił za
      fałdki tłuszczu na moim brzuchu i potrząsając stwierdził "ooo.. widze,że mój
      boczuś się zaokrąglił", po czym pocałował w szyję i poszedł do pokoju. Więcej
      na ten temat nie rozmawialiśmy, ale ja od tamtej pory co wieczór robie 150
      brzuszków. Minął rok, on widząc mnie w samej bieliźnie mówi,że jestem śliczna,
      a ja w końcu jestem z siebie w pełni zadowolona;) Obeszło się bez cięzkich
      przejść w tej kwestii;)

Gorzej,że ostatnio chwycił mnie za udo , ścisnął i zapytał czy tak wygląda
      cellulitis;) jako,że sam przytył, chwyciłam go za boczek, ścisnęłam i
      powiedziałam ,że to jest cellulitis;) Teraz razem pływamy i wcinamy sałatki!
      Niestety nie wiem jak walczyć z cellulitem;)Moja znajoma
      twierdzi,że "cellulitis jest jak menopauza, przypadłość pewnego wieku"
      • mercedes208 Re: Co zrobić zeby schudła? 11.07.06, 15:08
        Niestety nie wiem jak walczyć z cellulitem;)Moja znajoma
        > twierdzi,że "cellulitis jest jak menopauza, przypadłość pewnego wieku"
        Znajoma się myli to jest przypadłość każdego wieku - nawet chude nastolatki go
        mają. Niestety taka zaraza :)
        • mikams75 Re: Co zrobić zeby schudła? 12.07.06, 12:11
          > Znajoma się myli to jest przypadłość każdego wieku - nawet chude nastolatki go
          >
          > mają. Niestety taka zaraza :)

A jeszcze nie tak dawno to nie bylo zaraza i kobiety zyly szczesliwie
          nienaciagane przez koncerny kosmetyczne...
        • stokrotka_fiolek Re: Co zrobić zeby schudła? 11.08.06, 13:28
          mercedes208 napisał:

> Niestety nie wiem jak walczyć z cellulitem;)Moja znajoma
          > > twierdzi,że "cellulitis jest jak menopauza, przypadłość pewnego wieku"
          > Znajoma się myli to jest przypadłość każdego wieku - nawet chude nastolatki
          go
          >
          > mają. Niestety taka zaraza :)

Ano ja jak na to patrze( a jestem chuda) to az mnie.....ale Bogu dzieki moj
          kochany nawet nei wie co to cellulitis...a brzuszki sama robie zeby jego
          zmobilizowac do ruchu
    • mish_a Re: Co zrobić zeby schudła? 07.08.06, 21:00
      Cóż.
      Kobiety na punkcie swojego wyglądu są przeczulone.
      Kochasz żonę i nic w tym złego,że chcesz aby nadal pociągała Cię fizycznie.
      A to,że jej przybieranie na wadze Ci przeszkadza tez mnie nie dziwi.Żeniłeś się
      z kobietą o określonych kształtach i cechach charakteru(np.zamiłowanie do
      sportu itp).Tera zona się zmieniła i TY tez zmiany widzisz.

Może ona naprawdę ma jakiś problem?.Wiem,że rozmawiałes z nia na ten temat..ale
      ona może borykac się z jakimś niepokojem,którego sama nie jest w stanie
      wyjaśnić.

Myślę,że mimo wszytsko powinienes okazywac jej jak najwięcej wsparcia i prawić
      komplementy(np. za ślicznie pomalowane oczy).
      I jak już wczesniej ktoś doradził wyciagaj ją wszędzie gdzie się da.
      I tak działaj przez jakiś czas.

