Dodaj do ulubionych

JAK PIESKOWI SKLEIĆ USZKA?

02.06.06, 16:08
Witam,
Prosze napiszcie jak pieskowi skleić uszka, zeby pomoc, zeby staneły?
Probowałam plastrem, oczywiscie oddychajacym, ale nic mi sie trzyma. Z
pewnoscia robie to nieumiejetnie, wiec prosze o porade :))

Dziekuje
Obserwuj wątek
    • wiolettadg Re: JAK PIESKOWI SKLEIĆ USZKA? 02.06.06, 16:48
      Zwiń uszko w rulonik i sklej plasrtem. Nie ma innej rady. A kopiowanie boli
      psiaczka i jest zabronione, a co by było gdyby komuś nie spodobały się twoje
      uszy i chciał je przyciąć lub np. nos. Czy wówczws byłabyś zadowolona? A to że
      pies choruje na uszy to wcale nie zależy od obciętych uszu!!!!!! Jest to
      prawdopodobnie sprawka drożdży lub grzybów i wcale nie jest spowodowane
      kopiowanymi czy nie kopiowanymi uszami. I jeszcze jodno golić trzeba uszy od
      najmniejszego szczeniaka.
      • stachulec Re: JAK PIESKOWI SKLEIĆ USZKA? 02.06.06, 21:31
        Nie chce psu kopiowac uszu, i nie musisz mi pisac czy bym byla zadowolona czy
        nie gdyby ktos mi chcial przyciac nos!!! Czytalam juz tyle rzeczy na temat
        uszu, i kazdy pisze co innego, wiec zadalam proste pytanie... i wiem ze to psa
        musi bolec, podobnie jak zapalenie ucha, czy cokolwiek innego - bol to bol. A
        to ze pies choruje na uszy czy nie, to wiem ze nie zalezy od obcietych uszu -
        nie myslisz ze jestem taka naiwna.
        • lola211 Re: JAK PIESKOWI SKLEIĆ USZKA? 03.06.06, 12:44
          Zwinac ogolone uszko i od nasady okleic az do koniuszka.Byle nie za
          ciasno.Nastepnie skleic plastrem koncówki, by były połaczone.Moze sie to
          rozwalac, bo pies bedzie próbowal sciagac, dlatego najlepiej kleic na noc.
          Plaster koniecznie oddychajacy.Nie trzymac takiego opatrunku dłuzej niz 2 dni,
          bo uszko moze sie odparzyc- moja znajoma tak zalatwila uszka yorkowi, mial
          martwice koncówek- za ciasno skleila i za długo nie zdejmowala, chyba z tydzien.
          Mojej yorczycy uszka stanely po 2 dobach, potem juz nie plastrowalam,tylko
          regularnie podcinalam wlosy na uszach, dawalam do jedzenia takze galaretke z
          kurzych łapek, by wzmocniły sie chrzastki.
          Klei sie uszy niekopiowane, nie wiem skad od razu zarzut, ze cietych wlasnie
          dotyczy.
          • lola211 Re: JAK PIESKOWI SKLEIĆ USZKA? 03.06.06, 12:47
            A, juz wiem- w sasiednim watku o kopiowaniu bylo.Daj spokoj, nawet o tym nie
            mysl, plastruj, dawaj jesc galaretke, uszy stana.
            Moja sucz ma jedno lekko klapniete, drugie stoi na sztorc, myslisz ze to
            odbiera jej urode? Ani, ani..Sliczna jest ogolnie.
          • stachulec Re: JAK PIESKOWI SKLEIĆ USZKA? 03.06.06, 18:14
            Bardzo dziekuje za rade lola211... Tak wlasnie zrobilam, zawinelam na noc, ale
            potem w ciagu dnia zdjelam bo machal jakos uszami. Zrobilam to pierwszy raz,
            wiec moze dzis zawine znowu i zostawie na nastepny dzien, zeby sie
            przyzwyczail, ze ma cos na uszach. Wyzynaja mu sie nowe zeby, czytalam ze przy
            zebach uszy nawet wczesniej juz stojace moga oklapnac. NO ale moj mial
            oklapniete od poczatku. Ale zrobie jak poradzilas, potrzymam ok 2 dni.
            Dzieki... Aha, a ile miala Twoja yorczyca jak jej splastrowalas uszy?

Pozdrawiam
            • blue_ice1 Re: JAK PIESKOWI SKLEIĆ USZKA? 03.06.06, 20:16
              a tak ogolnie- nieco wiecej cierpliwosci:))) moj psiak zaczal stawiac uszka
              dopiero niedawno, gdy zaczal 4 miesiac:)
              • stachulec Re: JAK PIESKOWI SKLEIĆ USZKA? 03.06.06, 21:06
                A czy zanim stanely mu uszka, cos z nimi robilas, chodzi mi wlasnie o
                sklejanie, czy masowanie? Napisz jeszcze co mu dajesz do jedzenia? Mój jest
                strasznie wybredny, powiedziałabym ze na maxa. Ostatnio zjadl z wielka checia
                gotowane nóżki!! z warzywkiem oczywiscie, wiem ze to dobrze na wzmocnienie
                chrzastki robi... ale przeciez nie bedzie jadl wciaz tego samego. Lubi tez
                royal canin, wiec mu troche daje, warzywa, jabłko, cielecine, rybe.. po twarogu
                zaczal sie drapac, wiec mu odstawilam i twarog i mlako, i jest ok. Za to pije
                kefir, ale zauwazylam ze bardzo malo wody pije, nie wiem czemu?

Pozdrawiam
                • lola211 Re: JAK PIESKOWI SKLEIĆ USZKA? 04.06.06, 23:21
                  Zaczelam sklejac uszka jak miala moze z 8 tygodni.Stawaly, potem klapły, potem
                  znowu staneły- najwazniejsze uwazam jest podcinanie wloskow.
                  Co do jedzenia- urozmaicanie diety wcale nie jest wskazane, tak mi powiedzial
                  wet.Pies moze cale zycie jesc tylko sucha karme(byle dobrej jakosci) i to mu
                  wystarczy.Tym bardziej, ze yorki maja wrazliwe zoładki.
                  • nessie3 Re: JAK PIESKOWI SKLEIĆ USZKA? 05.06.06, 23:35
                    Nasza dostawała do obgryzania gicz cielęcą. Uwielbia to i uszy stanęły na
                    bacznośc bardzo szybko. Chociaz z klapnietymi też była śliczna. Jęśli masz
                    wystawiać psa, to wiesz jakie mają być uszy. Jesteście pewne, że klapnięte ucho
                    to wada? Nasza bez papierów, więc az tak bardzo się nie interesowałam, ale
                    wydaje mi się, że dopuszczalne są załamane uszka. Wyprowadźcie mnie z błędu,
                    jesli sie mylę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka