25.01.14, 00:20
Czy to mydło z Over Zoo to jest plyn pielegnacyjny z pompka?
A kosmetyki z Espree polecacie? czytalam wlasnie inne posty na forum ;-) znalazlam sobie to jest szampon , odzywka, spray odswiezajaco-ulatwiajacy rozczesywanie tak??? I to chodzi o te w niebiesko-zielonych butelkach? Bo znalazlam tez z naklejka rozowo-zielona ale to chyba przeznaczone dla szczeniaka..
Obserwuj wątek
    • malgokasp59 Re: kosmetyki 25.01.14, 10:25
      Moja sunia bardzo dobrze znosi płyn do mycia łap właśnie z Over Zoo i szampony z espree te dla shih tzu taki w niebiesko-zielonej butelce . Obecnie korzystam z szamponu ,który zakupiłam przypadkowo będąc we Wrocławiu musiałam wyprać psinę a nie miałam swojego i kupiłam szampon firmy Over Group - Dogs premium szampon ten nalezy rozcieńczać 1:10 i 1:5 , więc wydajny .
      Byłam teraz z sunia u innego fryzjera ( nasza pani fryzjer jest na zwolnieniu lekarskim ) i on zachwalał szampony firmy Oster , ale nie sprawdzałam.
    • an3czka2 Re: kosmetyki 25.01.14, 17:42
      Wiem że te mydełka z Over zoo dziewczyny chwalą , wiec są dobre. Ja u swoich używam kosmetyków z Espree od lat i sa super, nieraz kupuję też z Bio-Groom i też są bardzo dobre. Musisz wybierać z górnej półki cenowej, ale aby spełniały pewne kryteria. Ważne jest aby nie powodowały łzawienia, były hypoalergiczne, zawierały proteiny. Odżywki używa się i takiej w trakcie kąpieli do spłukiwania, i takiej po kąpieli przy rozczesywaniu. Jeśli chodzi o te kolorki to tak szampon jest zielony z Espree, a odżywka niebieska. Dla szczeniąt butelka jest żółto zielona. Czytaj kochanie dokładnie opisy, na allergo są dokładne do każdego produktuPozdrawiam Ania.
      • pibi62 Re: kosmetyki 26.01.14, 22:30
        my chyba zostaniemy przy "Bambino", starsza była w tym prana i młodej chyba też pasi ;)
    • maria0511 Re: kosmetyki 27.01.14, 12:57
      Tak mydło OVER ZOO to płyn pielęgnacyjny do łapek i podbrzusza można nim myć nawet kilka razy dziennie a do kąpieli szampon z górnej półki plus odżywka.Maria
      • kasiak37 Re: kosmetyki 27.01.14, 18:29
        a u nas sprawdza sie "ludzka" Schauma w ciemnobrazowej butelce i taki sam spray do rozczesywania. Nawet koltuny sie rozplatuja bez problemu.
        • an3czka2 Re: kosmetyki 27.01.14, 19:49
          Nie powinno się używać ,,ludzkich" kosmetyków, mamy zupełne inne PH skóry. Składniki w naszych szamponach są dostosowane do ludzkiej skóry, a nie psiej. Za dużo chemii przede wszystkim. Kupując psa rasy shih tzu trzeba było się liczyć z wydatkami niestety, ładny włos to niestety porządny zakup szamponu odpowiedniego i innych kosmetyków. Zniszczyć włos łatwo, ale potem to naprawić bardzo trudno. Już słyszałam o łysiejących psach po chemii ludzkiej, ale potem naprawić to to horror. Koszty są okrutne, wiem co mówię, bo moja Lilunia wyłysiała
          przy alergii pokarmowej. Nas to kosztowało sporo, ale szkoda psinki przede wszystkim, też się wycierpiała, badania, zastrzyki, ciąganie jej po klinikach itd. Odrost włosa trwał bardzo długo, a ile trzeba było inwestować w preperaty wspomagające to szkoda słów. Na prawdę, dziewczyny nie byle jakie szampony, czy ludzkie. To się nie opłaca.
          Pozdrawiam Ania.
          • kasiak37 Re: kosmetyki 27.01.14, 20:17
            specjalistyczne tez mam , z Trixie. Ta Schaume polecila mi wlascicielka wystawowej suni i jak do tej pory jest wszystko ok i z wlosem i ze skora a do tego pieknie sie rozczesuja.
            • yogi_baboo Re: kosmetyki 27.01.14, 23:08
              Skoro temat o szamponach to się podłączę ;) Używa ktoś może 1All Systems Super Cleaning & Conditioning Shampoo? Jak do tej sprawował się u mnie wyśmienicie (ok. 3 lata), ale znowu się skończył się więc kupiłem nową butelkę i ... tragedia. Już podczas kąpieli czułem że jest coś nie tak, włos był jakiś dziwny jak przy twardej wodzie, a po wyschnięciu włosy były matowe i szorstkie. Myślałem że to może przypadek, albo "coś źle poszło", ale nie, za drugim kąpaniem to samo. Złożyłem w sklepie reklamację, ale na wiele nie liczę bo powiedzą że wszystko ok. Więc jakby ktos używał i spostrzegł to samo to bym miał pewność że jadnk jest coś nie tak. Teraz nie wiem co zrobić, kupić następną i okaże się że będzie to samo to 60 dych w plecy. Z drugiej strony może warto spróbować coś innego. Od dawna przymierzałem się do Plush Puppy ale jakoś nie było okazji. A może coś polecacie? Chciałbym cos dobrego więc raczej typu Trixie odpada.
              Dzięki i pozdrawiam
              Yogi
              • an3czka2 Re: kosmetyki 28.01.14, 10:50
                Ja nie używałam 1 All Systems, ale znam takich co używali i chwalili. Jednak u nas często sie zdarza że produkt zmienia właściwości po jakimś czasie:). Ja używałam Bio-Groom i byłam zadowolona, a też i Espree do dziś i jest okey. To dobre firmy.
                Pozdrawiam Ania
                • ib1972 Re: kosmetyki 28.01.14, 21:52
                  Ja używam od dwóch miesięcy Hery i szamponu i odżywki a do rozczesywania płynu z firmy Chempion i nie mam innych doświadczeń bo sunia ma 4 miesiące. Może jakieś opinie na ten temat również. Pozdrawiam.
                  • an3czka2 Re: kosmetyki 28.01.14, 22:35
                    Kosmetyki firmy Heri mają dobrą opinię, ja używałam przy szczeniaku i było okey.
                    Pozdrawiam Ania.
                  • yogi_baboo Re: kosmetyki 01.02.14, 09:11
                    Krótko używałem Hery bo wysusza włos, wg. mnie nie warto
              • freespirit27 Re: kosmetyki 29.01.14, 19:31
                Kiedyś używałam 1All Systems - szamponów i odżywek - nie były złe ale też nie do końca mi odpowiadały , miałam też Plush Puppy - też nie dla moich , choć preparat Swishy Coat tej firmy jest świetny . Aktualnie już od dłuższego czasu używam i mogę polecić kosmetyki PSH . Mam szampon z aloesem i odżywkę witalizującą - bardzo dobrze myją i łatwo rozczesać psa po nich.
                Jednak co dobre dla jednego psa niekoniecznie będzie dobre też dla innych - trzeba popróbować.
                • yogi_baboo Re: kosmetyki 01.02.14, 09:21
                  Hmm ciekawa opcja chyba zamówię, bo nieubłaganie zbliża się czas kąpieli ;) Czym się różnią te 2 szampony, bo różnica w cenie jest dosyć znaczna.
                  www.pshpolska.pl/product-pol-146-Szampon-nawilzajacy-Aloe-Vera-250ML.html
                  www.pshpolska.pl/product-pol-13-Szampon-nawilzajacy-Aloe-Vera-500-ML.html
                  • freespirit27 Re: kosmetyki 01.02.14, 17:20
                    Różnią się pojemnością i może też zrobili tą małą pojemność w kolorowym opakowaniu a kiedyś chyba tego nie było. Ja zamawiam po 5 l bo mnie się nie opłaca mniej ale na początek lepiej sobie zamówić mniejsze opakowanie i wypróbować :)
                    • yogi_baboo Re: kosmetyki 20.02.14, 19:34
                      Szampon i odżywka PSH zakupione i przetestowane, są OK. polecam, dzięki freespirit27. Trochę zdziwiły mnie ceny bo różnice pomiędzy pojemnościami są nieadekwatne do ilości. 250 ml kosztuje chyba 37 zł, 500 ml - 48 zł, a litr 59 zł dziwna polityka cenowa ;)
                      • ib1972 Re: kosmetyki 20.02.14, 20:39
                        Zgadzam się. Zgodnie z sugestiami też zakupiłam PSH dla szczeniąt i moja sunie po kąpieli jest bielusieńka i mięciutka . Pozdrawiam i dziękuję za porady.
                        • freespirit27 Re: kosmetyki 21.02.14, 08:55
                          Cieszę się , że mogłam pomóc :)
                          • kibic725 Re: kosmetyki 04.09.14, 15:11
                            Używał ktoś ich kropli do oczu Clean Drop? Mam spaniela, który straszne ma ślady po łezkach i chce się ich pozbyć, ale nie wiem, czy to bezpieczne…
                            • an3czka2 Re: kosmetyki 04.09.14, 20:00
                              Miałam spanielka 14 lat i oczka przemywałam mu zwykłym Borasolem z apteki, a jak robił się ślad brzydki to używałam żel z Hery.
                              Pozdrawiam Ania.
                              • sonia091 Re: kosmetyki 05.09.14, 08:40
                                z tego, co czytalam na ich stronie, to ich preparaty sa stosowane przez salony dla zwierzat, wiec rozumiem, ze nie mogą szkodzic zwierzakowi
                                • kibic725 Re: kosmetyki 08.09.14, 09:10
                                  no tak, ale strach przed nowym zawsze jest :P
                                  • karena3 Re: kosmetyki 10.09.14, 14:28
                                    spotkalam się z tymi kroplami u mojego weta i pytalam o nie. Stosuje już jakis czas i u mojego aresa widac już poprawe
                                    • kibic725 Re: kosmetyki 06.10.14, 16:23
                                      Fajnie, spróbowałem i pomogły :) Jednak to, co wyprodukowane dla zwierząt, to powinno być dla nich używane, a te krople Clean Drop od over-zoo spisały się naprawdę ok.
                                  • jazgotka Re: kosmetyki 16.09.14, 14:34
                                    nic się nie bój, możesz śmiało zainwestować, to są sprawdzone produkty z wyższej pólki
                                    • sonia091 Re: kosmetyki 28.10.14, 13:16
                                      i na mnie padło, też zapoznałam się bliżej z tymi kropelkami od over i muszę przyznać, że są świetne :)) rezultaty widać już po kilku aplikacjach, więc naprawdę rewelacja!
    • an3czka2 Re: kosmetyki 08.09.14, 13:14
      Espree są bardzo dobre, używam je długo i jestem zadowolona. Tylko dobierz do sierści i wieku.
      Kosmetyków z over zoo, więc nie pomogę. Do mycia łap polecam mydełko z nanosrebrem, takie zwykłe z apteki za parę zł. Jest bakteriobójcze, na prawdę dobre.
      Pozdrawiam Ania.
    • rebus00 Re: kosmetyki 07.10.14, 20:07
      a ja apropo kosmetyki i dbania o psiaki, mam pytanie jak często kąpiecie i strzyżecie swoje pupile? planuję takiego psiaka sobie sprawić tylko nie wiem za bardzo jak się z nim obchodzić...
      • an3czka2 Re: kosmetyki 08.10.14, 09:22
        Z psami shih tzu jest troszkę inaczej niż z pozostałymi rasami. Wymagają częstych kąpieli, bo mają włos a nie sierść. Jest jeszcze parę innych ras z tym samym ,,problemem", czyli kapielą w razie jak się tylko wybrudzi. Czasem nawet 2 razy w tygodniu. To zależy od pogody, deszcze, pluchy i kąpiel gotowa. W związku z tym kosmetyki też muszą być delikatne, aby nie wysuszyły skóry psa. Do tego odpowiednie odżywki do włosa, dobra dieta i dopiero jest spokój. Są niestety wymagające, ale odpłacają się miłością ogromną. Małe lizaki i już.
        Pozdrawiam Ania.
        • jazgotka Re: kosmetyki 13.10.14, 13:34
          A czego używasz do kąpieli? jakich produktów?
          • an3czka2 Re: kosmetyki 15.10.14, 09:38
            Ja używam przy moich małpkach Espree, szampony, odżywki do kąpieli oraz do rozczesywania. Nigdy nie rozczesuj psa na sucho, łamie się włos bardzo. Są też świetne inne firmy jak Bio-groom, SPA, Botanica. Moje używamy na przemian z leczniczymi , bo mam dwie alergiczki niestety. Zwróć uwagę przy zakupie czy jest hypoalergiczny i nie powoduje łzawienia, to ważne. Do rozczesywania możesz też użyć odżywki do kapieli, po rozcieńczeniu z wodą w proporcji jedna łyżeczka na pół szklanki wody przegotowanej. Ja dość często tak robię.
            • monia111175 Re: kosmetyki 24.11.14, 20:29
              a dla mojego 7 mies Pikxela???
              mogę już odzywke???
              • m.zobeniak Re: kosmetyki 24.11.14, 21:25
                Hmmm... teraz tak mi przyszło do głowy - odżywkę stosuje się chyba dopiero na dorosły włos (po co odżywiać puch, który szczenię zrzuci?), a specyfik do rozczesywania można pewnie na szczeniaku.
    • janeczekkibol Re: kosmetyki 17.06.18, 20:20
      jeżeli chodzi o Espree to są wybierane do najlepszych przez hodowców i właścicieli shihtzu.com.pl/kosmetyki-dla-shih-tzu/ tak ten szampon ułatwia rozczesywanie i nie jest tylko dla szczeniaków ale i dla duzych Shih tzu. Co do Over zoo też bardzo dobre kosmetyki ale tego płynu akurat nie znam.
    • malinarozanska Re: kosmetyki 21.07.19, 17:58
      ja nie kupuję w sklepach, co jakiś czas w różnych miasta organizowane są targi z kosmetykami, przysmakami i akcesoriami dla psów. Jade i kupuję produkty polskich małych firm, które robią wszystko naturalnie i są handmade
    • kasiapierzyna Re: kosmetyki 29.12.19, 22:02
      Jeżeli szukasz czegoś naturalnego, polecam Pat and Rub. Mają fajną ofertę naprawdę dobrych kosmetyków, które są w 100% ekologiczne. Spróbuj a się nie zawiedziesz, serio
    • kasiaa.80 Re: kosmetyki 29.01.21, 00:20
      A ja wraz z moją suczką polecamy firmę Double K. Dobre składy, piękne zapachy... nasz psi fryzjer używa ich w swoim gabinecie. Można je znaleźć tutaj: doggie-studio.pl :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka