Dodaj do ulubionych

kremy - pytanie

19.06.07, 00:24
1. Ujędrniające ciało - Waszym zdaniem działają? Jeśli tak to jakie?
2. Pod oczy - to samo, co wyżej.

Nie mam zmarszczek, raczej sińce pod oczami (nawet, jak jestem wyspana), moja
skóra jest dość sprężysta, ale mogło by być lepiej :))
Co do oczu - testowałam ostatnio krem nivea hydrocośtam - ale nie zauważyłam
specjalnej różnicy.

A Wy, jakie macie doświadczenia?
A i jeszcze jedno pytanie - czy Wasi mężczyźni - bądź mężczyźni czytający to
forum - używają takich kremów?
Obserwuj wątek
    • annubis74 Re: kremy - pytanie 19.06.07, 11:10
      kupiłam raz czy dwa krem ujędrniajacy ciało, ale moim zdaniem działa bardziej
      na psychikę niż na ciało
      tzn. każdy krem coś tam ujędrni jak będziesz go wcierać z zaangażowaniem
      czasem kupuję jakiś balsam który ładnie pachnie (głowne kryterium wyboru +
      ewentualnie w miarę znana mi i bezpieczna marka)i wcieram póki mi sie nie
      znudzi.
      z kremami do twarzy tez nie przesadzam, ale zwykle jak nie znam kremu to chcę
      najpierw otrzymać próbkę by sprawdzić czy nie uczula.
      pod oczami lepiej smarować umiarkowanie bo jak wlezie do oczu nie jest dobrze,
      jeśli masz sińce, to może być to objaw jakiejś choroby, a jeśli masz i miałaś
      je zawsze bo taka twoja uroda to żaden krem ci na to nie pomoże
    • lou21 Re: kremy - pytanie 22.06.07, 21:01
      Wypróbowałam wiele kremów pod oczy, zarówno tych z niższej półki
      jak i ekskluzywnych. Jedne były lepsze, inne gorsze. Od kiedy
      natrafiłam w aptece na kremy polskiej firmy Floslek nie używam
      żadnych innych. Jak dla mnie są dobre, nawilżają i nie ma podrażnień,
      a cena jest bardzo przystępna. Wybór jest duży, więc na cienie pod oczami pewnie też coś będzie.
      • lenchen Re: kremy - pytanie 22.06.07, 21:04
        >A Wy, jakie macie doświadczenia?
        >A i jeszcze jedno pytanie - czy Wasi mężczyźni - bądź mężczyźni czytający to
        >forum - używają takich kremów?

Używam, bardziej chyba z przyzwyczajenia. Czy działają, nie wiem. Co miesiąc kupuję inny/inne (firmę), nie mam żadnych wypróbowanych hitów, które mogłabym polecić.

Mężczyzna używa. Nie mniej niż ja.
      • ktostamtaki5 Re: kremy - pytanie 22.06.07, 23:40
        Ja też chwalę sobie Floslek. Mają naprawdę duży wybór - są kremy i żele pod
        oczy, na cienie przynajmniej kilka rodzajów. Ja mam bardzo wrażliwą cerę, ale
        te kosmetyki nie powodują (u mnie) uczuleń. No i rzeczywiście są tanie:)
    • pendecha Re: kremy - pytanie 23.06.07, 02:29
      Ja uzywam pod oczy krem z Neutrogeny Deep Wrinkle , mam male zmarszczki
      mimiczne jak on mi nie pomoze to juz w nic nie uwierze bo jest z retinolem. Do
      ciała uzwywam oznych balsamow ale codziennie.
    • maya28 Re: kremy - pytanie 23.06.07, 20:42
      Co do kremów ujędrniających ciało to działają, ale przy regularnej gimnastyce,
      masazach, sauna itp. Jezeli uzywa sie tylko kremow to na cuda nie ma co liczyc.
      Polecam Galenic. Jeżeli chodzi o kremy pod oczy, to ja sobie nie wyobrazam, jak
      mozna ich nie uzywac. Zwlaszcza przy pracy przy komputerze, w klimatyzowanych
      pomieszczeniach wysusza sie skora bardzo. Jak mialam 20 pare lat nie
      przywiazywalam do tego uwagi, byly zaczerwienione, wysuszone, since itp. Teraz
      regularnie uzywam i jest super. Teraz mam drugie juz opakowanie Cliniqe'a 'all
      about eyes rich'. Ale tez bardzo fajne bylo Givenchy nawilzajace, i oczywiscie
      Lancome. odradzaja tylko stosowanie przeciwzmarszczkowych przed 30tka.
      • napolnoc Re: kremy - pytanie 27.06.07, 20:55
        Krem ujedrniajacy dziala poprzez masowanie, nie ma znaczenia jakim kremem sie
        masujesz, najwazniejsze, ze sie masujesz :)

A co do kremow ocznych, to tu juz jest trudniej. Ja uzywam zelu z clarinsa,
        jestem zachwycona, przepieknie otwiera zmeczone oko :)

Moj maz na codzien uzywa zwyklej niveii, takiej w tubce bialej,a jak skora prosi
        o wiecej to wtedy biotherm highrecharge (na pierwsze meskie zmarszczki).Rada:
        jesli Twoj maz nie ma preferencji, to kupujac cos w perfumerii pros o probki
        meskich kremow, ale staraj sie nakreslic mniej wiecej czego on moglby
        potrzebowac (nawilzanie, matowienie, zmarszczki, zmeczenie, przesuszenie czy np
        lagodzacy), niech Ci dadza male tubki, a Ty podsuwaj mu w lazience do wyprobowania.
        • maya28 Re: kremy - pytanie 27.06.07, 21:04
          napolnoc napisała:

> Krem ujedrniajacy dziala poprzez masowanie, nie ma znaczenia jakim kremem sie
          > masujesz, najwazniejsze, ze sie masujesz :)

Chyba jednak nie koniecznie :)A szkoda bo te ujędrniające do tanich nie należą.
          • vincentyna Re: kremy - pytanie 27.06.07, 23:13
            A ja mam podobne doswiadczenia, czy uzywalam niveii czy clinique, to efekt taki
            sam, moja kosmetyczka tez powtarza, ze masaz czyni cuda, a nie kremik
            powierzchniowy, stad laski maja te rewelacyjne peelingi z kawy czy piasku, ktore
            wcale nie sa gorsze niz te za 100 zl butelkeczka :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka