ticia22 21.12.06, 18:21 Dziewczyny napiszcie ile wydalyscie juz na prezenty? Ja okolo 450 zl. Kupowalam dla mamy, taty, babci, dziadka, tescia i tesciowej oraz dla brata i meza. A wy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lenchen Re: ile na prezenty? 21.12.06, 19:23 Kupilam tacie i chlopakowi. Lacznie 300 PLN. Odpowiedz Link
karolinka123 Re: ile na prezenty? 21.12.06, 21:33 Ticia sorry ale chwalisz sie czy zalisz? Ja wydalam ok. 500zl bo mam liczna rodzine, ale czy to wazne? Liczy sie to, ze jakis podarunek robisz, a nie cena za jaka sie kupuje. No chyba ze ktos jest materialista. Bez urazy, ale... W kazdym razie wesolych swiat:) Odpowiedz Link
gosia05 Re: ile na prezenty? 21.12.06, 22:09 Myślę, że u Tici to raczej chęć porównania. Ja póki co wydałam jakieś 200 ale jeszcze jutro przede mną kupno jakiegoś drobiazgu dla rodzeństwa. I pudełek na prezenty. Zawsze na to mi schodzi najwięcej kasy, bo uwielbiam ładnie zapakowane prezenty :) Odpowiedz Link
karolinka123 Re: ile na prezenty? 21.12.06, 22:14 No wlasnie po napisaniu postu zaczelam sie zastanawiac czy aby dobrze oedbralam wypowiedz autorki- jak cos to zwracam honor:) Apropos- mi najbardziej sie podoba ladnie zapakowany prezent,niz sam prezent:) Grunt to piekne pudeleczka itd:))) Zostalo mi to z dziecinstwa:) Odpowiedz Link
s.dominika Re: ile na prezenty? 21.12.06, 22:30 A dla mnie najpiękniejsze są prezenty zrobione własnoręcznie. Kosztuje to grosze, ale wymaga dużo czasu żeby zrobić. I dużo pomysłowości. Najprościej jest iść i kupić. Według mnie nie ma nic piękniejszego niż własnoręcznie zrobiony prezent. Nawet drobiazg, ale pełen miłości. To jest najważniejsze w Świętach !!! Ważne jest żeby dawać z miłością, a nie z konieczności i dlatego że TRZEBA. Wesołych Świąt Wam życzę !!! Odpowiedz Link
mayagaramond Re: ile na prezenty? 21.12.06, 23:30 dla faceta jakies 100€, dla reszty razem (jego mama, siostra i brat) jakies 60€ Odpowiedz Link
napolnoc Re: ile na prezenty? 22.12.06, 01:01 Jak na razie kupilam tylko prezent narzyczonemu, 169 euro....To w ramach chwalenia sie ....sobie kupie za 213 euro, itd.....bleeeeeee......ile, kto, komu czyli nawrzucajmy sobie jak strasznie fajne/bogate/biedne jestesmy....gratuluje watku :DDD Odpowiedz Link
bdzibdzionka Re: ile na prezenty? 25.12.06, 18:21 Jak chcesz wrzucać to wrzucaj, ale chyba nie o to chodziło autorce. Dziwnie reagujesz. Odpowiedz Link
gosia05 Re: ile na prezenty? 22.12.06, 01:32 > Apropos- mi najbardziej sie podoba ladnie zapakowany prezent,niz sam prezent:) mam dokładnie to samo :)))) Odpowiedz Link
kiciuniak Re: ile na prezenty? 22.12.06, 21:37 Ja wydalam na prezenty mężowi 360zl, jakos tak wychodzi ze zawsze cos mi wpadnie w oko w grudniu i tak sie nazbiera cala kupka prezentow:) on robi tak samo wiec mamy duuuzo ogladania i radosci !! Nie lubimy oszczedzac, raz sie zyje wiec po co magazynowac te pieniadze skoro mozna zrobic ukochanej osobie super niespodzianki:) Wesolych Swiat ! Odpowiedz Link
agatita1982 Re: ile na prezenty? 26.12.06, 11:24 Ja wydałam 210zł - chłopak, babcia, dziadek,mała kuzynka. Odpowiedz Link
caysee Re: ile na prezenty? 22.12.06, 08:45 My wydalismy lacznie 200 euro na prezenty dla najblizszej rodziny (8 osob), dla siebie nawzajem kupujemy prezenty po 40-50 euro (ja juz mam, a maz jak zwykle czeka do ostatniej chwili bo nie wie co mi kupic:)). Odpowiedz Link
natalya20 Re: ile na prezenty? 22.12.06, 09:44 u nas to jest roznie, jednego roku kupujemy sobie np drogie prezenty a nastepnego drobiazgi, dla rodziny zazwyczaj jakies drobiazgi Odpowiedz Link
arka1111 Re: ile na prezenty? 22.12.06, 11:18 a my sobie nie kupujemy,bo zaplacilismy za sylwestra, mielismy w tym miesiacu chrzciny chrzesniaka, 3razy po prezencie dla chrzsniakow na mikolaja, imieniny siostry , brata, dziadka , mamy i taty.I co najwazniejsze kupilismy sobie nasza pierwsza wspolna choinke-zywa i ozdoby na nia. I jestesmy strasznie spłukani Odpowiedz Link
kotka211 Re: ile na prezenty? 22.12.06, 17:22 Średnio po 30-40zł/os ale mamy 15 osób do obdarowania! Odpowiedz Link
mimarika Re: ile na prezenty? 22.12.06, 21:12 "łażąc" po forach gdzieś widziałam niedawno podobny poziom, a ich tematy to m.in: ile kosztował pierścionek zaręczynowy oraz ile kosztowała wasza suknia ślubna. może załóżcie Kobietki jakieś koło cnówek, czy co... Odpowiedz Link
burza4 Re: ile na prezenty? 22.12.06, 21:58 kurza twarz, właśnie podliczyłam ile wydaliśmy na prezenty - wyszło mi około 1200 zł, nie licząc tajemniczego prezentu dla mnie od męża, bo rzecz jasna nie mam pojęcia co mi kupił a tym bardziej za ile. Do "oprezentowania" jest 14 osób. przysięgam - do tej chwili wydawało mi się, że kupujemy symboliczne, skromne prezenty, jakim cudem tyle się uzbierało??? Odpowiedz Link
wielorak Re: ile na prezenty? 23.12.06, 09:57 ja wydałam 2000zł (żartuję oczywiście- ale zauważyłam że w każdym następnym wątku jest coraz wyższa suma więc podniosłam jeszcze poprzeczkę) z moich wyliczeń wynika że jeszcze ok. 10 wpisów i dojdziemy do 10tyś :-) DLA ZDRADZAJĄCYCH I ZDRADZONYCH zlotemysli.pl/zrobto.php?c=4main&idEbook=71 Odpowiedz Link
burza4 Re: ile na prezenty? 23.12.06, 19:41 przecież to nie licytacja, zwykła odpowiedź na zwykłe pytanie. Swoją drogą - diabeł mnie podkusił z liczeniem, póki nie policzyłam - byłam bardzo zadowolona, że w tym roku tanio nam wyszło:( jedynie dla dzieci i siebie kupiliśmy droższe prezenty - reszcie rodzny kupiliśmy naprawdę symboliczne, niedrogie rzeczy. No i jeszcze parę zupełnych drobiazgów dla 4 kolejnych osób które u nas na Wigilii nie będą ale z różnych względów wypada coś dać. Jak ja bym chciała móc wyjechać na święta w góry! pomijając wypoczynek - to znacznie tańsza opcja! Odpowiedz Link
mayagaramond Re: ile na prezenty? 23.12.06, 16:14 14 osob to sporo. Ja mam tylko 6, moj facet i jego rodzina. Ale na prezenty dla jego rodziny skladamy sie we dwojke. Wczoraj latalismy jak szaleni po sklepac, bo w ostatni weekend bylismy chorzy i stwierdzilismy, ze wlasnie najtrudniej jest kupic jakis fajny drobiazg za nieduze pieniadze. Odpowiedz Link
anulaaa prawie nic:/ 23.12.06, 20:48 kupiliśmy tylko prezent córce za ok.150zł (no dobra-kilka prezentów ale dlatego,żemiała w grudniu roczek) no i mężowi kupiłam obudowę do kompa za 200zeta ale zbierałam na nią cały rok:/ dla innych nie kupiłam nic bo mnie nie stać i nikt się nie obrazi z tego co wiem:) Odpowiedz Link
anula36 Re: prawie nic:/ 23.12.06, 21:43 100 zl na 5 os , ale 2 prezenty "wspolne"na 2 os i starczy. Odpowiedz Link