niebieskamartucha06 18.02.10, 15:04 Czy zaczepiacie facetów na portalach randkowych? czy to wypada????? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_day_before_tomorrow Re: portale randkowe 18.02.10, 15:17 co innego zaczepiać obcego, a co innego znanego, zdarzało mi się zaczepiać, pisać albo puszczać tzw "oczko" ale odzew był zerowy. W zasadzie nie zaczepiam, mniej boli, gdy nie ma odpowiedzi. A wracając do innego wątku zaczepiłam znanego , korona mi jednak nie spadła z głowy, napisałam Odpowiedz Link
ruda.ryba Re: portale randkowe 20.02.10, 12:11 ja nie zaczepiam, niech się sami zaczepiają Odpowiedz Link
noajdde Re: portale randkowe 20.02.10, 16:19 Wprawdzie ja facetów na portalach randkowych nie zaczepiam. Ale próbowałem kobiety. Najgorsze uczucie gdy wiadomość zostanie usunięta jeszcze przed przeczytaniem. Dałem sobie spokój... Odpowiedz Link
anirat Re: portale randkowe 04.04.14, 19:07 Tak zaczepiałam na różnych portalach, pisałam maile, jednak nic z tego nie wyszło. Jak byłam sama, tak jestem. Kilku znajomości naprawdę mi żal, bo osoba mi przypadła do gustu, ale nie chciała nawet mnie poznać Ostatecznie dalej jestem sama. Już nie zaczepiam, albo bardzo rzadko, bo nie widzę sensu. Już chyba mam dość. Ale jakby co zyczę powodzenia Odpowiedz Link
szczerytom Re: portale randkowe 04.04.14, 19:32 Zgadzam się bez nitki porozumienia nie ma mowy o czymkolwiek Ja poznałem na portalu randkowym kobietę ,związek przetrwał 3 lata. Obecnie się kończy i mam z tego powodu mieszane odczucia jestem w tak zwanej kropce (nie żałuję i polecam innym,czasem znajdziecie kogoś wartościowego). .anirat napisała: > Tak zaczepiałam na różnych portalach, pisałam maile, jednak nic z tego nie wysz > ło. Jak byłam sama, tak jestem. Kilku znajomości naprawdę mi żal, bo osoba mi p > rzypadła do gustu, ale nie chciała nawet mnie poznać > Ostatecznie dalej jestem sama. Już nie zaczepiam, albo bardzo rzadko, bo nie wi > dzę sensu. Już chyba mam dość. Ale jakby co zyczę powodzenia Odpowiedz Link
witrood Re: portale randkowe 04.04.14, 19:41 Teraz podobno nie szuka się szczęścia, ale kolekcjonuje się doświadczenia. A więc, zapewne co żeś nakolekcjonowała, to Twoje (bo tak to w takich miejscach bywa). Odpowiedz Link
anirat Re: portale randkowe 04.04.14, 21:39 Moim zamiarem nie było kolekcjonować doświadczenia. Zgadza się jednak, że coś tam we mnie z tych prób zostało. Zwyczajnie, naiwnie myślałam, że mi się uda. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: portale randkowe 04.04.14, 20:16 No ale to działa też w drugą stronę. Można zaczepiać kobiety bez skutku. W każdym razie nie widzę powodu, dla którego kobieta nie miałaby zaczepiać mężczyzn na portalach randkowych. Po to one chyba są. Mnie natomiast zastanawia czemu te "niby" szukające partnera kobiety nawet nie raczą zajrzeć do profilu faceta, który do nich zagląda. Choćby nawet z ciekawości... Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: portale randkowe 04.04.14, 19:48 mężczyźni podobno lubią kobiety z inicjatywą, więc myślę, że można zaczepiać Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: portale randkowe 04.04.14, 20:44 Zresztą z takimi portalami to jest zupełnie inny problem... nie wiem czy zauważyliście ( i czy tak samo jest z kobietami) ale wśród mężczyzn są tam tacy co tam chyba mieszkają od kilku dobrych lat... widać to po wpisach z księgi gości np z 2008... albo po nicku "XYZ_38" a wiek obecny 43... Druga sprawa, że prawie nikt tam nie czyta profili... nastepuje selekcja po zdjeciach czego skutkiem jest to, że pisali do mnie zarówno 18 lat młodsi chłopcy jak i 18 lat starsi panowie... Nie mówiąc juz o tym że zaczepiają osoby o skrajnie odmiennym światopoglądzie, zainteresowaniach czy wykształceniu... Myslę też, że takie portale funkcjonują troche na zasadzie "osiołkowi w żłoby dano" gdy ktoś widzi "50000 zalogowanych użytkowników" to jego aspiracje i pragnienia rosną i nic tylko by szukał i szukał "lepszego modelu"... Odpowiedz Link
silencjariusz Re: portale randkowe 04.04.14, 20:54 A jeżeli w ciągu tygodnia nie uda się kogoś poznać? To co robić? Zakładać nowy profil? Czy kończyć przygodę z portalem randkowym? Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: portale randkowe 04.04.14, 21:00 dlaczego tygodnia... rok moim zdaniem powinnien wystarczyć, ew. dać sobie z takim portalem spokój. dla mnie fakt, że ktoś jest na takim portalu 7 czy 8 lat ciurkiem (bo jeśli był w związkach to chyba jednak likwidował profil) jest troche niepokojący. Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: portale randkowe 04.04.14, 21:05 ale Ty masz mocno zawężony obszar poszukiwań i musisz pewnie czekac aż Hutorzanki dorosną Odpowiedz Link
silencjariusz Re: portale randkowe 04.04.14, 21:09 A Ty nie zawężałaś obszaru poszukiwań? Interesowały Cię np. Ustrzyki Dolne, Jelenia Góra czy np Gołdap? Nie szukałaś kogoś z okolic Warszawy? Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: portale randkowe 04.04.14, 21:28 tak ja szukałam z okolicy, ale moja okolica jest mocno zaludniona. za to profil oglądały osoby z różnych okolic i jakby mnie ktoś zainteresowął to bym się spotkała. Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: portale randkowe 05.04.14, 08:28 ja kiedyś poświęcilam czas i polatałam po tych portalach i mam na to swoją teorię Na gazecie jest dużo takich co po górach łażą ( ni cholery niem dlaczego akurat tam ) ale niewiele piszą o sobie, na sympatii są facetów mozna podzielić na trzy kategorie: 1 w opisie: "jestem jaki jestem" , "każdy dzień bez uśmiechu dniem straconym" (już to widzę ) i nic wiecej, 2. przerost formy nad treścią, np: jesli nie masz wykształcenia bóg wie jakiego, nie znasz się na malarstwie Iksińskiego i nie czytasz co najmniej 5 ksiązek tygodniowo nawet nie waż się napisać do mnie wiadomości 3. normalni faceci, którzy stworzyli w miarę wiarygodny profil, wstawili aktualne zdjęcie i tych jest bardzo mało. 4. jestem adonisem interesują mnie tylko przygody i seks. Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: portale randkowe 05.04.14, 08:29 no cztery kategorie, czwarta mi się przypomniala w trakcie pisania Odpowiedz Link
tomunek80 Re: portale randkowe 07.04.14, 18:55 a ty chcesz mnie poznać? jestem normalnym facetem i nigdy nic nie ukrywam.Jestem sobą po prostu. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: portale randkowe 04.04.14, 20:50 Może i tak. W każdym razie jest to dla mnie zagwostka od dłuższego czasu. Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: portale randkowe 04.04.14, 20:52 A może to są takie "martwe dusze"? np. na edarling jest ich całkiem dużo... Czy masz informację, że Twoja wiadomość została odczytana? Odpowiedz Link
silencjariusz Re: portale randkowe 04.04.14, 20:57 Nie chodzi o wiadomości. Nie pisuję do tych, które do mnie nie zajrzą. Mnie zastanawia czemu "samotne i szukające" nie mają ochoty zajrzeć do profilu faceta, który do ich profilu zagląda. Nie są ciekawe? A może oceniają po zdjęciu (brzydal ze mnie)? Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: portale randkowe 04.04.14, 21:01 silencjariusz napisał: > Nie chodzi o wiadomości. Nie pisuję do tych, które do mnie nie zajrzą. Mnie zas > tanawia czemu "samotne i szukające" nie mają ochoty zajrzeć do profilu faceta, > który do ich profilu zagląda. Nie są ciekawe? A może oceniają po zdjęciu (brzyd > al ze mnie)? Pokaż profil to Ci powiem Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: portale randkowe 04.04.14, 21:02 a odpowiadając na Twoje pytanie, to moze wychodzą z założenia, że jesli Ty zajrzałeś i nie napisałeś to Ci z jakiegoś względu nie odpowiadały, tym samym nie mają u Ciebie czego szukać... Odpowiedz Link
silencjariusz Re: portale randkowe 04.04.14, 21:20 No a Ty zaglądałaś do profili odwiedzających Cię panów? Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: portale randkowe 04.04.14, 21:26 Ja akurat jestem ciekawska... i nie boję się odrzucenia Odpowiedz Link
silencjariusz Re: portale randkowe 04.04.14, 21:33 No właśnie o to mi chodzi. Niby samotne, niby szukające a nawet nie zajrzą. Nie rozumiem tego. I nie wiem co zaglądanie do profili ma wspólnego ze strachem przed odrzuceniem. Wchodzisz, oglądasz, wychodzisz - gdzie tu jest miejsce na jakiś lęk przed odrzuceniem? Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: portale randkowe 04.04.14, 21:31 Jak do mnie kiedyś zajrzysz obiecuję odzajrzeć zwrotnie Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: portale randkowe 04.04.14, 22:13 Jesooo, właśnie sobie uświadomiłam, że jeszcze nigdy nie założyłam profilu na portalu randkowym... To źle? Odpowiedz Link
butellishka Re: portale randkowe 05.04.14, 14:57 ja zaczepiłam jednego kilka tygodni temu i nie żałuję! oooooooooooooooooooooooooooj nie!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
kaja.120 Re: portale randkowe 07.04.14, 17:51 dobrze, dobrze, wszystko ładnie , ale ktore portale polecacie ? Ja też korzystałam z kilku i myślę że trzeba mieć chyba dużo szcześcia, żeby kogoś wartościowego dla siebie znaleźć. Trochę się zgadzam z ame, z tym, ze dotyczy to wg mnie cafe.pl w gazecie. Tam pisze sporo osób, jest wymiana maili , a potem do spotkań jakoś nie dochodzi. Moim zdaniem na wiekszosci portali jest duzo więcej kobiet niż facetów i na tym polega problem. Odpowiedz Link
samysliciel_2.0 Re: portale randkowe 07.04.14, 17:59 kaja.120 napisała: > Moim zdaniem na wiekszosci portali jest duzo więcej kobiet > niż facetów i na tym polega problem. a do tego prawdziwych, porządnych facetów nie ma prawie wcale, pozostaje wam zmienić orientację Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: portale randkowe 07.04.14, 18:43 oj kochana, jest ryzyko jest zabawa Dla dokonania spostrzeżeń zarejestrowalam się kiedyś na owym cafe i wyobraź sobie ze napisal kiedys facet, ktory w profilu mial jedno jedyne zdanie, ale tak intrygujące (cytat z książki) ze mu odpisałam (zaznaczam fotki nie było). Co prawda nie przypadliśmy sobie do gustu potem, ale bardziej pod względem charakterów niż powoloki fizycznej, skonczylo sie kumplowaniem, ale za to zawsze kolejna osoba poznana w realu, z którą mozna się umówić napiwko, pogaduchy, co zreszta czynimy Odpowiedz Link