04.04.13, 13:13
Od dwoch tygodni mieszka z nami cudna biala sunia chi. Ma 3 miesiace.
Wesola, rozrabia ile trzeba, zdrowa (pomijajac infekcje oczu wylapana przy okazji szczepienia),
Drapie sie jedynie. Nie jakos strasznie duzo, ale ma takie momenty, ze podgryza sie i drapie jak na pchly. Ale pchel nie ma. Zabezpieczona, sprawdzona przez veta, wiec to nie to.
Karma? U hodowcy nie dostałam scisle okreslonych wskazowek co do karmienia, gdy spytalam o karme, tez uslyszalam, ze dla szczeniat po prostu, zadna specjalna, dziwne, ale coz.
Wiec kupilam Royal Canin Xsmall breed Junior czy jakos tak.
I tak sobie mysle, ze moze by zmienic? Na jakas jagniecine albo lososia?
Orijen w UK ceny ma szalone, Acany nie ma. O Rayalu czytalam, ze zepsul sie troche, ze cena nie bardzo idzie w parze z jakoscia. Myslalam o ProPlanie. Nie jest wcale gorsza karma, za to tansza duzo. Ale teraz co, jagniecina, czy losos? Co lepsze dla malej? Moze Eukanuba? Troche glupieje.
I kwestia odrobaczania. Co ile? Biorac pod uwage, ze mamy w domu jednak kota wychodzacego, regularnie odrobaczany, ale jednak, no i pies raczej z tych co spi ze mna w lozku i wyluzuje dzieciakom dzioby, probowalam oduczyc (dzieci, nie psa, zeby sie lizac nie dawaly), ale nie ma opcji. Tak wiec piesek MUSI byc maksymalnie heh higieniczny, biegac bedzie glownie w naszym ogrodku, gdzie inne psy wejscia nie maja, jednak koty przylaza od sasiadow. Dziekuje za rady. A i czy produkty typu jakies denta stix od pedig
Obserwuj wątek
    • makacjam25 Re: Chihuahua 04.04.13, 13:14
      ree jej nie zaszkodza. Daje zwykle, gdy wychodzimy na dluzej, okolo 2 razy w tygodniu, zeby sie czyms zajela.
      • semi-dolce Re: Chihuahua 04.04.13, 18:09
        Bardzo możliwe, że drapie się po karmie. Zmień ją - nie napisze na jaką, bo karmę trzeba dobrać do psa empirycznie. Z wymienionych przez ciebie ja wybrałabym dla moich pro plan. Pedigree bym nie dawała.
    • makacjam25 Re: Chihuahua 05.04.13, 14:44
      A co sadzisz o tej karmie?
      Co to znaczy "z suszonego kurczaka"
      www.pet-supermarket.co.uk/Products/T0119/applaws-natural-complete-puppy-small-medium
      • semi-dolce Re: Chihuahua 05.04.13, 15:12
        Nie znam tej karmy, nie karmiłam nią więc nie wiem, ale kurczak jest na pierwszym miejscu w rankingu rzeczy, które należy wykluczyć przy podejrzeniu pokarmówki. Spróbuj jakiejś karmy rybnej.
        • makacjam25 Re: Chihuahua 06.04.13, 20:19
          Dziekuje, racja, kurczak odpada.
          Pro Plan łosoś sprobuje, choc ciezko dostac opakowanie ponizej 3 kg, a jak malej nie podpasi to niewiem... Bedzie musial kot dojesc szczenieca karme ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka