Dodaj do ulubionych

ODPISZCIE!!!!!!!!!

15.03.06, 15:44
CZY GOLDEN RETRIEVER MOżE MIESZKAć W BUDZIE?
Obserwuj wątek
    • stahap Nie 15.03.06, 15:46
      Nie.
    • blue.berry nie, nie moze 15.03.06, 16:11
      po pierwsze jest to pies bardzo towarzyski, przywiazany do ludzi i potrzebujacy
      ich towarzystwa. jest okrelany jako pies towarzyszacy domowy.

po drugie jest to pies ktory potrzebuje bardzo duzo ruchu

po trzecie nie nadaje sie absolutnie na psa strozujacego (bo domyslam sie ze
      mieszkanie w budzie na zewnatrz zaklada ze pies bedzie mial pilnowac terenu)
      • po.prostu.ona Re: nie, nie moze 16.03.06, 09:24
        W żadnym wypadku nie może. Nie ma po temu predyspozycji ani fizycznych
        (podatność na choroby układu kostno-stawowego), ani psychicznych - jak już
        napisano, to pies towarzyszący, a nie stróżujący. I proszę wyłączać caps-lock
        pisząc na forum bo: po pierwsze źle się czyta taki tekst, a po drugie - oznacza
        to krzyk.
    • kejla1 Re: ODPISZCIE!!!!!!!!! 26.04.06, 14:36
      Po co koms tak piekny pies jesli zamierza go zamknac w budzie ??? Fascynuje
      mnie skad sie biora tacy ludzie... Wstyd!!!!

ten pies stanowczo nie moze byc w budzie, proponuje zeby przyszly wlasciciel
      sie tam na troche przeprowadzil !
    • smikor Re: ODPISZCIE!!!!!!!!! 27.04.06, 11:07
      jak można jakiegokolwiek psa dawać do budy???!!!
      • zocha1979 Re: ODPISZCIE!!!!!!!!! 27.04.06, 12:48
        Do budy???Po co ci ten pies?Do budy może być podhalańczyk, kaukaz-psy do
        stróżowania-a do towarzystwa -czyli do domu!!!
      • ewcio2 Re: ODPISZCIE!!!!!!!!! 21.02.07, 08:25
        A mój moskiwcz mieszka w budzie, na dworzu i raczej nie jest jej źle z tego
        powodu. do domu nawet jak są drzwi otwrte i ją zapraszam to nie zagąda bo jest
        tu poprostu za ciepło i jej się nie podoba. więc nie róbcie tragedi z tego, że
        pies mieszka w budzie.bo wszystko można rozsądnie pogodzić.

ale co do goldka to nie ma on predyspozycji fizycznych by mieszkać na dworzu.
    • kara1995 Re: ODPISZCIE!!!!!!!!! 28.12.06, 23:37
      Moim zdanie to nie jest pies do mieszkania w budzie !!!!
      Do budy nadaje się kudelek albo rasy które są rasami obronnymi na wsi !!!!
      Podro-kara1995
      • majenkir Re: ODPISZCIE!!!!!!!!! 28.12.06, 23:39
        kara1995 napisała:
        > Do budy nadaje się kudelek albo rasy które są rasami obronnymi na wsi !!!!

hehe :D
    • reaiista Jak najbardziej nadaje się do budy 29.12.06, 23:42
      Pod warunkiem, że ta buda będzie stała w mieszkaniu tam gdzie przebywają
      ludzie, a pies nie będzie do niej przyczepiony, tylko swobodnie będzie mógł z
      niej korzystać jako z wyłącznie swojego kącika gdzie nikt go nie będzie
      niepokoił.
      Buda z łańcuchem na podwórku przy domu czyli w tradycyjnym pojęciu,
      zdecydowanie nie nadaje się dla Goldena ani generalnie dla żadnej innej rasy
      psa gdyż jest to czyste okrucieństwo.
      • neufahrwasser_in Re: Jak najbardziej nadaje się do budy 30.12.06, 02:59
        artur9625. Do budy!
        • hmika Do artur9625!!! 30.12.06, 16:50
          jestem w szoku po przeczytaniu takiego pytania-Koszmar!!jestem wlascicielka 9
          letniego goldena i napewno w budzie umarlby ze smutku i z zalu bo jemu do zycia
          potrzebni ca ludzie!!!!prosze niech pan nie kupuje zadnego zwierzaka!
    • babeczkaaaa Re: ODPISZCIE!!!!!!!!! 22.02.07, 00:37
      Ludzie! Gość nie napisał, że zamierza tego psa trzymać na łańcuchu gdzieś w ciemnym kącie za domem, wyluzujcie. Ja mam dużego psa rasowego, pieszczocha uwielbiającego ludzi i musiałam mu kupić budę bo nie można go było zaciągnąć do domu. Jak mi się udało to nie mogłam patrzeć jak się biedak męczy bo mu za ciepło, jak tylko ktoś się w pobliżu pojawił to on już pod drzwiami w blokach startowych. Kupiłam największą z możliwych willę z przedsionkiem i on ją uwielbia. Nie czuje się opuszczony bo go kochamy i często wychodzimy, żeby go zabawiać i pieścić. Moim zdaniem żaden pies nie nadaje się na łańcuch i argument, że może na nim być kundel, stróż na wsi to dla mnie jakaś bzdura, to przecież taka sama żywa istota jak rasowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka