sylwia.sikorska 24.07.03, 12:46 Cześć! Czy ma ktoś z Was labradora? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucre Re: labrador 24.07.03, 21:40 Mój ojciec się przymierza do tej rasy. Na jesień chce kupić. :-) Odpowiedz Link
maxel Re: labrador 27.07.03, 08:19 Ja nie mam labradora, ale mam goldena. Tez przeurocza rasa. Odpowiedz Link
sylwia.sikorska Re: labrador 27.07.03, 17:06 Dzięki za odpowiedzi. Jestem ciekawa czy szkolicie swoje pieski.A jeśli tak to w jaki sposób i z jakim skutkiem. Moja Kama jest bardzo pojętna pod warunkiem ze jest sama. W towarzystwie innych psów moje starania idą na marne. Co zrobić, żeby pies mnie słuchał gdy są inne pieski? Pozdrawiam - Sylwia Odpowiedz Link
kate_16 Re: labrador 28.07.03, 09:49 znalazlam juz taki post na forum(jak znajde to dam ci link)-ktos mi poradzil zebym chodzila z parowka w kieszeni bo ma goldena i ten sam problem:) a moja tez slucha jak jest sama, natomiast w towarzystwie(szczegolnie takiej jednej KAMY, tez labradorki :-))) kompletnie mnie ignoruje Odpowiedz Link
kgrabinski Re: labrador 28.07.03, 15:56 Cos mi sie wydaje, ze psy was ignorują... Niestety na jedzenie bardzo duza czesc naszych pupili nie reaguje, bo je dostatecznie dobrze karmimy ;) Polecam poprostu dobra zabawe i troche konsekwencji przy wydawaniu komend: !. Nie wydawajcie pustych komend (jezeli wiecie, że pies nie zareaguje to poco na niego krzyczec???!!) !. Bądzcie konsekwentni (jedna komenda na jedna czynnosc - nagminnie sie zdaza, że na kursanci chca, żeby pies usiadl na siad, siadaj, siedz, usiadz, prosze cie usiadz, posadz tylek itp...) no i wtedy cale szkolenie moze sie zamknac w nauczeniu psa siadania, bo zanim pies sie nauczy na ktore dzwieki ma usiasc, a na ktore nie to minie z 30 godzin lekcji ;) !!!! Bawcie sie z psami, goldeny i labladory to urodzone aportery, czyli pileczka na sznureczku i zabawa, ale jak to juz ciezko opisac, to trzeba zobaczyc jak to robi ktos komu to wychodzi... A tak w ogole to ćwiczyc w domu trzeba i sie nieprzejmowac niepowodzeniami, ale brac do serca przytyki tresera :P Pozdrawiam Odpowiedz Link
kachazebra Re: labrador 23.03.04, 09:15 Mam 5-miesięcznego labradora. Waży juz ponad 20 kg i momentami cięzko nad nim zapanować. Pies był dominujący wy miocie, teraz w domu rządzę ja, później jest mąż, pies i dziecko (chodzi mi oczywiście o pozycje w sforze). Zastanawiam sie nad szkółką. Troche szkoda mi czasu i pieniędzy. Tym bardziej, że konsekwencji brakuje mężowi,a na szkółkę jeździłabym ja (to jest mój pies). Trwa to conajmniej 2 miesiące, sobota i niedziela po dwie godziny i kosztuje 300 zł. W grupie jest ok 10 psów w podobnym wieku. Czy to dużo czy mało? Czy ktos miał moze jakies doświadczenia? Odpowiedz Link