Jesli to nie poskutkuje..to rzeczywiście ONA PRZESTAŁA SIĘstarac i rozleniwiła
      się strasznie.I tu radziłabym Ci powiedziec jej co czujesz .Szcerze w miarę
      bezboleśnie.
      3mam kciuki i pozdrawiam:)
    • dotka.sz Re: Co zrobić zeby schudła? 09.08.06, 17:19
      Oju nie bądź pewny swojego zwycięstwa. Oby (odpukać) nie przeszło jej za kilka
      dmi. Musisz wykorzystać sytuację bo inaczej za kilka dni jej entuzjazm może
      opaść. Piszę tak, bo sama od 2 miesięcy próbuję osiagnąć wagę z liceum (6 kilo
      mniej) i niestety zdarzają mi się chwile, że sobie myślę "na cholerę mi to".
      Wtedy wyciągam batonika i objadam się "na zapas". Na szczęście u mnie szybko
      przychodzi opamiętanie.
      Proponuję zrobić tak:
      - kupić jej karnet na aerobic albo siłownię (wtedy mozecie chodzić razem),
      tylko najpierw zorientuj się, czy w klubie są prowadzone zajęcia dla
      początkujących. Fajnie by było, gdybyś namówił jakąś koleżankę żony na wspólne
      ćwiczenia.
      - znajdź jej jakieś zapełniacze czas (wyjścia do znajomych, rodziny, pracę w
      ogródku, kurs językowy)
      - z lodówki usuń bomby kaloryczne, podmieniaj słodycze jogurtami, owocami, kup
      jej zieloną i czerwoną herbatę, obowiązkowo ładny dres i obuwie
      - chwal każdy stracony kilogram
      Mi bardzo pomaga forum wizaż. Tam jest forum na temat fitnesu, zdrowego
      odżywiania, dużo zdjęć dziewczyn "przed" i "po", można zaproponować wspólne
      odchudzanie, mozna też ściągnąć filmiki z aerobikiem i innymi ćwiczeniami,
      wyżalić się itp.
      Trzymaj się
      • miss.laura Re: Co zrobić zeby schudła? 09.08.06, 21:06
        Przede wszystkim ona sama musi tego chciec, jesli tego nie dostrzeze, z twojego
        planu odchudzania nici.
        Powinna przestac jesc slodycze, zamiast tego zaczac jesc, suszone owoce a teraz
        jak jest lato powinna jesc swieze owoce.
        I druga rada, po 18 zadnego jedzenia, podjadania i nic do ust, oprocz wody,
        herbatki.Ja sama przestalam jesc po 18 i w przeciagu 2 tyg schudlam 2,0 kg,
        uwazam ,ze duzo i to bez zadnych wyrzeczen, bo jem to co przedtem.
        • dotka.sz Re: Co zrobić zeby schudła? 10.08.06, 08:18
          Tylko żeby ona tego chciała to najpierw musi zobaczyć, że jej nadwaga jest
          problemem. Nie bój się być "nietaktowny" i powiedz jej to co napisałeś na
          forum.
          Proponuję jeszcze jedną rzecz - jeśli twoja żona nie może obejść się bez
          słodyczy moze warto spróbować preparatów zmniejszajacych ochotę na słodycze.
          Moje znajome zachwycają się "Aplefit", do kupienia w aptece.
          No i kup wagę
          • wielorak A ja mam pomysł 10.08.06, 14:04
            Kup żonie jakąś elegancką, seksowną hmmm np. bluzeczkę i powiedz, żeby to dla
            ciebie założyła i że bardzo by się w tym tobie spodobała (nie muszę chyba
            dodawać że bluzeczka ma być obcisła)- uwierz mi że jak założy i zobaczy się w
            lusterku, zobaczy jak przytyła to od razu sama zacznie coś z tym robić (powodzenia!)
    • wogrodrycha Re: Co zrobić zeby schudła? 10.08.06, 14:55
      Musowo odstawić słodycze, choć wiem ze to boli. Zwłaszcza po takich rarytasach
      jak tik-taki kasztanki itp. a takze po marsach, snickersach itp. czy chipsach
      tyje się na potegę. Proponuję zamiast siedzenia przed kompem czy TV, wspólny
      wypadzik na basen a jak pogoda i pora roku ropisuje to duzo na rowerkach
      pojeździć. Ostatecznie długi spacer nie jest zły. A czy przypadkiem żonka nie
      pracuje w biurze? Te biurowe imprezki tez działaja tucząco.
      • nupik Re: Co zrobić zeby schudła? 11.08.06, 09:53
        celka gratuluje meza, machasz dla faceta 150 brzuszkow bo cos tam ci
        powiedzial???? moze troche poczucia godnosci? a jak kaze ci przefarbowac
        wlosy , to tez to zrobisz? Jezu XXI wiek i taka ciemnota
        • stokrotka_fiolek Re: Co zrobić zeby schudła? 11.08.06, 13:36
          nupik napisała:

> celka gratuluje meza, machasz dla faceta 150 brzuszkow bo cos tam ci
          > powiedzial???? moze troche poczucia godnosci? a jak kaze ci przefarbowac
          > wlosy , to tez to zrobisz? Jezu XXI wiek i taka ciemnota

Nie ciemnota tylko dbanie o zdrowie kochanej osoby. Jeli w krtokim czasie tyje
          na potege to znaczy ze albo je niezdrowo,albo ma za malo ruchcu a to nie jset
          dobre w obu przypadkach. Ja bym sie usieszyla gdyby moj facet mnie zmobilizowal
          do ruchu czy lepszego odzywiania gdyby zauwazyl ze cos jest nie tak....
          Widac wtedy ze nadal sie mna interesuje,a nie wszystko ma w d...
    • marcinek_70 Co zrobić zeby schudła? 11.08.06, 14:48
      Mniej żreć!
      • wielorak Re: Co zrobić zeby schudła? 17.08.06, 09:49
        i jak tam?
        schudła trochę?
        są jakieś postępy?
        interweniowałeś jakoś?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka