beata.swislocka 27.12.06, 17:00 Kupię szczeniaczka Golden retrievera. Nie musi mieć rodowodu, ale rodzice powinni być rodowodowi. Najlepiej w rejonie północno-wschodniej Polski, jednak inne miasta również wchodzą w grę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lubie_miauczec Re: Golden retrievera- kupię 27.12.06, 21:41 Nie kupuj psa bez rodowodu. Nie nabijaj kasy pseudhodowcom, ci ludzie sa naprawde czesto tak bezwgledni, ze szok. Bylam w TOZie i historie z psudohodowli, o ktorych tam uslyszalam przyprawily mnie o dreszcze. Ja popelnilam ten blad i kupilam sobie pieska "po rodowodowych rodzicach", i naprawde zaluje. Troche sie ciesze, ze uratowalam psa, ale niestety miedzy innymi przeze mnie hodowla nadal "produkuje" psy. Tu jest link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=128&w=52244142&v=2&s=0 Odpowiedz Link
karix1 Re: Golden retrievera- kupię 28.12.06, 13:14 Przeczytalam Twoja historie. jak sie skonczyla? Pozdrawiam goraco! Odpowiedz Link
beata.swislocka Re: Golden retrievera- kupię 28.12.06, 13:36 Witam, współczuję przykrej historii. jednocześnie wierzę, że piesek będzie mial u Ciebie lepiej niż tam gdzie się urodził. Ja jednak szukam pieska bez rodowodu. Chodzi o aspekt finansowy. Szukałam ogłoszeń o szczeniakach rasowych, jednak nie znalazłam tańszego niż 1200 zł. Staram sie przygotować do kupna pieska i mam pojęcie jak powinien wyglądać zdrowy pies. Na pewno nie będę wspierać hodowli podejrzanych. Szukam przyjaciela, a rodowodód do niego nie jest mi potrzebny. Źli ludzie będą zawsze. Przykre, że najbardziej na chciwości ludzkiej cierpią zwierzęta. Wydaje mi sie, że piesek będzie u Ciebie szczęśliwy. Nie pozbywaj się go, ratuj. Doprowadzenie psa do równowagi psychicznej wymaga między innymi miłości, a w schronisku na pewno jej nie zazna. Pozdrawiam Was oboje :) Odpowiedz Link
lubie_miauczec Re: Golden retrievera- kupię 28.12.06, 22:31 Piesek jest nadal u mnie i tu juz zostanie. Niestety nie jest to zywy, radosny psiak i chyba nigdy nie bedzie. Wiekszosc czasu spedza spiac na kanapie :) Na szczescie polubil spacery i wtedy sie troche ozywia, biega sobie (nadal niezdarnie) i nie slucha jak go wolam ;) Wlasnie sie zastanawiam nad wizyta behawiorysty u nas, bo pies oczywiscie jest zbyt bojazliwy zeby gdziekolwiek jechac komunikacja miejska, a niestety nie mam samochodu. Ma swoje zagrania, nie jest przytulanski, ale i tak go kocham :) Dzis bylam z nim u weta i w koncu przytyl. Wazy 26kg, miesiac temu wazyl 19kg. Dopiero od 5 dni normalnie je... Mam nadzieje, ze jeszcze sie zmieni na lepsze, ze bedzie sie mniej bal i w ogole, ze bedzie szczesliwy... Nie wiem jak Cie przekonac do psa z rodowodem... moze pomysl, ze lepiej odlozyc 600zl wiecej na psa, niz za pare lat, zbierac tysiace zlotych na operacje stawow, albo diabli wiedza czego jeszcze... albo pomysl o matce szczenika, ktora pewnie jest tak czesto kryta, ze za pare lat bedzie wrakiem... w TOZie pokazywali mi zdjecie suki, ktora nie mogla chodzic, byla chuda i podobno wylazily jej wnetrznosci... Wiem, ze szczeniak bedzie slodko wygladal, i wtedy sie o takich rzeczach nie mysli, ale prosze zastanow sie jeszcze zanim kupisz takiego pieska. Odpowiedz Link
beata.swislocka Re: Golden retrievera- kupię 29.12.06, 06:43 Cieszę się, że u Was już trochę lepiej. Wierzę, że za rok oboje zapomnicie i problemie. Czas leczy rany. Wiem co znaczy chory piesek. W domu mamy owczarka niemieckiego z dyskopatią. Jeszcze 1.5 roku temu nie chodził wcale. Przez prawie pół roku nosiliśmy tylne nogi za nic, a wiadomo, że pies jest wielki. Ale udało się, pomimo słów lekarzy: eutanazja, eutanazja... pies dzisiaj chodzi sam, jak chodzi tak chodzi, ale chodzi. Leki, rehabilitacja i żyje przede wszystkim. Co do rodowodowych hodowoli, to również naczytałam się już o tym jak to ludzie kiepsko trafili. Zdaję sobie sprawę, że prawdopodobieństwo jest nieporównywalne. Pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link
spartan93 Re: Golden retrievera- kupię 04.01.07, 16:22 Witam mam rocznego goldena ma rok z metryka z powodu wyjazdu musze go sprzedac jesli jestes zainteresowana to zapraszam moj meil to spartan93@wp.pl Odpowiedz Link
beata.swislocka Re: Golden retrievera- kupię 10.01.07, 21:11 Niestety, już sprawa jest nieaktualna :) Już mamy naszego Fado w domku :) ale dziękuję za propozycję. Pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link