Dodaj do ulubionych

jaka rAsa? POMOCY

28.01.08, 12:11
mam mieszkanko ok 60 m z ogrodem.staram sie namowic rodzinke na psa mam juz
sie zgodzila o razem przekonujemy tate.mam urodzinki w kwietniu wiec byl by to
wymarzony prezent.w domu psiak zostawal by sam ok 5 godzin .nie moze gubic
siersci i musi byc maly.podobaja mi sie bardzo white terier i yorki duzo o
nich myslalam i wydaje mi sie ze to pieski wlasnie dla mnie.a wy co na
to?ktory leprzy?z gory dzieki i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pieswdomu Re: jaka rAsa? POMOCY 29.01.08, 18:00
      tak mysle ze white terier to dobty wybor bardzo polecam te rase
      • recznedzielo.pl Re: jaka rAsa? POMOCY 01.11.15, 21:18
        Problemu z sierścią na kanapach przy yorku nie będzie, no i white terier to wredoty straszne, bywają agresywne do innych psów. Sama mam pudla i to przewesoła i przyjemna rasa, ale z tych 2 poleciłabym yorka. Jeśli nie traktuje się ich jak zabawki czy pluszaka, tylko jak pełnowartościowego psa, któremu należy się spacer, wybieganie i zabawa to potrafią odwdzięczyć się wielką miłością.
      • barbaramag2 Re: jaka rAsa? POMOCY 02.11.15, 15:00
        yorka nie polecam moi sąsiedzi mają strasznie hałaśliwe ktoś idzie po schodach szczeka ktoś puka szczeka siedzi na parapecie[parter] też szczeka jedzie samochód dalej szczeka czasem mam dość ja polecam shih -tzu mało wymagający co do spacerów przytulaśny ma włosy które trzeba obcinać i czesać milutki kochają dzieci szczekają bardzo rzadko mój tylko wtedy jak chce jeść jeden minus tej rasy to że są bardzo uparte
    • aalmanis Jaka rasa 24.09.15, 14:36
      Polecam sznaucerka miniaturowego.
      Nie gubią sierści, łatwo się uczą, nawiązują bliski kontakt z właścicielem.

Są przy okazji pieskami czujnymi i stróżującymi, przez co są bardziej szczekliwe niż inne rasy ale właściwie prowadzone nie będą w mieszkaniu hałasowały.

Uważam że jest to najlepsza rasa do mieszkania.
    • marion_1985 Re: jaka rAsa? POMOCY 01.03.16, 21:14
      Ja też nie polecam yorka. Podobno te pieski szybko się męczą, nie nadają się raczej na dłuższe spacery (tak mi się przynajmniej obiło o uszy - nie wiem na ile to prawda). Ja polecam tę rasę psy.elk.pl/rasypsow/63,opis-rasy-chihuahua.htm Pieski są ponoć bystre, do tego malutkie (nie będziesz miał problemu by np. zabrać ją/go do samolotu jak będziecie gdzieś dalej lecieć. Mój sąsiad ma cziłałkę i czasem przychodzi do nas (nie ma problemu by się prześlizgnąć przez bramę bo jest malusieńka). Jest bardzo ufna, tylko jak się wystraszy to się strasznie trzęsie - to zwróciło moją uwagę, ale może tylko ta jedna tak ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka