Dodaj do ulubionych

takie pytanko

18.03.14, 14:18
4 m-czny pies samiec podczas zabawy z samcami np. 2 letnimi wykonuje ruchy kopulacyjne a tamte psy se pozwalają a właścicieli tamtych psów to bawi . mnie to nie bawi czy powinnam karcić mojego psa np przycisnąć do ziemi lub mówić ee . chodzi mi o to żeby potem mnie było problemów. Przed, po przy drzwiach zanim wejdę- wyjdę z domu karzę mu usiąść . Jego reakcja -sprzeciw pisknięcie potem siad i odrazu wstaje. ja mu mówię znowu siad
-bunt chłapanie 2 razy szczęką potem siad . jak otworzy szczękę jakby się cieszył wtedy mówie dobry piesek daje smaka otwieram drzwi wychodzę-wchodzę ja pierwsza potem pies. Gdzie popełniam błąd bo on się za każdym razem buntuje a ja naprawdę nie popuszczam. a może trafił mi się taki uparciuch.
Obserwuj wątek
    • bonka4 Re: takie pytanko 20.03.14, 09:35
      Bardzo Panu dziękuję. Za patykiem biega , przynosi jak puści daję smaczka potem chwytam kij on skacze mówię siad jak usiądzie to rzucam biegnie , przynosi itd - dopóki coś go nie rozproszy.
      to na śladzie to robię tak ; za krokiem kawałek sera potem co dwa kroczki -w kwadracie. mówię mu szukaj i pokazuję pierwszy kawałek potem szuka kolejne czasami go kieruję palcem no i zawzięcie szukał - o to chodziło?
      spokojne czekanie przy drzwiach zadziałało od razu.
      z linką mi nie wychodzi plączemy się. W lesie biega bez smyczy ale się pilnujemy. pies to BOS więc ma w genach pilnowanie stada więc jak go wołam a nie bardzo chce reagować to się chowam i w mig jest przy mnie . Może lepiej kupić taśmę automatyczną ?
      a cha on ma już 5 m-cy , dokładnie za 4 dni-jak ten czas leci..
      Jeszcze raz panu dziękuję. jak się troszeczkę sytuacja finansowa poprawi to zapiszę go na pewno na indywidualne szkolenie a na razie przedszkole potem nauka posłuszeństwa organizowane przez schronisko. wiem że to nie to samo co indywidualne ..ale odkładam pieniążki..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka