czarny.onyks Re: Dom Waszych marzeń 29.01.10, 21:48 ten i tam, gdzie bije więcej niż jedno serce.... bo pusty, cichy dom....nie cieszy.... Odpowiedz Link
zabelina Re: Dom Waszych marzeń 29.01.10, 22:18 Z-51 Te projekty przeważnie tak się nazywają Odpowiedz Link
taalija Re: Dom Waszych marzeń 29.01.10, 22:07 Leśniczówka, górska chata... Ciepły... wypełniony miłymi dla ucha dźwiękami... Ciepły... pachnący wanilią, cynamonem, piekącym się ciastem... Ciepły... dający schronienie zbłakanej duszy.. Ciepły... do którego chce się wracać, bo zawsze ktoś w nim czeka... Ciepły... pełen spokoju, zrozumienia, wsparcia... Ciepły... cichy, szeptany... a my wsłuchujący się w każde słowo... Ciepły... z odgosami radości, śmiechem ulatującym przez okna... Ciepły... przepełniony uczuciem... Ciepły... z ukrytym skarbem... wiecznej, bezgranicznej.. miłości(?) Ciepły... Dom... Marzeń(?) /ja tu tekie cóś wypisałam a ten o projekt pyta... aaa... ja projekty kiedyś robiłam... i nawet podobno dobra w tym byłam... echhh, trza było tego sie trzymać, a niee/ Odpowiedz Link
fripo Re: Dom Waszych marzeń 29.01.10, 22:17 projektydomow.gazetadom.pl/kbp_jasienica_2.htm A mój taki;d Odpowiedz Link
zabelina Re: Dom Waszych marzeń 29.01.10, 22:28 Frip, daj sobie spokój z ta wieżyczką... Odpowiedz Link
fripo Re: Dom Waszych marzeń 29.01.10, 22:49 Księżniczki na rumakach będą pod tą wieżyczką zabiegały o me względy Odpowiedz Link
zabelina Re: Dom Waszych marzeń 29.01.10, 22:52 to już hoduj warkocz Muszą przecież po czymś się wspiąć! P.S. A co się stało z Twoją księżniczką? Odpowiedz Link
fripo Re: Dom Waszych marzeń 29.01.10, 22:55 zabelina napisała: > to już hoduj warkocz > Muszą przecież po czymś się wspiąć! hmmmmmmmmmm mogą po czymś innym > P.S. A co się stało z Twoją księżniczką? echhhhhhhhh uciekłem od niej nie nadaje sie do związku z kobietą. Odpowiedz Link
b.wicia Re: Dom Waszych marzeń 30.01.10, 01:21 oj Fripie!byście się godzinami musieli z ukochaną po komnatach szukać ja tam chcę mały drewniany domek, najlepiej w górach, i jedno najważniejsze...z Nim w końcu to podstawa szczęśliwego domu, co nie Odpowiedz Link
z-e-u-s Re: Dom Waszych marzeń 29.01.10, 22:32 Home i House... Home to rzeczywiście bardziej sfera marzeń. House bardziej planów. Chociaż zimą człowiek się zastanawia, czy aby mieszkanie nie jest lepsze? Odpowiedz Link
zabelina Re: Dom Waszych marzeń 29.01.10, 23:03 Oj tak...Frip, nie przeprowadzisz się do mnie na zimę? Odpowiedz Link
fripo Re: Dom Waszych marzeń 29.01.10, 23:07 zabelina napisała: > Oj tak...Frip, nie przeprowadzisz się do mnie na zimę? Jeśli masz duży biust to czemu nie Odpowiedz Link
zabelina Re: Dom Waszych marzeń 29.01.10, 23:12 Szczerze powiedziawszy myślałam bardziej o odśnieżaniu Odpowiedz Link
fripo Re: Dom Waszych marzeń 29.01.10, 23:20 Ja dla kobiety o obfitym biuście zrobie wszystko za friko Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Dom Waszych marzeń 29.01.10, 23:22 oj......bo los się zemści za te słowa.... uważaj.... nie zawsze dostajemy to, czego oczekujemy Odpowiedz Link
fripo Re: Dom Waszych marzeń 29.01.10, 23:28 hehe ja jestem przyjaźnie nastawiony do kobiet I tych z dużym i małym biustem Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Dom Waszych marzeń 29.01.10, 22:59 a kominek..... za kominek....duszę oddam.... te wieczory....trzaskający ogień....wino....dotyk... Odpowiedz Link
zabelina Re: Dom Waszych marzeń 29.01.10, 23:09 Tylko skąd Onyksie ten dotyk? Coby jeszcze miły był..... Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Dom Waszych marzeń 29.01.10, 23:15 bo po winie człowiek się kiwa.... i może potrzebować przyjaznej dłoni.... i stąd ten dotyk Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Dom Waszych marzeń 29.01.10, 23:29 opowiem kiedyś... dziś czas na sen, bo jutro wczesna pobudka;/ Odpowiedz Link
fripo Re: Dom Waszych marzeń 29.01.10, 23:09 czarny.onyks napisała: > a kominek..... > > za kominek....duszę oddam.... Ja będe miał kominek I nie chce duszy zadowole sie ciałem Odpowiedz Link
z-e-u-s Re: Dom Waszych marzeń 29.01.10, 23:14 Głos rozsądku: Kominki są przereklamowane Dobre są od święta, utrzymanie w nich na co dzien ognia wymaga osobnego pokoju na drewno kominkowe i ciągłego dorzucania i wynoszenia popiołu. Fajna ozdoba, ale jako źródło ogrzewania - katastrofa, chyba, że gazowy. Odpowiedz Link
z-e-u-s Re: Dom Waszych marzeń 29.01.10, 23:30 No dobre są od święta. Jakiś wyjątkowy wieczór, jakaś noc, wtedy można rozpalić. Świece też są fajne, jeżeli mieszkasz w bloku na przykład. Ogień to ogień, zawsze tworzy nastrój i wyzwala instynkty. Odpowiedz Link
noajdde Re: Dom Waszych marzeń 30.01.10, 18:21 Kiedyś marzyłem o małym domku gdzieś na skraju lasu. Nie dalej jak dwa lata temu poważnie rozważałem zakup małego mieszkania (rzecz jasna na kredyt). Dobitnie zdałem sobie wtedy sprawę, że nie chcę. Nie chcę ani małego mieszkania, ani wielkiego apartamentu ani pięknego domku ani żadnego innego miejsca gdzie w samotności rozważałbym swoją smutnę egzystencję a miejsce to mogłoby się okazać moim ostatnim. Dlatego też nie mam już domu moich marzeń. Odpowiedz Link
fripo Re: Dom Waszych marzeń 31.01.10, 10:02 A może ten projektydomow.gazetadom.pl/kbp_podborze.htm Odpowiedz Link
fripo Re: Dom Waszych marzeń 31.01.10, 10:05 Albo taki Jak szalec to szaleć:d projektydomow.gazetadom.pl/kbp_chwalimierz.htm Odpowiedz Link
claire.ampres Re: Dom Waszych marzeń 31.01.10, 10:20 Mój wymarzony dom to taka przytulna chatynka z wielkim oknem na własny kawał(ek) plaży Ale to wyłącznie sfera marzeń z gatunku niepraktycznych. Odpowiedz Link
clara_aldan Re: Dom Waszych marzeń 31.01.10, 12:24 Ciekawe, że dom - zwłaszcza ten wymarzony - zawsze wzbudza wiele emocji ja marzyłam o drewnianym na kamiennym cokole, z dala od ludzi, nad jeziorem, małym pomostem i niewielką żaglówką. Z człowiekiem miłym, ciepłym i często milczącym (najlepiej leśnikiem i żeglarzem zarazem), z ogródkiem, w którym "złoty słonecznik będzie kwitł" itp. itd. Nawet nie wiem, dlaczego piszę w czasie przeszłym...chyba dlatego, że tak zima tak mnie dobija (a mieszkam na wsi spokojnej, wsi wesołej , gdzie drogi zasypane, a ja właśnie zakończyłam diagnozować awarię pieca (bo wiedzieć CO, znaczy wiedzieć JAK, a za chwilę będę przynosić drewno do kominka (nie uważam, żeby był niepraktyczny, ale faktycznie, najlepiej mieć osobny pokój na drewienka). Pozdrawiam wszystkich poszukujących Odpowiedz Link