bugelka 17.06.10, 19:22 kto pije 2litry dziennie? tak na serio. jeśli tak, to jakieś widoczne "ulepszenia" som? znaczy: czy się opłaca wlewać w siebie te 2l dziennie aha, i czy strategiczne miejsce blisko toalety zajmujecie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
claire.ampres Re: woda 17.06.10, 19:28 Bugisiu, ale te 2 litry co mówią, że trzeba przyjmować, to łącznie z tym, co w jedzeniu a w nim też jest spora zawartość wody. Enyłej, im więcej jej piję, tym lepsza przemiana materii. No i wiadomo, skóra nawilżona i takie tam. Odpowiedz Link
krolowa_potepionych Re: woda 17.06.10, 21:04 Piję więcej niż dwa litry.. łaknienie mam straszne. Mamusia dziś mnie pocieszyła, że to oznaka nerwicy Odpowiedz Link
robert.83 Ja 17.06.10, 19:38 Ja. Spokojnie dobijam do 2L w samych płynach. Wyrósł mi pancerz, widzę przez ściany i obniżam efekt cieplarniany. Bugelka... jakich ulepszeń się spodziewałaś? Odpowiedz Link
lolcia-olcia Re: woda 17.06.10, 20:03 2l dziennie to nie jest dużo, bez problemu pewnie nawet więcej wypijam i nie zauważyłam wzmożonych wizyt w toalecie;p Odpowiedz Link
kawamija Re: woda 17.06.10, 20:14 a z wodą, to mam taaaaaaaaakie skojarzenia..... www.youtube.com/watch?v=PIukUuanBSc coś mnie kręci ten pan ostatniooooo..... ***************** "gdybyś był a nie bywał gdybyś miał a nie miewał" ***************** Odpowiedz Link
hellish.monster Re: woda 17.06.10, 20:20 podobno człowiek powinien pić wtedy, kiedy odczuwa pragnienie, a nie dlatego, że jest jakaś norma do wyrobienia. i ja tak robię. dzisiaj np. wypiłam 2,5 l wody... a że czasem wleję w siebie 4l piwa, to już inna historia Odpowiedz Link
hellish.monster Re: woda 17.06.10, 20:43 odnalazłam kolejną Siostrę! podobne upodobania, jak miło Odpowiedz Link
lolcia-olcia Re: woda 17.06.10, 20:47 yyy no ten tego wiesz czymś trzeba się w życiu "interesować" Odpowiedz Link
one.kozie.death Re: woda 17.06.10, 20:47 Cze Siostrzyczki Diablica i Monsterka fajny zestaw Odpowiedz Link
hellish.monster Re: woda 17.06.10, 20:58 uuuuuuuuuu, przystojniaki lecą, o ja cię/ was Odpowiedz Link
hellish.monster Re: woda 17.06.10, 21:10 a znasz wszystkich, że tak prawisz??? Siostro??? Odpowiedz Link
mi-l-ja Re: woda 17.06.10, 20:27 ja widzę "ulepszenia" tylko po Muszyniance albo innej podobnej wysokozmineralizowanej , ale nie jest to żadne megaujędrnienie czy inne cuda, po prostu lepiej się czuję... a strategiczne miejsce jest mi potrzebne tylko po piwie Odpowiedz Link
mappi Re: woda 17.06.10, 20:50 źwierzęta piją wodę ....człowiek czasami też....ale nie musi jak ma co inne Odpowiedz Link
bugelka Re: woda 17.06.10, 21:20 no to super! zaraz po "też tak macie" biegnie truchtem "BEZCZELNA" Odpowiedz Link
pzkpfw_vi_b_konigstiger Re: woda 18.06.10, 00:45 Chyba tyle będzie, z tym, że to niekoniecznie czysta woda jest. W pracy mam kubek półlitrowy i żłopię około 3 takich w ciągu 8 godzin, a w domu jeszcze ze 2 podobnej objętości. Od paru miesięcy - może z pół roku. Głównie herbatę zieloną, z domieszkami smakowymi, czasem czarną, albo kawę zbożową. Efekt? Poprawiły mi się zdecydowanie wskaźniki nerkowe, frakcje cholesterolu i glukoza. Ze względu na obciążenie rodzinne muszę uważać na to wszystko. I wyniki są zdecydowanie lepsze niż np. rok temu. Bez żadnej dodatkowej diety. Skóra? Chyba ma się dobrze. Miejsc strategicznych nie zajmuję, zdaje mi się, że wydalanie płynów jest adekwatne do ich poboru. Odpowiedz Link